Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Seimo rinkimai 2008

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

beto, žinom visi, kad išrinkus naujus seimo narius, daug atsiranda, kurie dar tik kojų neapšilę seime, pradeda emigruoti į kitas partijas, taigi, dar nuo tokių perėjūnų labai priklausys vienos ar kitos koalicijos sudarymo.

P.S. labai džiaugiuosi, kad Šatrija-Kniagina nepateko į seimą, man jį, kaip kokia musė, kur pakvepia "šūdas" ten ir tupia.. sorry už išsireiškimą
    o buvo taip...

Comment

Somi, tavo palyginimai čia visiškai niekam tikę, atrodo, kad tu vienintelis nelabai ką supranti, todėl bandai pats sau paprasčiau viską išversti, arba esi pernelyg blogos nuomonės apie savo oponentus ir bandai jiems viską aiškinti lyg mžiems vaikams. Jiegu žmogus tau nepritaria tai dar nereiškia, kad jis taves nesupranta
      Istorijos nesuklastosi! P. B. Prūdas

Comment

Parašė somis Rodyti pranešimą
        į valdžią einama tam, kad joje valdytum ne vieną ar du mėnesius, bet keturis metus. Taigi ten turi vadovautis ne aistrom ar jausmais, bet protu ir ieškoti ne trumpalaikių, bet ilgalaikių partnerių.
        Gal įsivaizduok, kad konservatoriai žino kažką daugiau, negu tu, bus lengviau.
        Dėl susipykimo. Įsivaizduok, kad tau patinka panelė, nu tu ją nori vesti. Tada ateini, ir pasiūlai draugauti. Aišku, papasakoji, kad tu nori turėti tikslą: santuoką. Nes tu nenori iššvaistyti dviejų metų betikslei draugystei. Bet ji nesutinka, nes tu "per rimtai žiūri". Taigi, kadangi tu laikaisi savo įsitikinimų - eini toliau gyventi savo gyvenimą. Tada ji, tarkime, nueina, pradeda susitikinėti su kitu, ir po dviejų mėnesių supranta, kad tas kitas yra nieko gero, susimąsto, ir ateina vėl bendrauti su tavimi. Tarkime, tu jai atleidi. Na, ir po to pasirodo visai normali pana. Ar ne tvirtesnis tada jūsų ryšys būtų, kai paremtas ne tikslu turėti trumpalaikę draugystę, bet ilgalaikius ryšius?
        Nepamiršk, kad jei tarsime, kad konservatoriai yra kažką galinti pakeisti partija, tai konservatorių geri reitingai yra naudingi ir Lietuvai.
        Ką turi bendro santykiai su panele ir koalicijos partneriais valdžioje? Lietuvai visiškai nenaudingi reitingai partijos, jei jie nieko neveikia, greičiau žalingi, jei dar tie reitingai palaikomi tokiomis primonėmis: ,,mes geresni už juos, nes nedirbdami nieko padrėme mažiau klaidų ir prisidirbome''. Man nepriimtina tokia filosofija. Situacija dabar yra aiški- konservatoriai laimėjo rinkimus ir turi eiti bandyti sudaryti koalicijos. O tai labai yra reali galimybė, nereikia ,,vaivorykštės''. Labai tikiuosiu, kad jie manęs, kaip palaikančio dešiniųjų koaliciją nenuvils.
        Paskutinis taisė Lettered; 2008.10.14, 00:09.
        Flickr

Comment

Parašė TukasLT Rodyti pranešimą
          na dėl šių klausimų, nemanau, kad šios partijos labai aukotų bendradarbiavimą, beto visi žinome, kad ES labai kreipia dėmesį.
          tai tegu kreipia. Svarbu teisingai suprasti, kas yra "lygybė". Tereikėtų įteisinti kokią nors "draugystės sutartį", kurią pasirašę žmonės įgytų kažkokias teises, pvz, savo "draugą" lankyti ligoninėje, gal net gauti kažkokią dalį palikimo? O svarbiausia, kad tokias sutartis galėtų pasirašyti ir heteroseksualai. Bet tai jokiu būdu nebūtų santuoka, kuri yra iš principo skirta vaikų gimdymui, auginimui ir auklėjimui.
          konservatoriai parodė, kad jiems šiti klausimai yra svarbūs, o liberalai? nežinau kaip dėl liberalų. Bet kuriuo atveju, dabar svarbiau ištraukti ekonomiką.

