Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Ekonomikos naujienos (archyvas)

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Likusio pasaulio tai miglotos, bet Goldman ir abiejų Morganų ateitis tai šviesi, jie net planuoja grąžinti anksčiau laiko paramą, o ir darbo turi iki kaklo, kai neliko kelių konkurentų arba jie buvo suvalgyti, dabar dar daugiau pinigų (akcijos, derivatyvai, obligacijos, IPO ir t.t.) sukasi per juos. O net jei ir vėl prireiks paramos - bus pirmi eilėje ją gauti, nes yra even too bigger to fail, o ir šiaip Treasury beveik nuolat buvę jų žmonės sėdi. Tskant, po truputį artėjam prie sci fi romanuose vaizduojamos ateities, kai valstybes valdys korporacijos. Nice, tereikia dabar įsitrint į klaną.
    Jūsų,
    Analitikas PlėtRa™

    Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

    Comment


      Kas ten pas jus per cirkas su Vilibor'u darosi?
      beg, borrow and steal

      Comment


        Cia viso labo Lietuvos pieno gamintoju zaidimas norint pasikelti pieno supirkimo kainas, kurios yra laba smarkiai numustos..

        Comment


          Parašė sauls Rodyti pranešimą
          Cia viso labo Lietuvos pieno gamintoju zaidimas norint pasikelti pieno supirkimo kainas, kurios yra laba smarkiai numustos..
          O kas neleidžia pieno gamintojams (tiksliau — melžėjams arba pieninių karvių augintojams) susiburti į kooperatyvą, drauge nusipirkti kad ir padėvėtą įrangą ir patiems imti prekiauti pienu, o vėliau ir pieno gaminiais? Iš pradžių tai būtų jų pačių firminė parduotuvė ir netinklinės mažos parduotuvėlės, vėliau pavyktų ir į PC prasibrauti, gal net eksportuoti. Pagaliau ir pirmoji reklama būtų garantuota — pirmasis pieno gamintojų/perdirbėjų kooperatyvas, net Panorama juos parodytų per TV. Dabar matome tik stichiškus pavienių gamintojų bandymus statyti pieno automatus prekybos centruose. Kol kas tai sekasi, tai argi tai nėra stimulas bandyti nuveikti dar daugiau?
          I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
          Parama Siaurojo geležinkelio klubui

          Comment


            Parašė Wycka Rodyti pranešimą
            O kas neleidžia pieno gamintojams (tiksliau — melžėjams arba pieninių karvių augintojams) susiburti į kooperatyvą...
            Yra tų kooperatyvų, tačiau jiems pagalius į ratus kaišioja didieji gamintojai. Baugina ūkininkus ir pan. Prekybos centrai iš kooperatyvų neperka pieno...
            Aš tikrai myliu Lietuvą!

            Comment


              Parašė le bronius Rodyti pranešimą
              Yra tų kooperatyvų, tačiau jiems pagalius į ratus kaišioja didieji gamintojai. Baugina ūkininkus ir pan. Prekybos centrai iš kooperatyvų neperka pieno...
              Nieko naujo. Tas pats su duonos kepėjais, aludariais ir t.t.. Iš pradžių visiems sunku, visus didieji bando sužlugdyti. Prekybos centrai neperka todėl, kad smulkus gamintojas negali užtikrinti stabilaus tiekimo dideliais kiekiais, bet yra kitų būdų: pieno automatai (pirmosios kregždės jau yra), smulkios netinklinės parduotuvėlės, firminės parduotuvės, tiekti pieną kepykloms, maitinimo įmonėms arba gaminti nelabai paklausų produktą (pvz.: ožkos pieno sūrį, pieno miltus).
              I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
              Parama Siaurojo geležinkelio klubui

