Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Ekonomikos naujienos (archyvas)

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Kazkoks skystas staipsnis apie nieka. Viso labo, kalbama apie prekes su Lietuvoje veikianciu prekybos tinklu logotipais. Nejau yra mamanciu, kad visos tokios prekes pabamintos Lietuvoje? Darantiems tokias logines isvadas, ko gero, evrtetu bent kiek pasidometi rinkodara ir globalia ekonomika bei prekyba.

    Comment


      http://www.delfi.lt/news/economy/bus....d?id=23723484
      Kainų kreivė netrukus šaus aukštyn

      Mėsos perdirbimo įmonių atstovai tikino, kad nekelti produkcijos kainų padidėjus mokesčiams negali.
      Bendrovės „Samsonas" komercijos direktorius Rimas Frizinskas aiškino, kad šiemet gerokai smuko pardavimas, sumažėjo pelnas, žaliavos tiekėjai nesutinka mažinti kainų, todėl nėra galimybės padidėjusio mokesčio naštą prisiimti sau.
      Įdomiai samprotauja kai kurie verslininkai. Kadangi gerokai krito pardavimai ir sumažėjo pelnas - privalėsime padidinti kainas. O dar kažkas kritikavo Šemetos "buhalterinę logiką"...

      Comment


        Nu tai kad čia senos tos logikos kaip pasaulis, jei egzistuotų grynoji tobuloji konkurencija, viskas išsispręstų, gi dabar jei gali kelti ir niekas ne necyptels, tai kodėl to nepadaryti, juk bet kokio crapitalisto uabelio tikslas yra pelnas ir kuo didesnis. Jei pelno nėra ir jis nukrenta iki tokio lygio, kuris crapitalisto netenkina, nėra prasmės ir motyvacijos ir uabelį laikyti, nes gali nesukdamas smegenų kapitalą pasidėt į bankus ar įdarbint kitur vertybiniuose popieriuose ir ramiai gyventi. O Šemetos logika yra Šemetos logika, ką jau padarysi, jam nepasisekė, nes jis turi tik du būdus lopyti biudžetą ir abu jie visada bus sutinkami priešiškai ir gero neduos - mažinti išmokas arba didinti mokesčius.. Beje, kažkaip nesigirdi apie Šemeta nieko, įdomu kaip jam ten sekas komisaraut po Grybauskaitės..

        Daug įdomiau šiuo metu yra tai, kad latviai panašu, kad apsisprendė dėl NT mokesčio (tiesa, dar bus 3 svarstymai parlamente, kol priims, gali būti pakitimų), o kadangi nors mes ir nesiskolinom iš TVF, bet faktiškai su 3-6 mėnesių vėlavimu padarom viską lygiai taip ar panašiai kaip, kad daro braliukai "priversti" TVF'o, tai daugmaž galim pamatyti turbūt ir būsimo mūsų NT mokesčio (būstui) aproksimalų modelį. Kol kas net ir Latvijos spauda miglotai jį supranta, bet aišku bent tiek, kad bus 0,5 proc. nuo kadastrinės vertės plotui virš 50 kv. m butui ir 100 kv. m namui. Tuo pačiu NT mokestis (žemė, komercinis turtas) pakeliamas nuo 1 iki 1,5 proc. nuo 2010. nuo 2011 m. ketinama įvesti naują tvarką,kuri priklausys nuo pajamų. Pačių braliukų skaičiavimais, mokestis sudarys nuo 150 LVL per metus Rygos 2 kambarių buto atveju, nes mažiukai vienakambariai kaip ir telpa po 50 kv. m ir neapsimokestina. Laaabai daug šaršalo šiom savaitėm pas latvius dėl šio mokesčio..
        Jūsų,
        Analitikas PlėtRa™

        Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

        Comment


          Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
          Įdomiai samprotauja kai kurie verslininkai. Kadangi gerokai krito pardavimai ir sumažėjo pelnas - privalėsime padidinti kainas. O dar kažkas kritikavo Šemetos "buhalterinę logiką"...
          Finansų valdymas privačioje įmonėje ir valstybės lygmeniu turi daugiau skirtumų nei panašumų. Jeigu Afrika būtų ne 50 valstybių, o 50 UAB'ų, tai šiandien nebakrutavusios būtų tik PAR, Egiptas, na dar gal 2-3 valstybėlės. Somalis jau "bankrutavo" kokius 3-4 kartus. Būtent kad valstybė gali labai ilgą turėti deficinį biudžetą (yra šalių, kurios niekada neturėjo perteklinių biudžetų), na o privatus kapitalas bus pasmaugtas kreditorių arba tos pačios valstybės. Tačiau aš vis tiek nemanau, kad "SAMSONAS" padidinęs produkcijos kainas gyvens geriau. Čia jų privatus reikalas, todėl savo patarimų jiems nesiūlysiu
          I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
          Parama Siaurojo geležinkelio klubui

          Comment


            Vienijasi grindų pardavėjai

            Mažėjančios pardavimų apimtys statybinių medžiagų pardavėjus verčia peržengti konkurencinius barjerus ir ieškoti būdų, kaip mažinti kainas.
            “Ogmios prekybos mieste”, Šiaurės miestelyje Vilniuje, du didieji Lietuvos medinių grindų dangų tiekėjai - “OLLO grindys” ir “Geros grindys” po vienu stogu atidarė bendrą “Grindų turgų”.
            “Sutikčiau, jei prie mūsų prisijungtų ir daugiau rinkos žaidėjų. Kiekvienas mes turime savo stipriųjų pusių. Būdami šalia tik išplečiame bendrų klientų ratą”, - sakė „Gerų Grindų“ direktorius Edvardas Tamulis.
            “Grindų turgus” veikia kaip dangų išparduotuvė, kurioje kainos iki 50 proc. mažesnės nei parduotuvėje. Tiekėjai čia realizuoja sandėlio ar vykdytų projektų likučius. Jie yra tokios pat kokybės, tik mažesnis asortimento ir kiekio pasirinkimas.
            “Sunkmetis, kirtęs statyboms, skaudžiai atsiliepė ir mums. Metų pradžioje pardavimų apimtys buvo sumažėję per pusę, lyginant su praėjusiais metais. Dabar parduodame du trečdalius to, ką parduodavom praėjusiais metais. Tiekėjai mažina atsiskaitymų atidėjimo laiką, todėl esame priversti dažniau peržiūrėti savo sandėlius. Jei prekė užsiguli ilgiau nei pusmetį, leidžiam produkcijos kainą ir vežam į ”Grindų turgų”, - sakė E. Tamulis.
            Laikmetis pakoregavo ir statybinių medžiagų pirkėjų ratą. Anksčiau ketvirtadalį grindų dangų nupirkdavo statybos kompanijos. Dabar 95 proc. pirkėjų - fiziniai asmenys, “žmonės iš gatvės”.
            Įkurdami “Grindų turgų” verslininkai, iki šiol savo produkcija prekiavę išskirtiniuose salonuose, kainomis ir asortimentu siekia konkuruoti su specializuotais prekybos centrais. Didžiausias jų pranašumas - aptarnavimo kokybė ir konsultacijos. Didiesiems tas yra sunkiai pasiekiama.
            “Grindų turgus” deda pamatą naujai formuojamam “Apdailos kiemui”. E. Tamulis pastebėjo, kad šioje vietoje prie dabar esančių grindų, tapetų ir dažų išparduotuvių derėtų keraminių plytelių, durų, laiptų, elektros instaliacijos, santechnikos salonų išparduotuvės.
            "Ogmios prekybos mieste” besikuriantis “Apdailos kiemas” bus traukos centras tiems kas keičia ar tobulina savo namus. Siekiame suburti profesionalius konsultantus ir kokybiškais, žinomų prekių ženklų produktais prekiaujančias kompanijas" - sakė projekto vadovas Andrius Razmus. Pasak jo, dabar žmogui, norinčiam gauti gerą aptarnavimą ir įsigyti gerą produktą, tenka lakstyti po visą miestą.

