Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Ekonomikos naujienos (archyvas)

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Paskutinis atsakymas manau labiausiai į temą. O šiaip gyventume tikrai geriau. Hmm, ale koks apmaudus pralaimėjimas buvo, kapituliacija tiesiog.
    Juk galėjo kokį mokestį sumažint ir kainos būtų nukritusios, dėl to infliacija nebūtų ta dešimtąja pakilus. Shit...
    Paskutinis taisė praetor; 2009.10.25, 23:05.
    Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)

    Comment


      Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
      ne taip yra su verslo aplinka ir paskatom tuo verslu užsiimti.. daug kas svajoja apie savo verslą, bet kai pradeda skaičiuoti, kiek reiks mokesčių sumokėt, pro kokias biurokratines džiungles reiks prasibraut, ir kiek ten dar "mokesčių" reiks palikt, bei kaip daugelyje sričių jau įsikerpėję milžiniški monopolistai, nusvyra rankos ir tiesiog paprasčiau yra būt samdiniu.

      Ūkio ministerija žada, kad nuo šiol bus paprasčiau įsteigti individualiąją įmonę. Jos steigėjams pakaks nuostatus užpildyti pagal parengtas rekomendacijas.
      Ūkio ministras Dainius Kreivys įsakymu patvirtino pavyzdinius individualios įmonės nuostatus ir jų pildymo rekomendacijas, kuriais supaprastinamas individualiosios įmonės steigimas.
      „Individualiosios įmonės steigimas tapo paprastesnis ir tai dar vienas sprendimas, kuriuo tikimės palengvinti administracinę naštą verslui“, – sakė Ūkio ministerijos Įmonių teisės ir viešųjų pirkimų politikos departamento direktorė Audronė Railaitė.
      Pasak direktorės, pavyzdinių individualiosios įmonės nuostatų apimtis – vienas puslapis. Taigi steigiant individualią įmonę pakaks elektroniniu būdu ar raštu užpildyti tuščius pavyzdinių nuostatų laukus taip, kaip nurodyta rekomendacijose.
      Be to, numatoma atsisakyti privalomo individualiosios įmonės nuostatų notarinio tvirtinimo, jeigu steigiamos individualios įmonės nuostatai atitiktų pavyzdinius nuostatus. Ši tvarka įsigalios, kai bus pakeisti Juridinių asmenų registro nuostatai.
      Pavyzdinius individualios įmonės nuostatus ir jų pildymo rekomendacijas galima rasti Ūkio ministerijos interneto svetainėje, adresu www.ukmin.lt, skirsnyje „Įmonių teisė“.
      Juridinių asmenų registro duomenimis, spalio pabaigoje Lietuvoje buvo 58820 individualiųjų įmonių.
      I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
      Parama Siaurojo geležinkelio klubui

      Comment


        Tipiška Lietuvos įstaigoms:




        Perfrazuojant tai kas matosi - "фиг вам"
        Mano blogas

        Comment


          Teko girdėti tokią verslo skatinimo idėją. Kadangi privatūs bankai pasirodė esą neįgalūs, turėtų būti įsteigtas valstybinis "industrinis" bankas verslui finansuoti. Idėją išsakiusiojo teigimu nemažai Lietuvos įmonių iš kart su savo sąskaitas ir lėšas perkeltų į tokį banką. T.y. verslas savo noru suneštų pinigus valstybei Aišku šalutinis poveikis būtų tas, kad Lietuvoje ko gero sumažėtų komercinių bankų ...
          It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

          Comment


            jau atmetė šitą idėją.. steigt bankui reikia pinigų.. o jų nėra.. be to, švedams nepatiktų.. o iš ko mes skolinamės biudžetui?
            Jūsų,
            Analitikas PlėtRa™

            Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

            Comment


              Parašė John Rodyti pranešimą
              Tai, kad pries kelis metus Lietuvai buvo uztrenktos durys i € zona del 0,1% nukrypimo (ir tas diskutuotinas) yra geras pavyzdys, kai vadovaujamasi ne sveiku protu, logika ir geromis intencijomis, o nezinia kuo.
              Lietuvos nepriėmė į euro zoną, nes ji neatitiko kriterijaus. Tas kriterijus buvo išreikštas pačiu aiškiausiu būdu, koks tik gali būti - konkrečiu skaičiumi, kurio turi neviršyti infliacija. Lietuvoje infliacija tą skaičių viršijo. Nu ir kas, kad tik 0,1%?

