Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Ekonomikos naujienos (archyvas)

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Pagal vieną skandinavų bendrovės planą Lietuva 2010 metų statybų sektoriuje neatsigaus, todėl beveik visiškai sustabdo savo veiklą mūsų šalyje... Mhm, o aš vis dar tikiu, kad mūsų šalis išsivalė, beveik visiškai nuo "Rimantas ir draugai" statybų bendrovių ir kad statybos judės, kaip 06 ar 07 metais. Ar skandinavai giliau mato kažką?
    You've got one life! Live it!

    Comment


      Parašė fredis Rodyti pranešimą
      o aš vis dar tikiu, kad mūsų šalis išsivalė, beveik visiškai nuo "Rimantas ir draugai" statybų bendrovių ir kad statybos judės, kaip 06 ar 07 metais.
      Reikia kaip tik steigti, o ne valyti. Viena didžiausių problemų smulkiesiems - rizikos neįvertinimas. PVZ: pasiūlo kokia nors "neaišku" kam vakar įsteigta dukterinė stambios kompanijos, o jie vien ant to ir dirba. Kur diversifikacija? Valymo paslaugas teikia įmonė vienai bendrovei, bet pinigų nebegauna. Ką daryti kai 90% pajamos ateina vien tik iš jų, o kreditoriai, darbuotojai ir tiekėjai valgyt prašo? Smulkūs "štukaturščikai" jau pakankamai "prisipirko" mažai likvidaus NT už aukštas kainas.
      Mažiausiai ko reikia rinkai - apsivalimo nuo smulkaus ir vidutinio verslo, stambiųjų labui. Ypač prie tokios bedarbystės.
      "Jeigu žemės ūkyje dirba 80 proc. žmonių - šalyje badas, o kur žemę dirba iki 5 proc. gyventojų - maisto produktų perteklius"

      Comment


        Didžiausi ES "lodoriai" nepatenkinti, kad ES negelbėja eilinį kartą skęstančios Graikijos. Juk geriau tingėti, protestuoti ir dėl visko kaltinti visus, tik ne save. Gal tikrai reiktų spirti graikus iš €zonos ar net ES?


        Greek PM Papandreou calls EU plans 'timid'
        http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/8513430.stm

        Reikalavimas padėti, kuomet nesiimama esminių išlaidų karpymų (kaip Lietuvoje, Latvijoje ar Airijoje, kur, viskas buvo nuryta tyliai, nors ir skaudžiai) skamba panašiai kaip "ei, jūs, lochai, davai varykit mums padėti, o mes ant jūsų ir toliau š***im". Well done, Graikija.
        Paskutinis taisė John; 2010.02.13, 05:56.

        Comment


          Vistiek visi iki ausu jau ir taip prasiskoline, turi pareiti tas momentas, kai bus pereidinejama prie Kapitalizmo 2.0 Bus idomu gyvent
          Vidinei laimei nesušvitus, išorinė laimė - tik kančių šaltinis. - Milarepa

          Comment


            manau kad tokie laikai dar toli...

            Comment


              Parašė John Rodyti pranešimą
              Didžiausi ES "lodoriai" nepatenkinti, kad ES negelbėja eilinį kartą skęstančios Graikijos. Juk geriau tingėti, protestuoti ir dėl visko kaltinti visus, tik ne save. Gal tikrai reiktų spirti graikus iš €zonos ar net ES?

              Atvaizdas

              Greek PM Papandreou calls EU plans 'timid'
              http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/8513430.stm

              Reikalavimas padėti, kuomet nesiimama esminių išlaidų karpymų (kaip Lietuvoje, Latvijoje ar Airijoje, kur, viskas buvo nuryta tyliai, nors ir skaudžiai) skamba panašiai kaip "ei, jūs, lochai, davai varykit mums padėti, o mes ant jūsų ir toliau š***im". Well done, Graikija.
              Chė chė, kai kas Tamstą jau išgirdo


