Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Smulkusis verslas

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

As, vadovaujantis tokia logika, apskritai negalima nieko pirkti, nes galbut ta preke buvo pagaminta naudojant vergus
    Kazi kaip del mano laptopo? Jis irgi "Made in China". Kazi, kiek vergu prie jo plusejo?

Manau prekybininkai ir visi kiti patys supranta, kas jiems labiau apsimoka - gaminti vietoje ar importuoti is Kinijos. Niekas nieko is kilnios idejos versle nedaro, nes viskas remiasi i kastus,... tiesiog elementari matematika. Kazi ar pats pirktum kojines ar batus, kurie kainuotu 3 kartus daugiau, bet nebutu geresnes kokybes.

Taip pat kalbu ne apie verslo remima, o bent jau dirbtiniu kliuciu panaikinima, kurios valstybei ne tik neduoda jokios naudos, bet nuolat kenkia! Leiskim zmogui bent jau atsidaryti savo maza kompanija, o ka jis su ja darys (kurs ar importuos), palikim spresti jam paciam! Siandien netgi tai Lietuvoje sunku padaryti, nes kazkas kazkur nori kontroliuoti ir drausti, nes taip ji auklejo vaikysteje, mokykloje pijonieriu laikais ir kokiame nors Maskvos politechnikume ar watever. Apie tai as kalbu.
    Paskutinis taisė John; 2007.10.12, 13:21.

Comment

Nežinau tiksliai apie SVV galimybes Lietuvoje, bet, kas draudžia dirbit pagal Verslo Liudijimą (deja, nežinau tikslių įkainių), bet pati procedūra man atrodo nueiti į mokesčių inspekciją susimokėti ir viskas (jei klystu pataisykit).

Jei per metus neviršyji 100 tūkst. moki tik socialinio draudimo mokestį. Tad kokios problemos? Be to į verslo liudijimą gali įtraukti ir kitus šeimos narius ir etc.

Deja, pats turiu tik liūdną patirtį šioje srityje, nes paslaugas, kurias norėjau teikti negali būti teikiamos pagal verslo liudijimą.
      P.

Comment

Parašė Rodyti pranešimą
        Apranga ir avalynė, įsigilinkim, iš kur dažnai importuojama? Iš Kinijos. Apie vergovę (labai reali vergovė, aš neperlenkiu) Kinijoj esat girdėję? Apie darbo sąlygas ten? Kaip išgaunamas tas prekės pigumas? Neretai darbo sąlygomis, prieštaraujančiomis žmogaus teisėms ir tiesiog žmoniškumui. Ar jūs norite tai remti?
        Pirkdamas Nike, Promod, Zaros (kai kurią produkciją) irgi remi vergovę Kinijoje...Tad negeneralizuok tik iki turgaus produkcijos.
        Kopenhaga/Roskildė / Stokholmas I II III IV
        Dordrechtas/Haarlemas
        Nesebaras/Plovdivas
        Kiolnas

Comment

Šiame kontekste noriu paminėti Šiaulių bei Vilniaus verslo inkubatorius, kurie šiuo metu ypač labai sėkmingai vysto savo veiklą. Įmonių (pradedančių ar norinčių pradėti jaunų verslių žmonių), norinčių įsikurti šiuose inkubatoriuose yra nemažos eilės. Nemaža dalis įmonių būtent čia pradeda savo veiklą, nes sudaromos puikios pozicijos startui: suteikiamos patalpos, nemokamai, biuro įranga, kancelerinės priemonės, vedami (nemokamai arba pusiau nemokamai) verslo seminarai ir pan.)... Tik prekybos srityje smulkiesiems nesudaromos tokios sąlygos...

Comment

Nelabai suprantu, ką verslo inkubatoriai ar įmonės atidarymo procedūros užjūryje turi bendro su infliacija Lietuvoje

Comment

/\
              Siūlyčiau diskusiją apie smulkų verslą iškelti į atskirą temą, nes visai įdomi diskusija gavosi.

Comment

Parašė John Rodyti pranešimą
                As, vadovaujantis tokia logika, apskritai negalima nieko pirkti, nes galbut ta preke buvo pagaminta naudojant vergus

Kazi kaip del mano laptopo? Jis irgi "Made in China". Kazi, kiek vergu prie jo plusejo?
                Vergai per buki, kad kompiuterių elementus gamintų, gal nebent surinkti galėtų.

