Parašė c2h5oh
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Paminklo Kariui Taline suniekinimas
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Parašė Nikas Rodyti pranešimąRF įdeją nutraukti politinius ryšius su estiją pilnai palaikau. Nors kaip žmogus, už tokius dalykus sudeginčiau ar "perkelčiau" sunkiaja technika jų ambasadą Maskvoje.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąAs nevadinu visu kareiviu visais siais vardais. Aisku, kad nelabai tiketina, kad tas (ar kiti) Raudonosios armijos kareiviai turejo visas sias savybes (nors daugelis ju isties turejo daugiau, nei viena). Visgi VISI jie buvo okupantai.
Rusija niekaip negali išsivaduoti iš buvusios imperijos metropolinio nepilnavertiškumo sindromo. Kiek girdėjau, anksčiau ir britai juo sirgo, ar dabar jie šito nepelnavertiškumo komplekso nebeturi?Parašas :)
Comment
-
Parašė Underground Rodyti pranešimąAs tik pritariu tokiam Estijos zingsniui.
Kad rusai iš to išpūs burbulą ("našix bjut", "fašysty" ir panašiai) - buvo aišku nuo pat pradžių. Kažkaip reikėjo šitą dalyką daryti tyliai, išlaukus palankaus momento, ir tikrai nekeliant to į prezidentų/premjerų lygio diskusijas...
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąAs nevadinu visu kareiviu visais siais vardais. Aisku, kad nelabai tiketina, kad tas (ar kiti) Raudonosios armijos kareiviai turejo visas sias savybes (nors daugelis ju isties turejo daugiau, nei viena). Visgi VISI jie buvo okupantai.
Comment
-
sunku spręsti nežinant visų aplinkybių. ar abi pusės padarė viską, kad tai būtų padaryta be konflikto? buvo galima akcentuoti tai, tai karių palaikai perkeliami į geresnę vietą karių kapinėse, kur bus užtikrinta geresnė priežiūra, pastatyti priderami antkapiai ir t.t., o ne gulės aikštėje po praeivių kojomis.
kita vertus, įdomu koks pagrindinis iškėlimo argumentas: planuojamos statybos toje vietoje ar pan.. politiniai argumentai mano manymu čia netinka, po mirties visi turėtų būti lygūs ir vienodai gerbiami.
taip sakau, nors ir man Raudonoji armija nėra išvaduotojai. būtų tokiais buvę, jei nebūtų užsilikę 50 metų.
dar dėl kapinių iškėlimo. štai prieš keletą metų Lietuvoje buvo labai kultūringai iškelti vokiečių karių palaikai Panevėžyje. tarp kitko, virš jų sovietmečiu buvo padarytas stadionas. ne pasityčiojimas?
ir dar. kiek kapinių sovietpalaikiai sovietmečiu išniokojo? ką pasipiktinę dėl Talino atsakytų į šį klausimą.
Comment
-
Parašė c2h5oh Rodyti pranešimąišlaukus palankaus momento,
Comment
-
O dėl paminklo, taip kaip kažkas ir sakė, kapai turi būti kapinėse. O rusiškas šovinizmas Baltijos valstybių atžvilgiu yra viršūnė. Keista, kap JTO gali leisi vienai iš saugumo narių pažeidinėti JTO principus ; kad ir "teritorinio vientisumo ir politinio sąžiningumo" principą: nė viena nepriklausoma JTO narė šalis negali kištis į kitos suvereną ar vidaus politikos reikalus išskyrus represijų, genocido, žudynių ar žmogaus teisių pažeidimo atvejus. Prieš rusus nieko neturiu prieš, bet prieš rusišką šovinizmą
Comment
-
Parašė Artas Rodyti pranešimąpilnai sutinku, dar Geguzes 9 d. uz keletos dienu..... rusams gi labai svarbi svente...Parašas :)
Comment
-
Nėra tie rusų kariai tokie ir nekalti. Aišku, ne visi tokie buvo, bet žudymai, kankinimai ir prievartavimai buvo dažni raudonosios armijos palydovai ir tai nebūtinai buvo daroma įsakius aukštesnio rango karininkams.
Kad ir mano močiutės seserį be didesnių ceremonijų pakorė už ne vietoje pasakytą žodį.Mano galerija Flickr'yje
Comment
-
Parašė Mantaz Rodyti pranešimąNėra tie rusų kariai tokie ir nekalti. Aišku, ne visi tokie buvo, bet žudymai, kankinimai ir prievartavimai buvo dažni raudonosios armijos palydovai ir tai nebūtinai buvo daroma įsakius aukštesnio rango karininkams.
Kad ir mano močiutės seserį be didesnių ceremonijų pakorė už ne vietoje pasakytą žodį.Snowflakes will attack U <3
Comment
-
Galėčiau. Bet nenoriu.
Mano šeima susijusi su karu.
Vakar girdėjau istoriją apie 22 metų kareivį žuvusį, ginant talliną. Ir galvoju, ar tam jis kariavo prieš nacizmą, kad kažkokie menkystos(tai minksčiausia, kaip galiu pavadinti estus) spjautų į jo atmintį ir kapą? Ypač prieš tokia dieną, kaip Gegužės 9-oji.
Netoli mano namų yra karinės kapinės ir man sunku žiurėti, kada 15 metų "snargliai" geria alų ant kapų, kuriuose guli šimtai jaunuolių, gynusių valstybę. Ar tam, jie atidavė gyvybes?
Comment
-
Eilinė rusų ir „nacių“ baltų diskusija:
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=467713Mano galerija Flickr'yje
Comment
-
Parašė Nikas Rodyti pranešimąKą tik sužinojau, paminklas supjaustytas.
Šaltiniai patikimi ar rusu "neoficiali" žiniasklaida?Parašas :)
Comment
-
Parašė Svecias Rodyti pranešimąJau patikėjai?
Šaltiniai patikimi ar rusu "neoficiali" žiniasklaida?
Comment
-
Parašė Nikas Rodyti pranešimąGalėčiau. Bet nenoriu.
Mano šeima susijusi su karu.
Vakar girdėjau istoriją apie 22 metų kareivį žuvusį, ginant talliną. Ir galvoju, ar tam jis kariavo prieš nacizmą, kad kažkokie menkystos(tai minksčiausia, kaip galiu pavadinti estus) spjautų į jo atmintį ir kapą? Ypač prieš tokia dieną, kaip Gegužės 9-oji.
Netoli mano namų yra karinės kapinės ir man sunku žiurėti, kada 15 metų "snargliai" geria alų ant kapų, kuriuose guli šimtai jaunuolių, gynusių valstybę. Ar tam, jie atidavė gyvybes?
-ar tikrai Taline ABI pusės padarė viską, kad perkėlimas įvyktų kultūringai. analogiški perkėlimai įprastas dalykas.
-kodėl tarybinių laikotarpiu buvo niokojamas senos kapinės. pvz. Vilniuje Santuokų rūmų teritorija.
ideologijos neliesiu, nes mano samprata yra kad mirusieji visi lygūs neskaitant tautybės, uniformos ar turto.
Comment
Comment