            Comment


              kas čia, reklama? o šiaip tai nieko gero tas jūsų turgus, juokingi ten tie likučiai po 3-5 kv. m, kas juos pirks, kad jie ir per pusę pigesni? nebent kas prabangiai laminatu nori išsikloti chruščiovkės tūliką?
              Jūsų,
              Analitikas PlėtRa™

              Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

              Comment


                „Iki“ profsąjunga rengia piketą, prekybininkai juos kaltina melu

                Ketvirtadienį UAB "Palink-IKI" profesinės sąjungos nariai rengia piketą prie Vokietijos ambasados, norėdami atkreipti dėmesį į, jų teigimu, netinkamą elgesį su darbuotojais. Tuo tarpu „Iki“ atstovai kaltina profsąjungos atstovus melu.
                Didinti straipsnio tekstą Mažinti straipsnio tekstą

                Sprendimą rengti protesto akciją prie Vokietijos ambasados profsąjunga motyvuoja tuo, kad beveik pusę UAB "Palink" bendrovės akcijų valdo Vokietijos koncernas REWE-Beteiligungs-Holding International GmbH.

                Profsąjungos išplatintame pranešime spaudai rašoma: „Vokietijos akcininkų „verslo“ planas akivaizdus: naudojantis bendra ekonomine krize susidoroti su profesine sąjunga, sumažinti darbuotojų atlyginimus panaikinant priedus ir didinant darbo valandas“.

                Profsąjungos atstovai teigia, kad „Iki“ sistemoje vykdomi masiniai atleidimai, gąsdinant ir spaudžiant žmones išeiti savo noru, be jokių kompensacijų. Ypatingai didelį spaudimą neva patiria profesinės sąjungos nariai. Teigiama, kad iš darbo dėl dirbtinai sugalvotų priežasčių atleidžiami profsąjungos valdybos nariai. Pranešime cituojama profsąjungos valdybos narė Irina Judina, atleista iš darbo prieš savaitę. Ji teigia buvusi atleista už tai, kad gynė parduotuvėje dirbusių žmonių teisėtus interesus. „Įmonė netoleravo tokio elgesio ir su manimi buvo susidorota. Tačiau mano "kaltė" buvo ta, kad aš bandžiau skaidriai laikytis darbo apmokėjimo tvarkos, remiantis pačios UAB "Palink" patvirtintomis motyvacinėmis sistemomis“, – teigia I.Judina. Protestuotojai ketina įteikti Vokietijos ambasadoriui peticiją, kurioje išdėstoma, kokiomis sąlygomis gyvena eilinis „Iki“ darbuotojas.

                Tuo tarpu „Iki“ atstovai teiginius apie priedų panaikinimą, darbo valandų didinimą, masinius atleidimus vadina „absoliučiai melagingais.“„Iki“per 2009 metų pirmąjį pusmetį atleido dvigubai mažiau darbuotojų, už darbo drausmės pažeidimus – penkis kartus mažiau darbuotojų nei pernai tuo pačiu metu. Šiais metais visoje mažmeninės prekybos rinkoje prasidėjus atlyginimų mažinimo bumui, UAB „Palink“ darbuotojams algos mažinamos nebuvo. Gerų rezultatų pasiekusių parduotuvių darbuotojams mokamos premijos, taikomos kitos skatinimo priemonės“, – skelbiama išplatintame „Iki“ pranešime spaudai. Profsąjungos čia kaltinamos tuo, kad naudojasi visuomenėje tvyrančia įtampa.

                15min.lt
                www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

                Comment


                  Po ilgų diskusijų vis tik nusprendė, kad studentai mokės 5 proc. palūkanas už paskolas studijoms.... Deja, Vakaruose džiugina dar mažesnės palūkanos.

                  Rugpjūčio 26 dieną Vyriausybė priėmė sprendimą dengti palūkanas, viršijančias 5 proc., valstybės remiamoms paskoloms, kurios bus išduotos mokesčiui už studijas sumokėti. Taip nutarta siekiant sudaryti studentams palankesnes paskolų studijų kainai sumokėti sąlygas ir padidinti studijų prieinamumą.

