Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie Baltarusijos santvarką ir ekonomiką

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    „Vakarų valstybių vadovai mums siūlo derybas, diskusijas – tačiau tuo pat metu varo savo liniją. Mes irgi tai matome, suprantame, bet nepriimame. Noriu, kad jie tai išgirstų“, – valstybinė naujienų agentūra BelTA citavo A.Lukašenkos pasisakymą per Valstybės saugumo tarybos posėdį. Prezidentas taip pat paragino Vakarų šalių vyriausybes, besiruošiančias aptarti padėtį Baltarusijoje, visų pirma imtis spręsti savo pačių problemas.

    Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/naujiena/aktual...1363604?copied

    Comment


      Parašė PoDV Rodyti pranešimą
      https://www.facebook.com/rabinoviciu...49282645096076

      Ričardas Savukynas
      Ar tikrai Lukašenka buvo gavęs mozaikinio psichopato diagnozę?
      Na va, tai 15min skleidžia netikrienas? (šiandienos straipsnis):
      „Radio Svoboda“ teigia, kad pirmą kartą A.Lukašenka į psichiatrų akiratį pateko baigęs Pedagogikos institutą, kai, įsiprašęs pas pirmąjį srities komiteto komunistų partijos sekretorių Leonovą, atkakliai prašė, kad jis jį paskirtų kolūkio pirmininku. A.Lukašenka buvo nukreiptas pas medikus ir jam buvo nustatyta mozaikinė psichopatija. 1978 m. Mogiliovo srities maisto prekybos valdybos, kurioje A.Lukašenka dirbo komjaunimo sekretoriumi, direktorius kreipėsi į psichiatrijos ligoninę pranešdamas apie neadekvatų A.Lukašenkos elgesį. 1982 m. A.Lukašenka buvo atleistas iš kariuomenės su ta pačia diagnoze: mozaikinė psichopatija.

      Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/naujiena/aktual...1363234?copied

      Comment


        ISW rugpjūčio 19:
        Warning: Kremlin Begins Security Forces Support for Lukashenko Following Regional Security Service Defection
        http://www.understandingwar.org/back...ional-security

        (Įspėjimas: Kremlius pradeda saugumo pajėgų paramą Lukašenkai po dezertyracijų Baltarusijos regioninėje saugumo struktūroje )

        Comment


          Šios dienos Lukašenkos nurodymai jėgos struktūroms.

          https://news.tut.by/economics/697311.html

          Comment


            Neseku įdėmiai - apibendrinant ar jau galima daryti išvadas kad protestai, streikai, susirėmimai baigia išsikvėpti ir Lukašenka lieka ar dar savaitę kitą reikia palaukti?

            Comment


              Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą
              ISW rugpjūčio 19:
              Warning: Kremlin Begins Security Forces Support for Lukashenko Following Regional Security Service Defection
              http://www.understandingwar.org/back...ional-security

              (Įspėjimas: Kremlius pradeda saugumo pajėgų paramą Lukašenkai po dezertyracijų Baltarusijos regioninėje saugumo struktūroje )
              Kaip ir buvo galima tikėtis, Kremliaus tikslas yra išlaikyti Lukašenką jo poste, kad ir kaip Putinas jo nemėgtų. Jeigu Lukašenka būtų nuverstas, tai baltarusiai nepriimtų jokių Kremliaus statytinių, jie norėtų ne tik laisvų rinkimų, bet ir konstitucijos atstatymo į 1994 metus, kada Baltarusijoje buvo valdžių atskyrimas, laisvas parlamentas, žiniasklaida, teismai ir svarbiausia - užtikrinama valdžių kaita. Kremlius tokios sistemos nėra pajėgus įveikti, jei jis uzurpuoja prezidentą, tai atsaką gauna iš teismo, parlamento, galų gale žiniasklaidos, o tas uzurpuotas prezidentas kitą kartą pralaimi rinkimus. Kremlius negali paleisti Baltarusijos iš savo 'įtakos zonos', o tai reiškia jis turi išlaikyti ją skurdžią ir diktatoriaus Lukašekos kruvinose rankose. Eilinis įrodymas, kad kuo daugiau sąsajų šalis turi su Rusija - tuo jinai bus skurdesnė. Antra vertus kad ir kaip Kremlius tyliai norėtų gelbėti Lukašenką, anksčiau ar vėliau vistiek visi sužinos, kad būtent Kremlius jį išgelbėjo ir dauguma baltarusių supras, ką reiškia draugystė su 'broliška šalimi' ir pradės orientuotis į vakarus, o vakarams daug labiau reikia galvoti ne apie naujas sankcijas Baltarusijai, kiek apie naujas sankcijas Rusijai.