              Taigi Lietuvos nepriėmimas į euro zoną buvo pagrįstas ir sveiku protu, ir logika, ir teisės aktais. O vat Lietuvos valdžios vykdyta kampanija buvo beviltiška. Juo labiau kad LT turėjo daugybė galimybių "pamasažuoti skaičius", kad infliacija tuo metu būtų 0,2% mažesnė. Galėjo, bet nepadarė.

              Kalbos, kad mus priims į euro zoną, kai mes neatitinka jau nebe vieno, o visų kriterijų - tik žurnalistų paistalai. Mes per maži, kad dėl mūsų būtų keičiamos žaidimo taisyklės.

              Comment


                Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą

                Kalbos, kad mus priims į euro zoną, kai mes neatitinka jau nebe vieno, o visų kriterijų - tik žurnalistų paistalai. Mes per maži, kad dėl mūsų būtų keičiamos žaidimo taisyklės.
                Butent, mes per mazi, kad del tokio trivialaus neatitikimo butume padare kokia nors neigiama itaka Eurozonai.

                O taisykliu laikymasis vardan taisykliu laikymosi vargiai vadintinas sveiku protu.

                Comment


                  Parašė John Rodyti pranešimą
                  Tai, kad pries kelis metus Lietuvai buvo uztrenktos durys i € zona del 0,1% nukrypimo (ir tas diskutuotinas)
                  Tai kad tas 0,1% skirtumas buvo pasiektas dirbtinai, tik tam momentui prieš pat
                  numatomą euro įvedimą. Ir prieš tai, ir po to infliacija buvo žymiai didesnė. Koks nors pilvūzas gali kelioms sekundėms įtraukti savo alaus pilvą, sustabdęs kvėpavimą, bet ar ilgai jis taip išsilaikytų? Analogiškai, vertinant ir buvo atsižvelgta į realias galimybes, o ne į momentinę infliacijos vertę.

                  Comment


                    Būtent, kiek pamenu, beveik iš karto po to, kai ES pasakė, kad lietuviai EUR matys kaip savo ausis, kainos šovė į viršų.
                    Mano blogas

                    Comment


                      Privačioje įmonėje už tokio lygio nusižengimą , kuri atliko ponas šarkinas pyp. Butų kokis penkiolika kartu atleidę , o čia toliau sau patenkintas valstybinį lovi srebia. Kažin ką piliečiai galetu atlikti kad tokius nevekslas pašalinti nuo postu.

                      Comment


                        John'ui iliustruoti, jog čia buvo ne tik principo reikalas - užtenka pažiūrėti į lito infliacijos dinamiką iš karto poto, kai neįstojom į eurozoną. Plius prieš tai tie patys eurokratai (tarp kurių buvo tuo metu ir Grybauskaitė), kiek atsimenu, sakė, jog dirbtinai įšaldyta infliacija keliems mėnesiems, nieko negelbės; o kas trukdė tuo metu, valdžiai užsiimti defliatoriniais metodais, pristabdyti infliaciją, kuomet socdemai buvo perspėti?

                        Kopenhaga/Roskildė / Stokholmas I II III IV
                        Dordrechtas/Haarlemas
                        Nesebaras/Plovdivas
                        Kiolnas

                        Comment


                          Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                          Lietuvos nepriėmė į euro zoną, nes ji neatitiko kriterijaus. Tas kriterijus buvo išreikštas pačiu aiškiausiu būdu, koks tik gali būti - konkrečiu skaičiumi, kurio turi neviršyti infliacija. Lietuvoje infliacija tą skaičių viršijo. Nu ir kas, kad tik 0,1%?
                          Kiek teko girdėti, tai į eurozoną Lietuvos nepaėmė ne todėl, kad kriterijai buvo negeri. Norint, galima skaičiuoti juos pagal kitokią šiek tiek metodiką (dabar nepasakysiu kokią...) ir visi sueis kriterijai... Buvo pasakyta, kad tie skaičiai yra "netvarūs", kas beje buvo tiesa, kad ir kaip skaudu pripažinti tai.
                          Esmė tame, kad tada nebuvo NORO priimti Lietuvius į eurozoną. Kodėl - neklauskit. Klauskit Grybauskaitės. Arba Čekuolio.

