/\ gal kam nors ir yra lotynu kalba gimtoji, man ji yra svetima...
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Lietuvių kalba
Collapse
X
-
Dėl lietuviškų pavadinimų ant lietuviškų prekių, tai tik tuomet, kai sukursime kažkokį tikrai vertingą produktą, tai tuomet ir galėsime jį vadinti pvz "Ačiū". O kol konkuruojame tik pagal darbo jėgos kainą, tai rašysime angliškai.
Estus aš irgi suprantu. Gyveni estijoj - kalbėk estiškai. Anglijoj lietuviai anglų neprašo lietuviškai šnekėti
Comment
-
Parašė TomizmasČia ne apie lietuvių kalbą, tiesiog įdedu kaip pavyzdį iš kurio daugumai lietuvių derėtų pasimokyti, tuo labiau kai estų situacija yra tokia pat kaip mūsų. Puikiai pasirodė eilinį kartą, saunuoliai.
T.H.Ilvesas: kalbi rusiškai - pripažįsti okupaciją
Įdomu ko gi jis piktinosi. Gal buvo rusų tautybės? Ir įdomu nuo kada 1/4 yra daugelis...Mano galerija Flickr'yje
Comment
-
Žinai, keista, tuos beveik 9 mėnesius begyvenant Estijoje dar nebuvo taip, kad aptarnaujant pamatę, kad nelabai stipriai kalbu estiškai, būtų perėję į kitą kalbą, išskyrus rusų, nors visada stengiuosi lementi estiškai. Taigi dar klausimas, kaip čia pas juos su ta "savigarba"
O dėl tos stuacijos, tai, nepyk, man kažkaip panašiau, kad ją pats sugalvojaiMano galerija Flickr'yje
Comment
-
Parašė TomizmasNieko sau sugalvojau Tu gal Vilniuje viešuoju transportu nevažinėji ir su pensijinio amžiaus bobelėmis nesusiduri?
O kaip kalbama su užsieniečiais - vienas dalykas, bet visai kas kita yra kaip kalbama su vietiniais gyventojais... Gal ir estai aišku pašneka mažumos kalba, bet faktas yra tas, kad niekada nieko panašaus į estų prezidento pasisakymą niekada neteko girdėti iš Lietuvos valdžios atstovų. Tokia vat kunigaikštienė su regalijomis Prunskienė tai Visagine pa ruski balbatavo su rinkėjais susitikusi.
O kad iš lietuvos pareigūnų nieko panašaus nesi išgirdęs, nėra kažkas stebėtino vien dėl to, kad Lietuvoje nėra stiprios tautinės mažumos ir ji yra palyginti gerai integravusis, o tai reiškia, kad nėra ir problemų, su kuriomis susiduria Latvija ir Estija tiek viduje, tiek santykiuose su didžiuoju kaimynu.Mano galerija Flickr'yje
Comment
-
Parašė x21 Rodyti pranešimąnemanau kad zinoti daug kalbu yra blogai... nekalbeti rusiskai vien is principo atrodo vaikiskai. Aisku yra tokiu ir pas rusus, kurie is principo nekalba lietuviskai, tai tokie irgi gaidziai... Nu bet mes gi civilizuota tauta, kam mums elgtis kaip kai kurie necivilizuoti... ar ne taip?Mano galerija Flickr'yje
Comment
-
Parašė Tomizmas..Vokiečiai gal irgi gaidžiai kaip sakai, kad nešneka turkų kalba "iš principo"?
Comment
-
Parašė TomizmasBet gyvename tai LIETUVOJE! ...
Comment
-
Parašė TomizmasJeigu aš būčiau taip pasakęs ir viskas būtų tuo ir užsibaigę, tai nebūtų ir problemos, bet kai man kiti pradeda kažką aiškinti tai man tylėti irgi ne fasonas.
Comment
-
Parašė TomizmasBet gyvename tai LIETUVOJE! Aš pas juos nuvažiavęs, o tuo labiau nuolat gyvendamas lietuviškai neveblenčiau, nes žinau kur pasiūstų. Jokie čia ne principai. Vokiečiai gal irgi gaidžiai kaip sakai, kad nešneka turkų kalba "iš principo"?
Jeigu manęs kas nors paklausia rusiškai, dažniausiai pabandau atsakyti. Ne visada žinai, kokia situacija. Dažniausiai vietiniai klausia, o štai kartą ar du turistas užkalbino. Rusiškai kalbėti moku, nors ir nelabai gerai, žodžiai stringa, bet juk nesakysiu, kad rusiškai nekalbu, arba nesiųsiu kur nors toliau niekuo dėto žmogaus. Prieš kalbą ar tautą nesu nusistatęs, tik prieš piktus ir nemandagius žmones... ir istoriškai priešiškas valstybes
Beje, vokiečiai turkiškai nekalba ne todėl, kad nenori, o todėl, kad nemoka ir turkus patys pasikvietė... o dabar šaukštai po pietų.Paskutinis taisė Kecal; 2008.02.25, 22:01.
Comment
-
Parašė TomizmasČia manau kad visiškai ne prie ko. Ką tai turi bendro su šia tema? Atseit būtumėme kulturingi ir civilizuoti jei išmoktume visų tautinių mažumų kalbas ar kaip? Tai reikia dar eiti pasimokyti lenkų, romų, baltarusų, o su laiku dar ir kinų prireiks.
Niekas nė vieno iš mūsų per prievartą nevaro į rusų kalbos kursus. Beje, faktas, kad Lietuvos geografinė padėtis yra tokia, kokia yra, todėl rusų kalba yra labai netgi naudingas dalykas. Galima tai ir kitaip pavadinti: "pažink savo priešą, Kaščėjų Nemirtingąjį"... Dėl to, kad pramokau rusų kalbos (ne mokykloje), tikrai nesiskundžiu.
Comment
-
Parašė Tomizmas..Jei domina mano rusų kalbos žinios...
Ko gero jau pastebejai kad temoje taves niekas nepalaiko... matai forumas skirtas zmonems su intelektualiniu lygiu auksciau uz vidurki...
Comment
-
Parašė x21 Rodyti pranešimą<...>
Ko gero jau pastebejai kad temoje taves niekas nepalaiko... matai forumas skirtas zmonems su intelektualiniu lygiu auksciau uz vidurki...
Comment
Comment