Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Ekonomikos naujienos (archyvas)

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    a_p, prakutę kinai nenori vartoti savo vietinio šūdo, jie nori europinių, japoninių ir amerikinių prekių, ypatingai sparčiai auga masinio vartojimo prekių ir prabangos prekių paklausa. Teko bendrauti su Bloomberg atstovu rašančiu apie Kiniją, iš esmės, gali būti, kad Kinija jau nebėra vieta pigiai gamybai ir investicijos ims bėgti į Vietnamus, Birmas, Indonezijas ir pan., o kiniškas eksportas gali tapti nebe toks konkurencingas, todėl augimo varikliu vis labiau taps vidaus vartojimas, o tai reiškia didelį poreikį vakarietiškoms prekėms.

    Žaliavų kainos smarkiai smuko ir smunka, nes būtent ta Kinijos įtaka pervertinta ir padėjo išpūsti burbulą jų kainose, ypač kai žaliavų šaka yra smarkiai besikonsoliduojanti, daugeliu atvejų tai oligopolinės rinkos, kur kainas galima palaikyti, tačiau sisteminė finansų krizė pražudė trilijonus virtualių pinigų ir spekuliacinis burbulas sprogo. Ir abejoju, kad kol krizė neišsispręs ir vėl neprasidės manija ir pučiamas burbulas, kad resursų trūksta (t.y. kažkas tiesiog jų mažiau iškasa nei yra poreikis), tol jos vien dėl Kinijos augimo negrįš į buvusias aukštumas.

    Dėl litų palūkanų parodys laikas, kas teisus. Visų pirma, palūkanos priklauso nuo pinigų pasiūlos ir paklausos santykio, o tik paskui vertinamos rizikos, kurios, beje, įskaičiuojamos dažniau į maržą. Vis viena tas vilibor'as mūsų tėra unikali priemonė reguliuotis bankų pelną pagal bankų norus ir susitarimą, o ne kažkoks realus monetarinis benchmark'as. Ukrainos valiuta per pastarąjį mėnesį ar du nevertėjo per 20 proc., bet palūkanų tas nepaveikė iš esmės, jos jau prieš tai užkilo iki tam tikro lygio (vietine valiuta apie 20-25 proc.), devalvacijos rizika įvertinama IŠ ANKSTO. Tą rodo ir net ir to mūsų pseudo viliboro trumpo ir ilgo laiko palūkanų didelis gap'as.
    Jūsų,
    Analitikas PlėtRa™

    Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

    Comment


      Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
      a_p, prakutę kinai nenori vartoti savo vietinio šūdo, jie nori europinių, japoninių ir amerikinių prekių, ypatingai sparčiai auga masinio vartojimo prekių ir prabangos prekių paklausa. Teko bendrauti su Bloomberg atstovu rašančiu apie Kiniją, iš esmės, gali būti, kad Kinija jau nebėra vieta pigiai gamybai ir investicijos ims bėgti į Vietnamus, Birmas, Indonezijas ir pan.,
      Kaip gali nebuti vieta pigiai gamybai, jei ten beveik milijardas zmoniu vis dar tebedirba uz ryziu sauja? Masinas ten gali sau leisti isigyti tik kiek maziau nei 100 milijonu zmoniu... nors skaicius atrodo didelis, bet realiai tai yra vos 6-7% salies gyventoju.

      Comment


        Parašė sauls Rodyti pranešimą
        Kaip gali nebuti vieta pigiai gamybai, jei ten beveik milijardas zmoniu vis dar tebedirba uz ryziu sauja? Masinas ten gali sau leisti isigyti tik kiek maziau nei 100 milijonu zmoniu... nors skaicius atrodo didelis, bet realiai tai yra vos 6-7% salies gyventoju.
        Jei Kinijoje gali dirbti uz ryziu sauja, tai Vietname, Mianmare ar Kambodzoje gali dirbti uz puse ar ketvirti tos saujos

        O 100 milijonu yra 100 milijonu. Tai didziule rinka.... didesne, nei UK ar Vokietijos ir mazesne tik uz JAV t.y. laaaaabai daug.

