Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Įvykiai Gruzijoje, P.Osetijoje, Abchazijoje

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė L33T Rodyti pranešimą
    Amerikiečiams reikia rusų paramos kovoje su terorizmu bei bandant sulaikyti Irano ekspansiją. Todėl gruzinams realios pagalbos nebus. Adamkus, Karosas ir Vaitiekūnas veltui dergia paskutines Lietuvos valdžios gero vardo liekanas. Kvaila kompromituoti save, bendradarbiaujant su karo nusikaltėliu Saakašviliu, atsakingu už 1400 taikių osetinų nužudymą
    Tu čia rimtai?

Comment

čia man vienam atrodo, kad prasidės ir antras karas?

va ci tai ziauru butu. paziurejau nete ka ukraina turi, juk salis nemaza,. na galima nuspet tokio konflikto mastus atsizvelgiant i ginkluote :
      Altogether, when established, the Armed Forces of Ukraine included more than 350 ships, 1500 combat aircraft, and 1272 strategic nuclear war-heads of intercontinental ballistic missiles.
      KAd ir kiek ponas ROMAS vaidintu teisingaji tolerasta, bet tikrai RUSAI - GALVIJU tauta ,kuri N amziu aklai seka savo apsisaukelius lyderius, turi N turtu, bet is meslo taip ir neislipa. Kada rusai gyveno gerai? Jeigu uz pasakyma "galviju tauta" uzdraudet diskutuot temon apie Ukraina, ismeskite mane visai . :)

Comment

/\ Bet Ukraina nėra oficialiuose sarašuose, kuriame surašytos valstybės turinčios branduolinį ginklą...
        Kopenhaga/Roskildė / Stokholmas I II III IV
        Dordrechtas/Haarlemas
        Nesebaras/Plovdivas
        Kiolnas

Comment

Parašė Aidzius Rodyti pranešimą
          čia man vienam atrodo, kad prasidės ir antras karas?

va ci tai ziauru butu. paziurejau nete ka ukraina turi, juk salis nemaza,. na galima nuspet tokio konflikto mastus atsizvelgiant i ginkluote :
          Altogether, when established, the Armed Forces of Ukraine included more than 350 ships, 1500 combat aircraft, and 1272 strategic nuclear war-heads of intercontinental ballistic missiles.

Wikipedijoj kitaip rašo

Ukraine has signed the Nuclear Non-Proliferation Treaty. Ukraine inherited about 5,000 nuclear weapons when it became independent from the USSR in 1991, making its nuclear arsenal the third-largest in the world.By 1996, Ukraine had voluntarily disposed of all nuclear weapons within its territory, transferring them to Russia.
          „O kūjis su pjautuvu - juk tai paprastos liaudies, darbininkų ir valstiečių simboliai. Dabar ženkliukus, pirktus Pilies gatvėje, ir kuriuos visą laiką iki uždraudimo nešiodavausi prisisegęs prie kuprinės, turėjau pasidėti į stalčių.“ - Tomizmas

Comment

Parašė tivoli Rodyti pranešimą
            /\ Bet Ukraina nėra oficialiuose sarašuose, kuriame surašytos valstybės turinčios branduolinį ginklą...
            na bet ar tie sarasai tikslus? pagal Busha ir sarasus tai irakas turejo bet taip paslepes laiko,kad net tiek metu po okupacijos dar nieks neranda.
            KAd ir kiek ponas ROMAS vaidintu teisingaji tolerasta, bet tikrai RUSAI - GALVIJU tauta ,kuri N amziu aklai seka savo apsisaukelius lyderius, turi N turtu, bet is meslo taip ir neislipa. Kada rusai gyveno gerai? Jeigu uz pasakyma "galviju tauta" uzdraudet diskutuot temon apie Ukraina, ismeskite mane visai . :)

Comment

Parašė somis Rodyti pranešimą
              Aš:
              oficialiai Rusija negalėjo įžengti į Gruzijos teritoriją, o į P. Osetiją įvesti daugiau negu 1500 karių.
              Nors Gruzija savo veiksmuose viską darė legaliai (gynėsi nuo pradėjusių smarkiai atakuoti osetinų), bet Rusijai tai buvo nė motais.
              Ukrainos ir Gruzijos svoriai keičia aplinkybes ir smarkiai. Be to, Rusija, laikykime, kad nesvarbu, teisingai ar neteisingai, bet motyvavo savo veiksmus gruzinų agresija. Ji to Ukrainos atveju padaryti negalės.

