Parašė zixelis
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Kainos Lietuvoje ir kitur
Collapse
X
-
Tiesa, ėjimas gerti į pub'us Anglijoje yra labiau kultūros ir tradicijos dalykas.
Po Londono buvau kiek nustebęs Miuncheno gatvėse ir parkuose matydamas žmones besivaikščiojančius po parką ar tieiog gatvėje ir gurkšnojančius alų. Anglijoje į tokius būtų žiūrima kreivai ir būtų laikoma nelabai gera maniera. Nors Vokietijos nemandagia ar nemanieringa šalimi tikrai nepavadinsi (ypač Bavarijos).
Tiesą pasakius, toks visuotinis ėjimas gerti į vienos rūšies gėryklą, žiūrint iš mano varpinės, yra gan kvailas dalykas. Suprantama, kai žiemos metu esant šaltam orui norisi kur nor įlįsti į vidų, bet vasarą tikrai yra daugiau galimybių ir labai dažnai alaus pagurkšnojimas parke ant žolės bent man atrodo priimtinesnis tiek kainos, tiek aplinkos prasme. O turint omeny, kad dauguma angluškų pub'ų yra gan atsmumiančios vietos (higienos, kvapų ir interjero estetikos prasme), toks visuotinis pomėgis man sunkiai suvokiamas.
Comment
-
Iliustracija - penktadienio vakaras prie Sičio pub'u, š.m. rugpjūtį
priešais Liverpool Street stotį
Pieštuko papėdėj
Tarpuvartėj
p.s. labai pamėgau britų paprotį bare gerti atsistojusPaskutinis taisė zanaz; 2009.12.22, 03:31.You can change your car, you can change your house, you can change your Wetherspoon, you can change your wife or religion, even you can change your sex. But you can never change the team you support...
Comment
-
Parašė zixelis Rodyti pranešimąas uz Jona gal siek tiek pabandysiu paaiskint: is ko gyvena Londono pubai? cia yra tokia mada, kad po darbo (o penktadieni tiesiog privaloma) reikia nueit islenkt bokala ar taurele kur i bara, negu nusipirkt bonke parduotuvej ir isgert namuos. Cia kitoks poziuris - niekas namuose nebaliavoja, daugiausiai vis eina i viesuma, i barus, kavines ir tt. Lietuvoj gi populiaru kelti balius namuose
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąViena yra santykinis pigumas, bet kai net absoliučiais skaičiais gerokai daugiau uždirbantis miestas/valstybė daugelyje sričių (pvz. maisto, viešojo transporto) yra pigesnė už gerokai skurdesnę valstybę, tuomet tikrai atrodo keista.
Tai cia labai normalus dalykai. Metro mieste su keliais milijonais gyventoju visada bus pigesnis nei kokiame vilniuje. O jei pastatytum metro balbieriskyje,tai ten turtu buti is vis kosmines kainos. Kuo daugiau zmoniu naudojasi tavo paslauga tuo labiau ja galima atpiginti.
Comment
-
Parašė taspac Rodyti pranešimąKaip tik sias mintis ir as nroejau rasyti. LT dar tik auga karta, kuri pramogauja ne namie... visi musu teveliai dazniausiai susirenka pas kazka namie ir suka bonkele
Comment
-
Parašė qwe Rodyti pranešimąMielai suktu ta bonkele ir kokiam bare, bet kad kainu skirtumai ganetinai dideli
Comment
-
Pas mus dar yra gajus mastymas kad mokam tik uz gerima, lyg kabakas nieko daugiaui neduoda kaip gerima... o tai, kad bare yra padavejos, aptarnavimas, virtuve, kartais programa, atmosfera, zodziu sukurta erdve spec tam.... o uz ja moketi nereikia? Pas lietuvius dar nera tokio suvokimo, jie lygina ta fakta kie kainuoja alus parduotuveje ir kiek bare, taskas... daugiau nieko.
Comment
-
Parašė praeivis Rodyti pranešimąTai cia labai normalus dalykai. Metro mieste su keliais milijonais gyventoju visada bus pigesnis nei kokiame vilniuje. O jei pastatytum metro balbieriskyje,tai ten turtu buti is vis kosmines kainos. Kuo daugiau zmoniu naudojasi tavo paslauga tuo labiau ja galima atpiginti.
Beje, Londono metro (Londonas gerokai didesnis už Singapūrą) taip pat keleriopai brangesnis.
