Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Ekonomikos naujienos (archyvas)

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Kadangi visiškai neraukiu ekonomikoje, tai būtų pavojinga leistis su tavim i tolimesnes diskusijas Bet, mano manymu, Kubilius su Grybauskaite, ir dar visa šutvė ekonomistų patarėjų ir kitų galų žinovų neveltui bijo TVF kilpos. Kad Europa galvoja kaip išbristi iš krizės sausiems yra labai sveikintina, bet ar tai tikrai tinka konkrečiai Lietuvai? O po to mokėti turėsime tai vieni.
    www.lt-lv-forum.org/

    Comment


      Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
      Grybauskaitės kultas jau man pradeda kelt šypseną. Už Nausėdą didesnė guru pasidarė. O nepamenat, kaip dar prieš kokį pusmetį Grybauskaitė gąsdino, kad naftos kainos pasieks 180 dol. už barelį, ir kad bus labai blogai Lietuvėlei? Šiuo pasisakymu, Grybauskaitė, mano galva, irgi grybą nupjovė. Stabdyt vartojimą? Nu atsiprašau.. Pacituosiu ES antikrizinio plano kūrimo gaires ir Barosso žodžius, jie teigia kai ką kito, kas prieštarauja Grybauskaitės pozicijai (kur subordinacija pas šitą komisarę?):

      .“[/B]
      Vienas momentas - reikia skatinti vartojimą, jei vartojamos vietinės prekės. O dabar paskaičiuokime kokią dalį mūsų vartojime sudaro vietinės prekės? Turbūt tik maisto yra daugiau, o visa kita - drabužiai, televizoriai, netgi užsieniečių koncertai tik didina mūsų einamosios sąskaitos deficitą... Todėl manau, kad Grybauskaitė galvoje turėjo "mažesnis vartojimas lygu mažesnis ESD", tik visko nepasakė...

      Comment


        Alternatyvų aš, asmeniškai, nematau, priešingu atveju mūsų laukia Vengrijos arba Portugalijos scenarijus, o tai - nieko gero, kvepia tolimesne sparčia emigracija ir likusiųjų desperacija. Mano nuomone, TVF yra mažesnis blogis nei ilgametė stagnacija. Latviai ima TVF kilpą, estai turi suomius, o mes stabmeldžiai, kankinsimės vieni? Nematau logikos. Tegu tada Grybauskaitė pasinaudoja užimama padėtimi palobinti ES, kad padėtų savo tėvynei ir nereikėtų nei TVF nei ilgametės stagnacijos.
        Jūsų,
        Analitikas PlėtRa™

        Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

        Comment


          Tai aš ir sakau, skatinkim smulkų verslą, padėkim gamintojams, kad lietuvis ir ne tik lietuvis pirktų lietuvišką prekę. Savaime aišku, kad prekybos deficitas - nieko gero, bet visiškas vartojimo žudymas yra dar blogiau.
          Jūsų,
          Analitikas PlėtRa™

          Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

          Comment


            Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
            Tai aš ir sakau, skatinkim smulkų verslą, padėkim gamintojams, kad lietuvis ir ne tik lietuvis pirktų lietuvišką prekę. Savaime aišku, kad prekybos deficitas - nieko gero, bet visiškas vartojimo žudymas yra dar blogiau.
            Skatink neskatinęs tą lietuvišką smulkų verslą, nieko iš to nebus. Taip jau susiklostė, kad lietuvis negali pagaminti gerai ir pigiai. Jei jau gamins pigiai, tai žiūrės kaip apgaut vartotoją, kad tik nupirktų jo prekę. Juk jei vietinis gamintojas turėtų paklausą vidaus rinkoje, tai ir skatinti nereikėtų. patys vartotojai juos skatintų pirkdami prekes. bet kur tu matei ką nors gero lietuviško?
            When a man lies, he murders some part of the world