              Dauguma vokiečių nori, kad skolų prislėgta Graikija būtų išmesta iš euro zonos, jei tai bus būtina, o daugiau nei du trečdaliai pasisako prieš tai, kad Atėnams būtų paskolinti milijardai eurų, rodo sekmadienį paskelbti visuomenės nuomonės tyrimo rezultatai.
              Apie tai, kad Graikijai neturėtų būti suteikta finansinė pagalba, vis garsiau kalba ir kai kurie kanclerės Angelos Merkel koalicijos nariai.
              Savaitgalį net keli įtakingi politikai pareiškė, jog skeptiškai žiūri į tokią galimybę, ypač turint galvoje faktą, kad pačios Vokietijos ūkio atsigavimas labai lėtas.
              Per apklausą, kurią laikraščio „Bild am Sonntag“ užsakymu atliko tyrimų institutas „Emnid“, 56 respondentų teigiamai atsakė į klausimą, ar iškilus būtinybei Europos Sąjunga (ES) turėtų pašalinti Graikiją iš euro zonos.
              Atėnai stengiasi įtikinti investuotojus, kad sprendžia skolų krizę, o rinkos nerimauja dėl nemokumo.
              ES lyderiai ketvirtadienį per susitikimą Briuselyje aptarė Graikijos krizę ir pasiūlė jai žodinę paramą, tačiau nepateikė jokių konkrečių pagalbos planų, o tai sukėlė dar didesnį nerimą rinkoms.
              Pirmadienį ir antradienį šį klausimą vėl turėtų svarstyti euro zonos valstybių finansų ministrai.
              A.Merkel laikosi atsargios pozicijos dėl paramos Graikijai. Pasak jos, Graikija nebus palikta viena, tačiau Atėnai patys turi spręsti savo problemas.
              „Emnid“ atliktas tyrimas taip pat parodė, kad 67 proc. vokiečių nenori, kad Vokietija ir kitos ES valstybės skolintų Graikijai šimtus milijardų eurų.
              „Jei dabar pradėsime, kada sustosime?“ – interviu laikraščiui „Welt am Sonntag“ sakė A.Merkel konservatorių frakcijos parlamente vadovo pavaduotojas Michaelis Fuchsas.
              „Negaliu paaiškinti bedarbio pašalpą gaunantiems žmonėms, kad jie negaus centu daugiau, bet graikai gali gauti pensiją sulaukę 63 metų“, – sakė jis.
              Per pirmąją savo kadenciją A.Merkel, siekdama suvaldyti biudžeto deficitą, pailgino pensinį amžių nuo 65 metų iki 67 metų.
              I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
              Parama Siaurojo geležinkelio klubui

              Comment


                Parašė zajcik Rodyti pranešimą
                a_p,
                tu dar ir idealistas. Kur tu matei sąžiningą konkurenciją? Kai kurios verslo srytys, net ir nesąžiningai dabar verslą, balansuoja ant rentabilumo ribos. O tokie pasakymai kaip "reikėtų imtis", taip ir lieka pasakymais. Mūsų mokesčių administratoriui dar tobulėt ir tobulėt.
                Taigi, du keliai: arba konstatuojam kad esam nevykeliai, paleidziam valstybe ir pavirstam i eilini bardakeli (kokiu pilna, klestejimas nepastebetas) arba teks tobulint administracija. Kad efektyviau panaudotu turimus lesus ir neknistu proto verslui. Tada esant biudzeto pervirsiui galima bus sumazint mokescius.

                Dėl akcizų niekas ir nesako, kad vien šio mokesčio pavidalu nebus gaunama mažiau įplaukų į biudžetą, tačiau yra kita medalio pusė - sumažėjusios sąnaudos tiek verslui, tiek fizinukams (padidėja jų perkamoji galia), sumažėja pinigų nutekėjimas iš šalies, bei pritraukiama daugiau lėšų iš svetur.
                Fizinuku perkamoji galia nepadideja, netgi atvirksciai. Jei nori, galime placiau aptart kodel.

                Sienos apsaugos gerinimas, taip pat paveiktų teigiamai. Kas dėl akcizų karo - reikia ne kariauti, o apgalvotai protingai elgtis. PVZ: AIRBaltic dempingavimas ir pagrindinių konkurentų sužlugdymas, Rygoj labai daug nepatenkintų, kad Latvijos oro uostai pralaimėjo kovą dėl Ryanair (dėl žemesnių mokesčių Kaune ir Vilniuje). Net tokia aukštų mokesčių šalis kaip Olndija, turi autonomijas, kur yra žiaurios mokestinės lengvatos, ko pasekoje 3 iš 4 mūsų didžiųjų prekybos tinklų yra registravę savo NT valdymo bendrovių būstines būtent ten. Lietuvos kompanijos bega mokėti mokesčius į aukštų mokesčių valstybes? Ka fizikos dėsniai veikia?
                O neklausei saves, kodel Olandija ne globaliai mazina mokescius (t.y. tavo pasiulymas lietuvai), bet labai atsargiai veikia izoliuotuose segmentuose?

                Comment


                  Gitas sako, kad gal nėra viskas taip jau blogai



                  BVP augimo prognozės: turime vilties

                  Gana geras Lietuvos ekonomikos perspektyvas artėjantiems dvejiems metams atskleidė ekonomikos analitikas Gitanas Nausėda. Anot jo, jau trečią praėjusių metų ketvirtį išryškėjo tendencijos ir veiksniai, kuriuos galima įvertinti santūriai optimistiškai. Pirmiausia, pamažu atsigauna eksportas, didėja užsakymų protfelis. 2010 m. BVP gali padidėti net šiek tiek daugiau nei prognozuojama.