              Comment


                Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                bet yra kitų būdų: pieno automatai (pirmosios kregždės jau yra), smulkios netinklinės parduotuvėlės, firminės parduotuvės, tiekti pieną kepykloms, maitinimo įmonėms arba gaminti nelabai paklausų produktą (pvz.: ožkos pieno sūrį, pieno miltus).
                Tai žinau ir dabar puikių pavyzdžių su nišiniais produktais, tuo pačiu ožkos pieno sūriu. Tačiau su paprastais pieno produktais prasčiau. Labai sunku konkuruoti su didžiaisiais. O kooperuotis mažai kas nori. Vis tas lietuviškas gobšumas. Ūkininkai kol kas laikosi dėl NMA išmokų ir iš tiesioginės veiklos vargiai pragyventų. Man labai įdomu, kaip jie versis, kai parama baigsis. O vienintelė išeitis, manau - stambinti, kooperuotis. Lietuvoje net ir dideliais ūkiais laikomi, pagal ES ūkius yra labai mažyčiai.
                Aš tikrai myliu Lietuvą!

                Comment


                  Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
                  Likusio pasaulio tai miglotos, bet Goldman ir abiejų Morganų ateitis tai šviesi, jie net planuoja grąžinti anksčiau laiko paramą, o ir darbo turi iki kaklo, kai neliko kelių konkurentų arba jie buvo suvalgyti, dabar dar daugiau pinigų (akcijos, derivatyvai, obligacijos, IPO ir t.t.) sukasi per juos.
                  Tas tai taip, sita krize goldmanams buvo vienareiksmiskai naudinga ir ivairios su tuo susijusios samokslo teorijos matomai nevisai be pagrindo.

                  Bet paramos grazinimas dar visai nereiskia kad bankas gerai laikosi. Tai reiskia tik tiek, kad bus galima issimoket premijas

                  Kita vertus, jei amerikos ekonomika ir toliau ridensis i nuokalne, tai blogai bus ir minetiems goldmanams. Tokie kinai pvz akivaizdziai visiskai nera taikiai nusiteike ir pilnai isnaudoja dabartines krizes duodamus privalumus. Jei kris amerikos itaka - trumpes goldmanu rankos.

                  O net jei ir vėl prireiks paramos - bus pirmi eilėje ją gauti, nes yra even too bigger to fail, o ir šiaip Treasury beveik nuolat buvę jų žmonės sėdi. Tskant, po truputį artėjam prie sci fi romanuose vaizduojamos ateities, kai valstybes valdys korporacijos. Nice, tereikia dabar įsitrint į klaną.
                  Tai sita ateitis egzistuoja praktiskai nuo zmonijos egzistavimo pradzios. Varijuoja tik korporaciju kiekis ir tuo paciu dominavimas beigi naglumas.

                  Jei goldmanai penelyg isnagles tai visai realiai gali uzsiraut ant priverstinio padalinimo. Nes kitiems begemotams irgi nelabai patinka kaip juos sokdina.

                  Comment


                    Londonas stoja prieš ES

                    Londono ekonomika pralaimėtų Niujorkui ir Honkongui, jei Europos Sąjunga (ES) sugriežtins alternatyvaus investavimo fondų ir išpirkimo bendrovių reguliavimą, teigia Londono Borisas Johnsonas.
                    Taigis taigis... finansu korifejai pasikeite pampersus ir vel patapo drasus. "Netrukdykit mums sukti iprastas makles bo pabegsim". Lyg pries pusmeti ju nereikejo remti mokesciu moketoju pinigais...

                    Comment


                      o kalbant apie Kiniją, tai ten pučiasi nebesveiko masto naujas burbulas, beje.. ir kažkada jo išsitaškymas gali būti dar įdomesnis įvykis..

                      Bloomberg:
                      China Car Sales Jump 48% on Support, Most Since 2006

                      China’s passenger-vehicle sales rose 48 percent in June, the biggest jump since February 2006, as government stimulus spending spurred a revival in the world’s third-largest economy.
                      Chinese motorists bought 872,900 cars, sport-utility vehicles and other passenger vehicles last month, the China Association of Automobile Manufacturers said in a statement today. Overall auto sales, including buses and trucks, rose 36 percent to 1.14 million.

