Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Seimo rinkimai 2008

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė somis Rodyti pranešimą
    Prezidentas kiekvieną seimo išleistą įsakymą turi pasirašyti arba vetuoti. Jei jis pasirašo - įstatymas tampa galiojančiu nuo paskelbimo "Valstybės žiniose".
    Jei prezidentas vetuoja seimo priimtą įstatymą - seimas turi dar kartą balsuoti už tą įstatymą, tik šį kartą jau dviem trečdaliais balsų, tokiu būdu panaikindamas prezidento veto galią. Tai yra, 94 seimo narių balsais. vadinasi, jei prezidentas turi 48 seimo narių palaikymą - seimui papraščiausiai nepavyks priimti jokio įstatymo, kuris nepatiks prezidentui (t.y. šiuo atveju ir opozicijai), taigi valdžia bus priversta persiformuoti. Tegu mane kas nors pataiso, jei kažkur suklydau
    Pataisau.

Jei Prezidentas vetuoja Seimo priimtą įstatymą, jam priimti reikia daugiau nei pusės visų Seimo narių (t. y. 71) balsų. Tuo tarpu šiaip priimant įstatymą užtenka pusės posėdyje dalyvavusių Seimo narių balsų. Kitaip tariant koalicija, turėdama 71 mandatą bent jau teoriškai galėtų spjaudyt ir čiaudėt ant Prezidento su visais jo veto.
    Got sun in my face, sleeping rough on the road

Comment

Parašė Petrozilijus Cvakelmanas Rodyti pranešimą
      Pataisau.

Jei Prezidentas vetuoja Seimo priimtą įstatymą, jam priimti reikia daugiau nei pusės visų Seimo narių (t. y. 71) balsų. Tuo tarpu šiaip priimant įstatymą užtenka pusės posėdyje dalyvavusių Seimo narių balsų. Kitaip tariant koalicija, turėdama 71 mandatą bent jau teoriškai galėtų spjaudyt ir čiaudėt ant Prezidento su visais jo veto.
      Na, vadinasi prezidento rinkimai turės mažai įtakos

Comment

manau, Valinskas eis ir į prezidento rinkimus.

Comment

Parašė liutass Rodyti pranešimą
          Rimantas Dagys, perbėgelis iš LSDP. Jis yra kandidatas į finansų ministro postą. Kaip jis Jums, rimtas?
          Teko man kadaise su tuo Dagiu turėt reikalų, kadangi šiame forume necenzūriniai žodžiai netoleruojami, tai aš neturiu ką apie jį pasakyti
          Istorijos nesuklastosi! P. B. Prūdas

Comment

Parašė Maarko Rodyti pranešimą
            Teko man kadaise su tuo Dagiu turėt reikalų, kadangi šiame forume necenzūriniai žodžiai netoleruojami, tai aš neturiu ką apie jį pasakyti
            Būtent. Beje, jis daugiausiai balsų surinkės vienmandatėje Kaune

Comment

Parašė liutass Rodyti pranešimą
              Būtent. Beje, jis daugiausiai balsų surinkės vienmandatėje Kaune
              Tai matyt surinko todėl, kad konservatorius, o ne todėl, kad Dagys, nors iš kitos pusės, nelabai toj Šilainių vienmandatėj ir buvo pasirinkimo: Vėsaitė? Šustauskas? antras ten liko Kalpokas iš TPP, kas jis toks? Akivaizdu, kad žmonės ten tiesiog nelabai turėjo iš ko rinktis.
              Paskutinis taisė Maarko; 2008.10.14, 14:05.

Comment

Man atrodo, kad konservatoriai į Kauno vienmandates skirstė pačius nepopuliariausius konservatorius. Argumentais: ai, Kaune juos vistiek palaikys. Ir, atrodo, pasiteisins

Comment

Parašė blitz Rodyti pranešimą
                  Aš balsuosiu sekmadienį. Už liberalų sąjūdį... pabėgau iš konservatorių stovyklos pirmą kart nuo gimimo
                  Parašė Edd Rodyti pranešimą
                  Ir padarysi klaidą.
                  ...
                  nes liberalų sąjūdis nepateks į seimą...
                  Parašė John Rodyti pranešimą
                  Butent. Man ideologiskai liberalai taip pat kur kas arciau, nei Konservatoriai.