Mane tikrai labai džiugina tokia Ukrainos pozicija. Ukraina rodo, kad, nepaisant net šantažo, tokia šalis, kaip Rusija, jai - ne partneris. Analogija, tik priešinga, Rusijos oponentams.

Manau, kad, nors absurdiškai skamba, bet Ukraina pradėjo provokuoti Rusiją.
              Beje, ar aš klystu, ar Ukrainos karių skaičius yra panašus į Rusijos karių skaičių?
              Karių skaičius dar ne viskas, svarbu ir strategijos galimybės, plotu didesnė šalis, mano manymu, visada turi daugiau galimybių. Technikos asortimentas. Taip pat svarbu tai, kad Ukrainos visuomenė yra gan susiskaldžiusi, jai gali trukdyti vidinė nesantarvė (kodėl aš nuolat kartoju, kad mūsų nesugebėjimas solidarizuotis, bet noras vis patraukt per dantį kitą pusę yra prabanga).

Tačiau taip, Rusija gali nusipirkt dezodorantą, užmušantį prakaito kvapą, nes, jei puls Ukrainą, prakaituoti jai teks į valias.

Bet ar tokią savivalę, jau niekuo nemotyvuotą, ramiai stebėtų ir likęs pasaulis. Jei ne JAV, tai Europa turėtų pajusti kur kas realesnę grėsmę. Ir būtų kur kas logiškiau kovoti (ir laimėti) išvien su pakankamai reikšminga Ukrainos jėga, nė vėliau tai daryti galbūt jau ir prieš ją. Žinoma, pirmiausiai turėtų sekti kur kas griežtesnė diplomatinė pozicija, bet, jei ji nepadėtų, tai jau labai panašėtų į rimto karinio konflikto užuomazgas (neapsiverčia liežuvis sakyti III PK).
              Paskutinis taisė ; 2008.08.12, 01:02.
              Įžvalgos.lt - FB - G+

Comment

Parašė Himleris Rodyti pranešimą
                Wikipedijoj kitaip rašo
                ot tu kudre, atsisake visu , perduodama rusam. ant savo galvos blyn. Mes turim viena dideli ginkla. paziuresim kada vejas is vakaru pus ir pagasdinsim ,kad susrogdinsim ignalina. o siaip manau jokiu tanzitu rusam i kaliningrada. tegu ten kaimieciai laivais plaukioja, ner cia ko

Comment

Parašė Rodyti pranešimą
                  Ukrainos ir Gruzijos svoriai keičia aplinkybes ir smarkiai. Be to, Rusija, laikykime, kad nesvarbu, teisingai ar neteisingai, bet motyvavo savo veiksmus gruzinų agresija. Ji to Ukrainos atveju padaryti negalės.

Mane tikrai labai džiugina tokia Ukrainos pozicija. Ukraina rodo, kad, nepaisant net šantažo, tokia šalis, kaip Rusija, jai - ne partneris. Analogija, tik priešinga, Rusijos oponentams.

Karių skaičius dar ne viskas, svarbu ir strategijos galimybės, plotu didesnė šalis, mano manymu, visada turi daugiau galimybių. Technikos asortimentas. Taip pat svarbu tai, kad Ukrainos visuomenė yra gan susiskaldžiusi, jai gali trukdyti vidinė nesantarvė (kodėl aš nuolat kartoju, kad mūsų nesugebėjimas solidarizuotis, bet noras vis patraukt per dantį kitą pusę yra prabanga).

Tačiau taip, Rusija gali nusipirkt dezodorantą, užmušantį prakaito kvapą, nes, jei puls Ukrainą, prakaituoti jai teks į valias.

