Parašė Nikas
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Paminklo Kariui Taline suniekinimas
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Parašė Ežiukas Rodyti pranešimąBBC
Secret location
Mr Lavrov said Russia would "take serious steps" following the removal and Russia's Senate called for diplomatic relations with Estonia to be cut.
Estonia's government would not reveal where it took the six-foot (1.83m) statue, but spokesman Martin Jasko said it would ultimately be placed at the military cemetery in Tallinn.
Parašė Nikas Rodyti pranešimąKodėl taip sureikšminamas žodis "okupaciją", kiek pamenu Lietuva pasirašė sutarti dėl SSRS armijos įvedimo. Bet tema ne apie tai.beg, borrow and steal
Comment
-
Diziuojuosi Estija. Ta maza valstybe tikrai turi STUBURA. O Rusijos isterija yra neregeto izulumo ir kvailumo.
Kapu ir paminklu perkelimas danznai vyksta ivairiose valstybes. Valstybes turi teise pacios nuspresti, kur yra tinkamesne vieta tokiems paminklams, kapams.
O apie zmones, kurie surenge, riauses is viso nera ka pasakyti."Laisvė turėti įsitikinimus reiškia, kad žmogus yra laisvas pats formuoti savo įsitikinimus, pasirinkti pasaulėžiūros vertybes, jis ginamas nuo bet kokios prievartos, jo pažiūrų
negalima kontroliuoti."(Konstitucinio Teismo 2000-06-13 nutarimas).
Comment
-
Parašė Nikas Rodyti pranešimąKomunistai trėmė, nacistai degino. Kas geriau?
O del paminklo ir kapu tai visiskai palaikau estus. Kapinems ne vieta miesto centre.
Comment
-
Parašė Nikas Rodyti pranešimąKodėl taip sureikšminamas žodis "okupaciją", kiek pamenu Lietuva pasirašė sutarti dėl SSRS armijos įvedimo. Bet tema ne apie tai.
P.S. Beje ši tema, kaip ant karštųjų...Paskutinis taisė tivoli; 2007.04.27, 17:23.
Comment
-
Aš visiškai pritariu Estijos sprendimui. Jokia kita šalis neturi teisės kištis į Estijos vidaus reikalus ir aiškinti, kokį paminklą iškelti, kokio ne ir t.t. ir pan.
Estija yra estų, ir estams paminklas reiškia okupaciją (kaip ir mums visi tie paminklai, kurie dabar Grūto parke), todėl jie turi visišką teisę paminklą ne tik kad iškelti, bet ir nuplukdint iki Peipsio ežero rusų pusės ir paskandint jį.
O tie pusgirčiai rusai, kurie ten verkia, kad pilietybės neturi, geriau tegul kalbą estų išmoksta, nes gyvena svetimoj šaly. Jie turi darbą, visas socialines garantijas - tačiau ne, jiem neužtenka, jie eina kelti riaušes, niokoti sostinę ir pan.
O apibendrinant Niko šiandienos pranešimus, galiu pasakyt, jog tai labai puikus pavyzdys, kokią įtaką turi rusiška TV, kurią čia pas mus kiša per visur. Visada buvau už rusiškų kanalų mažinimą - kur matyta, kad demokratinėj šaly ~ 70 proc. rodomų kanalų (turiu omeny kabelinės TV) būtų svetimos šalies propagandiniai kanalai?
Comment
-
Šiaip pati Rusija šiuo atveju iš paprasto paminklo perkėlimo padarė tarptautinį "skandalą", juk paminklas ir palaikai yra tiesiog perkeliami į kapines, aš suprasčiau jeigu Estai iškastu kaulus ir pradėtu juos mėtyt į šiukšlių dėžės, tokiu atveju tai būtų išties išniekinimas, o dabar viskas galėjo būti atlikta tyliai ir ramiai. Garantuoju, kad jeigu ne visi tie protestai ir t.t. tai tas paminklas iki Gegužės 9 d. jau būtų stovėjęs kapinėse ir visi būtų buve laimingi.
O tokie "protestuotojai" šiaip tikrai nesukelia šiltų jausmų Rusų atžvilgiu.
