Nenoriu kurti naujos temos, tai gal kaip artimiausią žiniasklaidai priklijuosiu čia. Kalba eina apie propagandą ar žinių skleidimą pasauliniu mastu. Vyresni žmonės puikiai prisimena, kaip sovietmečiu klausydavom žinių iš užsienio trumpomis bangomis, bet apart visokių BBC i VOA būdavo daugybė rusiškų stočių, visokios Majak ir panašios rusų pasaulinės tarnybos. Dabar jos praktiškai išnykusios o eteryje stipriai dominuoja kinai. Klausimas būtų, kam jiems to reikia ir kodėl metami tam reikalui dideli pinigai?
Štai prisegu vaizdelį iš elektroninio skanerio, kuriame matome 19m diapazone dirbančias radijo stotis:
O tai rimtai niekam nekyla prieštaringų minčių, kai tą pačią savaitę vienas ir tas pats leidinys dėsto, kad:
1. V. Putinas kenčia nuo Aspergerio sindromo
2. V. Putinas, užkietėjęs KGBistas, kaip mat užčiuopia pašnekovo silpnąsias vietas ir negailestingai jas išnaudoja
Neteisybę parašė apie mūsų žiniasklaidą? Pats ponas nematote, kokių nesąmonių kartais paskleidžia?
Objektyvumas šioje vietoje ir baigiasi - jei neigiama informacija yra apie Putiną, tai nesvarbu nei šaltinis, nei autorius
Čia įdomus reiškinys Lietuviai – aktyviausi portalų skaitytojai visoje ES http://vz.lt/article/2015/3/23/lietu...ojai-visoje-es
Ar tai reiškia, kad popierinė žiniasklaida prasta ir brangi, ar tiesiog internetinis turinys labiau pažengęs?
Kažkaip gana staigiai "reorganizavo". Penktadienį pranešė, o balandžio 1 d. jau nedirbs.
Na ką gi, bus daugiau "aktualijų" iš papų ir užpakalių fronto, kur link mūsų žiniasklaida sėkmingai dreifuoja.
Baigiu suprasti, kodėl Lietuvoje tokia populiari internetinė žiniasklaida. Save gerbiantys kitų šalių portalai, matyt, dar nepasiekė tokio lygio, jog matomiausioje vietoje skelbtų tokias "aktualijas". Mokslo labui pasigamino jogurto iš savo makšties bakterijų ir paragavo http://www.delfi.lt/mokslas/mokslas/...#ixzz3VtwFg6Cu
Lenkija susirūpino dėl Rusijos skverbimosi į šalies žiniasklaidą bei prorusiškų jėgų suaktyvėjimu:
Kai kurie analitikai pažymi, jog V. Putino propaganda pamažu braunasi į šalies žiniasklaidą. Neseniai Rusijos valstybinė naujienų agentūra „Sputnik“ įkūrė antrinę lenkų radijo stotį ir naujienų portalą, kurie neslepia, jog skleidžia prorusišką požiūrį. Šalyje taip pat buvo atsiradę portalų, kurie skatino lenkus atsiimti savo buvusias teritorijas Lietuvoje ir Ukrainoje. Lenkijos užsienio reikalų ministras Grzegorzas Schetyna praėjusį mėnesį tikino, kad lenkams reikia išlikti itin budriems ir stebėti, kas finansuoja tokias partijas bei įmones ir kam jos dirba. Jis pridūrė, jog Varšuva yra susirūpinusi dėl to, kad Kremliaus propaganda patenka į Lenkijos žiniasklaidą.
Dėliokim taip: dar prieš dešimt dienų aš buvau vyriausiasis redaktorius. Ir man niekas neturėjo ar bent jau nereiškė jokių esminių priekaištų dėl mano darbo. Mažėjant žurnalistų skaičiui, skaitomumas ir tekstų kultūra kilo. Su 15 min.lt, kuris prieš trejus metus buvo beveidis, pradėjo skaitytis, mus ėmė gerbti. 15min.lt praėjusiais metais pirmąkart atnešė grynojo pelno. Žurnalistų profesionalumas kilo ne dienomis, o valandomis. Bet šiandien jau nesu vyr. redaktorius.
Šiaip Valatka galėtų bandyti jėgas socialinėje erdvėje ir savo bloge bei reguliariais straipsniais toje pačioje žiniasklaidoje, rašytų knygas. Yra vienas geras pavyzdys, kaip tai atrodo realybėje: Užkalnis.
Yra ir kardinaliai priešingas pavyzdys: Račas. Kuris irgi, berods, buvo kažkokiu direktorium BNS. Dabar tapo prasigėrusiu bomžu.
Jeigu Valatka yra kažko vertas, viskas bus ok. Nevykėlis jis tikrai nėra, tik aš not sure dėl jo sugebėjimo šiek tiek perlipti per savo ego ir honor'ą, norint parašyti kažką tikrai įdomaus ir tinkamo pardavimui.
Šiaip Valatka galėtų bandyti jėgas socialinėje erdvėje ir savo bloge bei reguliariais straipsniais toje pačioje žiniasklaidoje, rašytų knygas. Yra vienas geras pavyzdys, kaip tai atrodo realybėje: Užkalnis.
Yra ir kardinaliai priešingas pavyzdys: Račas. Kuris irgi, berods, buvo kažkokiu direktorium BNS. Dabar tapo prasigėrusiu bomžu.
Jeigu Valatka yra kažko vertas, viskas bus ok. Nevykėlis jis tikrai nėra, tik aš not sure dėl jo sugebėjimo šiek tiek perlipti per savo ego ir honor'ą, norint parašyti kažką tikrai įdomaus ir tinkamo pardavimui.
Nelabai suprantu, kokia problema tokiam žmogui kaip Valatka atsidaryti savo privatų portalą ir jame rašyti laisvai ką nori. Be jokių ant galvos lipančių direktorių. Net tokia smulkmė kaip aš turiu savo nuosavą puslapį kuriame ką nors ir parašau kai netingiu ir niekas man nediktuoja ką rašyti.
Comment