Teko siandien vairuojant paklausyti ziniu radijo ar tai LR1 kur zmones skambino ir reiske savo nuomone apie Lukasenka, tai visi iki vieno liaupsino ir net reke i ragelius: "koks skirtumas kokios ten zmogaus teises, paziurekit visi darbus turi!!! O kur mano teise i darba? kur mano zmogiskos teises??" Tai tiesiog paklausius laida tokia, belieka pridurti - avinu banda. Siaip reziumuojant ta Batkos vizita, tai jis cia per daug uztikrintas jautesi ir akivaizdziai visus durniais laike, panasiai kaip kazkada Uspaskichas, visu rytieciu toks budas - as protingas o jus visi durni. O siaip tie visi palyginimai, kur gyventi geriau ar Baltarusijoj ar Lietuvoj, tai tiesiog belieka Belorusam pavydet, kad jie is Rusu gauna labai dideles nuolaidas, be kuriu jauciu taptu per gera pusmeti Europos juodaja skyle... Nu bet ir ka tos nuolaidos ju??? Mes ir be nuolaidu geresnius rodiklius ekonominius rodome
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Diskusijos apie Baltarusijos santvarką ir ekonomiką
Collapse
X
-
Parašė x21 Rodyti pranešimąMusu poziuri i BY formuoja musu spauda. Mes patys ten nebuvome ir nezinome kaip istikruju yra ju reikalai.Paskutinis taisė Lettered; 2009.09.16, 22:30.
Comment
-
Parašė Recoiler Rodyti pranešimąTeko siandien vairuojant paklausyti ziniu radijo ar tai LR1 kur zmones skambino ir reiske savo nuomone apie Lukasenka, tai visi iki vieno liaupsino ir net reke i ragelius: "koks skirtumas kokios ten zmogaus teises, paziurekit visi darbus turi!!! O kur mano teise i darba? kur mano zmogiskos teises??" Tai tiesiog paklausius laida tokia, belieka pridurti - avinu banda. Siaip reziumuojant ta Batkos vizita, tai jis cia per daug uztikrintas jautesi ir akivaizdziai visus durniais laike, panasiai kaip kazkada Uspaskichas, visu rytieciu toks budas - as protingas o jus visi durni. O siaip tie visi palyginimai, kur gyventi geriau ar Baltarusijoj ar Lietuvoj, tai tiesiog belieka Belorusam pavydet, kad jie is Rusu gauna labai dideles nuolaidas, be kuriu jauciu taptu per gera pusmeti Europos juodaja skyle... Nu bet ir ka tos nuolaidos ju??? Mes ir be nuolaidu geresnius rodiklius ekonominius rodome
Siaip, sunku sneketi, nes nesu ten buves, bet vertinant tiek statistinius rodiklius, tiek nuotraukas, tiek kai kuriu zmoniu pasakojimus, neatrodo, kad ten viskas butu TAIP jau blogai. Gal riekalai ten irgi eina gerejimo linkme?
Comment
-
Parašė Recoiler Rodyti pranešimąTeko siandien vairuojant paklausyti ziniu radijo ar tai LR1 kur zmones skambino ir reiske savo nuomone apie Lukasenka, tai visi iki vieno liaupsino ir net reke i ragelius: "koks skirtumas kokios ten zmogaus teises, paziurekit visi darbus turi!!!
Comment
-
Parašė praeivis Rodyti pranešimąNezinau kokia ju desru kokybe,bet dalneboiscikai desras pirkdavo vilniuje,o nesivezdavo is namu. Ju zodziais-pas juos brangiau,kad ir kaip bebutu tai keista.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąNa gal ir nereiktu taip ekstremaliai. Ar tikrai Baltarusijoje viskas taip blogai? Vien siandien Vilniuje maciau koki tuzina nauju/apynauju Toyota Camry, Lexus, Audi Q7, MB GL ir panasiu brangiu masinu su Baltarusiskais numeriais. Druskininkuose vaizdas panasus. O gal iki Vilniaus tik Lukasenkos aplinkos zmones teatvaziuoja? Gal ir ten yra vienas kitas normalus zmogus, kuris ten gali normaliai gyventi? Aisku, sakyti, kad ten geriau, nei Lietuvoje tikriausiai neteisinga, bet gal ir nera ten kaip S.korejoje ar Mianmare?