                  Siūlydami valstybės remiamas paskolas konkuruos 5 bankai: DNB Nord, Swedbank, Snoras, Nordea ir Šiaulių bankas. Kokias palūkanas turės mokėti studentas, paaiškės jam pasirašant sutartį su bankais.

                  Norintieji gauti valstybės remiamas paskolas galės registruotis Valstybinio mokslo ir studijų fondo internetinėje svetainėje: http://www.vmsfondas.lt .

                  Registraciją Valstybinis mokslo ir studijų fondas pradės rugpjūčio 27 d., o baigs spalio 4 d. Studentų, kuriems siūloma sudaryti valstybės remiamų paskolų sutartis, sąrašai bus paskelbti šių metų spalio 19 d.
                  kaunoalėja.lt
                  www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

                  Comment


                    Parašė amiko Rodyti pranešimą
                    Po ilgų diskusijų vis tik nusprendė, kad studentai mokės 5 proc. palūkanas už paskolas studijoms.... Deja, Vakaruose džiugina dar mažesnės palūkanos.


                    kaunoalėja.lt

                    Dideles labai palukanos , kaip kokiai verslo imonei . 5 proc cia jau gali buti normalus pelningumas verslui,o studentams turetu buti kokie lengvatiniai kreditai,kurie padetu visiems siekti norimo mokslo.

                    Comment


                      Parašė praeivis Rodyti pranešimą
                      Dideles labai palukanos , kaip kokiai verslo imonei . 5 proc cia jau gali buti normalus pelningumas verslui,o studentams turetu buti kokie lengvatiniai kreditai,kurie padetu visiems siekti norimo mokslo.
                      Pritariu. Jiems turėtų būti taikomi minimalūs procentai
                      You've got one life! Live it!

                      Comment


                        Paėmus paskolą, tarkim 4500lt, t.y. beveik maksimali suteikiama paskola metams, su 5% palūkanom, per 15 metų sumokama 6215 litų. Nei daug nei mažai, atsižvelgiant į grąžinimo terminą.

                        Comment


                          Parašė Mjso Rodyti pranešimą
                          Paėmus paskolą, tarkim 4500lt, t.y. beveik maksimali suteikiama paskola metams, su 5% palūkanom, per 15 metų sumokama 6215 litų. Nei daug nei mažai, atsižvelgiant į grąžinimo terminą.
                          O aš manau, kad daug. Nes Prancūzijoje, Skandinavijos šalyse, Did. Britanijoje yra tik iki 3 proc. palūkanos (ir tai jau retai, nes labiau 1-2 proc.).
                          www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

                          Comment


                            Parašė amiko Rodyti pranešimą
                            O aš manau, kad daug. Nes Prancūzijoje, Skandinavijos šalyse, Did. Britanijoje yra tik iki 3 proc. palūkanos (ir tai jau retai, nes labiau 1-2 proc.).
                            Čia juk Lietuva. Čia už viską mokėti reikia daugiau, nei bet kur kitur. Tos palūkanos gal ir nebūtų tokios baisios, jei nereiktų paskolos kasmet imti. Ypač iš VMSfondo. Bankai, kaip suprantu, gali suteikti paskolą iškart visiem studijų metam?

                            Comment


                              Gudrus žingsnis - nebrangins savo produktų serijos prekių. O konkurentų - brangins.

                              Bendrovė „Maxima” jungiasi prie bendrovių, kurios kompensuos išaugusį pridėtinės vertės mokestį. Bendrovė žada, kad nuo rugsėjo 1 d., didėjant pridėtinės vertės mokesčiui (PVM) nuo 19 proc. iki 21 proc., nebrangins „Favorit“ ir „Optima linija“ prekės ženklų prekių. Anot „Maximos”, kitų prekių PVM kompensavimui bendrovė išteklių nebeturi.