        Comment


          Stereotipai, Sauls, stereotipai. Spartus Kinijos augimas labai sparčiai kelia ir algas. Nes iš esmės gamyba telkiasi Kinijos pajūrio regionuose, kur yra uostai ir infrastruktūra, giliau šalyje yra visiška tundra, kur nei padorios infrastruktūros nei tinkamos darbo jėgos. Aš taip pat buvau nustebęs, kai tas Bloomberg reporteris man papasakojo, kad jau Kinijos didmiesčių vidutinės namų ūkių pajamos, skaičiuojant, litais yra panašios kaip Lietuvoje. Provincijoje jos, žinoma, vis dar labai mažos, keli šimtai dolerių, taigi ir gamybos jėga ten dar labai pigi, bet tempai augimo yra tokie, kad jau racionaliau darosi ieškoti naujų vietų gamybai. Nieks nesako, kad visi ims ir pabėgs iš karto, tai truks dešimtmečius tas investicijų srauto kitimas, bet anyway, Kinija jau nebėra kažkoks išsigelbėjimas gamintojams.

          Dėl mano stumiamos devalvacijos grėsmės temos.. Insiderio pasidalintomis nuomonėmis, Parex'o viduje anticipuojama devalvacija kitų metų viduryje maždaug, t.y. tai patvirtina mano prielaidas, kad vilibor'ai JAU atspindi devalvacijos riziką. Since tas mūsų vilibor'as yra lengvai machinuojamas, šiuo metu klientai yra kerpami pagal pilną programą ir perfiksuojami prie aukštesnių mokėtinų palūkanų, kad įvykus devalvacijai būtų atsvertas jos efektas euriniams paties banko įsipareigojimams.
          Jūsų,
          Analitikas PlėtRa™

          Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

          Comment


            Amerika slenka į defliacinę recesiją.. Blogiau ir būt negali. Kita vertus, galima matyti, kokie yra tikrai laisvos rinkos privalumai, vartotojų kainos sparčiai reaguoja į resursų pigimą, ko nepasakysi apie mūsų ekonomiką, kur vis dar kas mėnesį skaičiuojam infliaciją.

            Prices May Have Tumbled as Economy Sank: U.S. Economy Preview

            By Bob Willis

            Nov. 16 (Bloomberg) -- The cost of living in the U.S. probably fell in October by the most in almost sixty years, while manufacturing and homebuilding sank deeper into a recession, economists said before reports this week.

            Consumer prices probably dropped 0.8 percent last month, the most since 1949, according to the median estimate in a Bloomberg News survey. Builders broke ground on the fewest houses in at least a half century and factory output weakened further, other reports may show.

            Commodity costs plunged in October when the economy, which descended last quarter, went into freefall as credit and financial markets collapsed. Slumping sales are forcing retailers to lower prices, giving the Federal Reserve scope to keep cutting interest rates to limit the damage.

            ``Tumbling energy and commodity prices have altered the inflation landscape,'' said Ryan Sweet, a senior economist at Moody's Economy.com in West Chester, Pennsylvania. ``More rate cuts are needed as the economy is sinking deeper into recession.''

            The Labor Department's consumer-price report is due Nov. 19. Fuel, clothing and auto costs probably dropped last month as sales at U.S. retailers fell 2.8 percent, the most since records began in 1992, economists said.

            The slump in crude oil is feeding through to prices at the pump. The average cost of a gallon of regular gasoline plunged 17 percent last month to $3.08, according to AAA.
            Jūsų,
            Analitikas PlėtRa™

            Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

            Comment


              Nezinau, kokie naujausi UK infliacijos rodikliai, bet kalbama, kad ir cia infliacija jau nebera problema... o ir Tesco galima aiskiai pastebeti daugelio maisto prekiu pigima (nors idomu, kaip bus su importais, turint omeny, kad £ jau neteko apie 20% vertes ir sparciai krenta toliau). Lyg ir neblogos naujienos tiems, kurie nera/per artimiausius metus nebus atleisti is darbu
              Belieka laukti kito (ir, ko gero, nemazo) palukanu karpymo.

