Janukovičiaus pabėgimas į Rusiją Ukrainai kainavo prarastą Krymą, karą Donbase, jau 14.000 žuvusių ukrainiečių ir milžiniškus ekonominius nuostolius, kurie transformavosi ir į prarastus žmones dėl emigracijos. Jeigu Janukovičius deal'ą būtų sudaręs ne su Putinu, o pvz. su Lietuva - tai viso to galima buvo išvengti, nes būtent Janukovičius ir paruošė dirvą Kremliui, kad jis galėtų įsiskverbti į Ukrainą per suirutę. Aš esu garantuotas, kad panašus planas ruošiamas ir Baltarusijai ir man nelabai suprantama, kai kažkoks kerštas diktatoriui yra iškeliamas aukščiau visos šalies likimo. Kremlius būtent apie tokį scenarijų ir svajoja, kad Lukašenka būtų įvarytas į kampą, kada jam nebeliks jokio kito varianto, kaip tik mainais už savo laisvę parduoti Baltarusijos nepriklausomybę, dėl ko aš manau, kad vakarams reikia suteikti tą 'alternatyvų variantą', nes kitaip Rusiją turėsim 30 km. nuo Lietuvos sienos o apie kažkokį Astravo elektrinės saugumą galime pamiršti.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Diskusijos apie Baltarusijos santvarką ir ekonomiką
Collapse
X
-
Janukovičiaus pabėgimas į Rusiją Ukrainai kainavo prarastą Krymą, karą Donbase, jau 14.000 žuvusių ukrainiečių ir milžiniškus ekonominius nuostolius, kurie transformavosi ir į prarastus žmones dėl emigracijos. Jeigu Janukovičius deal'ą būtų sudaręs ne su Putinu, o pvz. su Lietuva - tai viso to galima buvo išvengti, nes būtent Janukovičius ir paruošė dirvą Kremliui, kad jis galėtų įsiskverbti į Ukrainą per suirutę. Aš esu garantuotas, kad panašus planas ruošiamas ir Baltarusijai ir man nelabai suprantama, kai kažkoks kerštas diktatoriui yra iškeliamas aukščiau visos šalies likimo. Kremlius būtent apie tokį scenarijų ir svajoja, kad Lukašenka būtų įvarytas į kampą, kada jam nebeliks jokio kito varianto, kaip tik mainais už savo laisvę parduoti Baltarusijos nepriklausomybę, dėl ko aš manau, kad vakarams reikia suteikti tą 'alternatyvų variantą', nes kitaip Rusiją turėsim 30 km. nuo Lietuvos sienos o apie kažkokį Astravo elektrinės saugumą galime pamiršti.
- 1 patinka
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
Comment
-
Janukovičiaus pabėgimas į Rusiją Ukrainai kainavo prarastą Krymą, karą Donbase, jau 14.000 žuvusių ukrainiečių ir milžiniškus ekonominius nuostolius, kurie transformavosi ir į prarastus žmones dėl emigracijos. Jeigu Janukovičius deal'ą būtų sudaręs ne su Putinu, o pvz. su Lietuva - tai viso to galima buvo išvengti, nes būtent Janukovičius ir paruošė dirvą Kremliui, kad jis galėtų įsiskverbti į Ukrainą per suirutę. Aš esu garantuotas, kad panašus planas ruošiamas ir Baltarusijai ir man nelabai suprantama, kai kažkoks kerštas diktatoriui yra iškeliamas aukščiau visos šalies likimo. Kremlius būtent apie tokį scenarijų ir svajoja, kad Lukašenka būtų įvarytas į kampą, kada jam nebeliks jokio kito varianto, kaip tik mainais už savo laisvę parduoti Baltarusijos nepriklausomybę, dėl ko aš manau, kad vakarams reikia suteikti tą 'alternatyvų variantą', nes kitaip Rusiją turėsim 30 km. nuo Lietuvos sienos o apie kažkokį Astravo elektrinės saugumą galime pamiršti.Paskutinis taisė mag; 2020.08.14, 01:41.