Siaip, sunku sneketi, nes nesu ten buves, bet vertinant tiek statistinius rodiklius, tiek nuotraukas, tiek kai kuriu zmoniu pasakojimus, neatrodo, kad ten viskas butu TAIP jau blogai. Gal riekalai ten irgi eina gerejimo linkme?
Comment
-
Parašė oranger Rodyti pranešimąTen bedarbystė žymiai didesnė nei Lietuvoje, tik niekas apie tai viešai nešneka.Vidinei laimei nesušvitus, išorinė laimė - tik kančių šaltinis. - Milarepa
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimąReiškia pas juos tikrai blogai, jei su tais prabangiais automobiliais važinėjantiems nėra normalių pramogų ar parduotuvių, kitaip tikrai nepirktų vizų ir į Vilnių nevažiuotų.
Bet vis dėlto , manau , kad Baltarusijai yra dar daug sričių kur tobulėti.
Comment
-
Parašė oranger Rodyti pranešimąKOdėl keista, ar nežinojai kad baltarusiai į Lietuvą jau keli metai apsipirkinėti važinėja?
Keista todel,kad yra tokiu ,kurie aiskina ,kad ten geriau. Bet kaip gali buti geriau,jei atlyginimai ten mazesni,o desros ir mesa brangesnes nei pas mus:-))
Comment
-
Parašė Kaštonas Rodyti pranešimąKas čia blogo, jei žmones kur nors važiuoja pasilinksminti...? Esu tikras , kad ir Baltarusijoje žmonėms netrūksta pramogų .
Bet vis dėlto , manau , kad Baltarusijai yra dar daug sričių kur tobulėti.
Kalinovski Square aka Ploshcha
http://www.kalinovskisquare.com/
seniau buvo utubėj, bet išėmė .. gal vėl atsiras.
Comment
-
Parašė praeivis Rodyti pranešimąKeista todel,kad yra tokiu ,kurie aiskina ,kad ten geriau. Bet kaip gali buti geriau,jei atlyginimai ten mazesni,o desros ir mesa brangesnes nei pas mus:-))kaip?
Comment
-
Parašė alm Rodyti pranešimąSaugumo ir to, kad tavimi kažkas rūpinasi, pojūtis ten didesnis. T.y. ekonomine ir laisvių prasme gyventi blogiau, bet bobučių ten nieks neprievartauja, diedukų nepjauna, mokyklose klasiokių nespardo ir apskritai naktį galima drąsiai vaikščioti. Bent man toks įspūdis Minske turistaujant susidarė.
В Белоруссии спящих иностранцев расстреливали на автостоянках
http://www.ua-reporter.com/novosti/64122
Comment
-
Parašė oranger Rodyti pranešimąPaskaityk, jei moki rusų kalbą. Tai ką tik įvykę dalykai. Tokio Lietuvoje aš tikrai niekada negirdėjau. O tada pakalbėsime apie saugumą
В Белоруссии спящих иностранцев расстреливали на автостоянках
http://www.ua-reporter.com/novosti/64122kaip?
Comment
-
Parašė alm Rodyti pranešimąIr vis dėl to man Minske naktį atrodė visiškai saugu. Tiesa, jau 4 metai nuo tos kelionės praėjo.
Comment
-
Oranger, ar nesi pernelyg angazuotas pries Baltarusija ir jos santvarka? Siaip, nezinau, ar esi teisus, nes Baltarusijoje buves nesu ir negaliu pats vertinti. Visgi teko man girdeti labai panasiu nuomoniu ir apie autoritarine Singapuro sistema, kur neva visi issigande, bijo kalbeti, kur negerbiamos zmogaus teises, uzgniauzta ziniasklaida, o saugumas - tik iliuzija. Visgi is savo asmenines patirties zinau, kad visa tai (ar beveik viskas) yra netiesa. Cia tik siaip pavyzdzys. Taigi nezinau, ar galiu tiketi viskuo, ka sakai, nes labai jau jauciasi tavo stiprus nusistatymas.Paskutinis taisė John; 2009.09.17, 12:55.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąVisgi teko man girdeti labai panasiu nuomoniu ir apie autoritarine Singapuro sistema, kur neva visi issigande, bijo kalbeti, kur negerbiamos zmogaus teises, uzgniauzta ziniasklaida, o saugumas - tik iliuzija. Visgi is savo asmenines patirties zinau, kad visa tai (ar beveik viskas) yra netiesa.