              Beje, neseniai teko pasigincyti su vienu pazistamu zmogumi apie prekybos ir saskaitos balansu svarba. Nors tokia salis kaip Vokietija nominaliai lyg ir yra "skurdesne" (mazesnis GDP per capita), nei UK, bet UK turi milziniska prekybos ir saskaitos deficita, kuomet Vokietija turi milziniska pertekliu del savo dideliu industriju, kurios daug eksportuoja... Panasu, kad tie dalykai jau rodo savo nagus. £ lyginant su € per kelis menesius atpigo beveik 20% (lyginant su LTL nuo 5Lt iki mazdaug 4.10Lt). O G.Brown'as paskelbe, kad viena priemoniu spresti problemas bus... skolinimasis.

              UK turi tik $68 mlrd. rezervu uzsienio valiuta t.y. maziau, nei Tailandas ar Lenkija, o £, skirtingai nei $, kuriuos JAV sekmingai toliau eksportuoja i visas puses, uzsienyje vargiai kam reikia. Kazi, kuo visa tai baigsis? Ar nelaukia UK Islandijos likimas
              Paskutinis taisė John; 2008.11.16, 18:05.

              Comment


                BBC publikuojamas straipsnis is esmes pritaria The Economist

                China 'can be engine of growth'
                http://news.bbc.co.uk/1/hi/business/7676957.stm

                dalykas, kuris jau seniai buvo zinomas, bet apie kuri niekas nenorejo garsiai kalbeti:
                The economic crisis of 2008 is rooted in the so-called "global imbalances", whereby the West borrowed too much, funded by Asian savings.
                With nearly $2 trillion in foreign exchange reserves, it is in a position to help with the credit crunch in the West as well as serve as an engine of growth as the other engine, the United States, slows to a halt.
                China, and emerging economies, contributed to this crisis and are suffering the consequences as their financial markets and export sectors decline. They can also help resolve it.

                Comment


                  Parašė John Rodyti pranešimą

                  UK turi tik $68 mlrd. rezervu uzsienio valiuta t.y. maziau, nei Tailandas ar Lenkija, o £, skirtingai nei $, kuriuos JAV sekmingai toliau eksportuoja i visas puses, uzsienyje vargiai kam reikia. Kazi, kuo visa tai baigsis? Ar nelaukia UK Islandijos likimas
                  baigsis manau greitu prisijungimu prie euro, ir manau ta padarys netgi patys konservatoriai ( jei bus valdzioje )

                  UK issilaiko ant paslaugu, London city ir farmacijos ( ir svaro pigimas tik i nauda)
                  "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                  - George W. Bush President of the USA

                  Comment


                    Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
                    Amerika slenka į defliacinę recesiją.. Blogiau ir būt negali. Kita vertus, galima matyti, kokie yra tikrai laisvos rinkos privalumai, vartotojų kainos sparčiai reaguoja į resursų pigimą, ko nepasakysi apie mūsų ekonomiką, kur vis dar kas mėnesį skaičiuojam infliaciją.
                    esam finansine provincija, tad ir ateina pas mus viskas veliau.
                    "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                    - George W. Bush President of the USA

                    Comment


                      Parašė John Rodyti pranešimą
                      Netiesa...
                      Esi labai grieztas
                      Digging for victory
                      China’s appetite for its minerals offers Australia some shelter from the storm
                      http://www.economist.com/world/asia/...ry_id=12601916
                      Australai kiek pamenu dar ne EU ir ne JAV
                      O ir sneka apie zaliavas. Taip, kinai pirks zaliavas. Bet tai smulkmena.

                      Netiesa. Jei kinija dide dali zaliavu, technlogiju, maisto ir t.t. (net nekalbant apie kura) importuoja is JAV, Europos ir Azijos saliu, Rusijos ir jei Kinijos ekonomika isliks gyvybinga, tai bus garantuota rinka toms prekems = nauda tiekejams t.y. minetoms salims. Nera tai joks "rocket science", kad butu sunku suvokti.

                      Aisku, visu problemu tai neisspres, bet 8+ Kinijos augimas suteiktu bent siokia tokia uzuoveja.
                      Idomumo delei pasiziurek ko ir kiek kinija importuoja, kad ir is tos pacios JAV. Tada palygink su JAV ekonomikos dydziu. Ir pamatysi, kad tai ne uzuoveja ir net ne figos lapelis.