Comment
-
O cia dar sis tas Nikui apie Rusijos pastangas si konflikta spresti taikiai:
МИД Эстонии сожалеет о безразличии России к могилам
<...>Посол отверг предложение МИДа назвать представителя российского посольства, которому бы был обеспечен беспрепятственный доступ для инспекции ведущихся на Тынисмяги работ. Успенский сообщил, что у него имеются инструкции категорически отказываться от подобных предложений.<...>
Saltinis http://rus.delfi.eePaskutinis taisė ValdasJ; 2007.04.27, 17:32.
Comment
-
Man keista, kodėl tarptautinė bendruomenė nereaguoja Nes JTO principai laužomi, o laužo viena viena JTO "milžinių"
Parašė tivoli Rodyti pranešimąKeista, kap JTO gali leisi vienai iš saugumo narių pažeidinėti JTO principus ; kad ir "teritorinio vientisumo ir politinio sąžiningumo" principą: nė viena nepriklausoma JTO narė šalis negali kištis į kitos suvereną ar vidaus politikos reikalus išskyrus represijų, genocido, žudynių ar žmogaus teisių pažeidimo atvejus.
Comment
-
Gal vadovaujasi principu "duokime durniui kelią " ? Jei rimčiau JTO manau, į tai rimtai net nežiuri. Rusai patys rėke , patis savus muša ir dar skundžiasi, kad juos primušė. Cirkas.
Mano Flickr nuotraukos : http://www.flickr.com/photos/ezziukas/sets/
--------------------------------------------------
Kiek rovė - neišrovė. Kiek skynė - nenuskynė. Todėl, kad tu - šventovė, todėl, kad tu - Tėvynė !!!
Comment
-
Parašė El_Greco Rodyti pranešimąAmerikieciai ir Anglai laimejo kara.
Comment
-
Parašė tivoli Rodyti pranešimąKad ir kaip sunku pripažinti, bet visgi SSRS (na ir britų iš Vakarų pusės)kariuomenė buvo ta sąjungininkų dalis, kuri labiausiai prisidėjo savo kareiviais nugalint fašizmą (tiksliau buvo dauguma kareivių naudojama kaip mėsa nat patrankų). Ameriliečiai pagrinde tik ginklais rėmė. Nors dėl to hipotetiško Raudonosios Armijos išlaisvinimo sutinku su prieštai išsakyta mintimi.
Comment
-
Staliningrado mūšis (Rugpjūtis 21, 1942 – Vasaris 2, 1943) tavasis "turning-point" buvo. Ir nereikia El_greco "saviškių" stumti ant pjedestalo. Karą laimėjo sąjūngininkų armija - tiek rusai, tiek amerikiečiai, tiek prancuzai...
Kiek rovė - neišrovė. Kiek skynė - nenuskynė. Todėl, kad tu - šventovė, todėl, kad tu - Tėvynė !!!
Comment
-
Parašė Berliner Rodyti pranešimąO apibendrinant Niko šiandienos pranešimus, galiu pasakyt, jog tai labai puikus pavyzdys, kokią įtaką turi rusiška TV, kurią čia pas mus kiša per visur. Visada buvau už rusiškų kanalų mažinimą - kur matyta, kad demokratinėj šaly ~ 70 proc. rodomų kanalų (turiu omeny kabelinės TV) būtų svetimos šalies propagandiniai kanalai?
O kas dėl rusiškų TV rodymo, tai kaip sakoma gyvename rinkos ekonomikoje ir kol bus paklausa bus ir pasiūla.
Comment
-
Comment
-
Parašė Ežiukas Rodyti pranešimąStaliningrado mūšis (Rugpjūtis 21, 1942 – Vasaris 2, 1943) tavasis "turning-point" buvo. Ir nereikia El_greco "saviškių" stumti ant pjedestalo. Karą laimėjo sąjūngininkų armija - tiek rusai, tiek amerikiečiai, tiek prancuzai...
As niekad nepripazinsiu kad rusai prisidejo prie nacizmo nugalejimo.Man jie liks tik prievartautojai ir zudikai.
Comment
Comment