Bet ar tokią savivalę, jau niekuo nemotyvuotą, ramiai stebėtų ir likęs pasaulis. Jei ne JAV, tai Europa turėtų pajusti kur kas realesnę grėsmę. Ir būtų kur kas logiškiau kovoti (ir laimėti) išvien su pakankamai reikšminga Ukrainos jėga, nė vėliau tai daryti galbūt jau ir prieš ją. Žinoma, pirmiausiai turėtų sekti kur kas griežtesnė diplomatinė pozicija, bet, jei ji nepadėtų, tai jau labai panašėtų į rimto karinio konflikto užuomazgas (neapsiverčia liežuvis sakyti III PK).
                  na tas tai taip, bet gasdina vienas dalykas. atsimeni kokia panika kilo kai rusai dujas prisuke buvo? Ukrainoj visas gyvenimas stojo. va cia ruseliai turi dideliu koziriu.

Comment

atsimeni kokia panika kilo kai rusai dujas prisuke buvo? Ukrainoj visas gyvenimas stojo. va cia ruseliai turi dideliu koziriu.
                    Aš jau kartosiuos, bet Europa turi ruošt energetinės nepriklausomybės strategiją nedelsiant.

Ir tai, mano manymu, jei įgyvendintų, būtų pats geriausias ir skaudžiausias Rusijai atsakas, nereikėtų nė karinio.
                    Paskutinis taisė ; 2008.08.12, 01:08.
                    Įžvalgos.lt - FB - G+

Comment

Parašė somis Rodyti pranešimą
                      L33T:
                      panašu, kad jei prie karo prisidės Ukraina, tai Lenkija su Lietuva nelauks. O kad Ukraina prisidės, tai labai panašu iš aukštesnio komentaro

Aš:
                      oficialiai Rusija negalėjo įžengti į Gruzijos teritoriją, o į P. Osetiją įvesti daugiau negu 1500 karių.
                      Nors Gruzija savo veiksmuose viską darė legaliai (gynėsi nuo pradėjusių smarkiai atakuoti osetinų), bet Rusijai tai buvo nė motais.
                      Manau, kad, nors absurdiškai skamba, bet Ukraina pradėjo provokuoti Rusiją.
                      Beje, ar aš klystu, ar Ukrainos karių skaičius yra panašus į Rusijos karių skaičių?
                      Ukraina su savo karinei prievolei tinkama populiacija ir kariniais resursais (simtai pakankamai siuolaikisku rusisku naikintuvu ir dar daugiau tanku savo galimybemis, ko gero, nenusileidzianciu Rusijos turimiems) butu kur kas didesnis kasnis Rusijai. Aisku, kiekybiskai Ukrainos pajegumai negali prilygti Rusijai, bet kokybiskai jie turetu buti gana panasus (be abejo, neskaiciuojant branduolinio ginklo). Bet net ir keleriopai mazesne kariuomene Rusijai butu smarkiai per didelis kasnis, kad Rusija galetu pasielgti taip, kaip pasielge Gruzijos atveju, kuri teturi kelis lektuvus ir keliasdesimt tanku, kurie, ko gero, visvien tera luzenos. Nors Rusija gali veikti kitaip t.y. bandyti kirsinti Rytu Ukrainos rusus su Vakaru Ukraina ar pan., ka is esmes jau bande daryti "oranzines revoliucijos" metu.
                      Paskutinis taisė John; 2008.08.12, 01:11.

Comment

Parašė John Rodyti pranešimą
                        Ukraina su savo karinei prievolei tinkama populiacija ir kariniais resursais (simtai pakankamai siuolaikisku rusisku naikintuvu ir dar daugiau tanku savo galimybemis, ko gero, nenusileidzianciu Rusijos turimiems) butu kur kas didesnis kasnis Rusijai. Aisku, kiekybiskai Ukrainos pajegumai, ko gero, sudaro maziau, nei 1/2 Rusijos pajegumu, bet kokybiskai jie turetu buti gana panasus (be abejo, neskaiciuojant branduolinio ginklo). Rusijai tai butu smarkiai per didelis kasnis, kad Rusija galetu pasielgti taip, kaip pasielge Gruzijos atveju. Nors Rusija gali veikti kitaip t.y. bandyti kirsinti Rytu Ukrainos rusus su Vakaru Ukraina ar pan., ka is esmes jau bande daryti "oranzines revoliucijos" metu.
                        pirma sankcija turetu but ziemos olimpiniu zaidyniu atsaukimas. Nes visa rusu vykdoma politika yra 180 laipsniu kampu nusisukus nuo olimpines idejos

