Gal geriau paskaičiuokit kiek biudžeto atitenk vienam gyventojui? Reik paimt tų pačių metų biudžetą Kauno ir Vilniaus (galėtumėt ir Klaipėdos ) ir paimt tų pačių metų tų miestų gyventojų skaičių. Biudžetą dalinam iš gyventojų sk. ir matom, kiek vilnietis, kiek kaunietis ir kiek klaipedietis "pagamina" biudžetui. Aš tų skaičių neradau, tai gal kas nors nepatingėtų...?
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Ekonomikos naujienos (archyvas)
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Parašė amiko Rodyti pranešimąGal geriau paskaičiuokit kiek biudžeto atitenk vienam gyventojui? Reik paimt tų pačių metų biudžetą Kauno ir Vilniaus (galėtumėt ir Klaipėdos ) ir paimt tų pačių metų tų miestų gyventojų skaičių. Biudžetą dalinam iš gyventojų sk. ir matom, kiek vilnietis, kiek kaunietis ir kiek klaipedietis "pagamina" biudžetui. Aš tų skaičių neradau, tai gal kas nors nepatingėtų...?
Comment
-
Parašė Ash Rodyti pranešimąVėl gi 60,9 litų skriauda vienam vilniečiui. Bet tai jau ne Vilniaus "kitų miestų išlaikymas" arba bent jau netiesioginis išlaikymas.
Parašė AshBet, kaip ir sakiau, ta "skriauda" nėra tokia didelė, kad vilniečiai (šiuo atveju Edd) galėtų teigti kažką panašaus:
Jei Vilnius neišlaikytų kitų miestų, tai ir biudžetas būtų didesnis.
Comment
-
Parašė amiko Rodyti pranešimąBiudžetą dalinam iš gyventojų sk. ir matom, kiek vilnietis, kiek kaunietis ir kiek klaipedietis "pagamina" biudžetui.
Comment
-
Parašė Edd Rodyti pranešimąMano pasakymas, kurį bandei paneigti (?) yra teisingas ar ne? Beje, tas paneigimas kažkoks suveltas
Ir aplamai Ash, tau neatrodo, kad savivaldybių biudžetai Latvijoje ir Estijoje yra sudaromi kitaip ir jų išvis negalima lyginti su Lietuvos savivaldybių biudžetais? Lietuvoje savivalda nėra pakankamai "stipri".
Comment
-
Parašė Edd Rodyti pranešimąNematom, nes savivaldybių biudžetai nevisai parodo kiek kas "pagamina".
Comment
-
Kas kiek pagamina, turbut geriausiai parodytu BVP dalis, sukuriama mieste (ar bent apskrityje). vilnius.lt teigiama, kad Vilnius sukuria 1/3 salies BVP, tik n ezinau, kiek tikslus tokie skaiciai ir kokios dalies (t.y. Vilniaus miesto, rajono ar apskrities) BVP jie itraukia. Na o biudzetas cia apskritai nelabai ka reiskia. Juk dauguma miesto "turto" yra sukurta ne savivaldybes, o privaciu investuotoju.
Comment
-
Parašė Ash Rodyti pranešimąSuveltas ar ne priklauso ne vien nuo to kaip aš parašiau, bet ir nuo tavo gebėjimo suprasti Tai kad ne, paneigiau, kad jei Vilnius ne netektų tos nežymios dalies pajamų, kurias praranda dalinai išlaikydamas kitus miestus, taip smarkiai neatsiliktų nuo Rygos ar Talino
Parašė Ash Rodyti pranešimąNe, neatrodo, nes kaip jie bebūtų sudaromi, faktas, kad vienas Rygos ar Talino gyventojas gauna kur kas daugiau, nepakinta Beje, gal žinai tų biudžetų sudarymo skirtumus?