O jei rimtai, tai boikotuokim kiniškas prekes, tada tikrai neprašausim.

O jei dar rimčiau, nėra neįmanoma atskirti, kur yra prekės falsifikatas, o kur ne. Dėl vergovės sudėtingiau, kur prie žemos prekės kainos prisidėjo nežmoniškos darbo sąlygos su pigiu atlyginimu, nustatyti sunkiau, tačiau galima būti pakankamai tikriems, kurios firmos savo gamyboje to nenaudojo, nors ne šimtu procentų. Tačiau galima užtikrintai pasakyti viena - pirkdamas prekę abejotinos reputacijos turguje, paremti žmonių teisių pažeidimus turi kur kas didesnę tikimybę.

Visos pasirinkimo teisės yra tavo ir tik tavo, rinkis, tą darysiu ir aš ir vadovausiuos savo požiūriu

Manau prekybininkai ir visi kiti patys supranta, kas jiems labiau apsimoka - gaminti vietoje ar importuoti is Kinijos. Niekas nieko is kilnios idejos versle nedaro, nes viskas remiasi i kastus,... tiesiog elementari matematika.
                Labai teisingai pasakyta. Bet, Jonai, tai ir puiku, tegul jie importuoja. O mes, remdamiesi analogiška logika (logikos esmė paryškinta), remsim pirmiausiai ir labiausiai tuos, kurie mums duoda daugiau naudos, t.y., tuos, kurie gamina vietoje, o ne importuoja Ar gi ne puiku.

Kazi ar pats pirktum kojines ar batus, kurie kainuotu 3 kartus daugiau, bet nebutu geresnes kokybes.
                Deja, tai neturi daug bendro su realybe. Kokybė skiriasi netgi labai.

Nepirkčiau prekės, jei jos kaina būtų užkelta dirbtinai. Tada aklai nesivadovaučiau - „pirk prekę lietuvišką“, bet kai kainos skirtumas atitinka kokybės skirtumą, stengčiausi įsigyti tą variantą, kuris labiausiai atitiktų man optimalų kokybės ir kainos santykį. Šis santykis priklauso nuo žmogaus pajamų, nesu turtingas, tikrai, tačiau šis santykis, mano atžvilgiu, vis dėl to, nėra palankus Kinijos šlamšto importui (ne viskas, kas iš Kinijos, yra šlamštas).

Taip pat kalbu ne apie verslo remima, o bent jau dirbtiniu kliuciu panaikinima, kurios valstybei ne tik neduoda jokios naudos, bet nuolat kenkia! Leiskim zmogui bent jau atsidaryti savo maza kompanija, o ka jis su ja darys (kurs ar importuos), palikim spresti jam paciam!
                Su tuo sutinku, dirbtinių kliūčių nereikia niekam. Bet, jei norime remti, rinkimės racionaliai, o ne chaotiškai. O ginčyti tam tikros kontrolės palaikymo būtinybę nėra teisinga, mano manymu. Jau anksčiau minėjau, priespaudos nereikia, bet visiškai paleisti vadžių - taip pat. Tiesiog kontrolė turi būti tokia, kad netrukdytų verslui ir neatbaidytų nuo iniciatyvos to imtis.

Parašė tivoli Rodyti pranešimą
                Pirkdamas Nike, Promod, Zaros (kai kurią produkciją) irgi remi vergovę Kinijoje...Tad negeneralizuok tik iki turgaus produkcijos.
                Tačiau galima užtikrintai pasakyti viena - pirkdamas prekę abejotinos reputacijos turguje, paremti žmonių teisių pažeidimus turi kur kas didesnę tikimybę.
                Parašė Romas Rodyti pranešimą
                Nelabai suprantu, ką verslo inkubatoriai ar įmonės atidarymo procedūros užjūryje turi bendro su infliacija Lietuvoje
                Jau minėjau, kad šios temos pranešimus apie smulkųjį verslą Lietuvoje reikėtų iškelti į atskirą atitinkamai pavadintą temą. Tu turi visas galimybes tai padaryti, tad pirmyn
                Paskutinis taisė ; 2007.10.12, 22:33.
                Įžvalgos.lt - FB - G+

Comment

Sorry, Aš, bet tu sneki kazkokius vejus, kurie neturi daug bendro nei su ekonomine logika, nei su realybe apskritai.

