Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Ekonomikos naujienos (archyvas)

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Gator Rodyti pranešimą
    Keista, kad nurasai kaip neesmini dalyka, man sitas dalykas butu isvis prioritetas numeris vienas visoje Lietuvos politikoje. Tai yra jei sitas nebus sutvarkytas tai Lietuvos ir lietuviu tuoj isvis neliks ir nebus is viso ka betvarkyti.
    Prioritetinis, bet pasižiūrėjus į tai, kokią dalį motinystės pašalpos sudaro visų socialinių išmokų...
    Apskritai, teks mažinti visas išmokas, pensijas taip pat, kiek dar galima didinti tuos sodros mokesčius įmonėms ir dirbantiesiems? Jei ekonomika traukiasi, mažėja atlyginimai, didėja nedarbas, turi ir pensijos mažėti, juolab dar yra defiliacija, reiškia pensininkams, tėvams su mažamečiais vaikais per krizę dabar yra ne tik, kad ne blogiau, bet netgi geriau gyventi.
    Flickr

    Comment


      Bet tai Dalia Dalužė žadėjo, kad labiausiai pažeidžiamis sluoksniai (pensininkai) nebus skalpuojami, o dbr atrodo, kad tam Dalia pritars. Dėl motinystės, tai man kol kas ameniškai neaktualu, bet bendrai žiūrint, tai man norėtūsi, kad prie jų nelystų, jau geriau PVM vienu punktu pakeltų. Reikia mums nemažėti, o nors iš lėto aukti....
      You've got one life! Live it!

      Comment


        Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
        Bus labai sunki žiema ateinanti, sunkiausia, kokia kada esu matęs. Jei dar naftos kainos nesustos pučiamos pinigų pertekliaus pas hedge fund'us, tai..
        Bet verslas jau juk susitvarkęs. Kas išliko, tas dirba ir sukasi, tikrai neblogai. Užsienio rinkos stabilios ir daug įmonių jose dirba. Tai kodėl tu mane gązdini , kad žiema bus žiauri?
        You've got one life! Live it!

        Comment


          Kas tau kur susitvarkęs?? stabiliai po 6-7 tūkst. bedarbių kas savaitę, karpomos algos, atsiskaitymai vėluoja ir vis smarkiau, daugėja turto areštų, paskolų defaultų, nusavinamo turto, antstolių aukcionų, bankai toliau laiko išpūstą Viliborą, kuris smaugia visus skolininkus, bankuose vadybininkai persikvalifikuoja į reanimatorius arba žudikus, kurie bando dar pudruot lavonus arba juos laidoja ir periminėja turtą. Galiu pasakyti, iš to ką girdžiu, matau aplinkui, kad niekas nežino ką daryti, ko imtis, viskas, ką prasvarsto arba nevažiuoja, arba trūksta lėšų, labai daug smulkių verslininkų rimtai masto apie visko uždarymą ir važiavimą iš Lietuvos. Kol kas gerai tik didiesiems monopolininkams, visi kiti strese ir neviltyje. Turint omeny naują porciją mokesčių ir karpomas valstybės išmokas, valdininkų algas, išlaidas ir investicijas, vaizdas tik liūdnėja. Paklausa ir perkamoji galia smuks dar labiau. Rudenį ims baigtis 6 mėnesiai bedarbių bangai pirmo pusmečio, t.y. baigsis pajamos, bus įjungti šildymo aparatai, prasidės šildymo sezonas, kurio kainos, panašu, dar pakils, jei nepaliks lengvatinio PVM. Ruduo ir žiema bus didžiausia duobė. ir aš negąsdinu, aš konstatuoju realybę.
          Jūsų,
          Analitikas PlėtRa™

          Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

          Comment


            Parašė Wycka Rodyti pranešimą
            Tikrai uždraustos eksporto subsidijos prekiaujant ES viduje, o jeigu su trečiosiomis šalimis, pvz.: eksportuojant į JAV, Japoniją ar Australiją?
            Pirma, reikia turėti produktus, kurie būtų konkurencingi tokiose išsivysčiusiose šalyse. Antra, reikia turėti iš ko tas subsidijas teikti. Galiausiai, iki 2013 m. PPO narės (taigi ir Lietuva) yra įsipareigojusios palaipsniui mažinti ir visiškai panaikinti bet kokias eksporto subsidijas ir kitas panašias tarptautinę prekybą iškraipančias priemones. Taigi tai būtų pinigų metimas į balą, geriau investuoti į gamybos modernizavimą, kad produktai taptų konkurencingi be jokių ten subsidijų. Tarp kitko, kaip suprantu iš ES paramą užsiimančių asmenų kalbų, dabar labai daug projektų rengiama pramonės modernizavimo paramai gauti. Po metų kitų matysim galbūt kažkokius vaisius, jei tai reali modernizacija, o ne eilinies ES pinigų plovimas pravalgymui ir Maseračiams.
            Jūsų,
            Analitikas PlėtRa™

            Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

            Comment


              Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
              stabiliai po 6-7 tūkst. bedarbių kas savaitę,
              ...
              ir aš negąsdinu, aš konstatuoju realybę.
              If in trouble or in doubt,
              run in circles,
              scream and shout!