              Comment


                Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                Man visa tai labai susišaukia su Trumpu. Durnius nebūtų tapęs milijonieriumi, nebūtų tapęs prezidentu. Bet kaip bebūtų keista (o gal iš psichologinės pusės suprantama), visokios durnos blevyzgos sukelia masėms simpatiją. Netgi Lietuvoje, ar kalba eitų apie Batką, ar apie Trumpą, abiems daug kas taiko tuos pačius epitetus - "kietas vyras, drąsus politikas, savas žmogus, turintis kiaušus" ir panašiai. Panašu kad jie pagavo, ko liaudis nori - kuo primityvesnių ir lengvai paaiškinimų sprendimų viskam, ko neįmanoma lengvai išspręsti. Bet tai visada veikia tik iki tam tikros ribos (Batkos atveju ji jau pasiekta, o Trumpo jau manau neperrinks... Nors visko gali būti, matyt aš pervertinu žmonių sugebėjimą vadovautis protu, o ne emocijomis, kai realybėje dažniausiai būna atvirkščiai).
                Trumpas savo turtą paveldėjo, ne uždirbo. Netgi yra paskaičiuota, kad jis būtų dabar turtingesnis jeigu paveldėtus pinigus būtų padėjęs į rinkos indekso akcijas negu į savo verslus, vadinasi jo verslai dirba prasčiau nei rinkos vidurkis. O jis laimėjo todėl kad demokratai buvo mirtinai įsikandę kišti Clinton ir rezultate dauguma demokratų neatėjo į rinkimus. Trumpas gavo tą patį standartinį balsų kiekį kaip ir Romney prieš Obamą 2012, bet demokratai gavo daug daug mažiau nei Obama prieš tai. O kad populistinis šlamštas veikia psichologiškai tai čia net ir tiems patiems durniams aišku.

                Comment


                  „Laisvės kelias“ Kaune: gyvoji grandinė – nuo Soboro iki pat Rotušės

                  Skaityti daugiau: https://kauno.diena.lt/naujienos/kau...rotuses-981873
                  Русский военный корабль, иди нахуй!

                  Comment


                    Komentarai po straipsniu, kaip iš 1939 m. NKVD būstinės.

                    Comment


                      Parašė Sula Rodyti pranešimą
                      Komentarai po straipsniu, kaip iš 1939 m. NKVD būstinės.
                      ...край лагерей...
                      Click image for larger version  Name:	duobes.jpg Views:	0 Size:	196,4 kB ID:	1822438

                      Akcentuojamos esminės Vilniaus burbulo apylinkių problemos:

                      "Tenais tuo metu tikrai bus bomzu daug , jie valgo geria vemia miega ant suoliuku prie Soboro ant purvino grindinio . Siulyk jiems susikabint rankomis :-))))))))) Savo vargšų žmonių žiūrėkite , kad jie neubagautuuu , savo rinkimus priziurekite ...Nes jau 30 m gyvename ES šyknoje"
                      Paskutinis taisė PoDV; 2020.08.20, 12:19.

                      Comment


                        Nevzorovo "apžvalga"
                        Русский военный корабль, иди нахуй!

