Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Ekonomikos naujienos (archyvas)

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Combat Rodyti pranešimą
    O žinai, kas atsitiko, kai 5 žmonių darbą pakeitė vienas? Įmonės arba bankrutavo, arba į jas prisistatė Skandinavijos bankų atstovai, perėmė jų turtą, arba vykdė bankų nurodymus atleisti darbuotojus. Kai kurios įmonės, dėl to, kad 5 žmones pakeitė 1, tapo nekonkurencingos dėl pernelyg didelių investicijų grąžos planų, nes kitaip ir negalėjo – smaugė bankai.
    Geriau kalbėkime konkretesniais pavyzdžiais. Mano tėvas dirbo limonadų gamybos įmonėje Panevėžyje. Praktiškai visas darbas buvo atliekamas rankomis (butelių plovimas, sirupo ir gazuoto vandens dozavimas, kamščiavimas, etikečių klijavimas ir t.t.). Firma pradėjo veiklą 1994m.; tačiau apie 1998m.-1999m. įvyko susitikimas su berods vokiečiais, jie pasiūlė įsigyti įrangą, kuriai aptarnauti pakanka 3 žmonių (be įrangos dirbo 11-12 žmonių). Už nedaug padėvėtą įrangą jie paprašė arti 100.000Lt (to meto kainomis) + sumontavimas + trumpas darbuotojų apmokymas. Savininkas atsisakė, motyvuodamas tuo, kad įranga jam per brangi, su bankais nenori turėti ilgalaikių įsipareigojimų, o įranga minimaliu pajėgumu pagamina ~3000 limonado butelių per valandą; esą Panevėžys ir Lietuva tiek niekada neišgers (kažkodėl apie užsienio rinkas, pirmiausia tiems patiems vokiečiams pagalvoti nedašuto). Kągi, firma nepirko įrangos. Spėkit, o kas tokią pačią, tik naują nusipirko už kelių mėnesių? Ogi Selita. Dar kelis metus firma "traukė" ilgalaikės sutartys su platintojais, tačiau galiausiai ir tai išsisėmė. Tėvas pačiu laiku susirado kitą darbą, nes vos jam išėjus savininkas sumąstė remontuoti cechą nestabdydamas gamybos, ir higienos inspekcija jį pričiupo. Pasekmės — ne tik bauda už higienos normų nesilaikymą, bet dar plius baudos sumokėtos platintojams už įsipareigojimų neįvykdymą (nes cechas buvo laikinai uždarytas). Šiandien tų limonadų prekybos centruose nebematau. Nenustebčiau, jeigu įmonė bankrutavo. O štai Selitos produkcijos ir dabar pilnos lentynos. Išvadas darykitės patys...

    Parašė Combat Rodyti pranešimą
    Ko gero, ir pats į Magadaną važiuotum, jei tik tau, trečiosios šalies piliečiui, ten leistų dirbti taip, kaip „Lietuvos darbo birža“ leidžia dirbti trečiųjų šalių piliečiams Lietuvoje.
    Средняя номинальная начисленная заработная плата работающих в организациях города Магадана в январе-августе 2009 года составила 32 349 руб. и в сравнении с тем же периодом прошлого года выросла на 14%.
    Skaičiuokite ne tiek užmokestį brutto, kiek netto. Įdomu, kiek valstybė ten atskaičiuoja. Plius ten yra šalto klimato zona, vadinasi daugiau išleisite šildymui, elektrai, šiltiems drabužiams ir avalynei. Dar neaišku, kaip ten su sveikatos apsauga ir švietimu, ar milicija suteikia pagrindą jaustis saugiai. Kokios trukmės atostogos ir kiek jos apmokamos. Gerai visada bus ten, kur mūsų nėra. O kas ieško balto darbo, tas eina dirbti į malūną
    I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
    Parama Siaurojo geležinkelio klubui

    Comment


      Parašė JlL Rodyti pranešimą
      zinau - VST, Lietuvos draudimas, Telekomas ir daugelis kitu sekmingu imoniu.

      del visu kitu savo nusisnekejimu eik i kiema su pensininkais ir alkoholikais diskutuok ten bendra nuomone rasit, kad valdzioj netikeliai nes jum nieka neduoda.
      Pats nusišneki, rinkos ekonomikos profesoriui egzaminą nesenai išlaikęs. Nusileisk ant žemės ir apsidairyk.

