Parašė bebop
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Lietuvių kalba
Collapse
X
-
Estijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų, Vokietijos keliai pro automobilio langą
Naujas video: Niedersachsen, NL - Bremen, 126 km, 29 May 2012
-
Parašė bebop Rodyti pranešimąflash-mob metu žmonės nebūtinai šoka.Parašė Kitas Džiugas Rodyti pranešimąAngliškas „flashmob“ turbūt anglakalbiams irgi juokinga nesąmonė. Jie to neignoruoja tik dėl to, kad šokynės atsirado (išpolpuliarėjo) anglakalbėse šalyse.I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
Parama Siaurojo geležinkelio klubui
Comment
-
Parašė Wycka Rodyti pranešimąAlkonas apskritai neranda tokio žodžio kaip 'flash-mob' ar 'flashmob'.
A flash mob (or flashmob) is a group of people (...)The first documented use of the term flash mob as it is understood today was in 2003 in a blog entry posted in the aftermath of Wasik's event. The term was inspired by the earlier term smart mob.
Comment
-
Parašė LC. Rodyti pranešimąYra ir flash, ir mob. Tai nėra sudurtinis žodis.
http://en.wikipedia.org/wiki/Flash_mob
Beje, pagal wikipedia apibrėžimą, flash-mob YRA sudurtinis žodis-terminas.I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
Parama Siaurojo geležinkelio klubui
Comment
-
Parašė Mørtã Rodyti pranešimąPas mane mokykloje nebuvo lietuvių kalbos pamokų...Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.
Comment
-
Parašė bebop Rodyti pranešimąTai, kad ji jau ir taip de facto antroji valstybinė kalba. Kolkas nė vieno nepažįstu žmogaus (išskyrus senosios kartos), kuris nežinotų anglų. Net jeigu ir įstatymiškai įvestų ją kaip antrą, tai didelio skirtumo nebūtų.
Parašė bebop Rodyti pranešimąO tai būtų didelis praradimas?
Parašė bebop Rodyti pranešimąAišku, man ir pačiam būtų gaila jeigu lietuvių kalba išnyktų. Ji graži, tačiau tie kalbos draudimo ir nuolatinio engimo metai padarė savo. Neturime rimtos literatūros, iš kurios dažnai gauname daug skambių posakių, epitetų, palyginimų, išsireiškimų, kuria garsėja pvz. rusų ir anglų kalbos, natūraliai susiformavusių mokslinių terminų ir t.t. Paprastam vartojimui ji puikiai tinka, bet kuomet reikia kažką įmantriau pasakyti, tiesiog pritrūksta žodžių.
Todėl lietuvių kalbai reikia laaabai daug pasistengti, kad ji išgyventų šiuolaikiniame pasaulyje, nes su tokiais naujadarais kaip šokalynė (a.k.a flash-mob), ji toli nenueis. O prie to turi prisidėti visi, tiek paprasti žmonės (net bjauru skaityti, kuomet Morta taip propaguoja lietuvių kalbą, bet pati kiekvienoje žinutėje padaro begalę klaidų), tiek rašytojai, tiek mokslininkai ir t.t.
Bet kaip matome dabar, lietuvių kalba greitai praranda populiarumą...
Parašė Mørtã Rodyti pranešimąPas mane mokykloje nebuvo lietuvių kalbos pamokų...
Comment
-
Parašė Al1 Rodyti pranešimąBlogai, kad anglų kalbos tiek pat pamokų kiek ir lietuvių.
Comment
-
Parašė Kitas Džiugas Rodyti pranešimąJau ir dabar tarp vaikų plinta mada - visiškai tarpusavyje nekalbėt lietuviškai, bet angliškai.
Comment
-
Nesimokai vadinasi šiuolaikinėj mokykloj. Vien mano klasėj taip apie šešis septynis daro. O kadangi auklėtoja - rusė (mokausi NE tautinių mažumų mokykloje), tai de facto su ja reik rusiškai kalbėt. O aš mokausi vokiečių. Tai laiko mane „nemandagiu (girdi, rusiškai reik kalbėt su rusu Lietuvos piliečiu) Hitlerio ir Kubiliaus (nes jį palaikau) pakaliku.
Ir visa tai lietuviškajame Kaune.
Comment
-
Parašė Kitas Džiugas Rodyti pranešimąNesimokai vadinasi šiuolaikinėj mokykloj. Vien mano klasėj taip apie šešis septynis daro. O kadangi auklėtoja - rusė (mokausi NE tautinių mažumų mokykloje), tai de facto su ja reik rusiškai kalbėt. O aš mokausi vokiečių. Tai laiko mane „nemandagiu (girdi, rusiškai reik kalbėt su rusu Lietuvos piliečiu) Hitlerio ir Kubiliaus (nes jį palaikau) pakaliku.