                      Jei tingi paziuret, stai:
                      JAV GDP 2007 buvo vertinamas ~14000mlrd$.
                      JAV eksportai i kinija tais paciais metais buvo ~65mlrd$.

                      Palyginimui, JAV importai is kinijos tuo pat metu - ~320mlrd$, t.y. 5x daugiau.

                      Zodziu net jei kinai islaikys esama augima ir importuos tiek pat amerikietisku gerybiu (kuom nesu tikras), tai JAV masteliu tai visiskai nieko nereiskia. Absoliuciai.

                      Uztat labai pasijus zaliavu brangimas kuri sukels spekuliantai apsidziauge, kad "kinai toliau auga".

                      Comment


                        Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
                        a_p, prakutę kinai nenori vartoti savo vietinio šūdo, jie nori europinių, japoninių ir amerikinių prekių, ypatingai sparčiai auga masinio vartojimo prekių ir prabangos prekių paklausa.
                        Tas teisybe, bet tai lasas juroje. Dauguma europiniu amerikiniu ir t.t. prekiu realiai gaminamos toje pat kinijoje, vos viena kita "tradiciskai valdoma" firma sugebejo neperkelti gamybos i azija. Kaip kad pvz Miele.

                        Na o visokie automobiliai kinijos rinkai jau senai renkami vietoje. Ir europos ar JAV ekonomikai is to nei silta nei salta, nes gamintojai vis reciau nusiteike uzsiiminet savo padaliniu cross-subsidijavimu. Geriau nubegt pas valdzia ir paprasyt pagalbos

                        Apskritai, bent jau man panasiausia, kad visas sitas kinu "stimuliavimo paketas" pagrinde skirtas darbo nauju vietu sukurimui nekvalifikuotai darbo jegai, t.y. statybos ir k.t. infrastruktura. Toks savotiskas pekino olimpiados statybu pratesimas.

                        Taip, zinoma, statybininkai vartos ir tokiu budu pinigai paplis per visa kinijos ekonomika, tame tarpe ir per turtinguosius perkancius visokias mieles. Bet tai mano nuomone pernelyg mazai kad pasijaustu EU ar USA ekonomiku lygyje.

                        Teko bendrauti su Bloomberg atstovu rašančiu apie Kiniją, iš esmės, gali būti, kad Kinija jau nebėra vieta pigiai gamybai ir investicijos ims bėgti į Vietnamus, Birmas, Indonezijas ir pan., o kiniškas eksportas gali tapti nebe toks konkurencingas, todėl augimo varikliu vis labiau taps vidaus vartojimas, o tai reiškia didelį poreikį vakarietiškoms prekėms.
                        Labai gali buti. Bet kinijos komunistu partija sedi prie pagrindinio konkurencingumo reguliatoriaus, t.y. juanio kurso. Jei padetis ims nebetenkinti, manau bus imtasi priemoniu. Tiesa ne faktas, kad jie to nori. Visdelto rinkos perorientavimas nuo exporto link vidinio vartojimo yra ju prioritetas.

                        Žaliavų kainos smarkiai smuko ir smunka, nes būtent ta Kinijos įtaka pervertinta ir padėjo išpūsti burbulą jų kainose, ypač kai žaliavų šaka yra smarkiai besikonsoliduojanti, daugeliu atvejų tai oligopolinės rinkos, kur kainas galima palaikyti, tačiau sisteminė finansų krizė pražudė trilijonus virtualių pinigų ir spekuliacinis burbulas sprogo. Ir abejoju, kad kol krizė neišsispręs ir vėl neprasidės manija ir pučiamas burbulas, kad resursų trūksta (t.y. kažkas tiesiog jų mažiau iškasa nei yra poreikis), tol jos vien dėl Kinijos augimo negrįš į buvusias aukštumas.
                        Man kazkodel atrodo, kad zaliavos neuzilgo gali sauti i virsu ir defliacija pavirs i stagfliacija. Pretekstas - nesvarbus, tai gali buti ir kinai ir gavybos sumazejimas ar dar koks nors biesas.