      VST. Kas ten pasikeitė? Nieko nežinau apie tai, kad ten būtų žmonių drastiškai sumažėję. Be to, tų berniukų planas buvo išsiurbti, kas įmanoma, nes ūkį jie perėmė tikrai tvarkingą, kuris nereikalavo didelės priežiūros ir investicijų einamuoju laikotarpiu. Taigi, VST buvo perimta ne nudrožta, o sėkmingai dirbanti!
      Lietuvos draudimas. Kažkada jis buvo vienintelis, o dabar tų draudimo bendrovių – daug. Natūralu, kad ir darbuotojų ten mažiau.
      Telekomas. O ar žinai, kad kvazielektronines telefonų stotis pakeitė skaitmeninės technologijos? Ir tas technologijų pakeitimas labai jau sutapo su visuotiniu gyventojų telefonizavimo fiksuoju ryšiu pabaiga (kabelių tempimu, laidų prijungimu, ir t.t.), taip pat ir mobiliųjų technologijų operatorių atėjimu į rinką. Nebereikia telegrafo ir tarptautinių pokalbių „kabinų“ – viską sprendžia vienintelė SMS. Bet jei paimsi tada buvusį Lietuvos telekomo darbuotojų skaičių ir šiandieną visų operatorių drauge sudėjus, ar tik nebus ryšio darbuotojų (abonentų aptarnavimo skyriai ir pan.) daugiau, nei paskutinėmis lietuviškojo Lietuvos telekomo gyvavimo dienomis?

      Taigi, įmonės sėkmingą ar nesėkmingą darbą niekaip neapsprendžia jų nuosavybės forma.

      O valdžioj tikrai yra netikėliai. Pats nesenai teigei, kad lietuviai – kiauri liurbiai, kas dėl organizacinio darbo. O valdžioje – lietuviai. 1 mlrd EUR iš ES Ignalinos AE konservacijai – pliumpt kai į vandenį. Tik kažkokia aikštelė išbetonuota, ir parodyti nėra ką.

      Su tavimi sunku diskutuoti, nes „rauki“ tik tai, ką iškalei rinkos egzaminą išlaikyti. Bet daug nepergyvenk – ir aš kažkada buvau toks. O valdžia turi duoti (kurti) aplinką išgyventi. Antru atveju – kam ji mums?
      Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

      Comment


        Parašė Combat Rodyti pranešimą
        Na, su kuo nesutinku, su tuo nesutinku. Keleivių vežimas iš Mažeikių tarybiniais laikais buvo normalus – į Rygą buvo galima patekti net 2 kartus per parą tinkamu laiku, ir žmonių būdavo. Aišku, keleivių vežimas dabar jau nebe toks aktualus: skirtinga valiuta, mokslai aukštosiose – latvių kalba, ir apskritai, žmonės, pagal šiandienos faktą, yra pakankamai „išbuožinti“, todėl kur čia jau iki kelionių.. . . Bet ta situacija amžinai nesitęs.

        Kai vieną gražią dieną bus panaikinta bet kokia pasienio kontrolė su Rusija ir muitinis tikrinimas su ta valstybe, o anksčiau ar vėliau tai įvyks neišvengiamai, Maskva ir Sankt Peterburgas iškart taps traukos centrais (gal dėl to Rusija ir yra dirbtinai blokuojama, nes traukos centrai iš Vakarų gali nukrypti į Rytus). Tada keleivių vežimas vėl taps aktualus iš Klaipėdos į Rygą per Mažeikius, nes Ryga taps keleivių tranzito punktu, kad ir kaip Lietuvai tai nepatiktų.