Comment

Parašė Maarko Rodyti pranešimą
            Iš principo nepritariu planui atiduoti valdžią vieniems ar kitiems tikintis, kad tie susimaus, o tada jau atbegti lyg gelbėtojams, pilant visas pamazgas ant valdančiųjų. Konservatoriai gavo tautos pasitikėjimą, jie privalo formuoti vyriausybę ir imtis ryžtingų veiksmų tam, kad krizės pasėkmės būtų kuo mažesnės, o ne žaisti politinius žaidimus, žiūrėti į viską iš šalies ir laukti palankesnio momento ateiti į valdžią, bijant susipurvinti griabiantis atsakomybės formuoti vyriausybę iškart po rinkimų. Atduoti valstybės vairą socdemams dar pusmečiui (nors ištiesų gana absurdiškai skamba išankstiniai speliojimai kiek jų koalicija išsilaiytų valdžioje) reikštų, kad nuo to tik nukentės eiliniai Lietuvos piliečiai, kurie tuos pačius konservatorius ir išrinko, o aš vis dar esu linkęs manyti, kad jiems nėra taip jau visiškai ant mūsų ir ant Lietuvos nusišikt, juolabiau, kad matome, jog Kubilius kolkas nėra linkęs bėgti nuo atsakomybės. Taip, kad, vyrai, turėsim dešniųjų valdžią pagaliau, ir tikėkimės, kad ji mūsų nenuvils
            konservatorius išrinko ne piliečiai, bet trečdalis piliečių. Na, tiksliau - šeštadalis. Vadinasi tie, kurie nėjo balsuoti - jiems tas pats, kas juos "gelbės". o tie, kurie balsavo už Uspaskichą, nori, kad jis gelbėtų ekonomiką, ir tt ir pan. šeštadalis rinkėjų yra maždaug 400 000 iš maždaug 2400 000 rinkėjų. Tau čia panašu į "tauta išrinko"?

Comment

na kas dėl reitingų, kad ir kokia partija būtų valdanti, laikui bėgant, jos reitingai vistiek mažėja, jums pvz yra socdemai, 2000 metais laimėjo rinkimus, turėjo didelį reitinga, nesiaiškinkim dėl kokios priežasties. Ekonomika augo, visi patenkinti, 2004 metai, nauji rinkimai, socdemų reitingai mažėjo,nors išlaikė daugumą ir dabar..
              o buvo taip...

Comment

konservatorius išrinko ne piliečiai, bet trečdalis piliečių. Na, tiksliau - šeštadalis. Vadinasi tie, kurie nėjo balsuoti - jiems tas pats, kas juos "gelbės". o tie, kurie balsavo už Uspaskichą, nori, kad jis gelbėtų ekonomiką, ir tt ir pan. šeštadalis rinkėjų yra maždaug 400 000 iš maždaug 2400 000 rinkėjų. Tau čia panašu į "tauta išrinko"?
                Taip, man panašu, kad tauta išrinko, nes jais pasitiki didžiausias procentas rinkėjų, nėra nė vienos partijos šiuo metu Lietuvoj, kuria žmonės pasitikėtų labiau, juk tuo ir paremta demokratiškų rinkimų sistema: teisūs tie, kurių daugiau
                Istorijos nesuklastosi! P. B. Prūdas

Comment

na, kad dėl tu partnerysčių, aš visiškai sutinku, tai labai svarbus klausimas ir tikrai manau, anksčiau ar vėliau konservai ar kuri kita partija (kalbu apie normalias partijas) turės tai priimti, tikrai norėčiau tikėti, kad tai bus priimta ES mąstu.
                  o buvo taip...

Comment

Maarko:
                    aš apie savo oponentus esu geros nuomonės. Tiesiog, kadangi aš jų nepažįstu, stengiuosi paaiškinti kuo paprastesniais žodžiais. Jei nori - parašyk asmeninę žinutę - geresnius pateiksiu ir pavyzdžius, jei žinosiu, kuria sritim domiesi.

