Žnoma, teigiu. Tikėjimas čia nepadės. Lūkesčiai neturi būti perdėm optimistiniai, kuo tai kvepia mes galime stebėti jau dabar.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Pensijos, pensijų fondai, laiminga senatvė ir t.t.
Collapse
X
-
Parašė Sula Rodyti pranešimąPrarandama kintamoji Sodros pensijos dalis. Jeigu ji, išeinant pensijon, bus didesnė, nei jūsų sukaupta kasmėnesinė išmoka, prarasite pinigus. Bet kaupiami pinigai išėjus pensijon taps visiška jūsų nuosavybė, o Sodros (ar kas iš jos liks) pensijas reguliuos Vyriausybė
O dar vienas argumentas, dėl kaupimo rizikinguose fonduose, toks, kad visgi investicijos į fondus parodomos tik pinigine verte, o realiai tie pinigai yra nuo 25% iki 50% investuoti į akcijas, kurių kaina gali pradėti augti ekonomikai atsigavus. Tai reiškia, kad fondų vertei krentant nebūtinai yra prarandami pinigai. Be abejo svarbu išsirinkti gerą fondų valdytoją.Aš tikrai myliu Lietuvą!
Comment
-
Parašė daktaras Rodyti pranešimąnu kaupikai, ką galit pasiūlyti jaunam, neseniai dirbti pradėjusiam žmogui dėl pensijų kaupimo? verta, pliusai minusai ir pan?www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!
Comment
-
Parašė amiko Rodyti pranešimąPensijų fondai - tai leidimas disponuoti savo kaupiamomis lėšomis pensijų fondų įmonėms, o jos su tais pinigais žaidžia, investuodama į bet kokias investicines priemones.Post in English - fight censorship!
Comment
-
Šiaip prieš pasirašant sutartį su pensijos kaupimo investicine bendrove, patarčiau internete paieškot per google kuo daugiau žmonių atsiliepimų apie vieną ar kitą pensijų kaupimo bendrovę. Pusę lūpų prasitariu, kad su bankais geriau nepasirašyti pensijų kaupimo, aiškių argumentų negaliu pasakyt, bet kiek iš pažįstamų esu girdėjęs - tai vien blogus nusiskundimus. Pats asmeniškai kaupiu MP Pension Funds Baltic, kuris pastaraisiais metais buvo pirmasis Lietuvos pensijų kaupimo bendrovių sąraše pagal sėkmingas investicijas ir kaupiamąją grąžą.
Šiek tiek pletkų kitame forume >>>www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!
Comment
-
Parašė daktaras Rodyti pranešimąnu kai kurie šneka, kad bendroj sumoj gausis geriau, nei vien tik sodra... bet čia tas faktas, kad su bankais neverta - asmeniškai aš esu swedbanko klientas, jie mano kalbina smarkiai, bet žinodamas jų paskolų taškymą ir sunkią padėtį turbūt turėčiau net nesvarstyti jų pasiūlymo?Post in English - fight censorship!
Comment
-
ojojoj, kiek daug finansų konsultantų čia pas mus.. geriausias patarimas šiaip c2h'o dėl vaikų, rimtai. o apie dabartinių mūsų fondų ir jų valdytojų rezultatus ir kompetencija kalbėti dar per anksti, juolab šiuo metu, kai visas finansų pasaulis vos nesubyrėjo. Iš esmės, manau, labai didelio skirtumo tarp visų tų fondų nėra, belieka tik tikėtis, kad kai išeidinėsi į pensiją neatsitikų toks finansinis armagedonas kaip dabar. O šiaip laiku keisti rizikos laipsnį artėjant link senatvės tuose fonduose, o pasirinkti valdytoją tai siūlyčiau pasilyginus kaip jie valdo, ar geresni rezultatai nei rinkų indeksai atitinkamu laikotarpiu (kuo ilgesnė duomenų eilutė tuo geriau, visada atminkit) ar prastesni. o šiaip aš ir pats labai galvoju dabar, kad kuo didesnis bankas ir arčiau jis lovio, tai tuo saugesni ten pinigai ir kol neatėjo naujas boom-bust ciklo apogėjus reikia bėgt iš visokių smulkių firmelių.. in the end, nepaisant kai bepasirinksi, gyvenimas vis vien turi savo scenarijų.. o visos investicijos, nepamirškite, yra nulinės sumos žaidimai..Jūsų,
Analitikas PlėtRa™
Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.
