Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Ekonomikos naujienos (archyvas)

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė vaidasc5 Rodyti pranešimą
    Puiku, jei taip įvyko ir valstybė kompensavo mokesčių sumažėjimą baltais pinigais. Bet turbūt (nesu ekonomistas) yra kažkokia minimali riba, po kurios mažint mokesčių nebegalima, nes neužteks pinigų būtiniausiems poreikiams.
    Sakykim būtų jėga jei visi mokėti 10proc. pajamų mokestį. Bet turbūt taip neišeina. Tai iš kur paimt likusias lėšas? Iš visų po vienodą procentinę dalį kaip buvo ar diferencijuojant pagal žmonių pajamas? Mano galva antras variantas yra teisingesnis.
    Iki minimalių ribų dar labai toli ir net neverta apie jas diskutuoti.
    Didžiausias siekis yra sumažinti mokestį iki 20 proc. ir jei/kai tai įgyvendinsim žiūrėsim pagal esamą situaciją. Čia kalbu valstybės vardu.

    Progresiniai mokesčiai mano supratimu Lietuvoj galėtų atsirasti ne anksčiau kaip po 10 metų.

    Comment


      Parašė Rodyti pranešimą
      AB „Mažeikių nafta“ per artimiausiu 5 metus investuos apie 850 mln. JAV dolerių, o tam tikra dalis šio investicijų paketo bus skirta naftotiekio į AB „Klaipėdos nafta“ tiesimui.
      Naujienos dėl investicijų ir dėl naftotiekio puikios, tik nežinau kuriuo šaltiniu tikėti dėl investicijų dydžio (o gal čia apie skirtingas investicijas kalbama)
      Patikslinu:

      Mažeikių naftos vadovas atvyks iš Lenkijos
      Lenkijos koncernas "PKN Orlen" Lietuvoje iki 2012 metų ketina investuoti apie 1,6 mlrd. JAV dolerių (4,11 mlrd. litų), iš kurių 850 mln. dolerių (apie 2,18 mlrd. litų) būtų skirta veiklos tęstinumo ir efektyvumo didinimui užtikrinti.

      <...>

      Pasak P.Kownackio, maksimalią naudą iš investicijų įmonė turėtų pajusti 2013 metais.

      "PKN Orlen" specialistai planuoja, kad įgyvendinus investicijų programą "Mažeikių naftos" pelnas prieš mokesčius, palūkanas, nusidėvėjimą ir amortizaciją (EBITDA) turėtų padidėti nuo šiemet planuojamų 77 mln. JAV dolerių (200 mln. litų) iki 727 mln. dolerių (1,89 mlrd. litų).
      Norit paskaičiuot kiek mokesčių pavidalu gaus mūsų valstybė?
      Įžvalgos.lt - FB - G+

      Comment


        gal iš tikrųjų reiktų, kad paliktų prieš tai galiojosį įstatymą, kuris numato padaryt pirma mokestį 24 procentų, o dar po metų ar dviejų galbūt jis nukristų iki 20 procentų žymos, nes apie tokią galimybę irgi buvo šnekėta

        Comment


          minimalus atlyginimas jau 700lt (saltinis delfi) juokinga, bet kartu ir ziauru minimalus beveik jau siekia mokytojo ar prasto daktaro atlyginima. o statybose pagalbinio jau virsyje, nu va as dirbsiu pagalbiniu per vasara ir gausiu 1400lt/men (tik nelegaliai).

          Comment


            prasto daktaro atlyginima
            gydytojų kvalifikacija ne visada alga matuojama

            Comment


              Minimali alga didinama iki 700 litų

              http://www.delfi.lt/news/economy/bus...hp?id=13438034
              W. Churchill: "Niekada, niekada, niekada nepasiduokit".
              Burlenčių ir jėgos aitvarų maratonas, Šventoji 2007
              Buvęs "Elnio" odų ir avalynės fabrikas, Sinagoga ir Ch. Frenkelio vila Šiauliuose

              Comment


                http://www.delfi.lt/news/economy/bus...hp?id=13445667

                Valdas taria griežtą "Nia!" progresiniams mokesčiams

                Comment


                  Švenčionyse planuojamas 700 mln. Lt vertės medžio apdirbimo kompleksas

                  Rasa Lukaitytė, DELFI.lt
                  2007 birželio mėn. 7 d.