            Comment


              Na taip, liutass, tu teisus, iš esmės. Aš irgi pradedu galvoti, kad gal iš tiesų būtų geriausia, jei mūsų valstybė bankrutuotų totaliai, daugiau košės galvoj atsirastų. Bet gaila tų, kurie nuoširdžiai ir sąžiningai kažką darė, nes jų tikrai buvo, ir buvo nemažai, mes matome tik blogąją savo visuomenės pusę. Neturi kentėti visi dėl mažumos poelgių ir mentaliteto, bet kartais, matyt, reikia..
              Jūsų,
              Analitikas PlėtRa™

              Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

              Comment


                Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
                Ką daryti?. Taupyti ne tik verslo ir paprastų žmonių sąskaita.
                tai reikia taupyti, ar nereikia? Iš tavo ankstesnių pasisakymų susidaro įspūdis, kad taupymas - blogis, taupymas yra krizės priežastis, o Kubiliui niekas nenori skolinti tik todėl, kad jis nenori skolintis.


                Nors pvz. nupjaučiau motinystės atostogų trukmę per pusę ir pamažinčiau sumas kompensacijų, taip pat uždėt apribojimus sukčiauti dirbtinai pasikeliant algas prieš gimdymą. Nupjauti maždaug pusę biurokratinio aparato, kelti darbo našumą, paprastinti visas operacijas, funkcijas ir tvarkas tuo pačiu, įšaldyti bet kokius nebūtinus rekonstrukcijų, remontų, naujų automobilių įsigijimus, 13 atlyginimus, premijas, komandiruotes, išsskyrus būtinus atstovavimus ES, atlikti auditą kas kiek kur nup**dina pinigų (apie LB šian buvo įdomių faktų), patraukti baudžiamojon atsakomybėn juos, išsireikalauti kompensuoti. Likusiems - nubraukti solidarumo dydį nuo algų, bent po 100 Lt. Parlamentarų algas sumažinti bent jau iki vidutinės, ministrų taip pat (bent jau parodytų pavyzdį ir solidarumą, gal ir pasitikėjimo daugiau atsirastų). Tada pvz. tuo pačiu skolintis iš TVF padengti trumpalaikius įsipareigojimus verslui, negrąžintus PVM, kad jis neužlūžtų, tada ir įplaukos į biudžetą susitvarkys, nedarbo pašalpų tiek nereikės mokėti, sodroj skylių nebebus, juk viskas ratu sukasi. Likusias lėšas panaudoti skatinti tam tikras sritis, kad ir tą patį daugiabučių renovavimą, parengti projektus ir paskirti vadybininkus, kurie už gyventojus sutvarkytų visus formalumus, surastų rangovus (mažesni energijos nuostoliai, mažesnė našta vartotojui, daugiau pajamų vartojimui - valio). Kita sritis - alternatyvi energija: vėjo parkų, biokuro parkų, atliekų deginimo energijos panaudojimui remti. Dar viena sritis - eksporto skatinimas, kad ir elementariausiai lengvatinėm sąlygom skatinant produkcijos kokybės ir darbo našumo kėlimo investicines programas, kuriant naujus paklausius produktus, pajungiant mokslo (taip ir mokslininkai pasijustų reikalinga ir papildomą kapeiką turintys). Galų gale, smulkiajam verslui suteikti galimybę pasiskolinti trūkstamų lėšų, kol bankai neduoda. Remti infrastruktūros projektus, kuriuos atsisako bankai savivaldybėms finansuoti. kokių 5 metų laikotarpyje visa tai galėtų duoti puikų biudžeto pajamų impulsą iš ko pradėtųme grąžinti skolą, kuri mums padėjo, galėtum pradėti vėl gerinti socialines išmokas ir pan., galų gale tuo metu jau ir bankai būtų linkę refinansuoti viską ir liktume ant įprasto ir visiems priimtino "tik ne TVF" modelio.
                Visa tai labai gražu, bet tai ilgalaikiai sprendimai, kurių rezultatai bus tolimoj ateity (beje, apie kai kuriuos iš jų naujoji valdžia irgi kalba). Nei vienas iš šitų veiksmų nesprendžia tų problemų, kurios yra DABAR. Smagu fantazuoti apie ekonomikos skatinimą, bet jeigu neturi pinigų sąskaitoms ant stalo apmokėt - tai tik tuščios kalbos.

