Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Įvykiai Gruzijoje, P.Osetijoje, Abchazijoje

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Tomizmas
    ...Energetines priklausomybes mazinimas taip pat turi buti vienas is prioritetu...
    o tam tikslui palikti IAE iki jos resurso pabaigos.

Comment

Parašė Al1 Rodyti pranešimą
      Taciau PRG musu neisgelbes nuo Rusijos. Si sistema gali apsaugoti tik nuo pavieniu raketu. Tuo tarpu karo atveju bus is karto issautos desimtys ir jokia PRG ju nesunaikins.
      Aš neišreiškiau minties dėl kuo didesnio Baltijos šalių militarizavimo. Aš mieliau rinkčiausi kuo didesnį Rusijos demilitarizavimą (ir viso pasaulio). Pasaulis turi ruoštis bendriems pavojams, bet ne mažvaikiškai peštis tarpusavyje. Man įdomu, kokia gera turi būti Putino grimuotoja, kad taip profesionaliai paslėptų jo paaugliškus spuogus.

Kalbant apie PRG, nemanau, kad verta čia užvesti apie tai diskusiją, kadangi tam skirta tema jau yra. Tačiau manau, kad PRG suteiktų pačiai šaliai didesnę sąjungininkų priedangą dėl joje esančio objekto, nereikia į tai žiūrėti tiesiogiai. Pats PRG taip pat juk ne šiaip realizuojamas, jis turėtų reikšmės. Aš manau, kad prasidėjus NATO karui su Rusija Baltijos šalys būtų užimtos beveik bet kuriuo atveju, tačiau toliau Lenkijos vidurio Rusija nenueitų ir greitai šuoliuotų atgal. O PRG laikau prevencijos, bet ne karine priemone.

Parašė x21 Rodyti pranešimą
      o tam tikslui palikti IAE iki jos resurso pabaigos.
      • Atlikti tyrimą ar milijardai skirti naujai AE nebūtų, įvertinant visus privalumus, geriau panaudoti alternatyviai energetikai;
      • Valstybei apskritai imti skirti kur kas daugiau dėmesio alternatyviai energetikai ir į ją investuoti, ypač išnaudojant struktūrinių fondų lėšas;
      • Pabrėžti ES kitonišką mūsų situaciją energetikos atžvilgiu, pagrįsti, jog alternatyvi energetika mums nėra ekologijos prabanga, ir paprašyti adekvačios paramos;
      • Inicijuoti energetinės nepriklausomybės strategijos Europoje sukūrimą.
      Paskutinis taisė ; 2008.08.12, 20:36.
      Įžvalgos.lt - FB - G+

Comment

Parašė Lettered Rodyti pranešimą
        Geriau gerinti diplomatija su Rusija, kad ji nepultų ir su NATO, kad mums padėtų, nes jei norės Rusija paims baltijos šalis, kad ir kaip jos besimilitarizuotų. Žodžiu tik betikslis lėšų švaistymas būtų.
        Mes patys esame NATO, jei nežinojai. Siūlai gerinti diplomatiją su pačiais savimi?

Comment

Parašė Rodyti pranešimą
          Tai abstrakcijos, tačiau iš mano pateiktų keturių faktų tu pats puikiai jas atsirinksi.

Jei mes ginčytume tokius dalykus, kaip nuomonės teisingumas apskritai, tai pasaulyje išvis nebeliktų prasmės diskutuoti jokia tema. Galima apsimesti naiviais kiek tik pajėgiame, bet akivaizdu ir nenuginčijama yra tai, kad Rusija vertybių neatstovauja, o kitą pusę tuo kaltinti galima nebent dėl netobulumo, bet ne lyginti abi puses tarpusavyje tiesiogiai.

Žmogaus teisių paisymas labai nesunkiai apibrėžiamas tam tikrais rodikliais bet kurioje pasaulio dalyje.