                  Comment


                    1. bedarbių skaičiaus augimas, panašu, nelėtina tempo. 2 BVP kol kas buvo palaikomas LRV pasiskolintais, kurių didžiąją dalį tiesiog pravalgėme 3a pasaulis baigia verslo skatinimo priemones 3b ateina laikas vyriausybems pradeti grazinti skolas 4 BVP dydis, deja, nera gyvenimo kokybe atspindintis rodiklis
                    Statybos Technikumo Technikumas

                    Comment


                      SEB patvirtino teigiamą prognozę Lietuvai ir Estijai (bet ne Latvijai)... estams, kaip visada, piešiama šiek tiek pozityvesnė ateitis 2010-2011


                      SEB sees growth in Estonia, Lithuania this year
                      RIGA, Feb 16 (Reuters) - Swedish banking group SEB, (SEBa.ST: Quote, Profile, Research) one of the top banks in the Baltic region, said it had turned more optimistic on Estonia, expecting growth this year, and reaffirmed its growth forecast for Lithuania.

                      The bank also said it expected Estonia to adopt the euro next year and Latvia and Lithuania to switch to the European currency in 2014.

                      "For the first time in years, this winter we have revised our Baltic GDP forecasts upward: for Lithuania and for Estonia. We are above consensus for both countries," the bank said in a new economic outlook.

                      "After falling by 14 percent last year, Estonia's GDP will grow by 2 percent in 2010 and 5 percent in 2011," SEB said.

                      Its previous forecasts for Estonian GDP from its Nordic Outlook in November had been for a contraction of 0.3 percent this year and growth of 4.0 percent in 2011.

                      SEB said the main reasons for the upgrade were improved demand from Sweden and Finland, where the bank expected companies to expand their inventories, as well as more investments.

                      "Our Estonia forecast assumes that in May or June, the country will get the green light to join the euro zone in 2011," the bank added.

                      "Our main scenario is still that the currency pegs to the euro will survive. This rests largely on the assumption that international bail-out loans to Latvia will continue," it said.

                      It reaffirmed its forecast for growth in Lithuania of 1 percent this year and saw a 2011 expansion of 4 percent. It upgraded its view from previous forecasts of a 3.5 percent contraction in 2010 and growth of 3.0 percent next year.

                      "The main reason for Lithuania's brighter growth outlook in 2010 is its improved exports," the bank said.

                      It saw Latvian GDP down 3 percent this year, but up 4 percent in 2011.


                      (Reporting by Patrick Lannin)
                      Paskutinis taisė John; 2010.02.17, 02:30.

                      Comment


                        Pasidžiaukim:
                        "2009 m. gruodžio mėn. šalies mokėjimų balanso einamosios sąskaitos balanso perviršis sudarė 1,3 mlrd. litų ir, palyginti su lapkričio mėn., padidėjo 519,1 mln. litų, arba 63 procentais."
                        "Jeigu žemės ūkyje dirba 80 proc. žmonių - šalyje badas, o kur žemę dirba iki 5 proc. gyventojų - maisto produktų perteklius"

                        Comment


                          Eksportas kelia galvą vis aukščiau

                          Stambiausių prekių grupių eksportą pernai pažymėjo riebūs nuosmukio minusai, tačiau statistikai, analitikai ir patys verslininkai sako, kad kritinis taškas įveiktas, o paskutinio metų ketvirčio bendras prieaugis įžiebia viltį ir į turėtas, bet prarastas eksporto vėžes dar negrįžusiems sektoriams, rašo „Verslo žinios“.
                          Anot analitikės, jeigu tendencijos išsilaikys, š. m. pirmąjį pusmetį galima tikėtis, kad visų maisto produktų augimas dar didės. Jų eksportas pernai sumažėjo vos 0,4 proc. Vėliau tikėtina, kad didės optikos ir tiksliųjų prietaisų eksportas.
                          Ekspertai prognozuoja, kad eksportą pagyvins ir sustiprėjęs lietuviškų prekių konkurencingumas dėl sumažėjusių sąnaudų ir palankesnių ne euro zonos partnerių valiutos kurso pokyčių. O valdžia įsitikinusi, kad lygesnį kelią lietuviškam eksportui paklos jos vykdoma rėmimo politika.