                  2009 metų viduryje Švenčionių rajone turėtų stovėti maždaug 700 mln. Lt kainuosiantis medienos apdirbimo ir naujų produktų gamybos kompleksas. Jo pagrindą sudarytų vidutinio tankio plokščių gamykla, vėliau jame tikimasi gaminti surenkamus gyvenamuosius namus, kurie būtų ekologiškesni ir pigesni už dabar statomus.

                  http://www.delfi.lt/news/economy/bus...hp?id=13447526
                  Parašas :)

                  Comment


                    /\ Gal ir neblogai bus tas dalykas mano gimtajame rajone, bet kad miškus žiauriai iškirs tai čia faktas, pvz dabar su traukiniu kai važiuoju pas tėvus tai matau daug tuščių plotų, kurių prieš porą metų nebuvo
                    Snowflakes will attack U <3

                    Comment


                      Parašė daktaras Rodyti pranešimą
                      http://www.delfi.lt/news/economy/bus...hp?id=13445667

                      Valdas taria griežtą "Nia!" progresiniams mokesčiams
                      Jei to vis dar negana:

                      NS: progresiniai mokesčiai – paprasta Lietuvos žmonių apgavystė

                      Valstiečiai liaudininkai nepritaria progresinių mokesčių įvedimui

                      P. Auštrevičius prieš progresinius mokesčius

                      LLRI: progresinių mokesčių įvedimas - neigiama įtaka visiems dirbantiems
                      Lietuvos laisvosios rinkos institutas išnagrinėjo Lietuvos socialdemokratų partijos iniciatyvą įvesti progresinius mokesčius ir šalies valdžios institucijoms pateikė pastabas dėl šios iniciatyvos trūkumų bei ateityje dėl to galinčių kilti pasekmių.
                      Net nebūtina visko skaityti, norėjau parodyti pozicijas.

                      ---

                      Parašė Rodyti pranešimą
                      <...> Aš manau, kad iš "Ekrano" būtų gavęsi kažkas labai neblogo ir naudingo Panevėžiui, netgi visai šaliai, jei prieš daug daug metų atkutęs jo vadovas būtų pasukęs bendradarbiavimo su mokslininkais keliu. Bent jau simboliškai tai būtų padaręs ir mažą pradinį žingsnį žengęs. Norėčiau, kad "Ekranas" būtų atgaivintas ir šiuo keliu nukreiptas.
                      Niekada negali žinoti:

                      Korėjiečiai domisi galimybėmis investuoti i aukštąsias technologijas Panevėžyje
                      Panevėžio miesto savivaldybė praneša susitikusi su verslininkais iš Pietų Korėjos, kurie domėjosi galimybėmis investuoti į bankrutavusią AB "Ekranas", Mokslo ir technologijų parką, informacinių technologijų įdiegimo sistemą ligoninėse.

                      Panevėžio miesto savivaldybė praėjusiais metais pasirašė bendradarbiavimo sutartį su LK Co. Ltd. Bendradarbiavimo tikslas – skatinti Pietų Korėjos įmonių suinteresuotumą investuoti Panevėžyje, pasikeisti informacija, kuri padėtų pritraukti investuotojų iš tos šalies, gilinti atitinkamų institucijų žinias ekonominiais, kultūriniais bei socialiniais klausimais.