Comment

pirma sankcija turetu but ziemos olimpiniu zaidyniu atsaukimas. Nes visa rusu vykdoma politika yra 180 laipsniu kampu nusisukus nuo olimpines idejos
                          O dar ir žaidynės vyktų ironiškoje vietoje.
                          Įžvalgos.lt - FB - G+

Comment

Parašė John Rodyti pranešimą
                            Ukraina su savo karinei prievolei tinkama populiacija ir kariniais resursais (simtai pakankamai siuolaikisku rusisku naikintuvu ir dar daugiau tanku savo galimybemis, ko gero, nenusileidzianciu Rusijos turimiems) butu kur kas didesnis kasnis Rusijai. Aisku, kiekybiskai Ukrainos pajegumai, ko gero, sudaro maziau, nei 1/2 Rusijos pajegumu, bet kokybiskai jie turetu buti gana panasus (be abejo, neskaiciuojant branduolinio ginklo). Rusijai tai butu smarkiai per didelis kasnis, kad Rusija galetu pasielgti taip, kaip pasielge Gruzijos atveju. Nors Rusija gali veikti kitaip t.y. bandyti kirsinti Rytu Ukrainos rusus su Vakaru Ukraina ar pan., ka is esmes jau bande daryti "oranzines revoliucijos" metu.
                            teko gyvent su pora ukraineciu ( tikru , is vakaru ukrainos) ir isimine ju poziuris i betkoki galima konflikta. Visas pokalbis vyko vakaru europos valstybeje, kuri dazniausaii laikosi neutraliteto , todel vietiniai ir klausinejo, kur emigruoti jie , ka veiktu jei kiltu karas Ukrainoj. Jiems jokiu abejoniu nebuvo, gryztu namo. Jokiu dvejiniu. O dabar man kyla klausimas, koks procentas lietuviu emigruotu? jauciu atmetus senukus, kurie negali jau, tai turbut 95% paliktu viska ir pabegtu. Na bent tokia nuomone susidaro matant visa tustybe siomis dienomis, asmenines naudos siekima ir varyma ant savo artimo. duok dieve ,kad as buciau neteisus

Comment

O dabar man kyla klausimas, koks procentas lietuviu emigruotu? jauciu atmetus senukus, kurie negali jau, tai turbut 95% paliktu viska ir pabegtu. Na bent tokia nuomone susidaro matant visa tustybe siomis dienomis, asmenines naudos siekima ir varyma ant savo artimo. duok dieve ,kad as buciau neteisus
                              Galima mokytis iš dabartinėje situacijoje esančių gruzinų:
                              Žmonės masiškai duoda kraujo, eina į gamyklas kepti duonos, tad šiai dienai situacija nėra labai prasta, nors neaišku, kada ji pasikeis.
                              Delfi.lt.
                              Įžvalgos.lt - FB - G+

Comment

Parašė Rodyti pranešimą
                                O dar ir žaidynės vyktų ironiškoje vietoje.
                                dabar taip susimasciua, kokios salies valdzia iszude daugiau savo salies gyventoju? turbut nera tokiu. hitleris dare valymus, bet jis zude svetimus, vokieciu neliete, o va stalinas skerde savus, ir dideliais kiekiais. na aisku buvo ir vietnamas ir kinija ir ta pati kambodza su Pol potu, bet visur ten galima pastebet rusu isikisima. cia jau turbtu i krauja iauge. ir kas keisciausai, tie zmones,kurie visa tai galejo matyt savo akimis, dabar maskvoj vaiksto su stalino plakatais ir rauonom veliavom. Blyn, kokia jie smegenu plovimo technologija naudoja. Musu politikam irgi juk reiktu, rinkimai arteja

Comment

Parašė Rodyti pranešimą
                                  Galima mokytis iš dabartinėje situacijoje esančių gruzinų:

Delfi.lt.
                                  hm...gamyklose kepa duona? kepyklos subombarduotos turbut

Comment

Parašė Rodyti pranešimą
                                    Aš jau kartosiuos, bet Europa turi ruošt energetinės nepriklausomybės strategiją nedelsiant.