                        Nors daug virtualiu pinigu ir sudege, bet nereikia pamirsti, kad dar daugiau realiu pinigu siuo metu voliojasi be darbo. Ir ju vis daugeja, nes visokie FED'ai ir ECB ju metymui naudoja jau nebe garsiosius malunsparnius, bet cielus B52

                        Kol kas jie visi ramiai sau guli ir nieko nedaro. Bet neuzilgo nieko vertus popierelius prades keisti i kazka tikro, t.y. firmu akcijas beigi zaliavas.
                        Vienaip ar kitaip, arba FED ir ECB kazkokiu budu susisluos savo paskutiniu metu prispausdintus pinigus atgal (iskart pasigirs klyksmai kad smaugia ekonomika) arba turesim rimta infliacija.
                        Tam tik reikia sugalvot kaip minetus pinigus paleist "dirbt". Depresuotoje ekonomikoje tai nera paprasta, nes stojant veiklai pinigu niekam nereikia. Sia problema manau siuo metu uzimtas ne vienas golfo aikstynas

                        Comment


                          Parašė John Rodyti pranešimą
                          Beje, neseniai teko pasigincyti su vienu pazistamu zmogumi apie prekybos ir saskaitos balansu svarba. Nors tokia salis kaip Vokietija nominaliai lyg ir yra "skurdesne" (mazesnis GDP per capita), nei UK, bet UK turi milziniska prekybos ir saskaitos deficita, kuomet Vokietija turi milziniska pertekliu del savo dideliu industriju, kurios daug eksportuoja...
                          O cia kaip? Kiek zinau, Vokietijos biudzetas vis dar yra deficitinis. Apie mazdaug 2002 deficitas netgi virsijo 3% uz ka ju vos neisdulkino EU. Padetis kiek gereja ir berods 2012 jis turejo tapti subalansuotas. Iki sios krizes. Dabar jau sako, kad "khm... eee...", na zodziu su subalansuotu gali nieko neiseit.

                          O kad tarptautines prekybos balansas teigiamas, tai faktas. Buvo. Kaip bus isisukus automobiliu pardavimo krizei (ispanija -40%, uk -30% ir t.t.) niekas nezino.

                          Comment


                            T.Bagdonas. Kas bendro tarp pistoleto ir kreditinės kortelės?

                            Nors pavadinimas ir kvailas, bet kai kurios straipsnelio idejos kazkaip kazkaip sutampa su tuo apie ka as ir pats kartkartem susimastau.

                            Anot M.Chazino, jau XIX a. buvo pastebėta, kad kapitalas auga greičiau nei kompensuojamas darbu, t.y. prekių galima pagaminti daugiau, nei galima įsigyti. Klasikinėje ekonomikoje kyla perprodukcijos krizė.
                            ........
                            Paklausa buvo stimuliuojama leidžiant vis naujas pinigų emisijas, suteikiant gyventojams teisę (ką ten suteikiant – tiesiog skatinant) skolintis. (Atsimenat, pas mus buvo raginama skolintis, teigiant, kad lyginant su Vakarais Lietuvos paskolų portfelis sudaro menką bendro vidaus produkto dalį).
                            Istikro tai tiesa, produktyvumas auga zymiai greiciau nei pajamos, t.y. galimybes juom naudotis. Teoriskai tai zinoma gerai (ir netgi rodo "sveika" bizni), bet tik tol kol yra kas perka. Ir zinoma tol kol nepradeda trukti gamtos resursu.

                            Vienaip ar kitaip, pastoviai augant produktyvumui arba tenka didinti gamybos apimtis (tam yra naturalios ribos) arba mazinti personalo kieki.
                            Mineta efekta dar zymiai pagreitina "offshorinimas", kada firmos iskelia produkcija i uzsieni.

                            Is vienos puses tai gerai, daugiau zmoniu "atsilaisvina" daryt kazka kitko. Bet jei to "kitko" pakankamai neisrandama, tai dalis zmoniu tampa daugiau ar maziau bedarbiais (=vargsais). O tai reiskia, kad mazeja ir ju vartojimo lygis.
                            Tai ir yra USA problema kuria ilga laika pavyko "atideti" skolinimosi pagalba. Dabar gi skolinimosi ribos issemtos ir nebeaisku ka daryti toliau, t.y. is ko toliau vartoti.