                      Šaltinis: vz.lt
                      Paskutinis taisė ; 2007.06.08, 19:52.
                      Įžvalgos.lt - FB - G+

                      Comment


                        Parašė vaidasc5 Rodyti pranešimą
                        Čia yra kiti dalykai, kaip žmonių samoningumas, solidarumas, patriotizmas ir kiti dalykai, ko lietuviams dar deja labai trūksta. Kai pirštai į save riesti, visada atrasi būdų, kaip apeit įstatymus ir išvengt mokesčių. Bet sakyti, kad, ai, vis tiek lietuviai išvengs mokesčių, tai gal juos išvis nuimkim, būtų visiškas absurdas. Tam yra VMĮ, ekonominė policija, etc.
                        Progresyvinių mokesčių nebuvimas skatina socialinę diferenciaciją ir susiskaidymą, nusivylimą politine ir ekonomine sistema, kas vėliau gimdo visokio plauko paksus ir uspaskius. Kai šalies verslas pradės rūpintis ne tik savo kišene, bet ir savo darbuotojais, mokės algas, kiek jie verti, o ne kiek mažiausiai galima pagal įstatymą, kai atsisakys vokelių ir kitų necivilizuotų priemonių, kai rems darbuotojų kvalifikacijos kėlimą, privačias pensijas, ir t.t., tada gal ir nebereikės progresyvinių mokesčių. O kol taip nėra, valstybė čia turėtų įsikišt. Ir progresyviniai mokesčiai yra labai civilizuotas būdas.
                        Na gerai, tarkim (tik tarkim), kad progresyviniai mokesciai yra civilizuotas budas. Bet ka tai bendro turi su dabartiniais valdzios planais? Turedami 46% mokesciu tarifa net ir maziausioms pajamoms (t.y. nuo 90 euru per menesi) mes esama tarp labiausiai apmokestinanciu savo zmoniu pajamas saliu pasaulyje. Tai gali sau leisti tik labai turtingos ir ilgas socialiniu reikalu tvarkymo tradicijas turincios salys (pvz. Svedija), bet ir ten jie labai ilgai juoktusi susieme uz pilvu isgirde apie tokia progresija - virsutis 46% tarifas butu taikomas nuo 270 euru per menesi!!

                        Kodel 46%? Ogi labai paprastai: 34% Sodrai (kurie, beje, kazkodel nevadinami mokesciais, bet darbdavys privalo juos isskaiciuoti is darbo uzmokescio fondo => jei kas sio termino nesupratot tai reiskia "iskaiciuoti i darbo uzmokescio kastus") PLIUS 27% pajamu mokestis. Toks pajamu mokescio tarifas (ar net keli tarifai priklausomai nuo pajamu, sakykim 15%, 25% ir 35% butu visiskai toleruotini jei nebutu antro 34% "mokescio", kuriam NETAIKOMA pajamu mokescio lengvata ir uz kuri joks draudimas virsijus pora tukstanciu euru NETAIKOMAS (nors sis mokestis skaiciuojamas nuo visos darbo uzmokescio sumos, nors ir 20 tukst. per menesi uzdirbtum). Jei pasidometum, pamatytum, kad tokio nesamoningo "draudiminio" apmokestinimo nera praktiskai NEI VIENOJE Vakaru salyje (abejoju ar ir tu toki moki Airijoj).

                        Toliau, kalbant apie tarifus - ar logiska, kad virsutinis tarifas taikomas nuo 270 euru per menesi? Bet koks kvalifikuotas specialistas Lietuvoje uzdirba daugiau nei si suma. Tai gali reiksti tik du dalykus:
                        - Lietuvos valdzia siekia labiau apmokestinti protini darba ir bausti besimokancius
                        ARBA - tai viso labo manipuliacija (ir as tuo labiau tikiu), nes net ir juodadarbiai (statybose, autoservisuose) seniai nedirba uz maziau nei 1000 euru per menesi. Jei netiki - pabandyk nors kiek normalesni zmogu uz mazesne suma (pries mokescius!!!) pasamdyti. O zinant kaip kyla kainos ir dideja infliacija, po 3 metu turesim vidutini atlyginima 700 euru ir 90% zmoniu mokes auksciausia mokescio tarifa, t.y. pateks i "daugiausiai uzdirbanciu" zmoniu grupe. Nebloga pazanga valdant komunistams - viena mokesciu reforma ir 90% darbuotoju pradeda gauti "aukstas pajamas". TOTALI DEMAGOGIJA. Idomu kuri visuomenes dalis toses "civilizuotose" Vakaru salyse patenka i auksciausio pajamu mokescio "bracket'a"?