                          Comment


                            Būtent nebuvo noro iš Briuselio pusės. Lietuviai spaudė tą infliaciją, o iš Briuselio ateidavo signalai - nespauskit dirbtinai, mums reikia sustainable inflation. O jei perdaug spausit, apkarpysim ES išmokas... Atkreipkit dėmesio, kad tarp pagrindinių politikų Lietuvoje nėra esminių kaltinimų šiuo klausimu - opozicija ir pozicija (tiek tuometinė, tiek dabartinė) supranta, kad tada Briuselis (o ypač kelios nacionalinės vyriausybės ir visų pirma Prancūzija) labai nenorėjo priimti Lietuvos į eurozoną.

                            Comment


                              2009 m. III ketvirčio rezultatas: per metus BVP sumažėjo 14,3 proc.

                              http://www.delfi.lt/news/economy/bus....d?id=25112403

                              Pesimistiškiausios prognozės neišsipildė...

                              Comment



                                Giliausias JAV nuosmukis po 1930-ųjų recesijos atrodo baigiasi, sako pastarąją krizę numatęs Niujorko universiteto profesorius Nourielis Roubinis.
                                Atsigavimas pažengusiose ekonomikose išliks silpnas, sako p. Roubinis, Niujorke įsikūrusios pasaulinės tyrimų ir konsultacijų bendrovės "Roubini Global Economics" vadovas. Kalbėdamas Keiptaune (Pietų Afrikos Respublika) surengtoje konferencijoje jis sakė, kad "labiau optimistinė" yra kylančių rinkų perspektyva.
                                I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                                Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                                Comment



                                  Penktadienį, spalio 30 d., AB “Eurovia Lietuva” šalia Vilniaus Mažojoje Riešėje atidarys naują asfaltbetonio gamyklą. Ji įsikurs šalia nuo 1999 m. veikiančios ir planuojamos uždaryti gamyklos.
                                  „Dabar investicijos siekia 12 mln. Lt, ateityje planuojame investuoti daugiau“, - sako Audronius Šereika, bendrovės komercijos ir mechanizacijos direktorius.
                                  Pasak jo, kol kas naujų darbuotojų priimti neketinama, nors naujoji gamykla gamins dvigubai daugiau nei senoji veikianti gamykla. Įmonėje dirba apie 150 darbuotojų.
                                  „Senoji gamykla gamina 160 tonų asfaltbetonio mišinio per valandą, o naujoji – 320 t. Kol kas dirbs abi gamyklos, bet ateityje mes planuojame senesnę gamyklą išardyti“, - sako jis.
                                  Pasak p. Šereikos, nauja gamykla ne tik išplės gamybos apimtis, bet bus gaminama aukštesnė kokybės produkcija, sumažės aplinkos tarša.
                                  „Eurovia Lietuva“ sukurta Vilniaus kelių valdybos Nr.9 pagrindu. Dabar įmonė priklauso Prancūzijos kapitalo kelių tiesimo bendrovei „Eurovia“. „Eurovia Lietuva“ yra asociacijos „Lietuvos keliai“ narė.
                                  I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                                  Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                                  Comment


                                    Siek tiek apie Kinijos situacija ir BVP augima

                                    China's Growth Is Real
                                    http://www.forbes.com/2009/10/26/chi...-karabell.html

                                    China put its $600 billion package to work almost immediately and backed that up with more than $1 trillion in loans.
                                    Taigi, viso i ekonomika buvo "paduota" ~US$1,6 trilijono, kas grubiai butu ~30% viso Kinijos 2009 metu BVP. Vien stimulo paketas, sudare ~80% viso BVP prieaugio. Kitaip tariant, jei ne valstybes isikisimas, Kinijos BVP, ko gero, butu smiges i minusa kokius -3-4%.

                                    Dabar kalbama apie stimulo "isemima" is ekonomikos. Tik idomu, kaip tai pavyk? Jei viskas pavyks ir ekonomika toliau augs >8% per metus, tai is esmes reikstu milziniska Kinijos kilstelejima globalioje ekonomikoje, nes rezervu vis dar yra labai daug, o prieaugis islieka, kai praktiskai visas likes pasaulis vos vos kapanojasi is krizes.