O aš tau dar kartą sakau, kad niekas vakarų šventais nelaiko, tik daug kam kelią stebėseną tam tikrų žmonių noras koncentruotis ties kritika ne tai pusei, kuri to nusipelno nepalyginamai labiau. Kai kurie prieštarauja dėl savų priežasčių (simpatijų/antipatijų, etnologinių), kiti - dėl sportinio intereso. Pirmuosius galiu suprasti, antrų - niekaip.

Nėra tokio dalyko, kaip sau. Visų pirma, tai pats metas mąstyti globaliai. Antra, Lietuva yra tik kleckas žemėlapyje, o pasaulio geopolitikoje ji yra toia neatskiriama nuo partnerių ir bendros (svarbiausia, teisingos) krypties, kaip elektronas nuo savo krūvio ar kvarkas nuo savo poros.

Yra toks dalyks kaip sau, ka praktiskai realizuoja Vakarai. Ir mes jiems tiek reiklaingi, kiek jie is musu mato naudos sau.
          Nebus naudos - ismes kaip skudurus. Kaip pasielgs su Gruzija Vakarai - dar neaisku. Vis delto kol kas neatmestinas ir "pardavimo" Rusijai scenarijus.

Comment

Apie kokią propagandą galime kalbėti, kai patys Rusijos politikai elgiasi, kaip kokie paaugliai reketininkai ir dar veiksmus palydi psichopatiniais šizofreniniais pareiškimais. Rusijos valdžioj banditėliai ir nereikia čia šnekėti apie propagandą.
            Yra toks dalyks kaip sau, ka praktiskai realizuoja Vakarai. Ir mes jiems tiek reiklaingi, kiek jie is musu mato naudos sau.
            Nebus naudos - ismes kaip skudurus. Kaip pasielgs su Gruzija Vakarai - dar neaisku. Vis delto kol kas neatmestinas ir "pardavimo" Rusijai scenarijus.
            Oi bus linksma Vakarams, jeigu tris Baltijos valstybes "išmes kaip skudurus". Tada jos būtų prifarširuotos rusų kariuomenės, kaip kad buvo sovietmečiu. Todėl ir neišmes.
            Paskutinis taisė rat; 2008.08.12, 20:37.

Comment

Parašė Rodyti pranešimą
              Aš neišreiškiau minties dėl kuo didesnio Baltijos šalių militarizavimo. Aš mieliau rinkčiausi kuo didesnį Rusijos demilitarizavimą (ir viso pasaulio). Pasaulis turi ruoštis bendriems pavojams, bet ne mažvaikiškai peštis tarpusavyje. Man įdomu, kokia gera turi būti Putino grimuotoja, kad taip profesionaliai paslėptų jo paaugliškus spuogus.

Na, Rusijos demilitarizavimas - fantastikos sritis. Tada dar Kinija reiketu demilitarizuoti taip pat.
              Kad ir kaip butu keista, bet kuo daugiau pasaulis militarizuotas, tuo daugiau taikos jame. Na, kartais prasiverzia tai vienur, tai kitur.

Kad pasaulis pats demilitarizuotusi - utopija. Tokia jau zmogaus prigimtis, kad be konfliktu negali gyventi. Apie pasaulio demilitarizavima kalbeti yra tas pats kaip apie nusikalstamumo isnaikinima.

Comment

Aisku visko gali buti ir jav laisvai gali parduoti bet kokius savo draugus,bet rusams tai tikrai padare ispudi ,kaip jie viens du ir permete 2000 gruzinu kariu su visa ginkluote i konflikto zona. nors jie ir laikesi nuosalyje ,bet tai aiskiai demonstruoja,kad amerikai tai tik valandu klausimas kur ir kiek permesti kariuomenes,kai rusai tuo metu jau 5 dienas malesi kalnu tarpekliuose be dideliu pasiekimu. aisku dar rusams labai nenaudinga neigiama nuomone apie juos,nes reikia palaikyti tarptautinius santykius,ir todel labiau apsimoka nutraukti kara.