                            Sekanti ateinanti banga yra amerikieciu kreditiniu korteliu problemos. Gali driokstelti nei kiek ne blogiau nei NT.

                            Comment


                              Parašė a_p Rodyti pranešimą
                              Esi labai grieztas


                              Australai kiek pamenu dar ne EU ir ne JAV
                              O ir sneka apie zaliavas. Taip, kinai pirks zaliavas. Bet tai smulkmena.



                              Idomumo delei pasiziurek ko ir kiek kinija importuoja, kad ir is tos pacios JAV. Tada palygink su JAV ekonomikos dydziu. Ir pamatysi, kad tai ne uzuoveja ir net ne figos lapelis.

                              Jei tingi paziuret, stai:
                              JAV GDP 2007 buvo vertinamas ~14000mlrd$.
                              JAV eksportai i kinija tais paciais metais buvo ~65mlrd$.

                              Palyginimui, JAV importai is kinijos tuo pat metu - ~320mlrd$, t.y. 5x daugiau.

                              Zodziu net jei kinai islaikys esama augima ir importuos tiek pat amerikietisku gerybiu (kuom nesu tikras), tai JAV masteliu tai visiskai nieko nereiskia. Absoliuciai.

                              Uztat labai pasijus zaliavu brangimas kuri sukels spekuliantai apsidziauge, kad "kinai toliau auga".
                              O kam i viska zvelgti taip siaurai? Ne vien eksportas lemia ekonominius santykius.

                              Jei Kinija islaikys stabilia ir sveika ekonomika bei finansu rinkas, tai bus realus pinigu skolinimosi saltinis visiems, pradedant JAV, beigiant IMF, kas velgi gerins tu saliu situacija.

                              Is ko daugiausia skolinasi JAV? Ar ne is Kinijos ir Japonijos? Jei kranelis bus uzsuktas, lauks tikrai nekokie laikai. O jei pati Kinija sugebes islaikyti stabiluma ir augima, sansai, kad $ kranelis isliks atsuktas yra kur kas geresni.

                              Beje, idomu, kad priestarauji paciam The Economist ir mano pateiktam BBC straipsniui, parengtam ekonomikos specialistes is Oxford'o ir LSE, kas yra gan rimta pretenzija. Butu idomu isgirsti konkrecias vietas, kurios ten neteisingos, nes kartais susidaro ispudis, kad priestarauji ir gincyjiesi tik vardan priestaravimo ir gincyjimosi.

                              Comment


                                Parašė a_p Rodyti pranešimą
                                O cia kaip? Kiek zinau, Vokietijos biudzetas vis dar yra deficitinis. Apie mazdaug 2002 deficitas netgi virsijo 3% uz ka ju vos neisdulkino EU. Padetis kiek gereja ir berods 2012 jis turejo tapti subalansuotas. Iki sios krizes. Dabar jau sako, kad "khm... eee...", na zodziu su subalansuotu gali nieko neiseit.

                                O kad tarptautines prekybos balansas teigiamas, tai faktas. Buvo. Kaip bus isisukus automobiliu pardavimo krizei (ispanija -40%, uk -30% ir t.t.) niekas nezino.
                                Na automobilius visvien kazkas pirks, o UK nelabai ka gali eksportuoti, nes nelabai ka ir turi, isskyrus finansini sektoriu, kuris slubuoja. Ir Londona, kaip turistu roju (krentantis £ cia gal ir pasitarnaus, bo Londonas dabar tapo gan pigus miestas ).

                                O The Economist duomenimis, Vokietijos biudzeto balansas 2008 yra +0,8% nuo BVP t.y. bent jau ne minusinis (palyginus su UK -3,8%). Saltinis pateikiamas kaip "Economist Intelligence unit forecast".

                                Comment


                                  Šiaip ir Bloomberg TV vienu momentu bombarduodavo pranešimai, jog Vokietija bus viena pirmųjų su Kinija išbrendančių valstybių iš šios suirutės, dėl savo vietinės stambios industrijos. O šiaip, a_p, juk Vokietijos industrija nors dalį "atidavusi" Kinijai, bet liko juk stipri ne tik viduje auto-moto pramonė, bet ir chemijos, farmacijos pramonės (kur reikia aukštesnio IQ).