Visgi vel viska permastes, nusprendziau, kad uzuot atidaves balsa partijai, kuri tikrai nepateks i Seima (Liberalu sajudis)

Labai džiaugiuosi, kad vis tik atidaviau savo balsą Liberalų Sąjūdžiui, nes mano balsas jiems buvo tikrai svarbesnis, o konservatoriais dar labiau nusivyliau po LRT laidos "Teisė Žinoti", rodytos vakar. Nusivyliau, nes Kubilius, net ir gal dešimtą kartą klausiamas to paties dalyko, nesugebėjo paneigti, kad konservatoriai galvotų apie koaliciją su Paksu, jei Paksistai netyčia pasiūlytų labai geras sąlygas. Suprantu, kad greičiausiai tai nėra net įmanoma ir tikrai neabejoju, kad taip nebus, bet bet kokia solidi partija turėtu iš anksto atsiriboti nuo tokių veikėjų, kaip Paksas ar Uspaskichas jei nori sulaukti sąmoningų žmonių paramos. Toks pasakymas "po antro turo pamatysime kiek kas turi mandatų ir galėsime tartis" skamba labai pigiai ir primena praeito dešimtmečio vidurio lietuviškus politikavimus, kai pagrindinės vertybės buvo paminamos vardan aklo valdžios siekimo. Aš suprantu, kad net jei ir nėra galvojama apie tokią koaliciją, kartais reikia palikti tai kaip galimybę, kad pagerinti derybines pozicijas su kitomis partijomis, bet su šitokiu pranašumu tiek pirmajame, tiek greičiausiai ir antrajame, turuose, galima būti kiek konkretesniu! Dabar, iš esmės, ką jis sako, tai, kad jie eis į koaliciją ne pagal vertybes (rinkimų programas), o pagal mandatų skaičių. Abu liberalų atstovai, tuo tarpu, buvo kur kas konkretesni ir pagarba jiems už tai!
                  Paskutinis taisė blitz; 2008.10.14, 14:38.
                  You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.

Comment

Beskaitant internetinėje žiniasklaidoje politikos apžvalgininkų komentarus kiek nustebau aptikęs gana tvirtų ir užtikrintų pareišimų, jog Valinsko partija - Socdemų ir Maximos projektas matyt viskas galutinai paaišės tik po 2 savaičių, bet tokiu atveju, jei konservai antram ture nesurinktų maksimum mandatų, dešniajai koalicijai - jokių šansų...

Comment

Parašė blitz Rodyti pranešimą

Labai džiaugiuosi, kad vis tik atidaviau savo balsą Liberalų Sąjūdžiui, nes mano balsas jiems buvo tikrai svarbesnis, o konservatoriais dar labiau nusivyliau po LRT laidos "Teisė Žinoti", rodytos vakar. Nusivyliau, nes Kubilius, net ir gal dešimtą kartą klausiamas to paties dalyko, nesugebėjo paneigti, kad konservatoriai galvotų apie koaliciją su Paksu, jei Paksistai netyčia pasiūlytų labai geras sąlygas. Suprantu, kad greičiausiai tai nėra net įmanoma ir tikrai neabejoju, kad taip nebus, bet bet kokia solidi partija turėtu iš anksto atsiriboti nuo tokių veikėjų, kaip Paksas ar Uspaskichas jei nori sulaukti sąmoningų žmonių paramos. Toks pasakymas "po antro turo pamatysime kiek kas turi mandatų ir galėsime tartis" skamba labai pigiai ir primena praeito dešimtmečio vidurio lietuviškus politikavimus, kai pagrindinės vertybės buvo paminamos vardan aklo valdžios siekimo. Aš suprantu, kad net jei ir nėra galvojama apie tokią koaliciją, kartais reikia palikti tai kaip galimybę, kad pagerinti derybines pozicijas su kitomis partijomis, bet su šitokiu pranašumu tiek pirmajame, tiek greičiausiai ir antrajame, turuose, galima būti kiek konkretesniu! Dabar, iš esmės, ką jis sako, tai, kad jie eis į koaliciją ne pagal vertybes (rinkimų programas), o pagal mandatų skaičių. Abu liberalų atstovai, tuo tarpu, buvo kur kas konkretesni ir pagarba jiems už tai!
                      Teisybės dėlei galėjai paminėti ir tai, kad jis toj pačioj laidoj sakė, kad sudarys koaliciją su tais kurie norės TS permainų ir pritars programai. O, kad n kartų kvailai spaudžiamas paminėjo mandatų skaičių - nieko blogo tame nematau. Nes be reikiamų skaičių nebus jokios koalicijos ir neabejoju, kad neturėjo omeny "rinksimės partnerius tik pagal mandatų skaičių", ką bandė įteigti vienas bukas žurnalistas toje laidoje.