Ir visa tai lietuviškajame Kaune.Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.
Comment
-
Parašė Kitas Džiugas Rodyti pranešimąNesimokai vadinasi šiuolaikinėj mokykloj. Vien mano klasėj taip apie šešis septynis daro. O kadangi auklėtoja - rusė (mokausi NE tautinių mažumų mokykloje), tai de facto su ja reik rusiškai kalbėt. O aš mokausi vokiečių. Tai laiko mane „nemandagiu (girdi, rusiškai reik kalbėt su rusu Lietuvos piliečiu) Hitlerio ir Kubiliaus (nes jį palaikau) pakaliku.
Ir visa tai lietuviškajame Kaune.Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.
Comment
-
Parašė Kitas Džiugas Rodyti pranešimąVien mano klasėj taip apie šešis septynis daro.
O kadangi auklėtoja - rusė (mokausi NE tautinių mažumų mokykloje), tai de facto su ja reik rusiškai kalbėt.
Tai laiko mane „nemandagiu (girdi, rusiškai reik kalbėt su rusu Lietuvos piliečiu) Hitlerio ir Kubiliaus (nes jį palaikau) pakaliku.
Parašė Kitas Džiugas Rodyti pranešimąIr ką jiems pasakyt?
Reikės dar 30 metų laukt, kol homosovietikai išmirs.
Comment
-
Parašė Kitas Džiugas Rodyti pranešimąIr ką jiems pasakyt? Vien teko matyt, kaip vaikai specialiai prisukčiavo, kad išrinktų auklėtoją geriausia mokykloj. Nieko nebus. Reikės dar 30 metų laukt, kol homosovietikai išmirs.www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!
Comment
-
Parašė Kitas Džiugas Rodyti pranešimąIr ką jiems pasakyt? Vien teko matyt, kaip vaikai specialiai prisukčiavo, kad išrinktų auklėtoją geriausia mokykloj. Nieko nebus. Reikės dar 30 metų laukt, kol homosovietikai išmirs.Paskutinis taisė bebop; 2012.03.31, 22:05.Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.
Comment
-
Parašė Kitas Džiugas Rodyti pranešimąDar žiauriau buvo, kai pernai visus rusiškai dainuot.
Comment
-
Parašė LC. Rodyti pranešimąPerduok nuo manęs, kad jie yra dib*lai.
Tai tu su ja iš viso nekalbėk. Sakyk: važiuok iš Lietuvos, ruse.
Tai tu rusas, lietuvis, vokietis ar kas?
Va kaip tik tau patariau, ką sakyti.
Nepagarbu, sakyčiau. Naudokis proga ir mokykis rusų kalbos. Internacionali aplinka yra gėris.
Tėvai patarė - laukt, kol išdvės senienos.
O esmė, kai taip sakau grįžk Rusijon - aš „imperialistas, komunistas, nacis, žydas, wilejcas (tėtis iš Vilniaus), slobotkinis (ten gyvenu), linuksininkas suknistas, cypiu kaip boba (mano balsas diskantas)“...
O ir tėvams mokinių labai gerai - vaikai jų „išmoks populiariausią kalbą pasaulyje, bus verslininkai, susikalbės vakarų Europoje, nes ten niekas angliškai nešneka, filmų nusipirataut gerų galės (gėda, pažeidėjus ugdo)“.
Dabar visur nešiojuosi Konstituciją su skirtuku prie 6 straipsnio. Kad galėčiau apsiginti 14 straipsnį
(už puikias teisines žinias jau gavau padėką iš Teisingumo ministro)
Comment
-
Parašė Kitas Džiugas Rodyti pranešimąTėvai patarė - laukt, kol išdvės senienos.
O esmė, kai taip sakau grįžk Rusijon - aš „imperialistas, komunistas, nacis, žydas, wilejcas (tėtis iš Vilniaus), slobotkinis (ten gyvenu), linuksininkas suknistas, cypiu kaip boba (mano balsas diskantas)“...
O ir tėvams mokinių labai gerai - vaikai jų „išmoks populiariausią kalbą pasaulyje, bus verslininkai, susikalbės vakarų Europoje, nes ten niekas angliškai nešneka, filmų nusipirataut gerų galės (gėda, pažeidėjus ugdo)“.
Dabar visur nešiojuosi Konstituciją su skirtuku prie 6 straipsnio. Kad galėčiau apsiginti 14 straipsnį
Comment
Comment