        Mažeikiai turi pakankamą potencialą ir infrastruktūrą pramoninei plėtotei. Tik dabar viskas yra labai sujaukta, o ir geležinkelį Mažeikiai – Rengė nuardė. Bet šiaip būtų galima motyvuoti, kad „prašome investuoti Mažeikių rajone, nes šis miestas turi puikų susisiekimą su Liepojos, Klaipėdos ir Rygos jūrų uostais ne tik autokeliais, bet ir geležinkeliais“. Tik gaila, kad šiandieninės „Lietuvos geležinkelių“ verslumo manieros kol kas atbaido nuo bet kokių verslo plėtojimo vietinių iniciatyvų. Dėl tokio nachališkumo ir verslo problemų sprendimo manierų, „Lietuvos geležinkelių“ administracija turės dar pasigailėti.
        wau, penktoji kolona ,
        Mantai, manau vertėtų pradėti kaupti šio piliečio pasisakymus ir pasijungimų duomenis į kokią atskirą direktoriją, kad kai kreipsis VSD nereiktų labai ilgai jų atrinkinėti

        o Mažeikiams geležinkelis nereikalingas, netgi trukdo, tą galima pamatyti iš savivaldybės tarybos ir administracijos veiksmų ir nutarimų
        Silpnoji lytis stipresnė už stipriają dėl stipriųjų silpnybės silpnajai

        Comment


          Parašė Wycka Rodyti pranešimą
          ar milicija suteikia pagrindą jaustis saugiai.
          Manyčiau, kad taip. Žr. čia, tik iki galo:
          http://www.youtube.com/watch?v=8pVxNZsTu4o
          Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

          Comment


            Parašė Combat Rodyti pranešimą
            Lietuvių pasaulyje nieks tinginiais ir atpratusiais nuo darbo nevadina. Tai yra, viso labo, vietinių kapitalistų ir jų ideologų mada, vedančių Lietuvą į pragaištį (o jiems tai kas).
            Bandei kurti įmonę? Įkūrei? Kai pabandysi, galėsi reikštis.
            Tai, kas dėjosi prieškriziniais laikais buvo bezpridielas, kai nekvalifikuoti alkoholikai tiesiog reketuodavo darbdavius, nes darbdaviai buvo priremti prie sienos. Iš šio taško žiūrint reikia tik dėkoti už krizę, kuri viską stato į savo vietas.
            www.lt-lv-forum.org/

            Comment


              Parašė Combat
              O dabar ką, negaliu pasisakyti? Tai – išimtinė kažkieno kito, bet ne mano, teisė?
              Krizė ir patį pastatys į vietą, kai kris gyventojų mokumas ir vartojimas. Amen liūlia viskam, išskyrus maisto ir grūdų pramonę, ir tai tik 2012 metais, bet tai Lietuvos niekaip neišsuks.

              Aš patį sunkiai įsivaizduoju kaip darbdavį, jei į darbą ėmei nekvalifikuotus alkoholikus, remiantį prie sienos patį.
              Dėja, bet buvo tokie laikai, kai neturėdamas didelio pradinio kapitalo, buvai priverstas samdyti tokius ar panašius, jei norėjai įsukti savo verslą.

              O šeip galiu pasakyti, kad kol bus mokami didesni atlyginimai, nei žmogus sukuria produkto, tol šalies ekonomikai kelias vienas...
              www.lt-lv-forum.org/

              Comment


                Parašė aesde Rodyti pranešimą
                Mažeikiams geležinkelis nereikalingas, netgi trukdo, tą galima pamatyti iš savivaldybės tarybos ir administracijos veiksmų ir nutarimų
                Ar konkreti paslauga reikalinga, paprastai sprendžia vartotojai (šiuo atveju keleiviai), o ne valdžios institucijos. Jeigu tuo maršrutu važiuoja pustuščiai traukiniai — tada taip, geležinkelis nereikalingas

                Parašė Combat Rodyti pranešimą
                Manyčiau, kad taip. Žr. čia, tik iki galo:
                http://www.youtube.com/watch?v=8pVxNZsTu4o
                Nu pažiūrėjau, ir ką? Kur čia milicijos nuopelnas? ką tie vaikinukai kitiems blogo darė? Visame pasaulyje pilna ekstremalų. Turėtų daugiau pinigų, šokinėtų iš aukščiau parašiutu. Man įdomiau, kaip Rusijos milicijai sekasi tirti Galinos Starovoitovos ir kitas užsakytas žmogžudystes. Kiek teko girdėti, aktyvistai "Naši" ir kitos panašios grupuotės (neobolševikai) užsiima imigrantų žudymu bei terorizavimu. Galbūt žiniasklaida kažkiek ir sutirština spalvas, bet saugumo jausmo tai nepriduoda...
                I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                Comment