Comment

Konservatorių nenoras kalbėti apie galimas koalicijas gali būti taktinis manevras. Pvz.: mano apygardoje yra laimėjęs socialdemokratas ir konservatorius. Tačiau aš išgirdęs, kad socialdemokratai žada burtis į koaliciją su darbo partija, labai nenorėčiau už juos balsuoti ne todėl, kad nemėgstu socdemų, o todėl, kad nemėgstu darbo partijos. Antravertus gal darbo partijos fanus kaip tik tai ir pritrauktų balsuoti už juos.

O kas dėl koalicijų, tai:

Nesuprantu, kodėl netgi visokie politilogai kalba, kad realiausia koalicija yra Socdemų-Valinsko-Darbo, aš manau, kad tokiai koalicijai papraščiausiai pritrūks balsų. Dabar jie kartu sudėjus turi tik 32 balsus, o vienmandatėse šiokius tokius geresnius šansus turi tik socialdemokratai. Liberalų sąjudis prie jų jau pareiškė, kad nesijungs. Pakso jie irgi nepriims. Konservatoriai taip pat tokioj koalicijoj netiktų, tai lieka vienintėliai liberalcentristai? Bet kad ir juos prisijungus jie kolkas neturėtų nė pusės, surinkę 37 vietas. Po antrojo turo nemanau, kad kažkas esminio keistųsi. Kai tuo tarpu centro dešiniųjų koalicija jau turi 41 vietą ir geresnes pozicijas vienmandatiniuose rinkimuose. Tiesa sakant aš matau tiktai šitą vieną variantą, kuris atrodo ir geresnis ir garantuoju sulauktų Prezidento palaikymo. Tačiau jau vieną kartą esu taip apsirikęs, kai galvojau, kad Vilniuj Paksui nepavyks surinkti daugumos...

Comment

Jau yra pirmumo balsai paskelbti...
                          http://www.vrk.lt/2008_seimo_rinkima...ose1turas.html

(spausti prie partijos pavadinimo "pirm.")

Comment

pastebėjot bajarį, kad iš socdemų vieną atėmė narį, ir pridėjo konservatoriams?

beje. rodos keisis Vilniaus meras?
                            Paskutinis taisė somis; 2008.10.14, 21:11.

Comment

Pastebėjom, panašu kad pačios paskutinės apylinkės dar vos vos pakėlė konservatorių procentą, o to vos vos užteko atimti vieną mandatą .

P.S. Galutiniai rezultatai suvesti į duom. bazę tik 2008-10-14 19:48

Comment

Zuokienė kaip... oho... wow...

Comment

Įdomu tai, kad socialdemokratus homoseksualai nurodo kaip vienintelę partiją, kurios programa įrašyta parama jiems.
                                  Beje, didžiausi priešininkai homoseksualų "tolerancijai" yra, žinoma, konservatoriai. Dar viena paskata man balsuoti už juos

Comment

Parašė somis Rodyti pranešimą
                                    Įdomu tai, kad socialdemokratus homoseksualai nurodo kaip vienintelę partiją, kurios programa įrašyta parama jiems.
                                    Beje, didžiausi priešininkai homoseksualų "tolerancijai" yra, žinoma, konservatoriai. Dar viena paskata man balsuoti už juos
                                    Manau toks atvejis yra dar blogesnis už populizmo atvėjį, kada žmonės už populistus balsuoja vedini pykcio valdziai, tai tu uz konservatorius balsuoji ne del ekonominės ar tavo pacio gerovės, o iš to paties pykčio ir savo homofobijos

Comment

Parašė rat Rodyti pranešimą
                                      Zuokienė kaip... oho... wow...
                                      apie ką tu čia?

Comment

Parašė daktaras Rodyti pranešimą
                                        apie ką tu čia?
                                        Iš 141 nr. priešrinkiminiame sąraše pakilo į 7 vietą porinkiminiame sąraše. Ko gero didžiausias šuolis iš visų.

Comment

O geriau pagalvojus, rinkimų rezultatai yra matyt geriausi, kokių tik galima realistiškai tikėtis šiandienos Lietuvoje (žinant kokie yra rinkėjai ir kokie kandidatai).

* 3 "pirdūnų" partijos (iš dabartinės koalicijos) gavo į skudurus
                                          * 2 vieno žmogaus susikompromitavusių populistų partijos (agurko ir tapšniaus) gavo gerokai mažiau balsų nei buvo galima tikėtis
                                          * liberalai per stebuklą neišbarstė balsų (abi partijos virš 5% ribos)

Ko verta "cirkininkų" partija (ar gerai, kad jie nutraukė protesto balsus nuo dp ir TiT) - lieka neaišku.

Comment

Working...
                                          X