Parašė tajus
Rodyti pranešimą
Visų pirma, tokie Ramanausko, Užkalnio ir Co. patrolinimai ir yra patrolinimai. Tai satyriškas, įžulus, nekorektiškas ir provokuojantis humoras. Būtent humoras. Tavo mintys, kurios aiškiai suponuoja, kad to reiktų "neleisti", man dvelkia senu geru pašvinkusiu Euro-kairuolišku politiniu korektiškumu, nuo kurio, beje, šiuo metu gangrenuoja jau ne viena Europos šalis (Lietuva, dėkui Dievui, bent kol kas nėra viena iš jų). Čia paminėtinos UK ir Skandinavijos šalys (visų pirma Švedija).
Taip kad neriektų pykti dėl humoro. Konservatoriai dėl to savo elektorato tikrai nepraras. Jei kas ir praranda elektoratą, tai Socdemai (tereikia pažiūrėti, kokia situacija miestuose). O klounų-populistų partijos nunyks savaime. Taip kad jokiu būdu nevesčiau jokių išvadų iš tokio šitų humoristų elgesio.
Vėlgi, jie nėra partijų reprezentatoriai. Tai dešiniųjų pažiūrų žurnalistai-humoristai-troliai. Juos, beje, followina, sakyčiau, netgi labai solidi Lietuvos visuomenės dalis (pasižiūrėk į jų subskraiberių sąrašus).
Ir, imho, didžiausia kvailystė tokius žmones tapatinti su chamiškais vairuotojais, ar besipiktinančiais parduotuvių klijentais, kurie nežino, ko nori. Kiek seku tų veikėjų rašliavas, tai būtent iš tokių jie tyčiojasi.
Čia panašiai kaip Izraelis vs Hamas. Be didesnių ceremonijų duoda į galvą Hamas ir panašioms atmatoms. Nors Izraelio jokiu būdu nepavadinsi necivilizuota ar laukine valstybe. Tiesiog buvo nuspręsta, kad su atmatomis geriausia kalbėti atmatų kalba ir metodais. Izraelio atveju, kariniais veiksmais. Dešiniųjų "trolibano" atveju, nedviprasmišku ir profanišku rašymo stiliumi. Ir so fucking what? Ajajajaj, kaip nekorektiška. Vai vai vai. Ir, visgi, so what? Kas bus? Ogi nieko. Tarybukai, penktakoloniai, korektiški pseudo-intelektualai, paksininkai, svajojantys apie 1500Lt minimumą, bei visi jų draugai šiek tiek piktai paamsės (ko nors juokingo ir šmaikštaus iš jų nesulauksi, nes pas juos humoro jausmo nerasta) ir tuo viskas baigsis. O mes bent jau gardžiai pasikvatosime ir pažiūrėsime gražų šou.

Čia, beje, ką pats Užkalnis sako apie savo rašliavas:
Kai Algis Ramanauskas kūrė Radioshow personažus ar vėlesnius charakterius, ir pusė Lietuvos bliovė ir bliauna, kad nejuokinga ir pigu, jis nieko kito ir nesitikėjo. Jam ir nereikia, kad komunistinėms atrūgoms, žiūrinčioms KVN per Pervyj Baltijskij, arba Baskovo koncertų auditorijai, tai patiktų, kad jie suprastų ir apskritai ne jiems visa tai yra. Jie – tik objektai, jais pasinaudojama tiek, kiek reikia, ir bus pasinaudota vėl, kai reikės. Pajuokai, patyčioms ir sudirbinėjimui. Niekas nesakė, kad kurapkų medžioklės sezonas turi patikti kurapkoms.
Labai panašiai, kai aš sakau Duskit pavidolei, o manęs klausia – kur čia humoras, aš atsakau: humoras čia esi tu, nes klausi.
Taip, mes esame dešinysis Trolibanas - radikalūs, įžūlūs ir tikrai nesistengiantys patikti visiems, dešinieji . Mums užteks per akis to pusantro milijono žmonių (ar kiek daugiau), su kuriais mums pakeliui.
Labai panašiai, kai aš sakau Duskit pavidolei, o manęs klausia – kur čia humoras, aš atsakau: humoras čia esi tu, nes klausi.
Taip, mes esame dešinysis Trolibanas - radikalūs, įžūlūs ir tikrai nesistengiantys patikti visiems, dešinieji . Mums užteks per akis to pusantro milijono žmonių (ar kiek daugiau), su kuriais mums pakeliui.
O jeigu dar prisimeni kokius 1993-1994, kai TV eteryje siautėjo Radijo Šou, tikriausiai pameni, kad dar tais laikais ne mažiau riebiomis frazėmis buvo dergiamasi iš LDDP ir jų kontingento.
Sakyčiau Lietuva yra gana unikali visuomenė ta prasme, kad čia dar neužvaldė dvokiantis kairuoliškas politinis korektizmas, bet jau yra (ir seniau buvo) pakankamai progresyviai mastančių žmonių, kurie nestokojo gero humoro suvokimo. Tai, be abejo, nepatinka runkeliams&Co., iš kurių jie tyčiojasi, o dabar ima nepatikti ir begimstantiems politinio korektiškumo šaukliams.
Comment