                  Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                  Ar konkreti paslauga reikalinga, paprastai sprendžia vartotojai (šiuo atveju keleiviai), o ne valdžios institucijos. Jeigu tuo maršrutu važiuoja pustuščiai traukiniai — tada taip, geležinkelis nereikalingas
                  aš ne apie paslaugas, o apie geležinkelį (ir net ne apie LG, o tą, kuris guli ant žemės ir kuriuo rieda traukiniai) šnekėjau . o paslaugos tai jiems reikalingos
                  Silpnoji lytis stipresnė už stipriają dėl stipriųjų silpnybės silpnajai

                  Comment


                    Parašė Combat Rodyti pranešimą
                    Ko gero, ir pats į Magadaną važiuotum, jei tik tau, trečiosios šalies piliečiui, ten leistų dirbti taip, kaip „Lietuvos darbo birža“ leidžia dirbti trečiųjų šalių piliečiams Lietuvoje.

                    Средняя номинальная начисленная заработная плата работающих в организациях города Магадана в январе-августе 2009 года составила 32 349 руб. и в сравнении с тем же периодом прошлого года выросла на 14%.



                    Baik tu su savo atkirčiais. Kas jį „kirs“? Demoralizuoti bedarbiai, negaunantys darbo Lietuvoje iš metų į metus? Prasiskolinę žmonės, kuriuos Skandinavijos bankai veja lauk iš jų paskutinių būstų? Bankrutuojantys verslininkai, kurie į Rusijos rinkas žvelgia išsiilgusiu žvilgsniu, bet dabar turime sieną ne iš Vakarų, o iš Rytų? Pensininkai, kurių pensijas konservatoriai kai žirklėm nurėžė? Nebent tik tavo sąjungininkais būtų pederastai, kurie Rusijoje į viešumą tikrai nelenda taip, kaip čia, Lietuvoje.

                    Dabar Rusija yra valdoma vieno žmogaus, su kuriuo nieks nesiginčija. Jei ji sumąstytų sistemą, kurioje progresas vyktų nepriklausomai nuo Rusijos Caro, Europos Sąjungai Lietuva pasakytų „atia“ neužilgo (jei pameni, tai ten ir įstojo tik už alaus bokalą referendumo dalyviams), nes nuo ES patiriam tik neigiamą poveikį. Deja.
                    Nesveikas komunistas. Laikas keist savo aplinką matyt. Bet tik savo, ne kitų žmonių.
                    Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)

                    Comment


                      Parašė aesde Rodyti pranešimą
                      aš ne apie paslaugas, o apie geležinkelį (ir net ne apie LG, o tą, kuris guli ant žemės ir kuriuo rieda traukiniai) šnekėjau . o paslaugos tai jiems reikalingos
                      Gal galima plačiau? Nes iš šito komentaro totaliai nieko aiškaus...
                      I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                      Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                      Comment


                        Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                        Gal galima plačiau? Nes iš šito komentaro totaliai nieko aiškaus...
                        na aš tikrai neieškosiu nuorodų į konkrečius pasisakymus ar dokumentus. manau užuomazgų pakaks jei pasinagrinėsi rajono bendrąjį planą. jis kažkur yra viešai prieinamas
                        Silpnoji lytis stipresnė už stipriają dėl stipriųjų silpnybės silpnajai

                        Comment


                          Trečiųjų šalių piliečiai Lietuvoje

                          Lietuvos darbo birža pernai užsienio piliečiams išdavė 2,24 tūkst. darbo leidimų - 3,5 karto mažiau nei 2008-aisiais, kai jų išduota 7,8 tūkst. 2008 metais Lietuvos darbo birža kitų šalių piliečiams išdavė 7,8 tūkst. leidimų dirbti Lietuvoj (4,5 tūkst. sudarė darbuotojai, dirbantys pagal darbo sutartį, 2,7 tūkst. - atvykę į komandiruotę, dar 0,6 tūkst. asmenų buvo pratęstas leidimo dirbti Lietuvoje galiojimo laikas). Baltarusijos - 30 proc., iš Turkijos - 24 proc., iš Ukrainos - 23 proc., iš Kinijos - 7 proc., iš Moldovos - 6 proc., iš Rusijos - 4 proc. darbuotojų. Daugiausia atvykėlių pernai buvo įdarbinta statybos (42,5 proc.) ir paslaugų (39,6 proc.) sektoriuose.