Lettered:
                    konservatoriai, nors ir būdami opozicijoje, priėmė labai svarbius sprendimus, pvz, kiek buvo jų galioje - balsavo už alkoholio reklamos uždraudimą, šeimos koncepciją ir pan. Svarbūs šitie sprendimai buvo konservatorių rinkėjams.
                    Santykiai su panele ir su koalicijos partneriais valdžioje yra panašūs tuo, kad ir ten ir kitur reikalinga ištikimybė ir įsitikinimų pastovumas.

TukasLT:
                    buvimas opozicijoje nereiškia, kad nesi valdžioje. Tai reiškia, kad stengiesi priimti gerus įstatymus. Jei konservatoriai turės čiut daugiau negu trečdalį seimo narių, ir po to dar bus išrinktas jų remiamas prezidentas, tai primeskite, kad prezidento veto seimas jau negalės atmesti (tam reikia dviejų trečdalių, ko nebus, jei konservatoriai palaikys prezidentą turėdami daugiau negu trečdalį)

Comment

Maarko:
                      na, aš manau, kad konservatoriai pakankamai protingi,kad pasirinktų geriausią variantą koalicijai.

TukasLT:
                      nors čia nelabai į temą, bet homoseksualai neprašo jokios "draugystės sutarties" jie nori būti įteisinti kaip "gimdantys, auginantys ir auklėjantys vaikus". tame ir problema

Comment

Vis tiek aš nesuprantu, kodėl nenori, kad partija už kurią balsavai būtų valdžioje.
                        Flickr

Comment

o tai lesbietės negali gimdyti? Gėjus tėvas negali auginti vaiko?
                          o buvo taip...

Comment

Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                            Vis tiek aš nesuprantu, kodėl nenori, kad partija už kurią balsavai būtų valdžioje.
                            Noriu, kad ta partija būtų valdžioje. Bet noriu, kad ji joje būtų ne du mėnesius, bet bent 3 metus

Comment

TukasLT:
                              buvo vienas ir toks atvejis, kai lesbietė buvo apvaisinta vyro sėkla. O kai ji išsiskyrė su savo drauge - pareikalavo per teismą alimentų iš vaiko biologinio tėvo. Ir, aišku, tuos alimentus gavo.

Prašau moderatorių šiuos pranešimus perkelti į kitą temą.

Comment

Tai tikrai ne vieta diskutuoti šia tema.
                                o buvo taip...

Comment

Noriu, kad ta partija būtų valdžioje. Bet noriu, kad ji joje būtų ne du mėnesius, bet bent 3 metus
                                  O kas būtų po 3 menesių? Kodėl tada susidariusi kairiųjų koaliciją turėų iširti?
                                  Flickr

Comment

Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                    O kas būtų po 3 menesių? Kodėl tada susidariusi kairiųjų koaliciją turėų iširti?
                                    girdėjai ką nors apie prezidento rinkimus?

Comment

aš nemanau, kad prezidento rinkimai galėtų įtakoti koalicijų sudarymus ir panašiai. Jei klystu, pataisyk argumentais
                                      o buvo taip...

Comment

Parašė TukasLT Rodyti pranešimą
                                        aš nemanau, kad prezidento rinkimai galėtų įtakoti koalicijų sudarymus ir panašiai. Jei klystu, pataisyk argumentais
                                        Prezidentas kiekvieną seimo išleistą įsakymą turi pasirašyti arba vetuoti. Jei jis pasirašo - įstatymas tampa galiojančiu nuo paskelbimo "Valstybės žiniose".
                                        Jei prezidentas vetuoja seimo priimtą įstatymą - seimas turi dar kartą balsuoti už tą įstatymą, tik šį kartą jau dviem trečdaliais balsų, tokiu būdu panaikindamas prezidento veto galią. Tai yra, 94 seimo narių balsais. vadinasi, jei prezidentas turi 48 seimo narių palaikymą - seimui papraščiausiai nepavyks priimti jokio įstatymo, kuris nepatiks prezidentui (t.y. šiuo atveju ir opozicijai), taigi valdžia bus priversta persiformuoti. Tegu mane kas nors pataiso, jei kažkur suklydau

Comment

girdėjai ką nors apie prezidento rinkimus?
                                          Ir ką tai turi bendro su seimo darbu? Prezidento visai kitos funkcijos nei seimo. Nematau kaip galėtų sugriauti prezidentas valdančiąją koaliciją nors to ir norėtų.
                                          Flickr

Comment

Working...
                                          X