                Comment


                  Didžiosios Britanijos svaras gali susilyginti su euru

                  Parašė ATN.lt
                  Kaip praneša „The Financial Times“, trečiadienį pradėta pagrįstai baimintis, kad svaras gali susilyginti su vieninga Europos valiuta. Svaras krenta į rekordiškas žemumas.

                  „Britanijos ekonomikos problema, paprastai tariant, yra ta, kad ji neturi nei vienos kojos, ant kurios galėtų savarankiškai stovėti“, - pareiškė „Ernst & Young Item Club“ analitikas Peteris Spenceris.

                  Įtakingo leidinio teigimu, Didžiosios Britanijos ekonomika, visuotinės recesijos akivaizdoje atsirėmė į paslaugų sektorių, užtat didesnę dalį pramoninių tenka importuoti. Būtent tai ją padarė silpnesne už eurozonos ekonomiką.

                  Lapkritį Jungtinėje Karalystėje vėl pastebimai nukrito nekilnojamojo turto kainos. Šalyje toliau auga nedarbas ir mažmeninių prekių kainos. Veiklos aktyvumas ir pramonės sektoriuje, ir paslaugų sferoje praėjusį mėnesį nukrito iki neregėto minimumo. Tai didžiausias toks nuopolis per paskutinius 6 metus. Ir jis dar nesibaigė...

                  Stipriai kritus infliacijai Anglijos bankas sumažino bazinę palūkanų normą iki 2 proc., taip nuo spalio mėnesio numušdamas ją 300 bazinių punktų. Tuo tarpu Europos centrinis bankas bazinę palūkanų normą numušė 100 bazinių punktų – iki 2,5 proc.

                  Euro vertė svaro atžvilgiu pastebimai kyla. Metus euras pradėjo kainuodamas 0,73 svaro, o trečiadienį užfiksuotas rekordas – 0,88 svaro už eurą. Vien nuo praėjusių metų sausio britiška valiuta euro atžvilgiu prarado trečdalį savo vertės, o JAV dolerio atžvilgiu – ketvirtadalį!
                  Visur ir viskas tik žemyn ir žemyn, jokio galo nesimato. Tikrai keistoka matyti svarą nebekainuojantį, nei 4-ių litų, labai nekokios žinios visiems JK uždarbiaujantiems tautiečiams. Vokietijoje kitąmet prognozuojamas jau net -2proc. BVP, JAV dar milijonas gyventojų gali netekti būsto ir taip toliau ir toliau... Nekas.

                  Comment


                    Vo, neblogas straipsnis, toks gan konceptualus. Aišku, konkrečių pasiūlymų ir rekomendacijų kaip lįsti į šviesą tunelio gale nėra, bet iš principo - idėjos perspektyvios: http://verslas.banga.lt/lt/patark.full/49316c79c2018.1

                    Beje, vakar teko dalyvauti LNTPA (Lietuvos NT plėtros asociacijos) organizuotoje "Darnios plėtros akademijos" baigiamojoje konferencijoje, kur nuskambėjusios visos idėjos taip pat gana artimos šiame straipsnyje dėstomoms, tik labiau viskas į NT orientuota.

                    Taigi, kapitalistai, ruoškitės persikvalifikuoti Ateina vertybių persiskirstymas - tikroji vertybė yra žmogus su maišu bulvių ant pečių, o ne biržos spekuliantas

                    Hmm.. kažkaip viskas socializmą primena. Tuoj pradėsim garbint ir aukštint "darbo liaudį"

                    Anyway, darni plėtra - ateitis ir siekiamybė.

                    Comment


                      Parašė Valiukas Rodyti pranešimą
                      Vo, neblogas straipsnis, toks gan konceptualus. Aišku, konkrečių pasiūlymų ir rekomendacijų kaip lįsti į šviesą tunelio gale nėra, bet iš principo - idėjos perspektyvios: http://verslas.banga.lt/lt/patark.full/49316c79c2018.1

                      Beje, vakar teko dalyvauti LNTPA (Lietuvos NT plėtros asociacijos) organizuotoje "Darnios plėtros akademijos" baigiamojoje konferencijoje, kur nuskambėjusios visos idėjos taip pat gana artimos šiame straipsnyje dėstomoms, tik labiau viskas į NT orientuota.