Ir vis dėl to man Minske naktį atrodė visiškai saugu.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąOranger, ar nesi pernelyg angazuotas pries Baltarusija ir jos santvarka? Siaip, nezinau, ar esi teisus, nes Baltarusijoje buves nesu ir negaliu pats vertinti. Visgi teko man girdeti labai panasiu nuomoniu ir apie autoritarine Singapuro sistema, kur neva visi issigande, bijo kalbeti, kur negerbiamos zmogaus teises, uzgniauzta ziniasklaida, o saugumas - tik iliuzija. Visgi is savo asmenines patirties zinau, kad visa tai (ar beveik viskas) yra netiesa. Cia tik siaip pavyzdzys. Taigi nezinau, ar galiu tiketi viskuo, ka sakai, nes labai jau jauciasi tavo stiprus nusistatymas.kaip?
Comment
-
Parašė c2h5oh Rodyti pranešimąJohn, iš kur tu gali žinoti, ar singapūriečiai bijo kalbėti ir ką jie iš tikrųjų galvoja? Turistinė patirtis yra tik paviršutiniška.
Dar sako, kad Minske labai švaru. Į ką aš visada atsakau - "Pchenjane dar švariau".
Kita vertus, kur zmonems blogai ir jie jaucia, kad gyvenimas blogeja ar sistema veikia neefektyviai, visuoment prasideda vienoks ar kitoks sambruzdis. Netgi Kinijoje kasmet vyksta tukstanciai protestu, kurie daznai turi ir smurto bruozu. Tai rodo, kad ten dalis visuomenes isties nepatenkinta gyvenimu, nors valdzia ir naudoja represijas. Adatos bet kokiu atveju islenda is maiso. Taigi, pakanka daugmaz blaivaus proto ir informacijos.
Jokiu budu nesakau, kad Baltarusijoje yra taip pat kaip ten, taciau kazkodel esu linkes manyti, ka kai kurie yra siek tiek linke perdeti tenykstes situacijos bloguma. Jei jau butu ten viskas taip blogai, baltarusiai imtu verztis lauk, prasyti politinio prieglobscio ir t.t. O kol kas matome tik pavienius atvejus, susiskaldziusia ir neaiskios pakraipos opozicija, viena kita disidento balsa... nezinau, ar tai mane itikina.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąOranger, ar nesi pernelyg angazuotas pries Baltarusija ir jos santvarka? Siaip, nezinau, ar esi teisus, nes Baltarusijoje buves nesu ir negaliu pats vertinti. Visgi teko man girdeti labai panasiu nuomoniu ir apie autoritarine Singapuro sistema, kur neva visi issigande, bijo kalbeti, kur negerbiamos zmogaus teises, uzgniauzta ziniasklaida, o saugumas - tik iliuzija. Visgi is savo asmenines patirties zinau, kad visa tai (ar beveik viskas) yra netiesa. Cia tik siaip pavyzdzys. Taigi nezinau, ar galiu tiketi viskuo, ka sakai, nes labai jau jauciasi tavo stiprus nusistatymas.
Šiaip, turiu giminių ir draugų Baltarusijoje, gan skirtingai vertinančius padėtį toje šalyje, bet iš esmės nematančių joje kažkokių privalumų prieš Lietuvą, taigi esu gan objektyvus, manau
Comment
-
Parašė Recoiler Rodyti pranešimąstatistika teige, kad 2008 metais Baltarusijoj vidutine alga buvo 776 Lt, tai kokias realiai pajamas tada ten zmones i rankas gaudavo/gauna?
Pas mus gal šiek tiek daugiau galimybių.
Comment
Comment