Comment
-
Nesuprantu ką tu čia šneki.
- 1 patinka
Comment
-
Praėjusi diena teikia vilčių. Įvyko daug įvykių, ko baltarusiai porą dešimtmečių, ir dar prieš kelias dienas net nedrįso įsivaizduot. Aikštėje susirinkusi minia viešai tardė merą ir prokurorą. Minske užsienio šalių diplomatai dėjo gėles, ten kur prieš dieną omonas vaikė žmones. Gamyklose nebebijo streiktuoti, viešai politikuoti ir prieštarauti vadovybei.
Tikėtina, kad ryt išeis dar daugiau žmonių, pamatę, kad piketavimas darosi saugus.
Comment
-
Parašė Galys Rodyti pranešimą
Gal ir klystu, bet lukašenka galėjo laimėti tik smurtu, jei pradės atsitraukinėti, tai žiūrėk dar tikrai revoliucija įvyks.Snowflakes will attack U <3
Comment
-
Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
Laimėjimas smurtu nėra joks laimėjimas. Kiltų tokios riaušės, kad Batkos dienos būtų suskaičiuotos gal netgi fiziškai, o ne tik kaip politiko. Baltarusija nėra uždara Šiaurės Korėja kur žmonės nežino kitokio gyvenimo, ir kur pasaulis nesužinos jeigu viduje "pasitvarkysi".
- 1 patinka
Comment
-
Straipsnis apie tai kokios jėgos struktūros naudotos liaudies dubasinimui ir kaip atskirti: https://42.tut.by/696542
Kariuomenė beveik nenaudota. Sočiai yra ir be jos.Paskutinis taisė Arunasx; 2020.08.14, 08:04.Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
Comment
-
Parašė Sula Rodyti pranešimąTeko girdėti vieną konspirologiją, kad Baltarusijos įvykiai yra tik didelio plano dalis. Kurio pagrindinis geopolitinis tikslas - Baltijos šalių išvedimas iš NATO, ES sankcijų panaikinimas. T.s. būtų V. Putino "gulbės giesmė" ir įėjimas į istoriją.
Bet tai tik planai. Kaip žinom, Stalinas iki 1941 m. birželio 22 d. irgi turėjo kitų planų.
Beje Solovejus, net rimtu veidu sake, kad CVK kovotojai, tai rimta ir tikra gresme Lukasenkai is Rusijos. Tai bent!Paskutinis taisė Milwaukee; 2020.08.14, 09:07.
Comment
-
Rusų opozicionierius: pokyčiai Baltarusijoje – jau netrukus, Lukašenka gali rinktis tik iš dviejų variantų https://www.delfi.lt/news/daily/worl....d?id=84995145
Po vadinamųjų prezidento rinkimų prasidėjus protestams Baltarusijoje Rusijos opozicijos aktyvistas Ilja Jašinas savo „Facebook“ paskyroje pasidalijo savo įžvalgomis. Pasak I. Jašino, kuris buvo vienas artimiausių 2015 metais Maskvoje nužudyto Boriso Nemcovo bendražygių, lyginti dabartinius įvykius Baltarusijoje su Kijevo Maidanu yra visiškai klaidinga. Jis prognozuoja, kad vienokių ar kitokių pokyčių Baltarusijoje laukti liko neilgai.
10. Jis pats nepasitrauks. Tačiau nenustebsiu, jei po kurio laiko per televiziją staiga pasirodys vietos KGB vadovas ir praneš apie „buvusio prezidento A. Lukašenkos suėmimą“ remiantis straipsniu dėl prievartinio valstybės valdžios išlaikymo. Esu tikras, kad tokią riziką ir pats A. Lukašenka puikiai supranta – ne veltui prieš metus jis suėmė savo asmeninės apsaugos vadovą, įtardamas, kad šis dirba FSB.
