Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Vilniaus miesto savivaldybė
Collapse
X
-
Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
- 1 patinka
Comment
-
Šita diskusija jau nukrypo į visai kitą temą...
Grįžkime prie VMS. Įdomu paklausti tų forumiečių, kurie vertina Tapiną ir jo iniciatyvas pozityviai, palaiko akcijas ir t.t. (pats daugumoje atvejų esu vienas iš tokių) - ar kam nors iš jūsų jo bandymas prastumti Lupshitz'ą atrodo kaip gera mintis ir jūs už jį balsuotumėt? Jeigu taip, rimtai įdomu išgirsti argumentus "už".
Comment
-
Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
Tai niekas ir nekalba apie 5 mln miestų infrstruktūrą, tokių atveju pas mus būtų infrastruktūrinis getas. Ir taip jau esame prasčiausia sostinė europoje pagal VT.
Tai kad ne ramstis yra, o tiesiog vagystė. Iš miesto yra atimama puse jo uždirbtų pinigų ir atiduodama prasčiau gyvenantiems miestams. Čia kaip tik remiami visokie vietiniai rajonų centrai o ne Vilnius.
Man tai skauda kad pinigai kurie turėtų eiti atnaujinti 1985 metų troleibusam yra skiriami trinkelizuoti Šilutę, ir jei tu ten gyvensi tai ir toliau man teks tave šelpti.
Spėju, prieš 10 metų būtum sakęs jog reikia ir Kauną ir Klaipėdą mest per bortą ir fokusuotis tik į Vilnių.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė ttttt Rodyti pranešimąŠita diskusija jau nukrypo į visai kitą temą...
Grįžkime prie VMS. Įdomu paklausti tų forumiečių, kurie vertina Tapiną ir jo iniciatyvas pozityviai, palaiko akcijas ir t.t. (pats daugumoje atvejų esu vienas iš tokių) - ar kam nors iš jūsų jo bandymas prastumti Lupshitz'ą atrodo kaip gera mintis ir jūs už jį balsuotumėt? Jeigu taip, rimtai įdomu išgirsti argumentus "už".
O šiaip tai kai draugelį į merus pradeda stumt Tapinas, tai nežinau.
Po kelių metų Tapinas Tapiną į prezidentus pasiūlys.
Turbūt tokia laisvės kaina.Paskutinis taisė Panevezietis; 2022.08.09, 14:04.
- 2 patinka
Comment
-
Tai niekas ir nekalba apie 5 mln miestų infrstruktūrą, tokių atveju pas mus būtų infrastruktūrinis getas. Ir taip jau esame prasčiausia sostinė europoje pagal VT.
Tai kad ne ramstis yra, o tiesiog vagystė. Iš miesto yra atimama puse jo uždirbtų pinigų ir atiduodama prasčiau gyvenantiems miestams. Čia kaip tik remiami visokie vietiniai rajonų centrai o ne Vilnius.
Man tai skauda kad pinigai kurie turėtų eiti atnaujinti 1985 metų troleibusam yra skiriami trinkelizuoti Šilutę, ir jei tu ten gyvensi tai ir toliau man teks tave šelpti.
- 2 patinka
Comment
-
Na Lupshitzo kabinete kalašnikovo tikrai nebūtų, nebent koks Izraelio gamybos ginklas. Jis kalbėdamas per tv apie kara yra rusiją įvardinęs kaip teroristinę valstybę, nes prieš Izraelį kariaujama rusiškais ginklais. Bet Tapiną su šituo pareiškimu sunku suprast. Numetė gal kaip bajerį pažiūrėt kaip suvirškins, nekalbant apie tai, kad yra draugelis jo, bet dar ir radikalas. Jis gi beje buvo visuomeninis patarėjas Šimašiaus. Ką ten spėjo nuveikt kažkaip Tapinas neparašė, parašė, kad nemėgsta vagiančių ir mėgstančių prigauti, tai o Šimašius kuo netiko kažin, ar jis Šimašiui netiko Nes paskelbė jį savo patarėjų tiesiog "ošiant" FB prieš Lupshitzą. Kai dirbo VMS kažkokių kalbų apie beprotiškai fantastišką žydų paveldo muziejų ar vizijų ir nelabai teko girdėt.
- 1 patinka
Comment
-
Gal kas is kaunieciu dar galetumete man paaiskinti kaip dar iesto valdzia sugebejo dauguma centrines dalies fasadus sutvarkyt? Esu buves praktiskai visuose post komunistinese Rytu Europos salyse, niekur nesu mates tiek apleistu fasudu ir tu baisiu zaliu ar melynu maisu ant balkonu, nezinau kaip jie vadinasi, ksip Vilniuje. Kaune tokio beprizdielo nemaciau, nebent nepastebejau
Comment
-
Parašė TIME Rodyti pranešimąGal kas is kaunieciu dar galetumete man paaiskinti kaip dar iesto valdzia sugebejo dauguma centrines dalies fasadus sutvarkyt? Esu buves praktiskai visuose post komunistinese Rytu Europos salyse, niekur nesu mates tiek apleistu fasudu ir tu baisiu zaliu ar melynu maisu ant balkonu, nezinau kaip jie vadinasi, ksip Vilniuje. Kaune tokio beprizdielo nemaciau, nebent nepastebejau
Startavo aptriušusius Kauno fasadus keičianti programa - Kauniečiams kasdienės naujienos (kaunieciams.lt)
Comment
-
Parašė TIME Rodyti pranešimąGal kas is kaunieciu dar galetumete man paaiskinti kaip dar iesto valdzia sugebejo dauguma centrines dalies fasadus sutvarkyt? Esu buves praktiskai visuose post komunistinese Rytu Europos salyse, niekur nesu mates tiek apleistu fasudu ir tu baisiu zaliu ar melynu maisu ant balkonu, nezinau kaip jie vadinasi, ksip Vilniuje. Kaune tokio beprizdielo nemaciau, nebent nepastebejau
Comment
-
Parašė TIME Rodyti pranešimą
tikrai galvojate, kad del to Silute kalta, o ne miesto valdzia, kuri dejusi ant paprastu zmoniu ir besirupina tik palankiu oligarchu aptarnavimu?