                                  Neseniai "nusprogau" nuo kėdės kai išgirdau. CNN bussiness pranešė užvakar lygtais, jog spėkit kas pakankamai efektyviai iš šios krizės brenda - na bent jau pliusinius paskutinių 3 ketvirčių rodiklius rodo ir net nenusimato ten recesijos - ogi Prancūzija. Ką jie ten "daro" savo Prancūzijoje? Man mistika...
                                  Kopenhaga/Roskildė / Stokholmas I II III IV
                                  Dordrechtas/Haarlemas
                                  Nesebaras/Plovdivas
                                  Kiolnas

                                  Comment


                                    Parašė tivoli Rodyti pranešimą
                                    Šiaip ir Bloomberg TV vienu momentu bombarduodavo pranešimai, jog Vokietija bus viena pirmųjų su Kinija išbrendančių valstybių iš šios suirutės, dėl savo vietinės stambios industrijos. O šiaip, a_p, juk Vokietijos industrija nors dalį "atidavusi" Kinijai, bet liko juk stipri ne tik viduje auto-moto pramonė, bet ir chemijos, farmacijos pramonės (kur reikia aukštesnio IQ).

                                    Neseniai "nusprogau" nuo kėdės kai išgirdau. CNN bussiness pranešė užvakar lygtais, jog spėkit kas pakankamai efektyviai iš šios krizės brenda - na bent jau pliusinius paskutinių 3 ketvirčių rodiklius rodo ir net nenusimato ten recesijos - ogi Prancūzija. Ką jie ten "daro" savo Prancūzijoje? Man mistika...
                                    Na Prancuzija, kaip ir Vokietija, turi galinga auto pramone, traukiniu (Alstom), civiline aviacija (Airbus), karine aviacija ir likusia karo pramone... ir t.t., jau nekalbant apie surius ir panasius dalykus

                                    Taip kad tai rimta ekonomika, grista rimtais dalykais. Gal ir nereiktu stebetis, kad jie neina i recesija arba, kad recesija ten bus trumpa ir menka.

                                    Visgi kas mane stabina, tai Japonija. Su tokiomis nesveiko dydzio ir pazangos industrijomis ir kompanijomis (ka reiskia vien Toyota) ta salis jau pakankamai ilgai stagnuoja. Idomu, kokios esmines viso to priezastys?
                                    Paskutinis taisė John; 2008.11.18, 01:28.

                                    Comment


                                      /\ Bet kartais Prancūzijos ekonomika neužsukta vidiniu vartojimu? Man atrodo ten viskas, kas pagaminama su užrašu "Produce en France" ir pasilieka galų žemėje - išskyrus vyno ir sūrio ir automobilių eksportą (na gal dar bagetų ).Taip sakant: what's made in France - stays in France
                                      Kopenhaga/Roskildė / Stokholmas I II III IV
                                      Dordrechtas/Haarlemas
                                      Nesebaras/Plovdivas
                                      Kiolnas

                                      Comment


                                        Parašė tivoli Rodyti pranešimą
                                        /\ Bet kartais Prancūzijos ekonomika neužsukta vidiniu vartojimu? Man atrodo ten viskas, kas pagaminama su užrašu "Produce en France" ir pasilieka galų žemėje - išskyrus vyno ir sūrio ir automobilių eksportą (na gal dar bagetų ).Taip sakant: what's made in France - stays in France
                                        Na paziurejus i Prancuzisku automobiliu kieki UK ar Lietuvoje taip gali ir nepasirodyti.

                                        Gal tai nera taip i eksporta orientuota ekonomika kaip Vokietija, bet, ko gero, eksporto rodikliai nera blogi.

                                        Edit:

                                        idomi statistika: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...ies_by_exports

                                        Prancuzija yra 5 vietoje pasaulyje pagal eksporto apimtis ir nusileidzia tik Vokietijai, Kinijai, JAV ir Japonijai. Taigi panasu, kad tas posakis gal ne toks ir teisingas
                                        Paskutinis taisė John; 2008.11.18, 02:17.

                                        Comment


                                          Kiek suprantu UK pagal ekonominius rodiklius atsilieka net nuo Italijos ...
                                          It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                          Comment

                                          Working...
                                          X