O jei rimtai, tai boikotuokim kiniškas prekes, tada tikrai neprašausim.
                  kadangi dugelis maisto produktu vienaip ar kitaip kenkia, nebevalgykim nieko... ir nekvepuokim uzterstu oru... tikrai neprasausim. Bus sveiki plauciai, kepenys ir inkstai... Uzsisiukime nosi ir burna ir problemu kaip nebuta. Logiska!

Comment

Sorry, Aš, bet tu sneki kazkokius vejus, kurie neturi daug bendro nei su ekonomine logika, nei su realybe apskritai.
                    Šaunu, kad turi savo nuomonę

kadangi dugelis maisto produktu vienaip ar kitaip kenkia, nebevalgykim nieko... ir nekvepuokim uzterstu oru... tikrai neprasausim. Bus sveiki plauciai, kepenys ir inkstai... Uzsisiukime nosi ir burna ir problemu kaip nebuta. Logiska!
                    Po tų mano žodžių, kuriuos tu komentavai šia citata, buvo parašyta tai, kas leido suprasti, jog į juos rimtai reaguoti nereikėjo, juk galėjau nujausti, kokia bus tavo reakcija, tad kodėl tavęs nepaerzinti (turbūt nepavyko)
                    Įžvalgos.lt - FB - G+

Comment

As, taip ir nesupratau tavo poziurio i tai, kad Lietuvoje keliamos dirbtines kliutys smulkiajam verslui.

Ka bendro turi nelegalios ar nelabai legalios prekes is Kinijos ir nezmoniskos salygos Lietuvoje pradeti smulkuji versla?

Comment

As, taip ir nesupratau tavo poziurio i tai, kad Lietuvoje keliamos dirbtines kliutys smulkiajam verslui.
                        Į dirbtines kliūtis žiūriu tik neigiamai. Atsakiau tikrai paprastai

Ka bendro turi nelegalios ar nelabai legalios prekes is Kinijos ir nezmoniskos salygos Lietuvoje pradeti smulkuji versla?
                        Čia mes „susikertam“. Kaip jau minėjau, jei kalbėsim apie turgavietes, tai Lietuvoje, bent Kaune, kuriamos naujos (įvardijau tris, kas tikrai nėra mažai). Tiesiog norėjau pasakyti, kad reikia remti tuos (iš smulkiojo verslo atstovų), kurie duos daugiau naudos. O kontrolės, iki tam tikro lygio, nelaikau nežmoniškomis sąlygomis verslui. Aš tikrai abejoju, kad, jei esi sąžiningas verslininkas, rūpiniesi tuo, ką parduodi ir tais, kurie perka, tu turėsi dėl to problemų.

Dėl kitų sferų, ne turgaviečių, nuo kurių prasidėjo diskusija, reikėtų kalbėti konkrečiai ir atskirai, gal kažką kitaip pasakyčiau.

Norint prieštarauti požiūriui į smulkųjį verslą Lietuvoje, siūlau pradėti nuo korupcijos. Kiek puikių idėjų ji yra numarinusi.

Ir, Jonai, dirbtinės kliūtys nėra prekių ar gaminių kokybės kontrolėje, finansų kontrolėje, kaip jau sakiau, jei neprasikaltai, tai praktiškai neturės įtakos. Sutikčiau su tavimi, jei, kaip dirbtinę kliūtį, įvardintum Lietuvoje esantį biurokratinį aparatą ir jo sudėtingumą. Jis toks išpampęs, nerangus ir neveiklus, kad tikrai po penkių stalčių į šeštąjį jaunas nepatyręs ir gal dar kiek neryžtingas verslininkas, tikėjęsis visai kitokio naudingos iniciatyvos priėmimo, nebenorės belstis.
                        Paskutinis taisė ; 2007.10.13, 02:07.
                        Įžvalgos.lt - FB - G+

Comment

As, kap vertinti tai, kad faktiskai dirbti nepradejusi imone (t.y. tik uzregistruota) apkraunama mokesciais? Ar nebutu kur kas logiskiau mokescius imti tik is tu, kurie daro kokia nors apyvarta? Tai tiesioginis stabdys apskritai bet kokiam smulkiajam verslui... tiesiog visiskas absurdas!

