Parašė Tomas
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Lietuvių kalba
Collapse
X
-
- 1 patinka
-
Parašė liutass Rodyti pranešimąO atsisveikinant dazniausiau sakoma "nu davai tada"
- 1 patinka
Comment
-
Įdomu, ar yra pasaulyje bent viena šalis, kur žmonės kasdieniniame gyvenime, buitinėse situacijose, su draugais ar kolegomis vartoja literatūrinę kalbą. Ta pati anglų kalba vienaip skamba JAV jaunimo (ar net nebūtinai jaunimo) žargonuose, ir visai kitaip - švedų parašytuose (kuriems ji net ne gimtoji) pasaulinių pop žvaigždžių dainų tekstuose (paprasta, vadovėlinė, standartinės frazės, lengvai suprantama netgi prastai ją mokančiam, be perkeltinių prasmių ir žargonizmų).Paskutinis taisė Tomizmas; 2020.09.24, 17:13.Snowflakes will attack U <3
- 1 patinka
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimą
Visiška tiesa. Davai, iki, bye, see you. Plačiai lietuvių kalboje naudojami atsisveikinimai.
Sveikinamės tai tik sveiks, sveikas, zdarov, zdarova, na o su merginom gal ne taip paprasta, dažniausiai labas, gal sveika. Ech tos merginos... turbūt tikrai per daug noriu.
Jokių anglų kalbų nevartojame, čia ne ukai ir ne amerika. Pabandžiau su broliu ant bajerio angliškai rajone pakalbėt, tai buvo labai nejauku, tik dėl to, kad tai neįprasta. Čia kas Kauną liečia. Gal Žirmūnuose ar šiaip Vilniuje primečiau, kad tas taip nesijaučia.Paskutinis taisė PoDV; 2020.09.24, 17:15.
Comment
-
Parašė Tomizmas Rodyti pranešimąĮdomu, ar yra pasaulyje bent viena šalis, kur žmonės kasdieniniame gyvenime, buitinėse situacijose, su draugais ar kolegomis vartoja literatūrinę kalbą. Ta pati anglų kalba vienaip skamba JAV jaunimo (ar net nebūtinai jaunimo) žargonuose, ir visai kitaip - švedų parašytuose (kuriems ji net ne gimtoji) pasaulinių pop žvaigždžių dainų tekstuose (paprasta, vadovėlinė, standartinės frazės, lengvai suprantama netgi prastai ją mokančiam, be perkeltinių prasmių ir žargonizmų).
Comment
-
Parašė PoDV Rodyti pranešimą
Jo jo kieme natūraliai Šakių rajono šnekta kaip radijo diktorius prie mikrofonoSnowflakes will attack U <3
Comment
-
Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
Bet kad jau labai patęęęsdami šnęęęęka tame Šakiųųųų rajone. Ne prasčiau nei MarėėėėėjShow must go von!
Comment
-
Parašė index Rodyti pranešimą
Na, jei jie sako, matyt kažkokiame kontekste mato naudą. Bet kol tai nepaplito plačiai, o to nėra, tai tėra siauros grupės žargonas.
Kaip kokie keisti rusiški ir vokiški automechanikų žodžiai.
Comment
-
Parašė VNS Rodyti pranešimą
Balsių tęsimo ekspertai yra Vidurio aukštaičiai - kupiškėnai, anykštėnai ir pan. Nūlakiau iki pat Ūtenąąąas, o ti tėėp pat vyyyskas, kap ir pas mūūmi.
Turiūūū amenyyy, arčiausias aaakcentas pas toos kur iš pa Utenaas.Paskutinis taisė PoDV; 2020.09.24, 17:40.
Comment
-
Mano kieme tai tik davai, viso ir čiao.
Sveikinamės tai tik sveiks, sveikas, zdarov, zdarova, na o su merginom gal ne taip paprasta, dažniausiai labas, gal sveika. Ech tos merginos... turbūt tikrai per daug noriu.
Jokių anglų kalbų nevartojame, čia ne ukai ir ne amerika. Pabandžiau su broliu ant bajerio angliškai rajone pakalbėt, tai buvo labai nejauku, tik dėl to, kad tai neįprasta. Čia kas Kauną liečia. Gal Žirmūnuose ar šiaip Vilniuje primečiau, kad tas taip nesijaučia.