                          Iš visų praėjusiais metais (2009) leidimus gavusių užsieniečių 1,19 tūkst. buvo darbuotojai, dirbantys pagal darbo sutartį, 411 - atvykę į komandiruotę. 21 leidimas išduotas jūrininkams. Dar 613 leidimų dirbti pernai buvo pratęsta, skelbia Lietuvos darbo birža.

                          Daugiausiai leidimų užsieniečiams 2009-aisiais buvo išduota dirbti paslaugų (49 proc.) ir pramonės sektoriuose (31 proc.). Statybos sektoriuje įdarbinta penktadalis visų užsieniečių.

                          Dažniausiai užsieniečiams buvo išduodami ar pratęsiami leidimai dirbti tarptautinio krovinių vežimo transporto priemonės vairuotojais, vairuotojais-ekspeditoriais (32 proc. leidimų), laivo metalinių konstrukcijų montuotojais (14 proc.), suvirintojais (9 proc.).

                          Suvestinių duomenų, kokių profesijų darbuotojams išduota darbo leidimų dirbti Lietuvoje, neaptikau, nes tie skaičiai būtų akivaizdžiai šokiruojantys. Pvz., spėčiau, kad 2008 metais buvo išduota galapie 2 500 darbo leidimų užsieniečiams dirbti CE kategorijos vairuotojais + kažkiek pratęstų. O lietuvių vairuotojai darbo neturi, nes už 1000 Lt/mėn „nepasirašo“.

                          2009: "Atsižvelgdama į dabartinę situaciją, kai kiekvieną mėnesį įregistruojama iki 40 tūkst. darbo ieškančių asmenų, Lietuvos darbo birža skatina darbdavius pirmiausia įdarbinti mūsų šalies piliečius. Tuo atveju, jei darbdaviui trūksta aukštos kvalifikacijos specialistų, o jų Lietuvoje tikrai nėra, darbo birža leidžia dirbti užsieniečiams. Šiais metais jau išduoti 575 leidimai dirbti metalinių laivų korpusų surinkėjams, nacionalinės virtuvės restoranų virėjams, vairuotojams-ekspeditoriams, gelžbetoninių konstrukcijų montuotojams", - dėstė M.Vyšniauskienė.

                          ŠTAI KUR BIZNIS!!! „Lietuvos darbo birža“ kas mėnesį registruoja tūkstančius bedarbių, ir, savo ruožtu, vietoj to, kad įdarbintų Lietuvos žmones, išduoda tūkstančius darbo leidimų užsieniečiams. Nei kiek neabejoju, kad ne už dyką. Manau, ne vienas valdininkas jau iš to namus statosi, tuo labiau, kai vis labiau įsigali mada „išnuomoti“ darbuotojus.

                          Ar verta aiškinti, kuo užsieniečių įdarbinimas iš trečiųjų šalių gresia ES valstybių socialiniams pasiekimams, darbo rinkai, Lietuvos vieningajai profesinio rengimo sistemai, kaip tai atsiliepia mokesčių surinkimui į bankrutuojančią SODR'ą, ir pan?
                          Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

                          Comment


                            Parašė Combat Rodyti pranešimą
                            ŠTAI KUR BIZNIS!!! „Lietuvos darbo birža“ kas mėnesį registruoja tūkstančius bedarbių, ir, savo ruožtu, vietoj to, kad įdarbintų Lietuvos žmones, išduoda tūkstančius darbo leidimų užsieniečiams. Nei kiek neabejoju, kad ne už dyką. Manau, ne vienas valdininkas jau iš to namus statosi, tuo labiau, kai vis labiau įsigali mada „išnuomoti“ darbuotojus.
                            Argumentai? Bent jau link tokių prielaidų vedantys incidentai? Bet kas, kas nebūtų panašu į eilinio išsišokėlio forume net paryškintai parašytą paranojos pavyzdį.