Ir siaip pavyzdelis (toli grazu ne is turgaus sferos). Mano artimas pazistamas (giminaitis/e) zmogus isteige teisiniu paslaugu imone... nuo pat pradziu reikia moketi visai nemazus mokescius, nors klientu ir apyvartos kol kas nera... dabar jau galvoja apie imones uzdaryma, nes nemato prasmes moketi mokescius uz kazka, kas nevyksta...

Ir KODEL, tavo manymu, Lietuvoje taip sunkiai kuriasi smulkusis verslas? Ir KODEL jis taip lengvai kuriasi Airijoje ar D. Britanijoje? Kodel tie patys lietuviai savo verslus Airijoje ir D.Britanijoje kuria lyg grybus po lietaus? Ar tikrai nereiktu nieko is nieko pasimokyti? Ar ir toliau viska darysime "gerai" be niekieno pagalbos?

Cia ir problema... problemos nepripazinimas. Panasiai kaip ir su SSRS, kur viskas buvo "labai gerai", iki kol viena diena viskas nesugriuvo. Problema yra, ji labai didele, labai aiski ir ja reikia naikinti. Taskas.
                          Paskutinis taisė John; 2007.10.13, 02:24.

Comment

As, kap vertinti tai, kad faktiskai dirbti nepradejusi imone (t.y. tik uzregistruota) apkraunama mokesciais? Ar nebutu kur kas logiskiau mokescius imti tik is tu, kurie daro kokia nors apyvarta? Tai tiesioginis stabdys apskritai bet kokiam smulkiajam verslui... tiesiog visiskas absurdas!
                            Kaip manai, nuo kokio dydžio metinės apyvartos turėtų būti imami mokesčiai?

Šiuo metu įmonei, neviršijančiai 100 000 litų metinės apyvartos yra sudarytos pakankamai geros lengvatinės sąlygos. Nors sunku įvertinti pakankamai/nepakankamai.

Ir siaip pavyzdelis (toli grazu ne is turgaus sferos). Mano artimas pazistamas (giminaitis/e) zmogus isteige teisiniu paslaugu imone... nuo pat pradziu reikia moketi visai nemazus mokescius, nors klientu ir apyvartos kol kas nera... dabar jau galvoja apie imones uzdaryma, nes nemato prasmes moketi mokescius uz kazka, kas nevyksta...
                            Nežinau specifikos, negaliu pakomentuoti. Gal mokesčiai tikrai yra per dideli. Jei įmonė negali dirbti pelningai tik dėl mokesčių, bet ne dėl to, kad yra prastas vadovavimas ir paprasčiausiai prasta investicija, tada taip, greičiausiai tu teisus. Bet nesu tikras, kad yra būtent taip.

Ir KODEL, tavo manymu, Lietuvoje taip sunkiai kuriasi smulkusis verslas? Ir KODEL jis taip lengvai kuriasi Airijoje ar D. Britanijoje? Kodel tie patys lietuviai savo verslus Airijoje ir D.Britanijoje kuria yg grybus po lietaus?
                            Atminkim ir tai, kad Britanijoje ar Airijoje yra visai kita perkamoji galia. Aš juk nesakiau, kad Lietuvoje nėra sudaromos dirbtinės kliūtys smulkiajam verslui, aš netgi pats jas įvardijau. Aš tik nesutikau su tuo, ką tu anksčiau suminėjai, kaip pagrindines kliūtis. Tik dėl mokesčių reikėtų pasvarstyti, man sunku pasakyti kokio dydžio ir ar išvis jie turėtų būti imami ir kada jau reikėtų juos imti. Tam reikalingi tam tikri paskaičiavimai, tikslesnis situacijos žinojimas. Reikėtų rinkos analizės, surasti tokį santykį, kai verslas bus įgalus vystytis, o biudžetai gaus kuo didesnį pelną.

Dar kai kas, dėl verslo pradžios čia ir Britanijoje. Lietuvoje sunkiau sukaupti ar pasiskolinus išsimokėti pradinį kapitalą.

Jau minėtas nepaslankus ir dažnai kyšiais motyvuotas biurokratinis aparatas.