                        Na ir paskutinis argumentas PRIES progresyvinius mokescius apskritai. Tarkim patenku as i ligonine, ten gydymas oficialiai nemokamas. Nors is tikro visiem gydytojam reikia duoti i kisenes, nes kaip neseniai pasake vienas zinomas Lietuvoj zmogus "nemokamas svietimas viso labo reiskia, kad jis gaunamas zemu destytoju atlyginimu saskaita, kitaip sakant destytojai negaudami tinkamu atlyginimu svietima finansuoja asmeniskai". Manau tas pat tinka ir medicinai, taigi normalu, kad pacientai padeda padengti ta asmenine skriauda. Griztam prie ligonines - taigi uz gydyma as vistiek turesiu moketi, sudetingais atvejais ir ne tiek mazai. NORS, uz "nemokama" gydyma jau esu sumokejes desimtis kartu daugiau pajamu mokescio nei minimu gaunantis asmuo. Ar as, sumokejes tiek mokescio gausiu nors du kartus geresne sveikatos apsauga? NE. Ar as vazinesiu nors siek tiek geresnemis gatvemis? NE. Ar, as turesiu geresne policijos apsauga? NE. Ir as vis dar sutinku moketi PROPORCINGAI gaunamoms pajamoms, t.y. kartais desimtis kartu daugiau nei mano bendrapilieciai, bet ne, valstybe nori mane apkrauti dar didesniais mokesciais vien todel, kad as mokykloje ir univere mokiausi tris uzsienio kalbas, pradejau dirbti dar budamas antram kurse ir pabaiges du aukstuosius sukuriu didziule pridetine verte savo firmai ir gaunu atitinkama atlyginima. Sazininga?

                        Comment


                          Milijardai į Lietuvą pakibo ant ministro liežuvio
                          Ūkio ministras Vytas Navickas nutekino informaciją apie milžiniško ir labai žinomo investuotojo ketinimus žengti į Lietuvą, nors buvo susitarta apie tai nekalbėti, kol šalys nesukirs rankomis.

                          <...>

                          „Įmonės paprastai pasako iš anksto: jeigu bus paviešinimas prieš tai, kai jie norėjo, jie tiesiog palieka tą šalį, išbraukia iš galimų vietų, kurioje darys šitą projektą“, – teigia Titas Januškevičius, Lietuvos ekonominės plėtros agentūros direktorius.
                          Linčo teismą jam.

                          Ekonominės plėtros agentūros direktorius atsiminė vieną itin skausmingą Lietuvai stambių investicijų praradimo atvejį: praėjusiame dešimtmetyje Lietuvoje investuoti ketinusi techninės įrangos gamybos korporacija „Intel“ staiga, spaudoje pasirodžius pranešimams apie galimas didžiules investicijas, atsisakė bet kokių planų.
                          Mes būtume „turėję“ „Intel“...