              Comment


                Parašė r08n Rodyti pranešimą
                If in trouble or in doubt,
                run in circles,
                scream and shout!
                Ne, lietuvoj taip nepriimta. Lietuvoj priimta visus sunis sukarti ant valdzios.

                Va kad ir siandienos rasinelis:

                Benzino kaina perkopė 4 litų ribą

                Is esmes kaip ir nieko idomaus, tik gale lyg tarp kitko pamineta ant ko reikia pykti:

                Brangti degalai pradėjo nuo sausio padidėjus akcizui. Vyriausybė apie tai, mažinti akcizus ar ne, ketina kalbėti kitą savaitę.
                Lyg valdzia tuos akcizus pakele praeita savaite ir dabar butu kalta del eilinio pabranginimo. O verslininkai kurie be realios priezasties (isskyrus zinoma pelna) ir kelia tas kainas yra balti ir pukuoti, jie cia visai ne prie ko. Ir komentatoriai jau visi laimingi kvaksi ir draugiskai karia kubila su semeta. LLRI nuoseklumas plaunant smegenis akivaidziai atsiperka

                Keista tik kad taip raso LRT.

                Comment


                  Parašė a_p Rodyti pranešimą
                  O verslininkai kurie be realios priezasties (isskyrus zinoma pelna) ir kelia tas kainas yra balti ir pukuoti, jie cia visai ne prie ko.

                  Lenkijoj arba Slovakijoj, kur ir per krize ekonomika auga, turbut, verslininkai kitokie ? Pelno neskaiciuoja, o tik iesko kaip nevalom darbo duot ir atlyginimus kuo didesnius ismoketi ?
                  Paskutinis taisė keen; 2009.06.18, 13:29.
                  Our deepest fear is not that we are inadequate. It is that we are powerful beyond measure. Who are we to be brilliant, gorgeous, talented ? Actually, who are you not to be? As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.

                  Comment


                    Parašė keen Rodyti pranešimą

                    Lenkijoj arba Slovakijoj, kur ir per krize ekonomika auga, turbut, verslininkai kitokie ? Pelno neskaiciuoja, o tik iesko kaip nevalom darbo duot ir atlyginimus kuo didesnius ismoketi ?
                    Tokie patys zinoma, kaip ir visur. Bet esme visai ne tame. Pvz tokioje vokietijoje skirtingai nuo lietuvos spauda neuzsiima pigiom intrigom (nemastancios tautos dalies zombiavimu), o tiesiai ivardija kaltininkus, t.y. naftos firmas.

                    Pvz vakarykstis pranesimas: ADAC: Spritpreise erreichen neuen Jahreshöchststand
                    Kaip matai niekas nekaltina kokios nors Merkel, nors ji anksciau irgi PVM pakele nuo 16 iki 19%.

                    Kaip beje ir daugelyje kitu sriciu.

                    Comment


                      Didinti pensijinį amžių...ten jau dabar reikia sveiką protą pasitelkti dėl kaikurių profesijų.
                      GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                      Comment


                        Parašė keen Rodyti pranešimą

                        Lenkijoj arba Slovakijoj, kur ir per krize ekonomika auga, turbut, verslininkai kitokie ? Pelno neskaiciuoja, o tik iesko kaip nevalom darbo duot ir atlyginimus kuo didesnius ismoketi ?
                        Jie tiesiog vaziuoja ant praeitu valdziu (kurios buvo pries 8-10 metu) priimtu sprendimu rezultatu: susirinko uzsienio investuotojus, isplete gamyba. Na o mes skinam socdemu darbo vaisius: bankrutavo gamyklos, visi pasidare prekybininkais, dar valdzia pareme VP market vienu kitu simtu milijonu litu musu pinigu, "prichvatizavo" Alita ir kitas gamyklas, partijos draugai pasidare "verslininkais". Vat tuo ten ir kitokie verslininkai.