                      Taigi, kapitalistai, ruoškitės persikvalifikuoti Ateina vertybių persiskirstymas - tikroji vertybė yra žmogus su maišu bulvių ant pečių, o ne biržos spekuliantas

                      Hmm.. kažkaip viskas socializmą primena. Tuoj pradėsim garbint ir aukštint "darbo liaudį"

                      Anyway, darni plėtra - ateitis ir siekiamybė.
                      Kodėl socializmą? Kaip tik normalią rinkos ekonomiką, o tas žmogus su bulvių maišu ant pečiu nevisai tikslus palyginimas, ne darbinikų laikai ateina. Normalioje ekonomikoje reikia kažką pirmiausia kurti, gaminti, o ne perpardavinėti pinigus ir kapitalą.
                      Paskutinis taisė Lettered; 2008.12.12, 13:48.
                      Flickr

                      Comment


                        Parašė Valiukas Rodyti pranešimą
                        Vo, neblogas straipsnis, toks gan konceptualus. Aišku, konkrečių pasiūlymų ir rekomendacijų kaip lįsti į šviesą tunelio gale nėra, bet iš principo - idėjos perspektyvios: http://verslas.banga.lt/lt/patark.full/49316c79c2018.1
                        Kuo daugiau skaitai, tuo labiau TVF atrodo tikras blogis
                        www.scriptorium.ie

                        Comment


                          Viena pralinksminusi citata iš delfio komentarų:

                          Tik pradejome gerai gyventi ir pinigai baigesi, tvajumat.

                          Comment


                            Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                            Normalioje ekonomikoje reikia kažką pirmiausia kurti, gaminti, o ne perpardavinėti pinigus ir kapitalą.
                            Eik jau? bet juk tuomet reikėtų dirbti..

                            Comment


                              Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                              Viena pralinksminusi citata iš delfio komentarų:
                              iki asaru prisjuokiau

                              Comment


                                Pareina vyras ir sako žmonai,
                                žinai buvo susirinkimas, tai visiem sumažino algas 30 proc. ir sake jai situacija nesikeis tai po ketvicio bus stabdoma gamyba.
                                O zmona ir sako zinai trecia savaite, krantine tuscia stovi, neterminuotus darbuotojus jau atleido, sake perziures ir kitus. o drauge skambino, sake vyras penkta savaite birzoje sedi, tai litai baigesi seimoj.
                                staiga ju pokalbi pertarukia uosviene.
                                Vaikai. buvau akropli, tai nepatikesit kainos kritusios, sopkes -300, drabuziai 2kart, isivaizduojat pienas ir duona po 30 c. krito.nezinau del ko, bet turbut todel kad valdzia kazkoki pevejema sumazino ir sodres mokesti ar ko ten....
                                nesvarbu. ciupkit santaupas ir lekiam apsipirkti!!!(vartoti).

                                Ir staiga visi pradeda vartoti, nes kainos nukrito, uzsisuka ratas
                                ir laimingai ilgai pradedam gyventi.

                                Nejaugi...
                                Nejaugi viskas taip paprasta.
                                Ar is tikro cia yra tikinciu i visa tai.

                                Ar pamenat vaikysteja uzduodama klausima,
                                Kodel pagautiem gyvuneliams nereikia musu siulomo maisto....

                                Comment


                                  Parašė Tomasl Rodyti pranešimą
                                  Pareina vyras ir sako žmonai,
                                  žinai buvo susirinkimas, tai visiem sumažino algas 30 proc. ir sake jai situacija nesikeis tai po ketvicio bus stabdoma gamyba.
                                  O zmona ir sako zinai trecia savaite, krantine tuscia stovi, neterminuotus darbuotojus jau atleido, sake perziures ir kitus. o drauge skambino, sake vyras penkta savaite birzoje sedi, tai litai baigesi seimoj.
                                  staiga ju pokalbi pertarukia uosviene.
                                  Vaikai. buvau akropli, tai nepatikesit kainos kritusios, sopkes -300, drabuziai 2kart, isivaizduojat pienas ir duona po 30 c. krito.nezinau del ko, bet turbut todel kad valdzia kazkoki pevejema sumazino ir sodres mokesti ar ko ten....
                                  nesvarbu. ciupkit santaupas ir lekiam apsipirkti!!!(vartoti).