                          Apie kokias konkrečiai investicijas kalbama straipsnyje nenurodoma dėl tos pačios priežasties. Bet jei jau nutekėjo informacija, tai gal kas girdėjo? O gal turėtume solidarizuotis ir apie tai specialiai nekalbėti
                          Įžvalgos.lt - FB - G+

                          Comment


                            Parašė Rodyti pranešimą
                            O gal turėtume solidarizuotis ir apie tai specialiai nekalbėti
                            Būtų labai logiška.
                            BlogasSeulas 2009Honkongas 2012Bankokas 2012

                            Comment


                              Milijardai į Lietuvą pakibo ant ministro liežuvio

                              Ūkio ministras Vytas Navickas nutekino informaciją apie milžiniško ir labai žinomo investuotojo ketinimus žengti į Lietuvą, nors buvo susitarta apie tai nekalbėti, kol šalys nesukirs rankomis. Pažeidusi informacijos neviešinimo sutartį, dabar Lietuva gali netekti milijardinių investicijų, pranešė LTV „Panorama“. Premjeras ramina, kad dėl to investuotojas neturėtų pabėgti.

                              Apie tai, kad ministras žurnalistams pasakoja neskelbtiną informaciją, nesunkiai įsitikino ir „Panoramos“ korespondentai. Tačiau vietas, kur ūkio ministras mini tai, ko negalima viešinti, LTV naujienų laida savo reportaže pakeitė savicenzūra – klaviatūros garso signalais.

                              „Kiek žinau, jie nelabai norėjo šito (viešumo – lrt.lt). Tačiau informacija neišvengiamai, vienaip ar kitaip pasklinda“, – „Panoramai“ sakė Premjeras Gediminas Kirkilas. Ir ramino, kad derybos su investuotoju beveik baigtos.

                              Į pranešimus apie konfidencialius pasaulinių bendrovių ketinimus žaibiškai reaguoja konkurentai bei akcijų rinkos. Todėl, prieš pradėdami derėtis su galimai stambiam projektui tinkama šalimi, didieji investuotojai pageidauja pasirašyti informacijos neviešinimo susitarimus.

                              Nors juose, pasak specialistų, dažniausiai nebūna numatoma juridinė šalių atsakomybė už informacijos nutekinimą, tačiau tarptautinės korporacijos itin jautriai reaguoja, jei iš anksto numatytų sąlygų nesilaikoma.

                              „Įmonės paprastai pasako iš anksto: jeigu bus paviešinimas prieš tai, kai jie norėjo, jie tiesiog palieka tą šalį, išbraukia iš galimų vietų, kurioje darys šitą projektą“, – teigia Titas Januškevičius, Lietuvos ekonominės plėtros agentūros direktorius.

                              Anot jo, tokių projektų praradimas „tikrai būtų labai skausmingas, jeigu yra galimybė, kad jis ateis į Lietuvą“.

                              Nors apie itin stambaus investuotojo žvalgybas šalyje paprastai žino siauras ratas asmenų, ūkio ministras Vytas Navickas pats skelbia informaciją žurnalistams.

                              Ekonominės plėtros agentūros direktorius atsiminė vieną itin skausmingą Lietuvai stambių investicijų praradimo atvejį: praėjusiame dešimtmetyje Lietuvoje investuoti ketinusi techninės įrangos gamybos korporacija „Intel“ staiga, spaudoje pasirodžius pranešimams apie galimas didžiules investicijas, atsisakė bet kokių planų.
                              lrt.lt
                              W. Churchill: "Niekada, niekada, niekada nepasiduokit".
                              Burlenčių ir jėgos aitvarų maratonas, Šventoji 2007
                              Buvęs "Elnio" odų ir avalynės fabrikas, Sinagoga ir Ch. Frenkelio vila Šiauliuose

                              Comment


                                Viskas gerai su tais progresiniais mokesčiais. Gaila man jau maximos kasininių, kad aria belenkiek daug, o mokesčių sumoka tokią pačią dalį kaip koks direktorius į savo kėdę atsisėdęs palei pažintis.

                                Comment


                                  Parašė somis Rodyti pranešimą
                                  Viskas gerai su tais progresiniais mokesčiais. Gaila man jau maximos kasininių, kad aria belenkiek daug, o mokesčių sumoka tokią pačią dalį kaip koks direktorius į savo kėdę atsisėdęs palei pažintis.
                                  Maziau uzdirbantys moka mazesne dali.