Ir tai, mano manymu, jei įgyvendintų, būtų pats geriausias ir skaudžiausias Rusijai atsakas, nereikėtų nė karinio.
                                    Na taip...lyg šimtakilometrinius vamzdžius per naktį galima nutiesti, kaip ir surasti atsarginį naftos/dujų klodą (juk ir taip šių išteklių trūksta pasaulyje, visi pešasi, kas gali prieiti pirminiu, ar antriniu, ar tretiniu keliu prie jų. Beje, atsisakys ES Rusiškos naftos, ją su mielu noru "priglaus" nepasotinama Kinija).
                                    Kopenhaga/Roskildė / Stokholmas I II III IV
                                    Dordrechtas/Haarlemas
                                    Nesebaras/Plovdivas
                                    Kiolnas

Comment

hm...gamyklose kepa duona? kepyklos subombarduotos turbut
                                      Ar tu tuo tikras?

Nemanau, kad duonos kepyklos buvo strateginiai rusų taikiniai.

Na taip...lyg šimtakilometrinius vamzdžius per naktį galima nutiesti, kaip ir surasti atsarginį naftos/dujų klodą (juk ir taip šių išteklių trūksta pasaulyje, visi pešasi, kas gali prieiti pirminiu, ar antriniu ar tretiniu keliu prie jų.
                                      Suprantama. Todėl ir sakau, nedelsiant. Ta strategija turėtų numatyti ir gyvenimą iki energetinio savarankiškumo. Tai nereiškia, kad numatyti, kaip verstis be žaliavų, greičiau numatyti, kaip užtikrinti jų buvimą, tame tarpe ir iš Rusijos.

Beje, atsisakys ES Rusiškos naftos, ją su mielu noru "prigalaus" nepasotinama Kinija).
                                      Nesakau, kad tai bus ypatingai reikšminga Rusijai ekonomiškai. Man esmė yra tame, kad Rusija neteks šantažo svertų dalies Europos atžvilgiu. Bent jau energetinių, o tiesiogiai taikyti militaristinį šantažą ji nepajėgi. Rusijai negalint šantažuoti kur kas lengviau bus plėtoti ir demokratiją. Todėl energetinę nepriklausomybę laikau strateginiu Europos tikslu.
                                      Paskutinis taisė ; 2008.08.12, 01:25.
                                      Įžvalgos.lt - FB - G+

Comment

Na taip...lyg šimtakilometrinius vamzdžius per naktį galima nutiesti, kaip ir surasti atsarginį naftos/dujų klodą (juk ir taip šių išteklių trūksta pasaulyje, visi pešasi, kas gali prieiti pirminiu, ar antriniu ar tretiniu keliu prie jų. Beje, atsisakys ES Rusiškos naftos, ją su mielu noru "prigalaus" nepasotinama Kinija).
                                        na bet yra kitas budas paveikt rusus. pas juos didele jega valdzioj yra vadinamieji oligarchai. Neisduot vizu i jokia europos valstybe. na ir ruko sau visokie abramoviciai sibire. Jokiu vzu, jokiu ivazavimu i jokia vakaru sali. O pas juos ten vilos, rumai, verslo interesai. Tik va, visas vakaru pasaulis gyvena del pinigu, vargu ar kuri salis rysis taip zaist su savo verslininkais.

Comment

Parašė Rodyti pranešimą
                                          Ar tu tuo tikras?

Nemanau, kad duonos kepyklos buvo strateginiai rusų taikiniai.
                                          na gal ir ne, bet straipsni apskaicius man iskilo klausimas, kodel gruzinai skuba i GAMYKLAS kepti duonos. Ar gal cia ta duona kaip pas mus Optima Linija, kuria nekepa ,o gamina

Comment

Working...
                                          X