                                  Ir staiga visi pradeda vartoti, nes kainos nukrito, uzsisuka ratas
                                  ir laimingai ilgai pradedam gyventi.

                                  Nejaugi...
                                  Nejaugi viskas taip paprasta.
                                  Ar is tikro cia yra tikinciu i visa tai.

                                  Ar pamenat vaikysteja uzduodama klausima,
                                  Kodel pagautiem gyvuneliams nereikia musu siulomo maisto....

                                  Paaiskinti gan paprasta.

                                  Lietuvos vartojimas pasireiskia uzsienietisku (Skandinavisku) banku paskolu teikimu bustui, automobiliams, vartojimui ir pan. Musu valdzia ir centrinis bankas vartojimo itakoti nelabai gali. Jei Skandinavai numes pinigu paskoloms, tai ir gyvensim gerai... jei ne, tai bus gaidys

                                  Skirtingose salyse tai itakoja kruva skirtingu veiksniu: pvz. Kinija turi kur kas efektyvesniu priemoniu skatinti vartojima is vidaus del milzinisku $ rezervu, o JAV tiesiog gali paleisti i rinka daug "prispausdintu" doleriu. Lietuva cia visiskai bejege ir priklauso tik nuo uzsienio banku ir kapitalo.
                                  Paskutinis taisė John; 2008.12.13, 01:48.

                                  Comment


                                    Jonai viskas suprantama kieno saskaita mes cia lebavom.

                                    Tik va skaudu iki ašaru, kad yra tokie Balčyčiai, ar dar kokie yčiai sedintis seime už mano bei kitu visu litus,
                                    ir pucia vejus, visiskus vejus, kad va sumažinsim mokescius, PVM, paskatinsim verslą, ir visi del to atsigaus, ir prades vartoti ir laiminga pabaiga....

                                    Kažkaip vis labiau susidaro įspudis, kad dauguma parlamentarų, būtent dėl tu 12 tūkstančių atlyginimo ir veržesį į seimą. Nes privačiam sektoriuje jie yra papraščiausiai beverčiai.

                                    Tikrai netikiu kad cia politikai atvede in tokia padeti, jiems košes neužtektu, tai ka kalbėti apie išvedimą.....

                                    Comment



                                      Manyciau viskas susitvarkys. Baigsis krize (2009 gale ar 2010), bankai vel isms drasintis, gris lengvesnes paskolos ir viskas daugmaz gris i vezias, iskaitant ir vartojimo augima. Gal ir nebus, kaip buvo 2003-2007, bet gal uztat dar veliau nebebus, kaip yra dabar.

                                      Comment


                                        Parašė John Rodyti pranešimą
                                        Manyciau viskas susitvarkys. Baigsis krize (2009 gale ar 2010), bankai vel isms drasintis, gris lengvesnes paskolos ir viskas daugmaz gris i vezias, iskaitant ir vartojimo augima. Gal ir nebus, kaip buvo 2003-2007, bet gal uztat dar veliau nebebus, kaip yra dabar.
                                        Pritariu šiai nuomonei ir vyliuosi, kad ji pasitvirtins

                                        Gruodžio mėnesio VALSTYBĖ žurnale pateikta gana įdomi apklausa, pagal kurią (apklausta 151 žurnalo žodžiais, "žymiausių", ekonomistų), vyrauja nuomonė, kad Lietuvos ekonomika pradės atsigauti 2011 m.

                                        Kada Lietuvos ekonomika pradės atsigauti?
                                        2009 m. - 2
                                        2010 m. - 26
                                        2011 m. - 78
                                        2012 m. - 14
                                        ...
                                        po 2014 m. - 1.

                                        Comment


                                          Vakar pirkau kiaulienos gabalą prekybos centre, kuriame apie viską pagalvota. Kiauliena...vokiška. Negalvojau, kad tiek nusivažiuosim.
                                          GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                          Comment

                                          Working...
                                          X