Comment
-
to taspac:
Viskas ok kai kaina tarkim ~3 kart didesnė. Bet kai kažkokioj prarūkytoj baisiai atrodančioj skylėj kaina nuo parduotuvinės skiriasi ~10 kartų... Man tiesiog tai atrodo nelogiška. Suprantu kai tokios kainos būna užmestos už nuostabų vaizdą, nepriekaištingą aptarnavimą, skanų maistą, gražų interjerą ir t.t. Pabandyk įsivaizduot paprastą aludę Vilniui kur alaus bokalas kainuotų ~20 LTL, juk logikos mažai, ar ne?No one really knows
Which way the wind blows
Comment
-
Parašė adebisi Rodyti pranešimąto taspac:
Viskas ok kai kaina tarkim ~3 kart didesnė. Bet kai kažkokioj prarūkytoj baisiai atrodančioj skylėj kaina nuo parduotuvinės skiriasi ~10 kartų... Man tiesiog tai atrodo nelogiška. Suprantu kai tokios kainos būna užmestos už nuostabų vaizdą, nepriekaištingą aptarnavimą, skanų maistą, gražų interjerą ir t.t. Pabandyk įsivaizduot paprastą aludę Vilniui kur alaus bokalas kainuotų ~20 LTL, juk logikos mažai, ar ne?
Comment
-
Parašė vap Rodyti pranešimąPrancūzijoj restorane suvalgyti moliuskų su vynu taip pat gali pigiau negu Lietuvoje.
Palygininkit bulvių ir šnapso kainas, ir vaizdelis bus kitoks.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąBet juk aš lyginu metro kainą su autobuso kaina. Vilniuje metro kol kas nėra.
Beje, Londono metro (Londonas gerokai didesnis už Singapūrą) taip pat keleriopai brangesnis.
Ne miesto diduma hektarais reikia lyginti ,o jame gyvenanciu zmoniu skaiciu. Jei tavo transporto sistema pilnai apkrauta,jei ja vaziuoja daug zmoniu (nesvarbu metro ar autobusas), tuomet bilietas salyginai gali buti pigesnis. Jei transporto priemone apkrauta tik dalinai ir ja vaziuoja vos keli zmones ,bilietai aisku bus brangesni, nes eksploatacijos kastai beveik nesiskirai abiem atvejais.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąŠiaip kartais išties ir man kyla panašūs klausimai. Tik nebūtinai dėl Vilniaus ar Londono (šiuo atveju lyginame išsyvysčiusią šalį su besivystančia, dėl ko tokie skirtumai yra suprantami). Visgi, tarkim, būdamas Singapūre nesuprantu, kodėl maistas pigiame restorane ten kainuoja pigiau, nei pigiame restorane Vilniuje arba kodėl važiuoti tenykščiu blizgančiu metro kainuoja pigiau, nei autobusu Vilniuje? Lietuvoje bent jau auginamas ir gaminamas maistas, kuomet 100% tenykščio maisto (kaip ir visų kitų resursų) yra importuojama... jau nekalbu apie žemės trūkumą ir dėl to dideles NT kainas, kas teoriškai turėtų atsiliepti ir tame NT teikiamų paslaugų kainai.
Viena yra santykinis pigumas, bet kai net absoliučiais skaičiais gerokai daugiau uždirbantis miestas/valstybė daugelyje sričių (pvz. maisto, viešojo transporto) yra pigesnė už gerokai skurdesnę valstybę, tuomet tikrai atrodo keista.Paskutinis taisė Lettered; 2009.12.22, 15:38.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąTiesa, ėjimas gerti į pub'us Anglijoje yra labiau kultūros ir tradicijos dalykas.
Po Londono buvau kiek nustebęs Miuncheno gatvėse ir parkuose matydamas žmones besivaikščiojančius po parką ar tieiog gatvėje ir gurkšnojančius alų. Anglijoje į tokius būtų žiūrima kreivai ir būtų laikoma nelabai gera maniera. Nors Vokietijos nemandagia ar nemanieringa šalimi tikrai nepavadinsi (ypač Bavarijos).
Tiesą pasakius, toks visuotinis ėjimas gerti į vienos rūšies gėryklą, žiūrint iš mano varpinės, yra gan kvailas dalykas. Suprantama, kai žiemos metu esant šaltam orui norisi kur nor įlįsti į vidų, bet vasarą tikrai yra daugiau galimybių ir labai dažnai alaus pagurkšnojimas parke ant žolės bent man atrodo priimtinesnis tiek kainos, tiek aplinkos prasme. O turint omeny, kad dauguma angluškų pub'ų yra gan atsmumiančios vietos (higienos, kvapų ir interjero estetikos prasme), toks visuotinis pomėgis man sunkiai suvokiamas."I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002
- George W. Bush President of the USA
Comment
Comment