Comment

Aš esu įsitikinęs tuo, kad šiuose mainuose Lietuva laimi. Mes gaunam visokeriopą paramą, o ką mes duodam? Duodam analogišką politinę paramą, tik kokį svorį turi mūsų balsas ir mūsų partnerių? Duodam karinę paramą, tik kokią galią jos atžvilgiu turim mes ir kokią mūsų partneriai? Jie turi tokią, kad jiems jos net naudoti nereikia, vien žinojimas, kad ta parama yra, yra pati geriausia mūsų prevencinė apsauga. Gal dar pasvarstykim apie ekonominę pagalbą iš partnerių ir iš mūsų pusės.

Nesiekiu tuo sumenkinti mūsų galimybių, tačiau realijos būtent tokios.

Jau tau sakiau, mes neturime kito pasirinkimo, kaip tik bendradarbiavimo krypties pasirinkimas. Bet bendradarbiavimo, bet kuriuo atveju.

Nagrinėk alternatyvas, JAV/ES arba Rusija, alternatyva nepaguodžianti.

Išvada: mes einame optimaliu keliu pagal savo galimybes.
                  Na, Rusijos demilitarizavimas - fantastikos sritis. Tada dar Kinija reiketu demilitarizuoti taip pat.
                  Visiškai sutinku, jėgos logika besivadovaujanti šalis niekada neleistų savęs iškastruot.

Nors pasauliui dėl to nusiristų akmuo nuo krūtinės.

Kad ir kaip butu keista, bet kuo daugiau pasaulis militarizuotas, tuo daugiau taikos jame. Na, kartais prasiverzia tai vienur, tai kitur.
                  Militarizacijos lygmuo nelabai yra tas kriterijus, pagal kurį aš vertinčiau taiką. Mano galva, tai žmogaus mąstymo evoliucija yra tai, kas ją užtikrina. Galima turėti daug ginklų, galima mokėti juos [ne]naudoti. Tačiau faktas, kad ginkluote nestabili šalis, valdoma nestabilių užgautomis ambicijomis asmenų, neturėtų disponuoti.
                  Paskutinis taisė ; 2008.08.12, 20:48.
                  Įžvalgos.lt - FB - G+

Comment

Parašė Rodyti pranešimą
                    Aš esu įsitikinęs tuo, kad šiuose mainuose Lietuva laimi. Mes gaunam visokeriopą paramą, o ką mes duodam? Duodam analogišką politinę paramą, tik kokį svorį turi mūsų balsas ir mūsų partnerių? Duodam karinę paramą, tik kokią galią jos atžvilgiu turim mes ir kokią mūsų partneriai? Jie turi tokią, kad jiems jos net naudoti nereikia, vien žinojimas, kad ta parama yra, yra pati geriausia mūsų prevencinė apsauga. Gal dar pasvarstykim apie ekonominę pagalbą iš partnerių ir iš mūsų pusės.

Nesiekiu tuo sumenkinti mūsų galimybių, tačiau realijos būtent tokios.

Jau tau sakiau, mes neturime kito pasirinkimo, kaip tik bendradarbiavimo krypties pasirinkimas. Bet bendradarbiavimo, bet kuriuo atveju.

Nagrinėk alternatyvas, JAV/ES arba Rusija, alternatyva nepaguodžianti.

Išvada: mes einame optimaliu keliu pagal savo galimybes.

Visiškai sutinku, jėgos logika besivadovaujanti šalis niekada neleistų savęs iškastruot.

Nors pasauliui dėl to nusiristų akmuo nuo krūtinės.

Militarizacijos lygmuo nelabai yra tas kriterijus, pagal kurį aš vertinčiau taiką. Mano galva, tai žmogaus mąstymo evoliucija yra tai, kas ją užtikrina. Galima turėti daug ginklų, galima mokėti juos [ne]naudoti. Tačiau faktas, kad ginkluote nestabilios šalis, valdoma nestabilių užgautomis ambicijomis asmenų, neturėtų disponuoti.

Patikek, JAV jegos kultas tikrai ne paskutineje vietoje.