                      A 4 trillion yuan ($585 billion) economic package has helped China surpass the U.S. as the world’s largest auto market this year and boosted sales for companies from General Motors Corp. to Alcoa Inc. The country is “a positive force” that will help drive growth as the world emerges from the global recession, billionaire George Soros said yesterday.

                      “China’s downward slide is clearly over,” said Wang Qingtao, an analyst at First Capital Securities Co. in Shenzhen. “There is also huge natural demand for vehicles, which will continue to drive the industry for years to come.”

                      Annual Forecast

                      The trade group raised its full-year vehicle sales forecast to more than 11 million from 10.2 million previously. First-half sales jumped 18 percent to 6.1 million after the government cut some retail taxes and handed out vehicle subsidies in rural areas to spur demand.

                      The Chinese auto group is “cautiously optimistic” about the industry in the second half, it said.
                      SAIC Motor Corp., the country’s biggest automaker, rose as much as 6.8 percent and was at 18.52 yuan at 1:48 p.m. in Shanghai trading. The stock has more than tripled this year, compared with a 71 percent increase for the Shanghai Composite Index. In Shenzhen, Tianjin FAW Xiali Automobile Co. rose 10 percent to 9.02 yuan, and FAW Car Co. climbed as much as 9.8 percent. The companies, units of the nation’s No. 2 automaker, China FAW Group Corp., have both more than doubled this year.

                      U.S. vehicle sales plunged 35 percent in the first half to 4.8 million. Sales slowed to an annual rate of 9.69 million cars and light trucks in June, according to Autodata Corp.

                      China’s passenger-vehicle sales climbed 26 percent to 4.53 million in the first half, while commercial-vehicle sales fell 0.5 percent to 1.57 million, the Chinese association said. The government acted to boost auto demand after sales dropped in five of the six months ended January.

                      “Given the low monthly sales numbers late last year we may continue to see surging sales growth in the following months,” Wang said.

                      New Loans

                      Rising auto sales add to evidence that China’s economy may have recovered from a slowdown in the beginning of the year. New loans rose almost fivefold in June from a year earlier to 1.53 trillion yuan, the central bank said on its Web site yesterday.

                      Domestic carmakers have struggled to turn the surging demand into higher profits because of rising competition. Combined profit at the country’s top 19 automakers fell 9.9 percent in the first five months, while revenue declined 2.3 percent, according to the association. During the period, eight automakers boosted profit, eight reported declines and three had losses, it added.
                      GM, the largest overseas automaker in China, boosted first- half sales 38 percent to 814,442 vehicles, as government subsidies spurred demand for its low-cost minivans. Hyundai Motor Co.’s Chinese venture increased sales 56 percent to 257,003, according to partner Beijing Automotive Industry Holding Co.

                      Alcoa, the largest U.S. aluminum producer, expects government stimulus spending in China and the U.S. to boost metal demand enough to help the company start generating cash again, Chief Executive Officer Klaus Kleinfeld said yesterday.

                      Carmakers use aluminum for components including engine blocks, as well as for some stamped parts and body panels.
                      Jūsų,
                      Analitikas PlėtRa™

                      Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

                      Comment


                        Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                        O kas neleidžia pieno gamintojams (tiksliau — melžėjams arba pieninių karvių augintojams) susiburti į kooperatyvą, drauge nusipirkti kad ir padėvėtą įrangą ir patiems imti prekiauti pienu, o vėliau ir pieno gaminiais? Iš pradžių tai būtų jų pačių firminė parduotuvė ir netinklinės mažos parduotuvėlės, vėliau pavyktų ir į PC prasibrauti, gal net eksportuoti. Pagaliau ir pirmoji reklama būtų garantuota — pirmasis pieno gamintojų/perdirbėjų kooperatyvas, net Panorama juos parodytų per TV. Dabar matome tik stichiškus pavienių gamintojų bandymus statyti pieno automatus prekybos centruose. Kol kas tai sekasi, tai argi tai nėra stimulas bandyti nuveikti dar daugiau?
                        Lietuviskas mentalitetas , kuo daugiau turiu reikalu su lietuviais tuo labiau suvokiu, kodel pas mus plinta VP marketas, AMB ir visa kita. Lietuvis blaiviai masto tik vejamas su bizunu, jei turi savo valia, dazniausiai elgiasi kaip turgaus boba.