                        Comment


                          ISW rugpjūčio 20 d. santrauka:
                          Warning: Kremlin Enables Lukashenko to Resume Crackdown in Belarus as Protest Movement Pauses
                          http://www.understandingwar.org/back...ovement-pauses

                          (Įspėjimas: Kremlius įgalina Lukašenką pratęsti protestų užgniaužimą, kol opozicijos judėjime pauzė)

                          Comment


                            Kalbant apie Lukašenką, manau jau daugumai akivaizdu, kad jis yra psichopatas. Psichopatų visuomenėje yra apie 1%. Dabar neprisimenu tikslių skaičių, bet berods tarp žmogžudžių psichopatų procentas šokteli iki trečdalio ar pan. Psichopatų išskirtinis bruožas, kad jie nejaučia empatijos, t.y. jeigu jie mato žudomą gyvūną - jie nejaučia gailesčio, jie negali suprasti svetimo skausmo, jiems rūpi tik jie patys. Dažnai jie būna intelektualūs ir nors jie nesugeba jausti emocijų, bet jie geba suprasti kitų žmonių emocijas, jie jas perpranta tam, kad jomis galėtų pasinaudoti savo tikslų siekimui. Lukašenka būtent taip ir pateko į valdžią - perprato žmonių emocijas ir prieš 26 metus siekdamas prezidento posto kalbėjo būtent apie jas, o ne apie kažkokias reformas, kas tam tikra prasme yra ir šiuolaikinės politikos problema, kurią užvaldo populizmas ir politika virsta emocijų, o ne idėjų kova. Dabar Baltarusijoje pasireiškė toks žiaurumas, koks paskutinį kartą Europoje pasireiškė prieš daug dešimtmečių. Lukašenka, kaip psichopatas, visiškai nevertina žmonių gyvybių ir jam nesukelia jokių emocijų pasakojimai apie tai, kaip nekaltas žmogus buvo tiesiogine to žodžio prasme kankinamas tris paras. Bet ką jis gali suprasti - tai žmonių emocijas. Kai jis pamatė reakciją į tai, kas įvyko, jis persigrupavo. Šiuo metu Baltarusijoje vieši kankinimai baigėsi būtent dėl to, kad psichopatas pamatė žmonių reakciją ir prie jos kažkiek adaptavosi, problema ta, kad tai laikina ir kad Kremlius pasirengęs jam ištiesti pagalbos ranką.

                            Comment


                              Panašu, kad John'as vis tik buvo teisus...

                              Užkalnis. Baltarusijos revoliucija pralaimėjo, diktatorius lieka
                              Flickr

                              Comment


                                Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                Panašu, kad John'as vis tik buvo teisus...

                                Užkalnis. Baltarusijos revoliucija pralaimėjo, diktatorius lieka
                                John sakė, kad protestuoti išeis 4-5 tūkstančiai žmonių. Paklaida maždaug 98 procentų.
                                Paskutinis taisė oranger; 2020.08.21, 00:38.

                                Comment


                                  Parašė Gladiator Rodyti pranešimą
                                  Neseku įdėmiai - apibendrinant ar jau galima daryti išvadas kad protestai, streikai, susirėmimai baigia išsikvėpti ir Lukašenka lieka ar dar savaitę kitą reikia palaukti?
                                  Daug ką lems protestas šį sekmadienį ir koordinacinės tarybos gyvavimas (daug ženklų, kad jo dalyviai iki sekmadienio bus tiesiog suimti).
                                  Bet jei protestų taktika nesikeis (susirinkom, pastovėjom, pareikalavom, grįžom namo), tai jau galima bus kalbėti apie šio pasipriešinimo pabaigą.