Musu parama - kaip sunycio lojimas kai loja kale. O ekonominiai sunkumai musu tik laukia. Greitai, dar sia ziema. Rusija stebi ir viska "uzsiraso". Ar Vakarai mums pades atlaikyti neabejotina ekonomini (labiau - energetini) smugi is Rusijos? Abejoju ir esu tuo tikras, kad nepades. Todel ir sakau, reikia galvoti pirmoje eileje apie save.

Na ir kas, kad Rusija nu(si)ginkluotu. Nors tai fantastika. Ar manai, kad JAV isliktu tokia pati po to? Ji neabejotinai taptu pasaulio diktatore, kuriai jau niekas ilgus desimtmecius o gal ir simtemcius nepasipriesintu. Ir taikos tikrai nepadaugetu, nes bet ka, kuris priesintusi rezimui, sunaikintu be skrupulu ir nelabai rinkdamasi priemones. Todel pasauliui neisvengiamai reikalingi jegu centrai, kad butu atsvara. Kad neisiviespatautu vienas rezimas, nors ir koks geras jis dabar mums atrodytu.
                    Paskutinis taisė Al1; 2008.08.12, 21:05.

Comment

Musu parama - kaip sunycio lojimas kai loja kale.
                      Tą ir sakau.

Beje, gerai pasakyta, būtent, loja kalė.

O ekonominiai sunkumai musu tik laukia. Greitai, dar sia ziema. Rusija stebi ir viska "uzsiraso". Ar Vakarai mums pades atlaikyti neabejotina ekonomini (labiau - energetini) smugi is Rusijos? Abejoju ir esu tuo tikras, kad nepades. Todel ir sakau, reikia galvoti pirmoje eileje apie save.
                      Tai ar nemanai, kad reikėtų atskirti tokius dalykus, kaip ėjimas išvien su vakarais ir ėjimas ta pačia kryptimi laikantis kiek santūresnės pozicijos.

Taip, mes esame energetiškai priklausomi ir belieka padėkoti tai pusei, kurios dalis jūsų kritikuoti nėra linkusi, nes vakarai kalti, kad Rusija mus šantažuoja, kad Rusija elgiasi piktavališkai.

Na ir kas, kad Rusija nu(si)ginkluotu. Nors tai fantastika. Ar manai, kad JAV isliktu tokia pati po to?
                      Tu labai įsijautei į šį mano pasvarstymą. Aš nė sekundės daliai nemaniau, kad tai yra įmanoma. Aš tik sakau, kad Rusijai naudojant savo retoriką tik patylėt apie kitų šalių demilitarizaciją ir kad ji negeba adekvačiai reaguoti į tam tikras situacijas.

Taip pat, jei skaitai viską, ką rašau, tai matei, kad skliausteliuose buvo paminėta viso pasaulio demilitarizacija. Kurią laikau lygiai tiek pat įmanoma, bent dabar.

Todel pasauliui neisvengiamai reikalingi jegu centrai, kad butu atsvara. Kad neisiviespatautu vienas rezimas, nors ir koks geras jis dabar mums atrodytu.
                      Keletas jėgų centrų turbūt reikš amžiną tų centrų atskirų interesų gynybą. Aš esu už vieną, tačiau nešališką ir priimtiną centrą. Kaip pavyzdį duodu JTO ir keliu tokius klausimus, kaip išvystyti tokią situaciją, kad pasaulis priimtų ją, kaip jėgos centrą, kaip užtikrinti jos nešališkumą.
                      Įžvalgos.lt - FB - G+

Comment

Al 1, po velniais, Rusija taip ar taip rastų pretekstą sukelti ekonominius sunkumus. Negi taip sunku suprasti? Ir po to tam tikri veikėjai remiami Rusijos mėtysis lozungais ir pažadais pagerint Lietuvos padėtį. Negi