                        Valio, beje, taip pat yra Suomijos pieninku kooperatyvas.

                        Comment


                          Statybinių konstrukcijų atsparumą ugniai galima tikrinti ir Lietuvoje
                          Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) Gaisrinių tyrimų centre įrengta europinio lygio laboratorija, tirsianti statybinių konstrukcijų atsparumą ugniai. Įrengti šią modernią krosnį kainavo 1,6 mln. Lt
                          http://www.balsas.lt/naujiena/299680...etuva-politika

                          Comment


                            Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
                            o kalbant apie Kiniją, tai ten pučiasi nebesveiko masto naujas burbulas, beje.. ir kažkada jo išsitaškymas gali būti dar įdomesnis įvykis..
                            Analitike, ar esi tuo tikras? Reikia juk nepamirsti, kad toks skolinimo "bumas" yra isimtinai salygotas valstybes politikos, skatinancios vidini vartojima + Kinija turi bene 3trln. rezervu ir ~8% (pagal IMF prognoze 8,5% 2009) BVP augima bene didziausios pasauline krizes metu nuo 1930. Na ir, galu gale, bet kuria minute gali trinktelti kumsciu ir ivesti "tvraka" banku sektoriuje be jokiu didesniu diskusiju. Taigi toks variantas, kuris nutiko JAV ten tiesiog neimanomas.

                            Aisku, nebent manysime, kad CCP nukvako ir nebesuvokia, kas yra kas ir tiesiog vaikosi grazesniu skaiciuku... kuo as netikiu.

                            Comment


                              Nezinau, ar kam nors tai pasirodys idomu, bet kalbant apie Kinija ir jos augancia galia, The Economist yra idomus labai idomios "When China Rules the World: The Rise of the Middle Kingdom and the End of the Western World" knygos reviu

                              China's future: Enter the dragon
                              http://www.economist.com/books/displ...ry_id=13983240

                              Kol kas knygos neperskaiciau, bet artimiausiomis saveitemis planuoju tai padaryti ir nepagailejau tam £

                              He begins by citing the latest study by Goldman Sachs, which projects that China’s economy will be bigger than America’s by 2027, and nearly twice as large by 2050 (though individual Chinese will still be poorer than Americans). Economic power being the foundation of the political, military and cultural kind, Mr Jacques describes a world under a Pax Sinica. The renminbi will displace the dollar as the world’s reserve currency; Shanghai will overshadow New York and London as the centre of finance; European countries will become quaint relics of a glorious past, rather like Athens and Rome today; global citizens will use Mandarin as much as, if not more than, English; the thoughts of Confucius will become as familiar as those of Plato; and so on.
                              The West hopes that wealth, globalisation and political integration will turn China into a gentle giant, a panda rather than a dragon. George Bush senior declared in 1999: “Trade freely with China and time is on our side.” But Mr Jacques says this is a delusion. Time will not make China more Western; it will make the West, and the world, more Chinese.

                              Comment


                                Tautiniai "verslininkai" turi keista humoro jausma:

                                Prisiimdamas didesnių mokesčių naštą verslas tikisi grąžos

                                Anot p. Arlausko, pirmiausia reikėtų reformuoti bedarbių paramos sistemą, tuomet ir 3% "Sodros" įmokos padidinimas nebūtų toks baisus.

                                "Būtų logiška, kad jei iš tam tikro fondo bus remiami darbdaviai, kurie išlaiko darbo vietas", – kalbėjo p. Arlauskas.
                                Kitaip tariant - begediskumui ribu nera, pageidaut mokesciu moketoju susimoket uz kiekviena idarbinta smogu reikia tikrai lakios fantazijos.