                                    Comment


                                      Parašė Sula Rodyti pranešimą
                                      2009 m. III ketvirčio rezultatas: per metus BVP sumažėjo 14,3 proc.

                                      http://www.delfi.lt/news/economy/bus....d?id=25112403

                                      Pesimistiškiausios prognozės neišsipildė...

                                      et, kaip man patinka statistika.. tai tobuliausia melo rūšis.. juokingiausia, kaip iš karto Kubilius su Kreiviu spaudos pranešimus išpyškino asmeninius, kaip čia viskas super gerai ir kaip jie tą įtakojo.. ketvirtinis pokytis tai daugiau nei keistas, ypač turint omeny, kad tą pačią dieną paskelbti mažmenos rodikliai ir tai buvo žiaurus -10 proc. per mėnesį!!! šitas nuvažiavimas niekaip neatsispindi įvertyje, nes jis buvo modeliuotas neturint šių duomenų. Be to, čia suveikia metodika skaičiavimo, nes kažkodėl mes savo grandinę vis dar skaičiuojam net nuo 2000, nors rekomenduojama bazę keisti kas 5 metus. Viso to ir burbulinio ekonomikos vystymosi su didele infliacija pasekoje BVP defliatorius (nominalus BVP dalinti iš realaus) yra daugiau nei absurdiškas apie 30 proc. kadangi dabar turim defliacijos etapą, tai defliatorius smuko ir taip pakėlė realaus BVP įvertį, kuris net sugebėjo parodyti augimą 13 proc. ketvirtinį. Tskant, matematiniai-statistiniai fokusai, bet kokie palankūs paramą prarandančiai Kubiliaus chebrai, ar ne? Ekonomika negali augti pinigų masei mažėjant. O tą pastaruoju metu parodė ir LB duomenys ir tas pats BVP, žvilgtelkit į nominalųjį, dar taip nėra buvę, kad sočiausias mūsų ketvirtis būtų mažesnis nominalia už antrąjį!!! Tai rodo, kad pinigų masė ir toliau senka ir smarkiai..
                                      Jūsų,
                                      Analitikas PlėtRa™

                                      Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

                                      Comment


                                        Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
                                        Ekonomika negali augti pinigų masei mažėjant. O tą pastaruoju metu parodė ir LB duomenys ir tas pats BVP, žvilgtelkit į nominalųjį, dar taip nėra buvę, kad sočiausias mūsų ketvirtis būtų mažesnis nominalia už antrąjį!!! Tai rodo, kad pinigų masė ir toliau senka ir smarkiai..
                                        Ar teisingai suprantu, kad nominaus BVP Q3 sumazejo, lyginant su Q2, o padidejo tik "realus" t.y. ivertinus infliacijos/defliacijos faktorius? Tada is esmes reikstu, kad apie dugna ir kilima kalbeti dar beveik ankstoka.

                                        Comment


                                          būtent tai ir noriu pasakyti, + kad tas defliatorius dar kiek iškrypęs gaunasi. paskutinių 2 metų ketvirtiniai nominalūs BVP mln. Lt:

                                          2008 IQ 24636,2
                                          2008 IIQ 28697,8
                                          2008 IIIQ 29478,5
                                          2008 IVQ 28377,4
                                          2009 IQ 20882,1
                                          2009 IIQ 23870,5
                                          2009 IIIQ 23713,3

                                          6 proc. sezoniškai išlyginto realaus ketvirtinio augimo nėra buvę net bumo ir klestėjimo metais.. ar toks įmanomas siaučiant visuotinei krizei, užsuktais kreditų čiaupiais, senkant pinigų masei ir verslui masiškai traukiantis į šėšelį?? can not haz it..

                                          senuko Laspeyres'o grandinėlė turi šitą savybę overestimating GDP growth.. nesistebiu, kad Mockus viešai prabilo, kad netiki tuo augimu, nes pats mato tik tolesnį smukimą.. įsivaizduoju, kad daugumą verslininkų krapštėsi galvas skaitydami ir galvodami, ką jie praleido..
                                          Jūsų,
                                          Analitikas PlėtRa™

                                          Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X