                                  Comment


                                    Parašė oranger Rodyti pranešimą

                                    John sakė, kad protestuoti išeis 4-5 tūkstančiai žmonių. Paklaida maždaug 98 procentų.
                                    Bet dėl to, kad protestai bus numalšinti ar savaime praeis ir Batka liks valdžioje panašu buvo teisus...
                                    Khabarovske irgi didžiuliai protestai vyksta, bet jie taikūs, kaip ir Baltarusijoje, todėl ir rezultato greičiausiai nebus nei ten, nei ten.

                                    Paskutinis taisė Lettered; 2020.08.21, 01:00.
                                    Flickr

                                    Comment


                                      Tai o ką žmonėms siūlote? Rizikuoti savo darbais, ateitimi (teistumas), kas turi vaikus, tuo labiau - rizikavimas vaikų aprūpinimu (dėl tų pačių darbų ir teistumų), ir griebtis atviro smurto? Kad ir kaip Batka ar dar kas nors nepatiktų, bet žmonės visada tokiais atvejais pirmiausiai galvoja apie save, ateities planus, ir dėl to žmonių negalima kaltinti. Aš irgi kai rašau komentarus internete apie LGBT, nepaisant savo katalikiškų pažiūrų, nuomonę išreiškiu be perteklinių žodžių, kad neturėčiau sau problemų.
                                      Snowflakes will attack U <3

                                      Comment


                                        Ta proga pacituosiu savo prognozes prieš savaitę darytas:

                                        Parašė Gladiator Rodyti pranešimą
                                        Nuobodu ir nuspėjama. Man rodos Lukašenka jau kokį 6 kartą išsirenka prezidentu. Po kiekvienų rinkimų būna kokie nors neramumai kurie aišku užgesinami jėga. Tada taip vadinami vakarai įveda kokias nors sankcijas 'paskutiniam Europos' diktatoriui, bet po kelių metų jas švelnina nes 'padėtis su žmogaus teisėmis gerėja' ir šiaip Lukašenka po eilinių nesutarimų su Rusijos diktatorium dažniausiai dėl naftos ir dujų kainų užuominomis pareiškia kad suksis į taip vadinamus jau minėtus vakarus ir tada jis kuriam laikui tampa ne 'paskutiniu diktatorium', o 'nepriklausomybės garantu'. Po to vėl rinkimai, vėl mitingai, vėl sankcijos ir gyvenimo ratas vis sukasi. Šita muzika gros amžinai kol Lukašenka bus gyvas, o vėliau jau priklausys kaip kortos kris su nauju 'prijemniku'.

                                        Na dabar laukiam žiaurių ir negailestingų vakarų sankcijų kurios pasireikš valdininkų ir 'silovykų' sąskaitų užblokavimu (ir taip neturėjo) ir uždraudimu atvykti į ES (ir taip nevyko). Šitos žiaurios sankcijos jau parklupdė Putiną (ne) tai gal parklupdys ir Batką (irgi ne). Cirkas ir tiek.

                                        Comment


                                          Parašė Gladiator Rodyti pranešimą
                                          Ta proga pacituosiu savo prognozes prieš savaitę darytas:




                                          Na dabar laukiam žiaurių ir negailestingų vakarų sankcijų kurios pasireikš valdininkų ir 'silovykų' sąskaitų užblokavimu (ir taip neturėjo) ir uždraudimu atvykti į ES (ir taip nevyko). Šitos žiaurios sankcijos jau parklupdė Putiną (ne) tai gal parklupdys ir Batką (irgi ne). Cirkas ir tiek.
                                          Na bet baltarusiai bent jau "perka loterijos bilietus", tad su kiekvienais rinkimais tikimybė ištrūkti didėja. Kllausimas kas būtų jei ištrūktų, su tokiu kiekiu vatos toli nenuvažiuosi, norėdamas būti tiltu tarp rytų ir vakarų greičiausiai būsi tik trečio pasaulio skylė, nes nebus stimulo "iš viršaus" vykdyti reformas ir kurti europietišką įstatyminę bazę.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X