                                Ir beje labai charakteringas filadelfiju tonas, straipsnis tiesiog alsuoja dievobaimingu kilniuju riteriu garbinimu. Ziaurus kontrastas palyginus su likusiais straipsniais apie "valdzia"

                                Comment


                                  Parašė John Rodyti pranešimą
                                  Nezinau, ar kam nors tai pasirodys idomu, bet kalbant apie Kinija ir jos augancia galia, The Economist yra idomus labai idomios "When China Rules the World: The Rise of the Middle Kingdom and the End of the Western World" knygos reviu

                                  China's future: Enter the dragon
                                  http://www.economist.com/books/displ...ry_id=13983240

                                  Kol kas knygos neperskaiciau, bet artimiausiomis saveitemis planuoju tai padaryti ir nepagailejau tam £
                                  Knygos reviu aprasytos mintys zinoma logiskos, bet man rodos pernelyg "tiesmukos". Daroma prielaida, kad kinija yra lygiaverte amerikai ir todel tapus uz ja galingesne automatiskai uzims jos vieta.

                                  As tuo labai abejociau. Kad ir kokia bloga ta amerika bebutu, bet ji yra demokratine valstybe kur nei viena is itakos grupiu neturi nekvestionuojamos itakos. Tai uztikrina sioki toki stabiluma ir sprendimu prognozuojamuma. Butent todel doleris taip ir paplito po pasauli kaip pagrindine valiuta. Euras irgi megstamas del europos stabilumo (daznas pionierius tai vadina "impotencija").

                                  Su juaniu ir kinija apskritai visai kitas reikalas. Kinija yra paremta diktatura ir nekarta pademonstravo, kad veikia be jokiu skrupulu ir taisykliu.

                                  Todel mazai kas nores kaupti kruva juaniu kuriu verte yra visiskai neprognozuojama. Visokie arabai, brazilijos, indijos ar ta pati rusija tikrai nesvajoja prisikimsti pilnas kisenes juaniu ir tuo paciu atsirasti po neprognozuojamos kinijos padu.
                                  Todel jei doleris ir euras "sugrius", tai greiciausiai kad pasaulis apskritai nebetures jokios pagrindines valiutos. Isskyrus galbut auksa ir kitas zaliavas. Kitaip tariant, back to the future.

                                  Pacios kinijos irgi laukia idomus momentai. Nepamirskim, kad iki siol ji iskilo ne pati savaime, bet tvirtai isikibus uz amerikos ir europos. Ant ju technologiju ir uz ju pinigus. Pastarosioms "nusmukus" teks ismokt gyvent patiems savaime be milzinisko eksporto pervirsio. O tai jau visiskai kitas zaidimas nei kad iki siol.

                                  Situacija kiek primena lietuvos ekonomika kuri irgi kuo puikiausiai laikesi kol i sali pludo uzsienio pinigai. Uztat pastariesiems nutrukus reikalai pastebimai sugizo.
                                  Kinai zinoma turi gausiai lasiniu, bet kyla klausimas: o kas po to? Augins vidinis vartojimas? Abejotina, pernelyg mazas darbo jegos produktyvumas. Tai nesvarbu kol nuosava darbo jega nera pagrindiniai klientai. Bet pataps labai svarbu kai teks gyvent is vidiniu pardavimu.

                                  Zodziu toli grazu neakivaizdu. Sugriovus amerika ir europa kinams gali nepavykt perimti estafetes.
                                  Paskutinis taisė a_p; 2009.07.13, 23:12.