                            Ar verta aiškinti, kuo užsieniečių įdarbinimas iš trečiųjų šalių gresia ES valstybių socialiniams pasiekimams, darbo rinkai, Lietuvos vieningajai profesinio rengimo sistemai, kaip tai atsiliepia mokesčių surinkimui į bankrutuojančią SODR'ą, ir pan?
                            Verta.

                            O ar verta aiškinti, kuo pigi darbo jėga yra naudinga darbo rinkai, mokesčių surinkimui, kaip tai veikia valstybės ūkio tarptautinį konkurencingumą ir panašiai?

                            2008 metais, dėl kurių tu taip stresuoji, nedarbo lygis Lietuvoje siekė 5,8%. Tai anaiptol nėra tas rodiklis, dėl kurio reikėtų panikuoti ir imtis protekcionistinės politikos. Juo labiau prisimenant tai, kad tuo metu statybų ir kiti sektoriai, kuriuose buvo priimama daugiausiai užsieniečių, dar buvo savo pike ir darbuotojų ten galėdavo net ir trūkti. Taip pat neabejoju, kad yra ir tokių darbo vietų, kuriose reikalingas tam tikro krašto kultūros ar pan. elementų išmanymas ir natūralu, jog darbdavys pageidauja to krašto atstovo kaip savo darbuotojo.

                            ---

                            Tokius kaip tu pamokyti galėtų tik išsivysčiusių šalių savų darbo rinkų uždarymas emigrantams iš Lietuvos.

                            Dar visai neseniai reikalavome, kad ES senbuvės mums atvertų savo darbo rinkas (taip, mes jiems atvėrėme savąją, bet ir patys gerai suvokiame, jog vakarų europiečiams vykti dirbti į Lietuvą nėra nei poreikio, nei motyvacijos), o štai vos prakutom, jau puolam į atlapus ir draskom akis.

                            Ta proga siūlau į žodyną įtraukti naują sąvoką - keistuomenė.
                            Paskutinis taisė ; 2010.03.13, 19:22.
                            Įžvalgos.lt - FB - G+

                            Comment


                              Parašė Combat
                              O dėl Starovoitovos. . .Tai manau, kad ten tas pats, kas ir Lietuvoje dėl tilto per Bražuolės upelį sprogdinimo, tas pats, kas ir dėl Pociūno „iškritimo iš 9 aukšto besišlapinant per langą“, tas pats, kas ir dėl pedofilijos tyrimo Lietuvoje, kai kaltas, nors – beveik nekaltas, lieka vienintelis Ūsas.
                              Na, čia jau nebe ekonomika. Bražuolėje žmonės nežuvo, Pociūno žūtis įvyko ne Lietuvoje, na o pedofilijos bylos visada yra labai painios. Vienintelė (kiek dabar pamenu) politinė žmogžudystė Lietuvoje buvo 1993m. rudenį Vito Lingio nužudymas. Tai išaiškinta, nusikaltėliai nubausti. Tiesa, dar liko sausio 13-osios byla. Bet prieš Rusijos meškiną nelengva šokinėti... Gal tik Uschopčikas bus nuteistas, nors...
                              Jaučiu, kad šitas mano post'as bus ištrintas arba perkeltas kaip neatitinkantis temos
                              I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                              Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                              Comment


                                Parašė Combat
                                Pats tu nesveikas. Gaila tik, kad tai suvoksi už 5 metų, jei iš viso suvoksi.
                                Neaiškink apie mano sveikatą. Kol kas dar nepradėjau klauptis ant kelių ir sovietinio lagerio melst sugrįžt neėmiau. Ir savo tapatybėje susivok.

