Parašė Wycka
Rodyti pranešimą
Kita problema: iš kur „papumpuoti“ tų pinigų, jei, pvz., net kažkur čia forume man pasamprotavus apie tikslinę pinigų emisiją ir tikslinį atskirų sektorių dotavimą, kur savo valiutos tvirtumą (kad galėtume valiutos kursą keist Euro atžvilgiu) galėtume remti veikiančia Ignalinos AE, energetine nepriklausomybe, žmonių gebėjimais ir jų gebėjimų realizavimu, buvau užspiegtas iš kart? Iš TVF?
Kodėl TVF taip aktyviai braižosi į nacionalinių vyriausybių duris, lipa per Prezidentūros langą, nors aiškiai suvokia, kad yra nepageidaujami? Kodėl jie bruka dolerius, atspausdintus spaustuvėje ir niekuom nepadengtus, be to, ir tie doleriai yra kitokie, nei naudojami JAV (jeigu kas, JAV pasiūlys tais doleriais sienas išsiklijuoti, nes gali priimti momentaliai sprendimą tuos „išorės“ dolerius paskelbti negaliojančiais, taip apsaugodami savo vidinę finansų sistemą)? Įtariu, kad daro vieninteliu tikslu – beveik visas pasaulis turi būti įsiskolinęs JAV, o kadangi visi įsiskolinę JAV, tai todėl ir prekyba vyskta už USD, nes vieniems jų reikia, o kiti jų turi; kuom JAV, kaip vieno iš komponentų, ir grindžia savo dolerio galybę.
Man susidaro įspūdis, kad daugelis ES ir Lietuvos politikų bei pareigūnų yra nupirkti solidžiomis JAV dolerių sumomis (gi JAV nieko nereiškia spaustuvėje atspausdinti viso labo tik spalvotų popieriukų, bet einamų), todėl taip atkakliai ir „nepompuojami“ pinigai į čia – savo skurdu ir įsiskolinimais remiame JAV dolerio galybę. Net keista: iš mūsų skurdo, kurį intensyviai kuria ir įtvirtina Kubiliaus vyriausybė, yra prasigyvenančių už Lietuvos ribų.
Todėl darau išvadą: jei būtų ne taip, kaip čia pasamprotavau, pinigų „pompa“ tikslinėms atskirų rinkos sektorių dotacijoms jau senai būtų įjungta.
Comment