Parašė liutass
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Vilnius - ne visa Lietuva
Collapse
X
-
Parašė Mantaz Rodyti pranešimąVisiška nesąmonė. Su blogais ketinimais lengviau prieit prie vietinės valdžios, nei prie centrinės.
Comment
-
Parašė liutass Rodyti pranešimąKadangi dabar taip yra su centrine valdžia, tai ir korupcija nepažabojama
Comment
-
Parašė liutass Rodyti pranešimąKalbame apie tai, kad Lietuvoje visi procesai ir sprendimai yra ypač centralizuoti ir regionams paliekama labai mažai savarankiškumo.Parašas :)
Comment
-
Parašė liutass Rodyti pranešimąTada tu pasakyk, kam tavo nuomone reikalinga centrinė valdžia?Parašė liutass Rodyti pranešimąprie ko čia?
Centrinė valdžia reikalinga aukščiausio lygio sprendimams priimti.Mano galerija Flickr'yje
Comment
-
Parašė Svecias Rodyti pranešimąNepasakyčiau, žiūrėk, Šalčininkams niekas netrukdo ir atrodo net nesiruošia trukdyti sunaikinti paskutinę lietuvišką mokyklą.
Comment
-
Parašė Mantaz Rodyti pranešimąCentrinė valdžia reikalinga aukščiausio lygio sprendimams priimti.
Comment
-
Parašė liutass Rodyti pranešimąIš kur žinai?
Comment
-
Parašė Mantaz Rodyti pranešimąBe to, miesto lyderio vaidmuo ryškesnis mažesnėse valstybėse ir lyginant su kitomis panašaus dydžio valstybėmis, Lietuvos regioninė situacija yra netgi labai gera.Paskutinis taisė Aš; 2007.04.24, 15:40.
Comment
-
Metropolis
Parašė Svecias Rodyti pranešimąO lyginant su kuo, blogesnė?
Italija? ten skirtumai tarp regionų didesni nei Lietuvoje. Vokietija? Labai didelė valstybė, sunku lyginti, bet teko girdėti, kad ir jie skundžiasi, dėl netolygaus šalies vystimosi.
Gal tu turi kitų pavyzdžių?
1. Lyginti geriausia su kaimynais (su tais kuriuos lyginau, Lietuvoje padėtis geresnė).
2. Nelyginu (ir nesiruošiu to daryti) Lietuvos ir didelių valstybių (tai visai kitokios kategorijos).
3. Sudėtinga lyginti Lietuvą su mažomis, labai išsivysčiusiomis, V. Europos šalimis (dėl didelių skirtumų). Jei lygintume su mažomis Vidurio Europos šalimis, geru pavyzdžiu galėtų būti Slovėnija, kur siekiama tolygios plėtros. Man asmeniškai imponuoja Norvegijos, Suomijos, Nyderlandų, Airijos modeliai (aišku, kiekviename jų yra savų privalumų ir trūkumų).
4. Italijos ir Vokietijos pavyzdžiai yra specifiniai. Abi šalys daugelį šimtmečių buvo nerealiai susiskaldžiusios. Italija turi labai rimtą mafijos problemą. Apie Vokietijos problemas su kuriomis ji susiduria integruodama rytines žemes galima sukurti atskirą temą.
Comment
-
Parašė Aš Rodyti pranešimąBūtent, todėl ir sakau, kad Kaunui būdingas būtent patriotizmas"Laisvė turėti įsitikinimus reiškia, kad žmogus yra laisvas pats formuoti savo įsitikinimus, pasirinkti pasaulėžiūros vertybes, jis ginamas nuo bet kokios prievartos, jo pažiūrų
negalima kontroliuoti."(Konstitucinio Teismo 2000-06-13 nutarimas).
Comment
-
Parašė liutass Rodyti pranešimąIš kur žinai?
Parašė liutass Rodyti pranešimąPati ES kontroluoja savo skirtus pinigus. O kovai su korupcija yra tam skirtos organizacijos.Mano galerija Flickr'yje
Comment
-
Parašė Andrew Rodyti pranešimąlygiai taip pat kaip Vilniui (absoliuciai lygiai taip pat)
Comment
-
Parašė Andrew Rodyti pranešimąlygiai taip pat kaip Vilniui (absoliuciai lygiai taip pat)
Comment
-
Parašė liutass Rodyti pranešimąPati ES kontroluoja savo skirtus pinigus. O kovai su korupcija yra tam skirtos organizacijos.
O kovai su korupcija skirtos tam organizacijos ir yra centrinės valdžios sudedamoji dalis . Jei vietiniai regionai patys sau kaip nori pasidalins pinigus, tai kovai su korupcija skirtos tam organizacijos bus bejėgės ką nors padaryti, nes bus tikriausia anarchija. Tam žmonija dar nieko geriau nesugalvojo, kaip Centrinė valdžia.Parašas :)
Comment
-
Parašė Svecias Rodyti pranešimąO kovai su korupcija skirtos tam organizacijos ir yra centrinės valdžios sudedamoji dalis .
Comment
-
Parašė Aš Rodyti pranešimąO kaip tu manai, ar ji negalėtų būti dar geresnė? Dabar pas mus yra "gerai", nes kitur yra blogiau. Bet juk galėtume nežiūrėti į tokius standartus ir sukurti savuosius, dar aukštesnio lygio. Ar tu manai, kad maža valstybė vystytis tolygiai neturi perspektyvų? Juk taip mąstant, tai reikštų, kad visiškai centralizavus visą šalį pasiektume geriausią rezultatą (su kuo aš nesutinku ir teigiu, kad sukūrę išvystytų miestų tinlą ir gebėdami bendradarbiauti pasiektume daugiau bei gyventume VISI geriau). Vadinasi turime dvi galimybes: arba atsisakyti savo miesto ir ambicijų jį puoselėti, arba gyventi žemesniame lygmenyje?Mano galerija Flickr'yje
Comment
-
Parašė Aš Rodyti pranešimąPatriotizmas gal, bet ne lietuvybė"Laisvė turėti įsitikinimus reiškia, kad žmogus yra laisvas pats formuoti savo įsitikinimus, pasirinkti pasaulėžiūros vertybes, jis ginamas nuo bet kokios prievartos, jo pažiūrų
negalima kontroliuoti."(Konstitucinio Teismo 2000-06-13 nutarimas).
Comment
Comment