Comment
-
na as tai nesirupinu jokiais pensiju findais, pvz kodel man moketi pinigus fondams, kad jie man pensijos metu moketu pensija jei as alternatyviai galiu tuos pinigus pats kur nors invetuoti ir taip kaupti sau pensija. Na paprastai snekant pats atliksiu sau pensiju fondo funkcijas. Kazkaip nesinori patiketi savo pinigus kiteims, kuriuos tik galbut atgausiu po XX metu
Comment
-
Parašė Gator Rodyti pranešimąna as tai nesirupinu jokiais pensiju findais, pvz kodel man moketi pinigus fondams, kad jie man pensijos metu moketu pensija jei as alternatyviai galiu tuos pinigus pats kur nors invetuoti
Comment
-
Parašė amiko Rodyti pranešimąŠiaip prieš pasirašant sutartį su pensijos kaupimo investicine bendrove, patarčiau internete paieškot per google kuo daugiau žmonių atsiliepimų apie vieną ar kitą pensijų kaupimo bendrovę.
Beje, aš išvis šiek tiek abejoju, ar sistema (bendrai) gali pasiekti grąžą, didesnę nei bendras (indekso) didėjimas?
Comment
-
Parašė c2h5oh Rodyti pranešimąBeje, aš išvis šiek tiek abejoju, ar sistema (bendrai) gali pasiekti grąžą, didesnę nei bendras (indekso) didėjimas?
Comment
-
hmm, tai kaip visgi su bankais? man jie irgi atrodo gana patikimi, visgi juos globoja jų motininės valstybės gana smarkiai... sakau - konkrečiai swedbankas, man ten sakė, kad bet kada galėsiu pakeisti operatorių, pinigai liks bet kokiu atveju. tai gal visai dzin, su kuo pradėsiu ar vis tiek verta gerai pasirinkti?
Comment
-
Parašė daktaras Rodyti pranešimąhmm, tai kaip visgi su bankais? man jie irgi atrodo gana patikimi, visgi juos globoja jų motininės valstybės gana smarkiai... sakau - konkrečiai swedbankas, man ten sakė, kad bet kada galėsiu pakeisti operatorių, pinigai liks bet kokiu atveju. tai gal visai dzin, su kuo pradėsiu ar vis tiek verta gerai pasirinkti?
O šiaip dėl bankų, tai aišku, kad jie patikimesni, nei šiaip kažkokios pensijų fondų bendrovės. Nors ir šiaip nėra labai jau daug pasirinkimo pensijų sistemoje http://www.pensijusistema.lt/index.php?-1663295177
Be to bankai turi savus analitinius padalinius, kurie vykdo įv. ekonomikos apžvalgas ir tyrimus, taip palengvindami darbą fondų valdytojams.Aš tikrai myliu Lietuvą!
Comment
-
Parašė daktaras Rodyti pranešimą/\ paskolų tikrai neketinu imti - būstas savas yra, o visiems kitiems reikalams tikrai paskolos nereikia na toliau dar žiūrėsiu, gal kas ką gero čia parašys
Kad dalyviams būtų lengviau juos palyginti, įstatymas leidžia imti tik dviejų rūšių atskaitymus. Įstatymas nustato ir jų maksimalius dydžius. Kaupimo bendrovei neleidžiama atskaityti daugiau kaip 10% nuo kiekvienos įmokos į pensijų fondą ir daugiau kaip 1% nuo kiekvienos pensijų sąskaitos vertės per metus. http://www.pensijusistema.ltAš tikrai myliu Lietuvą!
Comment
-
Parašė daktaras Rodyti pranešimąkelis kart swedbanke klausiau - kiek man tai pas jus kainuos, tai sakė 1 procentą per metus nuo sukauptos sumos, tai kas dar per kitokie 10 procentų ??Aš tikrai myliu Lietuvą!
Comment
Comment