                                O apskritai suvokiu, kad yra neteisybės aplinkui ir negražių dalykų. Bet tai tam mes čia ir esam, kad dirbtume ir stengtumėmės, kad kontroliuotume valdžią ir pradėtume apskritai nuo savęs.
                                Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)

                                Comment


                                  Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                                  Na, čia jau nebe ekonomika. Bražuolėje žmonės nežuvo, Pociūno žūtis įvyko ne Lietuvoje, na o pedofilijos bylos visada yra labai painios. Vienintelė (kiek dabar pamenu) politinė žmogžudystė Lietuvoje buvo 1993m. rudenį Vito Lingio nužudymas. Tai išaiškinta, nusikaltėliai nubausti. Tiesa, dar liko sausio 13-osios byla. Bet prieš Rusijos meškiną nelengva šokinėti... Gal tik Uschopčikas bus nuteistas, nors...
                                  Jaučiu, kad šitas mano post'as bus ištrintas arba perkeltas kaip neatitinkantis temos
                                  Jei Lingio atvejį laikyt politine žmogžudyste, tai Sereikos atvejis panašus, sakyčiau. Dar Abromavičiaus.
                                  Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)

                                  Comment


                                    Parašė Combat
                                    Pats tu nesveikas. Gaila tik, kad tai suvoksi už 5 metų, jei iš viso suvoksi.
                                    Rinkimuose balsavai nors sykį? Ir ne "prieš", bet "už"? Kazytės ir kiti lodoriai nesiskaito.
                                    Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)

                                    Comment


                                      Parašė praetor Rodyti pranešimą
                                      Neaiškink apie mano sveikatą.
                                      O pats jautiesi galįs apie manąją aiškinti? Baslį iš akies išsitrauk.

                                      Viso labo per keletą valandų buvau išvadintas bolševiku, penktąja kolona, nesveiku komunistu, išsišokėliu ir paranojiku.

                                      Žinote, ponai lietuviai (netaikau to visiems), kur jūsų bėda? Dogmatinis mąstymas! Neanalizuojate, negretinate, nedarote sintezės ir išvadų. Jūsų arkliukas – emociškai „nukalti“ pirmu žingsniu! Ir jokių diskusijų, jas grindžiant argumentais, faktais, prielaidomis, loginiu mąstymu. Jus yra labai lengva valdyti, tik gerą dogmą pamėtėk, į kurią jūs įsikibsite ragais ir dantimis. Tą valdžia su jumis ir daro, o jūs nepajėgiate pakilti aukščiau savo dogmatinių įsitikinimų.
                                      Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

                                      Comment


                                        Parašė Combat Rodyti pranešimą
                                        O pats jautiesi galįs apie manąją aiškinti? Baslį iš akies išsitrauk.

                                        Viso labo per keletą valandų buvau išvadintas bolševiku, penktąja kolona, nesveiku komunistu, išsišokėliu ir paranojiku.

                                        Žinote, ponai lietuviai (netaikau to visiems), kur jūsų bėda? Dogmatinis mąstymas! Neanalizuojate, negretinate, nedarote sintezės ir išvadų. Jūsų arkliukas – emociškai „nukalti“ pirmu žingsniu! Ir jokių diskusijų, jas grindžiant argumentais, faktais, prielaidomis, loginiu mąstymu. Jus yra labai lengva valdyti, tik gerą dogmą pamėtėk, į kurią jūs įsikibsite ragais ir dantimis. Tą valdžia su jumis ir daro, o jūs nepajėgiate pakilti aukščiau savo dogmatinių įsitikinimų.
                                        Remiantis tamstos pasisakymais kyla pagrįstų abejonių dėl kai kurių savokų supratimo ir nuomonių vientisumo. Ir nori gero Lietuvai ir sau, o po to keiti parodymus, kai nauja gaida užtrauki.
                                        O apskritai, tai nesąmonių netaukštum, jei nebūtum nuo ruskių valdžios nukentėjęs.
                                        Plius dėl rinkimų taip ir nepasakei nieko, įtariu, jog esi vienas iš tų, kur "kovoja už laisvę" ilgu liežuviu ir atbulom rankom.
                                        Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)