Cia ir problema... problemos nepripazinimas. Panasiai kaip ir su SSRS, kur viskas buvo "labai gerai", iki kol viena diena viskas nesugriuvo. Problema yra, ji labai didele, labai aiski ir ja reikia naikinti. Taskas.
                            Tai, kad problema pripažįstama, tik ne su visomis detalėmis sutinkama
                            Paskutinis taisė ; 2007.10.13, 02:42.
                            Įžvalgos.lt - FB - G+

Comment

Aš apskritai nesuprantu pasakymo "keliamos dirbtinės kliūtys". Tai kokios kliūtys yra dirbtinės, o kokios ne? Kas jas pradėjo kelti? Man tai kažkodėl primena įvarių populistinių grupuočių retoriką.
                              Mokesčiai yra gana slidus dalykas, ir dabartinė mokesčių sistema yra atėjusi dar iš praeito dešimtmečio bei, kiek žinau, buvo įvairių supaprastinimų. Tai iš kur tos kalbos apie kliūčių kėlimą? Mokesčiai taip pat priklauso nuo kokios rūšies įmonė yra kuriama, kiek žinau, didžiausius mokesčius moka UAB'ai ir AB'ai, visgi šios įmonių rūšys yra skirtos stambesniam kapitalui.
                              Be to, kaip čia kažkas buvo davęs nuorodas, Lietuva yra 15-oje vietoje pasaulyje pagal galimybes sukurti verslą, kas yra pakankamai aukšta vieta (nesiginčysiu, kad gali būti ir aukštesnė)
                              Paskutinis taisė Mantas; 2007.10.13, 10:33.
                              Mano galerija Flickr'yje

Comment

Gerai, nebematau prasmes gincytis... pasiduodu (Mantai ir As). Dirbtiniu kliuciu verslo kurimui Lietuvoje nera, saygos puikios, mokesciai pagristi ir siaip viskas gerai. Jau rytoj sukursim komunizma, o Airija tegu eina po velniu su savo pavyzdziais...

Comment

Gerai, nebematau prasmes gincytis... pasiduodu (Mantai ir As). Dirbtiniu kliuciu verslo kurimui Lietuvoje nera, saygos puikios, mokesciai pagristi ir siaip viskas gerai. Jau rytoj sukursim komunizma, o Airija tegu eina po velniu su savo pavyzdziais...
                                  Nebūtina to taip nuleidinėt. Kliūčių Lietuvoje yra, bet kur jų nėra? Vienoje valstybėje kliūtys yra didesnės, kitoje mažesnės, o Lietuvoje jos nėra tokios didelės, kaip čia bandoma pateikt. Dar yra nemažai vietos paprastinimui, tačiau iš kur tas noras visus įėjimo barjerus vadinti dirbtinėmis kliūtimis? Ar toks kliūtys (kaip supratau, čia kalbama vien apie mokesčius) buvo sukurtos specialiai numarinti smulkųjį verslą, ar tai viso labo visos mokesčių sistemos dalis? Čia būtų panašiai, jei gyventojų pajamų mokestį pradėtume vadinti dirbtine kliūtimi gyventi %)
                                  Mano galerija Flickr'yje

Comment

Taip Mantai, bet koks pagristumas apkrauti versla mokesciais, kai jis net nepradejes realios veiklos? Juk tai akivaizdus verslu kurimosi stabdys!

Comment

Taip Mantai, bet koks pagristumas apkrauti versla mokesciais, kai jis net nepradejes realios veiklos? Juk tai akivaizdus verslu kurimosi stabdys!
                                      Jei išvardintum tokius mokesčius ir jų dydžius, galėtume apie tai padiskutuot.
                                      Mano galerija Flickr'yje

Comment

Čia yra pateikti visi galimi juridinių asmenų mokami mokesčiai:
                                        http://www.vmi.lt/lt/?itemId=1014377

Iš šių įmonei be apyvartos būtų galima priskirt mokesčius, susijusius su darbuotojų darbo užmokesčiu ir NT mokestį (kurio nemoki, jei patalpas nuomuojiesi).

Galbūt kas nors galėtų plačiau pakomentuot, bet man toks vaizdas, kad tie vos susikūrusias įmones užgriuvę mokesčiai yra daugiau mitas, nei tikrovė.
                                        Mano galerija Flickr'yje

Comment

Aš:
                                          Tu tikrai šneki tai, ko nežinai.

Comment

Working...
                                          X