                                  Comment


                                    Na tame paciame numeryje yra ir daugiau nuomoniu apie RMB vs. USD, kurios labai aiskios ir paprastos - USD bent jau artimoje ateityje ir toliau isliks #1 valiuta, nes kitaip ir negali buti jau vien del to, kad RMB nera laisvai konvertuojamas, manipuliuojamas jo kuras ir t.t. Be abejo, kad Juanis nepakeis USD artimiausiu metu. Jei apie tai kalbama, tai, ko gero, turima omeny long-term perspektyva. Tiek kalbos apie demokratijos (ne)buvima, tiek apie grupiu dominavima long-term'e neturi daug prasmes, nes neaisku, kaip viskas tuomet bus ir apskritai, kaip atrodys tos pacios "Vakaru demokratijos" po tiek laiko. Gal kinieciams pavyks igyvendinti "socialistine" (...ar kaip ja bepavadintum, esmes nekeicia) svajone, kaip pavyko Singapurui? O gal nepavyks. Tada Kinijai, be abejo, bus sunkus laikai.

                                    Kaip bebutu, planuoju perskaityti visa knyga ir pabandyti blaiviai ivertinti, nes is reviu sunku ka nors spresti. Visgi tai smarkiai patrauke mano demesi.

                                    Comment


                                      Tenoriu pridėti, jog Kinija yra tokia pati socialistinė šalis, kaip SRSS ar Jusgoslavai...Visi sub-etniniai konfliktai vis dar užglaistyti tokiu pačiu scenarijumi, kaip ir Jugoslavijoje Tito būdu - po nomeklatūriniu padu ir darbo jėgos masių gebėjimo mobilizuoti ir maišyti. Šie konfliktai jau prasiveržia, ypač ryškėjant socialiniams ir ekonominiams skirtumams tarp provincijų, jų daugės. Kuomet ekonominių-sezoninių vidinių Kinijos emigrantų skaičių didina rytų pakrantėse nomenklatūra, ši gali prisižaisti kaip kokioje Latvijoje ar Estijoje sovietinis aparatas prisižaidęs su rusų populiacijomis ar aip Tito Bosnijoje ir Hercogovinoje. Taip kad staigiai šis socialistinis rojus nebus sukurtas, nes statomas ant pakankamai marginaliai skirtingos "nacijos", kuomet net ekonominis gėris sukuria separatizmo milžiniškus židinius.
                                      Paskutinis taisė tivoli; 2009.07.14, 01:27.
                                      Kopenhaga/Roskildė / Stokholmas I II III IV
                                      Dordrechtas/Haarlemas
                                      Nesebaras/Plovdivas
                                      Kiolnas

                                      Comment


                                        Jo, tai kas ivyko Urumqi man buvo bemaz sokas. Dar prie viso to reikia prideti Tibeta ir gauname gan nemalonia kose, kuria jie tures issrebti.

                                        Kita vertus, skirtingai, nei Lhasos ivykiuose pernai, kai visiems uzsienieciams (iskaitant zurnalistus) buvo uzdrausta ten vykti, Urumqi atveju visa uzsienio ziniasklaida ir paprasti turistai turejo laisva priejima ir galimybe raportuoti tiesiogiai. Gal Kinija visgi mokosi is Klaidu?

                                        Comment


                                          /\ Manau todėl, kad Urumqi yra ne dykynė su keliais interneto ryšio tiekėjais ir 3 pasaulio aliuzijomis kaip Lhasa, o pakankami išsivystęs miestas su telekomunikacijų infrastruktūra. Ir tai pagalvojus, jog tai vakarinės provincijos miestas, įdomu kas dėtųsi rytuose, kur "vietinių" skaičius vis labiau mažėja (vieno vaiko politika tik rytuose turbūt pasisekusi, kai po žemės drebėjimo Sičiuanyje ir griuvus mokykloms kilo masiniai neramumai, nes dauguma vaikų buvo vienturčiai) ir maišosi su sezoniniais darbininkais iš kitų provincijų.
                                          Kopenhaga/Roskildė / Stokholmas I II III IV
                                          Dordrechtas/Haarlemas
                                          Nesebaras/Plovdivas
                                          Kiolnas

                                          Comment

                                          Working...
                                          X