Kad rusų kalba po lapkričio perversmo supaprastėjo?..
Dar panaikino tokias raides kaip Ять (Ѣ), Ѳ, Ѵ
O dėl anglų/rusų kalbų sunkumo pasakysiu štai ką. Rusų kalboj tik 3 laikai, o anglų patys žinot kiek... 17
O pasauly yra kalba, kuri neturi nei linksnių, nei laikų, nei skaitvardžių (beveik (1,2, daug).
Yra ir tokių kalbų. Jos būna tarp mažai išsilavinusių tautų.
O Lietuvoje aš manau, kad reikia mokėt tiek anglų, tiek rusų kalbas. Jos abi gyvenime daug pravers.
Yra ir tokių kalbų. Jos būna tarp mažai išsilavinusių tautų.
O Lietuvoje aš manau, kad reikia mokėt tiek anglų, tiek rusų kalbas. Jos abi gyvenime daug pravers.
bet ir gerai ismokti dvi kalbas reikia daug daug laiko ir pastangu, ir laimei internetas suteikia tokia galimybe nemokamai ismokti. Manau svarbiausia, kad paciam butu noro ir tau butu is to kazkokia apciuopiama nauda.
Tarybu sajungoje mokyklose anglu kalba buvo mokama gerai ir buvo aukštas lygis, patikėk manim. O dar buvo spec mokykla pastiprintas anglų kalbos mokymas.
Ką čia šneki??? Mokyklose buvo tik 1 pamoka per savaitę skirta anglų kalbai, kai dabar skiriamos 3 savaitinės pamokos 5-10 klasėse ir pasirinkusiems A lygiu — nuo 4 iki 5 savaitinių pamokų. Jauti skirtumą?
Dar panaikino tokias raides kaip Ять (Ѣ), Ѳ, Ѵ
O dėl anglų/rusų kalbų sunkumo pasakysiu štai ką. Rusų kalboj tik 3 laikai, o anglų patys žinot kiek... 17
Ar tikrai anglų kalboje 17 laikų? O gal 16? Tik bendratį priskaičiuoji kaip atskirą laiką? O šiaip tie 16 laikų visai nebaisūs, kai žinai, kad 4 iš jų itin retai naudojami ir gyvenime galima apsieiti be jų (Future in the Past šeimos laikai, naudojami tik netiesioginėje kalboje / Reported speech). Likusius dvylika galima suskirstyti į 3 šeimas po 4 laikus:
Present: Present Simple, Present Continuous, Present Perfect ir Present Perfect Continuous Past: Past Simple, Past Continuous, Past Perfect ir Past Perfect Continuous Future: Future Simple, Future Continuous, Future Perfect ir Future Perfect Continuous
Patys matote — 3 šeimos po 4 laikus, viso 12 laikų. Žinant šią schemą, visus laikus galima kaip riešutus gliaudyti.
P.S.: Laikus išvardinau be wikipedijos
Ar tikrai anglų kalboje 17 laikų? O gal 16? Tik bendratį priskaičiuoji kaip atskirą laiką? O šiaip tie 16 laikų visai nebaisūs, kai žinai, kad 4 iš jų itin retai naudojami ir gyvenime galima apsieiti be jų (Future in the Past šeimos laikai, naudojami tik netiesioginėje kalboje / Reported speech). Likusius dvylika galima suskirstyti į 3 šeimas po 4 laikus:
Present: Present Simple, Present Continuous, Present Perfect ir Present Perfect Continuous Past: Past Simple, Past Continuous, Past Perfect ir Past Perfect Continuous Future: Future Simple, Future Continuous, Future Perfect ir Future Perfect Continuous
Patys matote — 3 šeimos po 4 laikus, viso 12 laikų. Žinant šią schemą, visus laikus galima kaip riešutus gliaudyti.
Tiesą pasakius, aš naudoju tik šiuos laikus:
- present simple
- present continuos
- present perfect continuous
- pat simple
- past continuous
- past perfect continuous (retai)
- future simple
- future continuous
- future perfect
Taigi, viso 9 laikai.
Visų kitų nenaudoju, nes jų nereikia arba aš jų nesuprantu (niekada nesurpatau ir, ko gero, niekada nesuprasiu ). Nors ir tų 9 man jau daugoka. Iš esmės, galima išsiversti su 5 laikais.
Dar "going to" galima pavadinti atskiru laiku. Vistiek kiek jų bebūtų jų yra yra gana daug. Ir laikai lieka sudėtingiausia dalimi anglų kalboje, bent jau man.
Dar "going to" galima pavadinti atskiru laiku. Vistiek kiek jų bebūtų jų yra yra gana daug. Ir laikai lieka sudėtingiausia dalimi anglų kalboje, bent jau man.
O gal čia išankstinis nusiteikimas? Anglų kalba toli gražu ne sudėtingiausia. Jeigu sudėtinga per pavadinimus, galima ir per pavyzdžius: Present: talk, is talking, have talked, have been talking Past: talked, was talking, had talked, had been talking Future: will talk, will be talking, will have talked, will have been talking
Na štai, dabar nagrinėji pavyzdžius, ieškai panašumų ir skirtumų ir netrukus perkąsi sistemą
Jusu nuomone, kokia dar kalba verta ismokti/pramokti? Pasaulyje antra kalba berods ispanu.
Aš tai ruošiuosi mokytis prancūzų, vėliau galbūt dar vokiečių. Kiek žinau, karjeros galimybės ES jas mokant gerokai geresnės. Jeigu dėl įdomumo - lotynų.
Comment