11. Vienokių ar kitokių pokyčių Baltarusijoje laukti liko neilgai. Tuo esu tikras.
Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
Comment
-
Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą
Panasia giesme nuolat traukia Solovejus.
Comment
-
Parašė Arunasx Rodyti pranešimą23:12 СМИ: Лукашенко готовит срочное обращение к народу https://www.tut.by/
Lukašenko ruošia skubų pranešimą tautai
Comment
-
Parašė Sula Rodyti pranešimąKažkaip nesimatė jokio pranešimo. Ar aš kažką praleidau?
Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
Comment
-
Kiek galima spręsti iš portalų, labiausiai dubasina OMON'as, kuris:
Čia (Okrestino gatvėje esančiame izoliatoriuje) dar ne taip smarkiai tyčiojasi, bet kai vežė į vidaus reikalų rajoninį skyrių, autobuse buvo 10 OMON pareigūnų, jie mane mušė. Mušė lazdomis. Įžeidinėjo, grasino mirtimi, numovė kelnes. Sakė muš pakaitomis, sudaužys taip, kad mama nepažins. OMON pareigūnai pareiškė: „Tai jūs visi prieš Lukašenką, kvaili galvijai. O mums moka ne po 900 Baltarusijos rublių (apie 350 JAV dolerių), o po 5 tūkst. (apie 2030 JAV dolerių). Jūs – pusgalviai, kur susiruošėte, kas jūs tokie ?“ Mane išvadino „gyvuliu“. Ir elgėsi kaip su gyvuliu. „Ant žemės!“ „Ant kelių!“ Stumdė. Žadėjo įkalinti 10-iai metų. Už nieką. Šaukė, kad esu teroristė.“
Kone visi per pastarąsias kelias paras į laisvę paleisti sulaikytieji kalba apie patirtas žiaurias patyčias ir smurtą, skelbia BBC rusų tarnyba. Be to, teigiama, kad kaskart, kai pareigūnai išgirsdavo aplodismentų, kuriais sveikinami išėjusieji į laisvę, dar smarkiau mušdavo likusius sulaikytuosius.Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
Comment
-
Parašė AšNeRobotas Rodyti pranešimą
O jeigu janukovičius būtų nuskridęs į Lietuvą, tai kažkokiu stebuklingu būdu putkinas nebūtų įvedęs žaliųjų debiliukų?
Parašė mag Rodyti pranešimąLukašenka į jokią Lietuvą nenorėtų vykt, kai bent kolkas yra geresnių variantų. Blogiausiu atvėju turbūt pas Putiną.Paskutinis taisė Eidvis; 2020.08.14, 10:38.
Comment
-
Parašė Arunasx Rodyti pranešimąKiek galima spręsti iš portalų, labiausiai dubasina OMON'as, kuris:
Iš esmės aukso kasykla sadistams.
Gyvenimas taikioje Lukašenkos Belarusijoje jiems n kartų geresnis.It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
Comment
-
Parašė Arunasx Rodyti pranešimąKiek galima spręsti iš portalų, labiausiai dubasina OMON'as, kuris:
Iš esmės aukso kasykla sadistams.
Comment
-
Parašė Tomas Rodyti pranešimą
Kurie yra visiškai nesuinteresuoti jungtis prie Rusijos, nes tada grės komandiruotės į visokias Sirijas, Donbabves ir kitas skyles, iš kurių dažnai grįžtama užvalcuotame karste.
Gyvenimas taikioje Lukašenkos Belarusijoje jiems n kartų geresnis.
O kas dabar valdo KGB, aš nežinau. Lukašenka turi savo asmeninę kelių tūkstančių ištikimųjų gvardiją, o kaip su KGB – neaišku. Baltarusijos armija 99 proc. paklusni Kremliui ir esant situacijai klausys įsakymų iš Kremliaus, o ne iš Minsko“, – tikino P. Vaitiekūnas.
Comment
Comment