                          Comment


                            Graikiška pirtis vis labiau kaista... kaži, kuo baigsis? Prisitinginiavo graikai




                            Smūgis Graikijos suverenumui

                            ES finansų ministrų taryba pareiškė, kad Atėnai iki kovo 16 d. turi įgyvendinti taupymo reikalavimus arba prarasti savo pačios mokesčių ir išlaidų politikos kontrolę. Jei Atėnų vyriausybė suklups, jai gresia drakoniškas Lisabonos sutartyje numatytas 126.9 straipsnis, pagal kurį "Taryba gali nuspręsti imtis tų priemonių, kurios yra reikalingos padėčiai ištaisyti". Tai reikštų ekonominio suvereniteto apribojimus, pažymi dienraštis "Telegraph".
                            ES ir Europos centrinio banko (ECB) pareigūnai šiomis dienomis vyksta į Atėnus tikrinti kaip vykdomas biudžeto mažinimo planas, sakė ekonomikos ir monetarinių reikalų komisaras Ollis Rehnas.
                            Paskutinis taisė John; 2010.02.18, 01:37.

                            Comment


                              Turint omeny maištingą graikų sielą tokiu atveju gali prireikti ir Wehrmacht... oi Bundeswehro dalinių įvedimo
                              It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                              Comment


                                /\ Kaži, ar naujoji ES 'konstitucija' numato narės išmetimą iš ES?
                                I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                                Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                                Comment


                                  Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                                  /\ Kaži, ar naujoji ES 'konstitucija' numato narės išmetimą iš ES?
                                  Kiek supratau, ne.
                                  Yra tik Sąjungos sutarty rašoma apie išstojimą pačios VN valia.
                                  Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)

                                  Comment


                                    Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                                    /\ Kaži, ar naujoji ES 'konstitucija' numato narės išmetimą iš ES?
                                    Tiesiog numatomos sankcijos, kurios tikiriausiai nėra malonios.
                                    Paskutinis taisė John; 2010.02.19, 01:51.

                                    Comment


                                      Parašė John Rodyti pranešimą
                                      Tiesiog numatomos sankcijos, kurios tikiriausiai nėra malonios.
                                      Seip tai graikams kaip ir nera didelio reikalo isstojineti is ES, Euras ir ES yra du skirtingi dalykai.

                                      Apskritai, neziurint i visa sita triuksma graiku padetis palyginti nera tokia tragiska kaip paisoma. Pvz ilgalaikeje perspektyvoje tokiu britu problemos vertinamos kaip zymiai rimtesnes, bet "rinkos" del to kazkaip visai nesijaudina.

                                      Comment


                                        Parašė a_p Rodyti pranešimą
                                        Seip tai graikams kaip ir nera didelio reikalo isstojineti is ES, Euras ir ES yra du skirtingi dalykai.

                                        Apskritai, neziurint i visa sita triuksma graiku padetis palyginti nera tokia tragiska kaip paisoma. Pvz ilgalaikeje perspektyvoje tokiu britu problemos vertinamos kaip zymiai rimtesnes, bet "rinkos" del to kazkaip visai nesijaudina.
                                        Išstoti iš ES ne, bet iš Eurozonos - taip. Jei jie tikrai ir toliau nesusitvarkys, tai būtų logiška išdava. Nors, ko gero, bus priversti apsitvarkyti ir šiaip taip temps toliau.

                                        O del UK, ar tai ne todel, kad UK finansus tvarko BoE o ne ECB? Juk jie gali tiesiog prisprintinti £, kaitalioti palūkanas savo nuožiūra ir t.t. Graikai to daryti negali. T.y. britai turi daugiau būdų tvarkyti savo finansus, dėl ko jiems tai daryti lengviau, nei Eurozonos šalims.

                                        Comment


                                          Parašė John Rodyti pranešimą
                                          Išstoti iš ES ne, bet iš Eurozonos - taip. Jei jie tikrai ir toliau nesusitvarkys, tai būtų logiška išdava. Nors, ko gero, bus priversti apsitvarkyti ir šiaip taip temps toliau.

                                          O del UK, ar tai ne todel, kad UK finansus tvarko BoE o ne ECB? Juk jie gali tiesiog prisprintinti £, kaitalioti palūkanas savo nuožiūra ir t.t. Graikai to daryti negali. T.y. britai turi daugiau būdų tvarkyti savo finansus, dėl ko jiems tai daryti lengviau, nei Eurozonos šalims.
                                          Esme tame, kad siame globalizuotame pasaulyje tavo minetas "finansu tvarkymas" skaudziai atsilieps svarui ir tuo paciu visiems kas turi kokiu nors svarais denominuotu paskolu kas savo ruoztu yra visa europa.

                                          Todel prisiprintinus svaru galima techniskai likt mokiam, bet kokiam nors frankfurte ar paryziuje sedintiems kreditoriams nuo to nebus lengviau, nes pinigus jie atgaus jau nuvertejusiais svarais su atitinkamom pasekmem savo balansam (kurie galbut yra eurais). O tada jau savo ruoztu turetu jaudintis ju kreditoriai.

                                          Zodziu skirtumas nuo graikijos nera toks jau didelis kaip gali pasirodyti.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X