Comment
-
Parašė Ash Rodyti pranešimąParodo, jei nepastebėjai, tai pats tau parašiau išrinkęs
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąKas kiek pagamina, turbut geriausiai parodytu BVP dalis, sukuriama mieste.
vilnius.lt teigiama, kad Vilnius sukuria 1/3 salies BVP
Comment
-
Parašė Edd Rodyti pranešimąParodo? Jei nepastebėjai, didelę dalį biudžetų sudaro dotacijos.
Comment
-
Parašė Ash Rodyti pranešimąJei nepastebėjai aš jas aptariau atskirai ir į pačio miesto "pasigaminamas" pajamas neįtraukiau. Kas grybauja?
Comment
-
Parašė Edd Rodyti pranešimąKur aš teigiau, kad kažkas nuo kažko atsilikų ar neatsiliktų? Aš teigiau, kad biudžetas būtų didesnis ir tiek, o tu pacitavęs parašei, kad tai "klaidingas, bet teisingas teiginys".
Žiūriu visai grybauji.
Kad biudžetas būtų didesnis aš sutinku ir tai yra parašytaPaskutinis taisė Aš; 2006.12.30, 16:53.
Comment
-
Parašė Edd Rodyti pranešimąŽiūriu vis pasimeti. Kalbėta buvo apie savivaldybės biudžetą vienam gyventojui, o ne jo dalį vienam gyventojui.
Comment
-
Parašė Edd Rodyti pranešimąAsh, patarčiau pirmiausia sužinoti kas yra savivaldybės biudžetas ir kaip jis yra sudaromas. Biudžetų dydis priklauso nuo to kaip tas biudžetas yra sudaromas. Jei savivaldybių biudžetai Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje sudaromi skirtingai, kaip juos galima lyginti?
Comment
-
Parašė Ash Rodyti pranešimąAš daviau faktus kiek Vilnius atsilieka nuo Rygos ir Talino pagal tam tikrą rodiklį, tu apeliavai, kad taip yra dėl to, kad Vilnius išlaiko kitus miestus. Aš pasakiau, kad tai ne esminis faktorius ir tai įrodžiau
Kad biudžetas būtų didesnis aš sutinku ir tai yra parašyta
Dėl to "sutikimo", vėlgi:
Parašė Ash"skriauda" nėra tokia didelė, kad vilniečiai (šiuo atveju Edd) galėtų teigti kažką panašaus:
Comment
-
O dabar paskaitykim ką parašiau aš, gelai? Ir nebūk toks piktas, kenkia veido odai
Išvada: Vilnius yra šiek tiek "skriaudžiamas", kaip ir sakiau ir kaip jau esu kažkur kitame pranešime šiame forume rašęs. Bet, kaip ir sakiau, ta "skriauda" nėra tokia didelė, kad vilniečiai (šiuo atveju Edd) galėtų teigti kažką panašaus:
Citata: Jei Vilnius neišlaikytų kitų miestų, tai ir biudžetas būtų didesnis.
Taip, jis būtų didesnis, bet ne tiek, kad pasivytumėte Rygą ar bent kiek rimčiau prisivytumėte Taliną. Atsilikimas iš esmės nesumažėtų. Tą ir norėjau pasakyti.Paskutinis taisė Aš; 2006.12.30, 17:09.
Comment
-
Parašė Ash Rodyti pranešimąAš puikiai žinau apie ką aš kalbu Biudžetas sudarytas iš miesto susikuriamų pajamų ir dotacijų, abidvi dalys aptartos. Tačiau esminė dalis kiek miestas pats susikuria, todėl ji buvo akcentuota. Tu mane kaltini pasimetimu, "grybavimu", manau turėtum pamąstyti prieš kaltindamas tokiais dalykais
Aš pasakiau, kad tai nėra teisybė, nes didelė dalis biudžeto - dotacijos. Tai kas čia buvo blogai ir ko čia prisikabinai?
Beje, "susikuriamos pajamos" - tai įstatymų nustatyti mokesčiai, kurie vėlgi skirtingose šalyse yra kitokie.
Comment
Comment