Comment

Atrodo kad Amerika sutiko su lenkų sąlygom ir priešraketinės gynybos sistemos bus įkurdintos lenkijoje kartu su jom lenkai prašosi ir amerikiečių karių dislokavimo

Comment

Parašė rat Rodyti pranešimą
                            Al 1, po velniais, Rusija taip ar taip rastų pretekstą sukelti ekonominius sunkumus. Negi taip sunku suprasti? Ir po to tam tikri veikėjai remiami Rusijos mėtysis lozungais ir pažadais pagerint Lietuvos padėtį. Negi

Gal tau ir keista, taciau butent pretekstu Rusijai ir reikia. Kol kas ju nebuvo. Bent jau rimtu. O dabar atsirado.

Idomu, kokia Latvijos ir Estijos pozicija sio konflikto poziuriu?
                            Ar tokia pat arsi kaip ir Lietuvos? Estai, manau, pasimoke po pernai metu ivykiu su kario paminklu. Ir dabar sedi mesle.

Comment

Parašė Rodyti pranešimą
                              Tą ir sakau.
                              Taip pat, jei skaitai viską, ką rašau, tai matei, kad skliausteliuose buvo paminėta viso pasaulio demilitarizacija. Kurią laikau lygiai tiek pat įmanoma, bent dabar.

Keletas jėgų centrų turbūt reikš amžiną tų centrų atskirų interesų gynybą. Aš esu už vieną, tačiau nešališką ir priimtiną centrą. Kaip pavyzdį duodu JTO ir keliu tokius klausimus, kaip išvystyti tokią situaciją, kad pasaulis priimtų ją, kaip jėgos centrą, kaip užtikrinti jos nešališkumą.
                              As dar karta sakau, kad viso pasaulio nusifinklavimas yra utopija. Tokia jau zmoniu prigimtis. Tam ir ginklai buvo kuriami. Ne vien zveris saudyti, o i labiausiai kitus zmones naikinti, priversti paklusti, apiplesti.

Nesaliskas centras - utopija. Dabar jega turintys tikrai niekada nesutiks perleisti jega kazkam, kad ir JTO. O kas gali paneigti, kad toks virsvalstybinis darinys, organizacija (ne valstybe!) kada nors ir netaps butent tuo pasaulio diktatoriumi?
                              Juk kazkada Baznycia panasia role vaidino.

Comment

Galima sugalvoti šimtus milijonų priežasčių, kaip įkąsti Lietuvai. Gali pasakyt, kad blogi produktai ir uždraust juos importuoti (kas jau ne kartą yra buvę). Pvz. gali melagingai aiškinti apie rusų diskriminavimą Lietuvoje. Gali priekaištauti ką nors dėl tranzito, atominės elektrinės ir taip toliau, ir panašiai. Gruzijoje eilinį kartą KGB'istinis Rusijos režimas parodė savo imperialistines ambicijas. Ir teisingiau yra nebijoti išsakyti savo nuomonės, būti aktyviems, išsirinkti tinkamą valdžią, negu tylėti ir bijoti.

Comment

As dar karta sakau, kad viso pasaulio nusifinklavimas yra utopija.
                                  O aš tau dar kartą sakau, kad tik tu vienas čia tai komentuoji kaip rimtą, dabartinėmis sąlygomis, ketinimą.

Nesaliskas centras - utopija.
                                  Sunkus uždavinys, bet ne utopija. JTO pamažu įgavo savo struktūrą ir išplėtojo veiklą. Jei pasaulis gebėtų tapt pakankamai racionalus, galėtų pasiekt ir vieningų tikslų. Žiūrėdamas į labai tolimą perspektyvą aš tuo tikiu.

Dabar jega turintys tikrai niekada nesutiks perleisti jega kazkam, kad ir JTO. O kas gali paneigti, kad toks virsvalstybinis darinys, organizacija (ne valstybe!) kada nors ir netaps butent tuo pasaulio diktatoriumi?
                                  Juk kazkada Baznycia panasia role vaidino.
                                  Šioje tavo citatoje sutinkamos dvi problemos: kaip padaryti taip, kad ta jėga būtų pripažinta pasaulio, ir kaip padaryti taip, kad ta jėga liktų nešališka. Tas pačias problemas aš jau iškėliau kaip klausimus anksčiau, kartu keliu teiginį, kad to būtinai reikia, tau tikrai nereikia iš naujo to konstatuoti.