                                        Comment


                                          Parašė Rodyti pranešimą
                                          O ar verta aiškinti, kuo pigi darbo jėga yra naudinga darbo rinkai, mokesčių surinkimui, kaip tai veikia valstybės ūkio tarptautinį konkurencingumą ir panašiai?
                                          Tai kuom gi pigi darbo jėga naudinga Lietuvoje? Ar mokesčių į SODR'ą daugiau surenkama nuo 1000Lt/mėn bruto, nei nuo 3000 - 4000 litų? Tarkime, kad ir tarptautinių gabenimų sektoriuje (CE kategorijos vairuotojai). Ir prie ko čia tas ūkio konkurencingumas, jei žmonės darbo neturi, o bedarbystė didėja geometrine progresija? Ar nuo to, kad bedarbių Lietuvoje yra daugiau vien dėl to, kad CE vairuotojais dirba baltarusiai ir ukrainiečiai, Lietuvos ūkis jaus didesnį pakilimą? NIFIGA! Krenta apyvarta, žmonės nebeturi pinigų, įmonės ir įmonėlės užsilenkinėja. Patys su tokia ideologija stumiat Lietuvą į Rusijo glėbį! Nes mes vakarietiškų kainų su dirbtinai iškraipyta darbo rinka iš Rytų, neatlaikysim!

                                          Norėtumei, kad mes, likę Lietuvoj, visai veltui dirbtume, kai atlyginimas ir taip retai 250 EUR/mėn neto siekia, o už degalus, elektrą ir maistą susimokėtume pasaulinėmis kainomis? Ar ne iš kito galo reikia žvelgti į ūkio konkurencingumą? Per Lito revalvaciją (tik nesupainiok su devalvacija), elektros ir degalų kainų mažinimą?

                                          Parašė Rodyti pranešimą
                                          2008 metais, dėl kurių tu taip stresuoji, nedarbo lygis Lietuvoje siekė 5,8%. Tai anaiptol nėra tas rodiklis, dėl kurio reikėtų panikuoti ir imtis protekcionistinės politikos. Juo labiau prisimenant tai, kad tuo metu statybų ir kiti sektoriai, kuriuose buvo priimama daugiausiai užsieniečių, dar buvo savo pike ir darbuotojų ten galėdavo net ir trūkti.
                                          Tai džiaukis, kad tik aš stresuoju. Bet kai sustresuos CE vairuotojai, suvokę, kodėl jie darbo negauna, tai tave laužtuvais užmuš.

                                          Neprieštarauju trečiųjų šalių piliečių įdarbinimui, kai tai yra būtina. Deja, lietuviai nebūtų lietuviais, jei, pajutę skyles įstatymuose, jomis nepasinaudotų. Ar CE vairuotojai yra tie, kurių Lietuva neturi ir kurių ji negali parengti? O sistema dabar yra tokia: darbdavys darbo biržoje registruoja laisvas CE vairuotojų vietas už 285,72 EUR/mėn atlyginimą neatskaičius mokesčių. Darbo sąlygos – 2mėn komandiruotėse. Laukia 2 mėnesius, o jei ir atsiranda koks vietinis lietuvis, atranda priežasčių, kodėl jį į darbą nepriimti. Tada pradeda veikti gerai organizuota sistema: atvyksta tinkantys baltarusiai arba ukrainiečiai. Ir dasivaro iki to, kad tų šalių piliečiai automašinas palieka prie sienos ir pėsčiom grįžta į gimtąją šalį.

                                          O įsivaizduoji, kuom baigsis „svarščikų“ importas? Užsidarys profkės, pedagogai darbą praras, jaunimas tinkamų kvalifikacijų neįgis ir darbų negaus. Štai prie ko veda tavo dievinamas trečiųjų šalių piliečių įdarbinimas Lietuvoje!

                                          Parašė Rodyti pranešimą
                                          Tokius kaip tu pamokyti galėtų tik išsivysčiusių šalių savų darbo rinkų uždarymas emigrantams iš Lietuvos.
                                          Ačiū už palinkėjimus. Aš nesirengiu niekur iš Lietuvos išvykti, todėl jaučiuosi galįs Lietuvoje dalyvauti visuomeniniame ir politiniame gyvenime nepaisydamas dogmatinio cypdavatkių kniaukimo kažkur pašonėje.

                                          ---

                                          Gaila, kad mano sukurta tema buvo tuoj pat uždaryta, nes dabar čia bus nebe „Ekonomikos naujienos“, o „Jovalas“.
                                          Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X