Kodėl nesutikau “sudirbt” L.Kukuraičio per LRT laidą “Dienos tema”
http://lithuanian-economy.net/2019/0...a-dienos-tema/
Galbūt tai mano klaidingas supratimas, tačiau Edmundui Jakilaičiui išėjus iš LRT ir geriausią dienos laiką gavus “Dienos tema” laidai, ją bei „LRT Forumas“ vedantys žurnalistai, mano supratimu, laidos kokybės nepagerino. Ritos Miliūtės, Audriaus Matonio, Indrės Makaraitytės ar Raigirdo Musnicko stilius man labai primena Edmundo Jakilaičio stilių: pasikviesti į studiją svečią, kurį norisi “nulinčiuoti” ar “sudirbti”, pasikviesti kas tai gali padaryti (jeigu pačiam žurnalistui tai neįveikiama tema), laidos metu inicijuoti konfliktą tarp pašnekovų ir leisti konfliktui kurti laidos turinį, arba tiesiog, visos laidos metu, stengtis priversti pasiduoti pašnekovą, jog pastarasis pripažintų klydęs, blogai elgęsis ir jog laidos vedėjos ar vedėjo ex ante nuostatos buvo teisingos… daugmaž šlovė pasiekta tada, kai laidos pabaigoje galima sušukti: “Tegyvuoja vedančiojo tiesa”. Tai pastebima ir šių žurnalistų / laidų vedėjų laidose kituose kanaluose Žinių Radijo, ar Laisvės TV eteriuose, taigi problema ne pačiame LRT per se.
Tiesa, panašų stilių yra įvaldžiusi ir lrytas.tv „Lietuva tiesiogiai” vedėja D.Žeimytė, kuri man regis irgi perėmė buvusio savo kolegos E.Jakilaičio stilių.
Tiesa, panašų stilių yra įvaldžiusi ir lrytas.tv „Lietuva tiesiogiai” vedėja D.Žeimytė, kuri man regis irgi perėmė buvusio savo kolegos E.Jakilaičio stilių.
Comment