Parašė acetonas Rodyti pranešimą
Kauno infrastruktūra labai panaši: daug plačių gatvių, kalnai, troleibusų tinklas, svarbiausios ligoninės šalyje ir tt. Kauno biudžeto išlaidos vienam žmogui - 1614 eur. Vilniaus biudžeto išlaidos vienam žmogui - 2407 eur. Kaunas už mažesnius pinigus sugeba užsiimti Nemuno salos rekonstrukcija, gatvių tvarkymu (ir siaurinimu), dviračių takų tiesimu, parkų tvarkymu, pilnai atnaujinti troleibusų parką ir keisti kontaktinį tinklą. Klaipėda su panašiu biudžetų vienam gyventojui taip pat sugeba vykdyti rekonstrukcijas įvairiuose miesto vietose (nors ir ne taip sėkmingai).
Spėju, prieš 10 metų būtum sakęs jog reikia ir Kauną ir Klaipėdą mest per bortą ir fokusuotis tik į Vilnių.
Šiaip tai aš nieko mesti per bortą nesiūlau, aš siųlau nustoti atiminėti iš Vilniaus puse surenkamų pinigų.
Parašė Tikras architektas Rodyti pranešimą
Gerai, o tai kaip siūlai tai įgyvendinti? Paleisti gestapo policiją po butus, kuri tikrintų ar kiekvienas prisirašęs Vilniuje? Juk pats supranti, kad čia nesąmonė. Taip yra ir taip bus, susitaikyk su tuo ir mažiau virkaliok. Tas pats galioja ir savivaldybei.
Comment
-
Parašė ttttt Rodyti pranešimąŠita diskusija jau nukrypo į visai kitą temą...
Kita vertus, jeigu mero rinkimai bus iš "blogų ir dar blogesnių"...
Comment
-
Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimąSIūlau nustoti atimti iš Vilniaus puse surenkamų pajamų biudžeto, jūs net ne ta tema komentuojate. Bet jeigu dėl prisirašymo, tai čia galima pradėti nuo to kad nesant registurotam mieste negausi miesto paslaugų. Pažiūrėk kaip dėl mokyklų registruojasi, ir dėl kitų dalykų galima taip pat padaryti.
- 2 patinka
Comment
-
Kalta centirnė valdžia kuri sukūrė pajamų perskistymo schemą.
Iš kur toks 2407 skaičius? Paskaičiavau greitai pagooglines biudžeto dydį tai gavau 1892 eurus Vilniui.
Šiaip tai aš nieko mesti per bortą nesiūlau, aš siųlau nustoti atiminėti iš Vilniaus puse surenkamų pinigų.
SIūlau nustoti atimti iš Vilniaus puse surenkamų pajamų biudžeto, jūs net ne ta tema komentuojate. Bet jeigu dėl prisirašymo, tai čia galima pradėti nuo to kad nesant registurotam mieste negausi miesto paslaugų. Pažiūrėk kaip dėl mokyklų registruojasi, ir dėl kitų dalykų galima taip pat padaryti.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Panevezietis Rodyti pranešimą
O jei tarkim Orlen sumokamus mokesčius į biudžetą palikt tam regionui, kur fiziškai stovi. Būtų teisinga turbūt?
Comment
-
Parašė Panevezietis Rodyti pranešimą
O jei tarkim Orlen sumokamus mokesčius į biudžetą palikt tam regionui, kur fiziškai stovi. Būtų teisinga turbūt?
Bet tai įtakos neturi. Klausimas yra kur registruoti įmonėje dirbantys gyventojai. Nes būtent GPM dalis ir eina savivaldybėms. Iš įmonių pelno mokesčio man atrodo savivaldybės negauna nieko, bet gal kas žinantis daugiau galės patikslinti.
Comment
-
Parašė ]=Sula Rodyti pranešimą
Orlen (kaip ir kitų) atveju akcizai ir PVM kaliauja tiesiai į valstybės biudžetą. GPM - pagal tai, kur reziduoja darbuotojai.Paskutinis taisė liutass; 2022.08.10, 10:34.
Comment
-
Parašė liutass Rodyti pranešimąOff topic, bet Klaipėda irgi labai norėtų, kad visi uosto mokesčiai liktų mieste...
Comment
Comment