Comment
-
Tarp besilankančių "mieste" (Naujamiestis, Senamiestis, Ąžuolynas) angliški įterpiniai paplitę, ypač jei patenka į tarptautinę aplinką. Turiu bendraamžį pažįstamą, kuriam angliški įterpiniai labai svetimi, kai aš pavartoju, atrodo, kad jis manęs nesiklauso Turbūt jo anglų kalbos žinios, nors ir galėtų susikalbėti, bet visumoje pusėtinos, sofistikuotos temos gal būtų per sunku.
Comment
-
Aš pats esu iš ten kilęs (bet ne gimęs ir augęs) tai kartais girdžiu, kad tarimas truputį rusų kalbą neša Turiu omeny, arčiausiai rusiško akcento man yra rytų aukštaičių tarmė ...arba bent jau man taip atrodo
Turiūūū amenyyy, arčiausias aaakcentas pas toos kur iš pa Utenaas.Show must go von!
Comment
-
Praudu sakai (Teisybę sakai). Aukštaičiai ir šiaip nemažai prisigaudę slavizmų.
- 1 patinka
Comment
-
Balsių tęsimo ekspertai yra Vidurio aukštaičiai - kupiškėnai, anykštėnai ir pan. Nūlakiau iki pat Ūtenąąąas, o ti tėėp pat vyyyskas, kap ir pas mūūmi.
Kaip nekeista, dzūkų tarmė turi kažkokio suvalkietiško balsių ilginimo.Paskutinis taisė Tomizmas; 2020.09.24, 20:17.Snowflakes will attack U <3
Comment
-
Utenoje tai visai kitokia tarmė, nei Suvalkijoje, absoliučiai nieko bendro. Jeigu balsiai ilginami, tai ne tie ir visai kitaip. Kaip nekeista, dzūkų tarmė turi kažkokio suvalkietiško balsių ilginimo.Show must go von!
- 2 patinka
Comment
-
Utenoje tai visai kitokia tarmė, nei Suvalkijoje, absoliučiai nieko bendro. Jeigu balsiai ilginami, tai ne tie ir visai kitaip. Kaip nekeista, dzūkų tarmė turi kažkokio suvalkietiško balsių ilginimo.
Comment
-
Esu skaitęs, kad dzūkų ir suvalkiečių tarmė išsivystė iš bendro kamieno, o Dzūkija ir Suvalkija vėliau atsiskyrė dėl ūkio išsivystimo skirtumų. Suvalkija garsėja derlingiausiomis žemėmis, kai Dzūkijoje miškai ir smėliai. Anksčiau ir Suvalkija buvo miškai, bet dėl žemių buvo iškirsti.Paskutinis taisė Tomizmas; 2020.09.24, 20:39.Snowflakes will attack U <3
Comment
-
Švincionys i Ignalina toža "dzūkuoja", sakā "dziedas" arba "staciai", ale pats skambėjimas ūturkās tai panašus un Utenų, ne un Alytų. Čia gal belarusų įtaka, anys toža linky un dzūkavimų.
Nenuostabu, kad padzūkuoja ir paaukštaičiuoja vienu metu, bet sutinku, kad ir belarusų įtakos bus.
Comment
-
Tai, kad Dzūkijas rybas nueina ligi pat Švenčianiųų rajono.
Nenuostabu, kad padzūkuoja ir paaukštaičiuoja vienu metu, bet sutinku, kad ir belarusų įtakos bus.Snowflakes will attack U <3
Comment
-
Dzūkija tai pasbaigia kur tai prie Pirciupių. Nuo Pirciupių ligi Sarių (terp Pabradies i Švinciānių) ne tik kū dzūkiškās, ale i vabše lietuviškās kalbos neišgirsi. Man tai labiau padabna kū Nalšios (Švinciānių - Ignalinās) į Dzūkų tarmės susfarmavā suvisu ne rozam, a atskirai. Švinciānių - Ignalinās ūturka tai to pati Utenos, ale paveikta belarusų tarimā.
Nors istoriškai kaip ir Dzūkija laikoma, tik nutautėjo...
Comment
Comment