                              delfi.lt
                              www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

                              Comment


                                Vilniaus centre – „Rimi”

                                Vilniaus centre įsikūrusiame prekybos centre „Gedimino 9“ oficialiai atidaroma mažmeninės prekybos bendrovės „Rimi Lietuva“ parduotuvė. Anot „Rimi Lietuvos”, tai pirmoji nedidelio ploto „Rimi“ parduotuvė Lietuvoje, kurioje sukomplektuotas produktų asortimentas įvairesniam pirkėjų ratui.

                                delfi.lt
                                www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

                                Comment


                                  Šalies ekonomika smuko mažiau, nei skelbta anksčiau

                                  Statistikos departamentas, gavęs papildomus duomenis, tikslina šalies ūkio nuosmukį. Patikslintais duomenimis, antrąjį ketvirtį šalies bendrasis vidaus produktas (BVP) sumažėjo 20,2 proc. Tai daugiau nei 2 proc. punktais mažiau, nei skelbta anksčiau (22,4 proc.). Antrąjį ketvirtį šalies BVP sudarė 23,999 mlrd. Lt.

                                  delfi.lt
                                  www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

                                  Comment


                                    Parašė amiko Rodyti pranešimą
                                    Vilniaus centre – „Rimi”

                                    Vilniaus centre įsikūrusiame prekybos centre „Gedimino 9“ oficialiai atidaroma mažmeninės prekybos bendrovės „Rimi Lietuva“ parduotuvė. Anot „Rimi Lietuvos”, tai pirmoji nedidelio ploto „Rimi“ parduotuvė Lietuvoje, kurioje sukomplektuotas produktų asortimentas įvairesniam pirkėjų ratui.

                                    delfi.lt
                                    O tai „Rimi“ parduotuvė šalia Rotušės aikštėje neturėjo sukomplektuoto produktų asortimento įvairesniam pirkėjų ratui?
                                    P.S.: „Rimi“ pastoviai atsilieka. Neskaičiuojant PRISMA, ji paskutinė ėmė taikyti lojalumo programas, nieko nekalba apie savitarnos kasas, negali pasiūlyti iš tikrųjų mažų kainų ne akcijinėms prekėms, o štai ir ne pirmoji ateina ir į sostinės centrą: jau yra MAXIMA parduotuvėlės buvusiame "Vaikų pasaulyje" (Gedimino, Jogailos ir Vilniaus gatvių sankryža), Smetonos gatvėje ir priešais Parlamentą, IKI yra Jogailos gatvėje ir Pylimo gatvėje netoli buvusio LIETUVOS kino teatro. Kažkada jau maniau, kad dabar „Rimi“ šluostys nosis, tai pasinešė į restoranų verslą ir Rotušės gatvėje atidarė labai mielą vietelę (nepamenu pavadinimo, berods "Aqua"), bet kai jį netikėtai nežinia kodėl uždarė....
                                    I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                                    Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                                    Comment


                                      Netikėta naujiena.

                                      Bankrutavusios UAB „Fortakas" prekių ženklas atgimsta naujam gyvenimui. UAB „Novanet" rugsėjį atidaro kompiuterių mažmeninės prekybos tinklą, kuris veiks su „Fortako" ženklu, rašo „Verslo žinios”.

                                      Rugsėjį „Novanet" atidarys dvi su „Fortako" vardu veiksiančias parduotuves - po vieną Vilniuje ir Kaune. Po poros mėnesių planuojama atidaryti ir parduotuvę Klaipėdoje. Garantinis servisas Kaune jau veikia, o rugsėjo 2 d. duris atvers ir Vilniuje.

                                      delfi.lt
                                      www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

                                      Comment


                                        Parašė Mjso
                                        Bankrutavo, bet dar dirba. Įdomiai.
                                        Turbūt neteisingai supratai - paskaityk dar kartą. UAB "Fortakas" bankrutavo, o naujai įregistruota (ar jau nuo anksčiau - nežinau) įmonė UAB "Novanet" perima "Fortako" prekinį ženklą. Kaip supratau, "Novanet" neperima "Fortako" nekilnojamojo turto - perima tik prekinį ženklą.
                                        www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

                                        Comment

                                        Working...
                                        X