                        Comment


                          Nuo liepos 1 d. pridėtinės vertės mokestis Estijoje didinamas nuo 18% iki 20%. Nuo liepos auga mokesčiai degalams ir tabakui. Aukščiausias pareigas einančių valstybės tarnautojų alga kerpama 8%. Šis pakeitimas galios iki 2010 m. pabaigos. Ligos pašalpos mažinamos nuo 80% iki 70% algos.

                          Anot Taavio Roivo, Estijos parlamento Finansų komiteto vadovo, išaugę mokesčiai infliaciją šiemet padidins 0,8 procentiniais punktais.

                          Saltinis - vz.lt (http://vz.lt/straipsnis/2009/06/19/E..._valdininkams2

                          Comment


                            Taip, socdemų ekonominės veiklos viršūnė - Gariūnų turgaus paskelbimas Nacionalinės svarbos objektu (gerai kad ne pasaulinės ).

                            Comment


                              Labai taiklus ikikrizinės padėties apibūdinimas

                              http://www.lrinka.lt/Pranesim/NMRoth...igais_2009.pdf
                              23 psl.

                              Sukurdama iliuzinį pelną ir iškreipdama ekonominę apskaitą infliacija sutrikdo rinkos mechanizmą, baudžiantį neefektyvias ir skatinantį efektyvias įmones. Beveik visi verslai tariamai klesti. Bendroji “pardavėjo rinkos” atmosfera smukdo vartotojams tiekiamų prekių ir paslaugų kokybę, nes vartotojai paprastai mažiau priešinasi kainų augimui, kai jis vyksta kokybės bloginimo pavidalu. Darbo kokybė infliacijos metu smunka dėl subtilesnės priežasties: žmonės pasigauna greito praturtėjimo planų, neva lengvai įgyvendinamų nuolat
                              kylančių kainų epochoje, ir pradeda niekinti rimtas pastangas. Infliacija taip pat baudžia taupiuosius ir malonina skolininkus, nes bet kuri paskolintų pinigų suma bus grąžinama mažesnės perkamosios galios doleriais nei ji buvo juos skolinant. Todėl atsiranda paskatų veikiau skolintis ir mokėti vėliau, negu taupyti ir skolinti. Tokiu būdu infliacija smukdo bendrą pragyvenimo lygį vyraujant iliuzinei „klestėjimo“ nuotaikai.

                              Comment


                                Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                                Labai taiklus ikikrizinės padėties apibūdinimas
                                Bent jau mano supratimu minetas apibudinimas ganetinai gincytinas, jame priezastys supainiotos su pasekmemis. Galima pagalvot, kad infliacija visus automatiskai padaro turtingesniais ir kad firmu pajamos beigi algos kyla pacios savaime.

                                Arba pvz visiskai beprasmiskas paskutinis citatos teiginukas del skolinimosi ir skolinimo. Skolinimasis (nesvarbu ar is banko ar is savo asmeniniu rezervu) judina versla (ir ekonomika) kai tuo tarpu taupymas ji slopina, nes is rinkos isimami pinigai ir nieko neveikia. Butent todel visi taip ir bijo tos defliacijos.

                                Ka reiskia "praturtejimo planai"? Infliacija ir kylancios kainos dar visiskai nereiskia kad taps lengviau praturtet. Krintanciom kainom galima pasinaudoti lygiai taip pat.

                                Comment


                                  2009-06-15
                                  Žvejų sostinė, kurioje nebėra žvejų
                                  GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                  Comment


                                    Job losses report bring gloom to Fourth of July

                                    Goldman Sachs is on course to pay bonuses of $20 billion, or $700,000 per employee, twice last year’s payout, and Morgan Stanley is projected to top last year’s average bonus of $262,000 per employee with cheques close to $340,000.
                                    Tai vadinasi "adding insult to injury".

                                    Comment


                                      Nice, Goldman ir Morgan kaip ir planuota, išeina iš krizės nugalėtojais.. Jeigu ką, tai
                                      will work for food, shelter and bonus".
                                      Jūsų,
                                      Analitikas PlėtRa™

                                      Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

                                      Comment


                                        Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
                                        Nice, Goldman ir Morgan kaip ir planuota, išeina iš krizės nugalėtojais.. Jeigu ką, tai
                                        will work for food, shelter and bonus".
                                        Gerai jei "iseina". Man kazkodel atrodo tai viso labo trumpos pasipinigavimo atostogos. Pasidalins dabar bonusus, o po to vel ateis prasyt kad mokesciu moketojai "paremtu".

                                        Jankiu (o kartu ir banku bei likusio pasaulio) reikalai svelniai tariant pakankamai migloti. Ipac kai visiskai neaisku kaip zada elgtis kinieciai.

                                        Comment

                                        Working...
                                        X