                                  PVZ jei kasininke uzdirba 1500 lt o direktorius 10 000 lt.

                                  kasininke sumoka 364lt, o direktorius 2914lt mokesciu.

                                  taigi direktorius moka 20% didesne dali mokesciu....

                                  Comment


                                    tadux:
                                    suprantu aš. Suprantu. Bet manau, kad įmonių vadovų, lyginant su darbuotojais, kurie Visoje Lietuvoje, uždirba iki 1200LTL, yra nedidelė procento dalis. Ir dėl to į juos nereikėtų labai stipriai atsižvelgti.

                                    Comment


                                      Parašė somis Rodyti pranešimą
                                      tadux:
                                      suprantu aš. Suprantu. Bet manau, kad įmonių vadovų, lyginant su darbuotojais, kurie Visoje Lietuvoje, uždirba iki 1200LTL, yra nedidelė procento dalis. Ir dėl to į juos nereikėtų labai stipriai atsižvelgti.
                                      Bet jie labai stipriai itakoja aplinka ir kuria zymiai pridetine verte (kitaip kas samdytu juos uz didesni atlyginima? as - ne, jei jis atitinkamai daugiau naudos neduotu). Be to, kalbama ne tik apie direktorius, bet apskritai apie bet kokius kvalifikuotus specialistus: programuotojus, inzinierius, biotechnologus, architektus, teisininkus, tikiuosi, ateityje, ir apie gydytojus. Na bet visa laime, kad kaip tik sie zmones savo itaka ne tik kuria didesne verte Lietuvai, bet ir turi daugiau itakos politiniame gyvenime (isskyrus - per rinkimus, kad vyrauja totalus populizmas ir visi liumpenai iseina i gatves rinkti savo "tvarkinga ir teisinga" valdzia), taigi manau kad iki tokiu nesamoniu kaip progresyviniai mokesciai neprieisim, galbut panaikins ir sodros lubas.

                                      Beje, skaiciavimuose buvo padaryta klaida - siuo metu tiek kasininke, tiek direktorius sumoka zymiai daugiau (tik kasininke, skirtingai nuo direktoriaus, sventai tiki, kad likusius mokescius moka ne ji, o kazkokia sventoji dvasia - jos imone). Kasininke sumoka 816 lt, direktorius - 5932 lt (!). Vat tokie pas mus "mazi" mokesciai.

                                      Comment


                                        Parašė Rodyti pranešimą
                                        Apie kokias konkrečiai investicijas kalbama straipsnyje nenurodoma dėl tos pačios priežasties. Bet jei jau nutekėjo informacija, tai gal kas girdėjo? O gal turėtume solidarizuotis ir apie tai specialiai nekalbėti
                                        Gal ir nereikia dabar dar diskutuoti. Kaip bebūtų, negaliu atsistebėti tokias aukštas pareigas užimančių žmonių neatsakingumu. Ką po galais jis tuo pasiekė? Pikta, negaliu...

                                        Comment


                                          Lietuviai remontuos Daniją ir Švediją jungiantį tiltą

                                          DELFI.lt
                                          2007 birželio mėn. 11 d.




                                          Klaipėdos bendrovė „Gridins enterprise“ laimėjo generalinės rangos sutartį atlikti „Oresund“ tilto, jungiančio Kopenhagą ir Malmę, patikros bei remonto darbus. Pasak bendrovės savininko ir įkūrėjo Aleksandro Gridino, konkurse, kurio preliminari vertė yra per 100.000 Lt, taip pat dalyvavo Švedijos, Vokietijos ir Prancūzijos kompanijos, rašo dienraštis "Verslo žinios".

                                          „Gridins enterprise“ užsakovo užduotį numato atlikti iki liepos.
                                          Parašas :)

                                          Comment

                                          Working...
                                          X