Pasigendu konstruktyvios diskusijos ieškant atsakymų.
                                  Paskutinis taisė ; 2008.08.12, 21:28.
                                  Įžvalgos.lt - FB - G+

Comment

Gal tau ir keista, taciau butent pretekstu Rusijai ir reikia. Kol kas ju nebuvo. Bent jau rimtu. O dabar atsirado.
                                    O kaip gi žvėriškas rusakalbio Rusijos piliečio (gal būt net diplomato) nužudymas (Rusija turi duomenų, kad tai Lietuvos slaptųjų tarnybų darbas)?

Comment

Parašė rat Rodyti pranešimą
                                      Galima sugalvoti šimtus milijonų priežasčių, kaip įkąsti Lietuvai. Gali pasakyt, kad blogi produktai ir uždraust juos importuoti (kas jau ne kartą yra buvę). Pvz. gali melagingai aiškinti apie rusų diskriminavimą Lietuvoje. Gali priekaištauti ką nors dėl tranzito, atominės elektrinės ir taip toliau, ir panašiai. Gruzijoje eilinį kartą KGB'istinis Rusijos režimas parodė savo imperialistines ambicijas. Ir teisingiau yra nebijoti išsakyti savo nuomonės, būti aktyviems, išsirinkti tinkamą valdžią, negu tylėti ir bijoti.

Reikia adekvaciai vertinti pasaulio ir Lietuvos situacija. Ir situacija pacioje Rusijoje.
                                      Gresiancios ekonomines krizes akivaizdoje tikrai yra kvaila taip elgtis, kaip dabar elgiasi Lietuva.
                                      Ankstesni Rusijos ekonominiai spaudimai mums didesnes zalos nepadare. Taciau dabar padarys tikrai milziniska zala. Kaip minejau, estai jau tuo gali "dziaugtis" del pernyksciu ivykiu.

Nuomonei issakyti irgi reikia parinkti laika. Bet kur ir bet kaip isreiksta nuomone, kad ir teisinga, gali padaryti daugiau zalos nei naudos.

Comment

Parašė Sula Rodyti pranešimą
                                        O kaip gi žvėriškas rusakalbio Rusijos piliečio (gal būt net diplomato) nužudymas (Rusija turi duomenų, kad tai Lietuvos slaptųjų tarnybų darbas)?

I pavienius zmones Rusijai nusispjaut.

Comment

Parašė Rodyti pranešimą
                                          O aš tau dar kartą sakau, kad tik tu vienas čia tai komentuoji kaip rimtą, dabartinėmis sąlygomis, ketinimą.

Sunkus uždavinys, bet ne utopija. JTO pamažu įgavo savo struktūrą ir išplėtojo veiklą. Jei pasaulis gebėtų tapt pakankamai racionalus, galėtų pasiekt ir vieningų tikslų. Žiūrėdamas į labai tolimą perspektyvą aš tuo tikiu.

Šioje tavo citatoje sutinkamos dvi problemos: kaip padaryti taip, kad ta jėga būtų pripažinta pasaulio, ir kaip padaryti taip, kad ta jėga liktų nešališka. Tas pačias problemas aš jau iškėliau kaip klausimus anksčiau, kartu keliu teiginį, kad to būtinai reikia, tau tikrai nereikia iš naujo to konstatuoti.

Pasigendu konstruktyvios diskusijos ieškant atsakymų.

JTO viso labo yra tik marionete. Manau, ji neturi rimtesniu perspektyvu tapti tuo apie ka tu kalbi.

Kazin ar forume galetume rasti konstruktyvius atsakymus. Jei jie is viso yra.

Comment

Working...
                                          X