greit skust Lietuviu kalbos talibanui! (kalbos komisijai )
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Užsienio kalbos Lietuvoje
Collapse
X
-
Parašė Romas Rodyti pranešimąSėkmingai vyksta lietuvių kalbos anglėjimas.
Labai įdomus lietuviškai-angliškos puskalbės pavyzdys. Dėl turinio nėra jokių pastabų - įdomu paskaityti.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimą. Jei būt mano valia, tai duočiau tokiam į rankas šakę ir liepčiau mėšlo eit mėžt,
Comment
-
Kalbėjimas kalbų mišiniu rodo menką išsilavinimą arba baudžiauninkiškus kompleksus . Toks prakutėlis įterpdamas madingos kalbos žodžių tikisi, kad geriau atrodys.
Tokiu atveju visada prisimenu šitą čekų slidininką
https://www.youtube.com/watch?v=8Xm0zLDyoVQ
Pasižiūrėjus lengva nuspręsti, ar jis labai kietai atrodo, ar nelabai .
Comment
-
Parašė senasnamas Rodyti pranešimąKalbėjimas kalbų mišiniu rodo menką išsilavinimą arba baudžiauninkiškus kompleksus . Toks prakutėlis įterpdamas madingos kalbos žodžių tikisi, kad geriau atrodys.
Tokiu atveju visada prisimenu šitą čekų slidininką
https://www.youtube.com/watch?v=8Xm0zLDyoVQ
Pasižiūrėjus lengva nuspręsti, ar jis labai kietai atrodo, ar nelabai .
Comment
-
Parašė KaimaiTruputi erzina bereikalingas angliškų žodžių vartojimas. Ypač kai Romas paryškino. Aš ir pats kartais taip darau nevalingai. To priežastis nebūtinai poza, snobizmas ar "kompleksai".
Bet nesuprantu kuo nusikalto CEO, raison d'etre, lūzeris.
- 1 patinka
Comment
-
Nes neatitinka kaimiškos mėšlinos lietuviškos baudžiavos standartų
Kai Jonas pasivadina Johnu juk irgi yra labai super cool ar ne?
Comment
-
Parašė senasnamas Rodyti pranešimąanglų kalbos mokėjimas nėra kažkoks išskirtinis gebėjimas.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė KaimaiTruputi erzina bereikalingas angliškų žodžių vartojimas. Ypač kai Romas paryškino. Aš ir pats kartais taip darau nevalingai. To priežastis nebūtinai poza, snobizmas ar "kompleksai".
Bet nesuprantu kuo nusikalto CEO, raison d'etre, lūzeris.
Comment
-
Parašė digital Rodyti pranešimąTurbūt nėra nė vieno mano pažįstamo, kuris nežinotų ką reiškia CEO.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąJis žino Исполнительный директор
Comment
-
Parašė KaimaiTruputi erzina bereikalingas angliškų žodžių vartojimas. Ypač kai Romas paryškino. Aš ir pats kartais taip darau nevalingai. To priežastis nebūtinai poza, snobizmas ar "kompleksai".Paskutinis taisė andyour; 2017.04.24, 13:45.
Comment
-
Parašė Aleksio Rodyti pranešimąVisokie lūzeriai ar hamburgeriai yra normalūs žodžiai, o visokie CEO, raison detre ir pan - niekam nesuprantami.
Čia ne tas atvejis, kai kažkokioje srityje, tarkim, nėra terminų, pvz, "Atlikę djū dilidžensą susimytinsime pas CFO pasitarti dėl kito folou-apo apie forkastų implementacijos mailstounus."
Galimi keli variantai:
- rašančiam atrodo, kad angliškai bus "kiečiau"
- žodyne nebėra lietuviškų išsireiškimų sudėtingesnėms sąvokoms
- ...
Comment
-
Parašė Romas Rodyti pranešimąParyškinti buvo beveik visi žodžiai. Dėl vieno kito svetimo žodžio nėra jokių klausimų. Šiuo konkrečiu atveju svetimų žodžių gausa yra aptarimo vertas klausimas.
Čia ne tas atvejis, kai kažkokioje srityje, tarkim, nėra terminų, pvz, "Atlikę djū dilidžensą susimytinsime pas CFO pasitarti dėl kito folou-apo apie forkastų implementacijos mailstounus."
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąNes neatitinka kaimiškos mėšlinos lietuviškos baudžiavos standartų, kur bet kokie ušsėnėtiški terminai, posakiai ir šiaip žodžiai yra nesuprantami ir kam jų čia reikia.
Ne prie ko tas nesupratimas. Kalba apie teksto išdarkymą. Pagal jokius standartus rašymas dviejomis kalbomis nėra nei pateisinamas, nei tvarkingai atrodantis.
Ir dar juokingesnis aiškinimas, kad toks mėšlinas tekstas yra gerai, o tvarkingas lietuviškas - kaimietiškas.
Va čia ir išlenda kažkieno minėti tikrieji kompleksai.Paskutinis taisė Gator; 2017.04.24, 21:43.
Comment
Comment