Kodėl Lietruvoje sostinė laikoma kaip privalumas investicijoms ir suklestėjimui, o išsivysčiusiose Vakarų Europos ir ne tik šalyse didžiausios investijos ateina į kitus miestus, ne sostinės? Kodėl ten sostinės sindromas neveikia?
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Vilnius - ne visa Lietuva
Collapse
X
-
Parašė liutass Rodyti pranešimąKodėl Lietruvoje sostinė laikoma kaip privalumas investicijoms ir suklestėjimui, o išsivysčiusiose Vakarų Europos ir ne tik šalyse didžiausios investijos ateina į kitus miestus, ne sostinės? Kodėl ten sostinės sindromas neveikia?Mano galerija Flickr'yje
Comment
-
Parašė liutass Rodyti pranešimąKodėl Lietruvoje sostinė laikoma kaip privalumas investicijoms ir suklestėjimui, o išsivysčiusiose Vakarų Europos ir ne tik šalyse didžiausios investijos ateina į kitus miestus, ne sostinės? Kodėl ten sostinės sindromas neveikia?Parašas :)
Comment
-
Parašė Mantaz Rodyti pranešimąKodėl būtent Lietuvoje? Gi tiesioginės užsienio investicijos ateina iš užsienio.
Comment
-
Parašė Svecias Rodyti pranešimąLeisk su tavim nesutikti, visam pasaulyje sostinių sindromas veikia. Tik kai kurios šalys yra įsivedusios įstatymais numatytus visokius apribojimus, kad sostinė netaptų super megapoliu, kuriame daugiau bėdų ir vargo nei tvarkos ir naudos. pvz. Meksikas ir kt.
Comment
-
Parašė liutass Rodyti pranešimąPvz. Vašingtonas vs NYC, Canbera vs Welington, Milan vs RomaParašas :)
Comment
-
Parašė liutass Rodyti pranešimąĮdomu kaip su tiesioginėm užsienio investicijomis, sakysime, Italijoje?
Taip jau susiklostė, kad Europoje sostinės yra savo šalių lyderiai, išskyrus kai kurias anomalijas kaip Vokietija ar Italija, kurios per paskutinių laikų istoriją buvo susiskaldžiusios teritorijos.
Beje, Velingtonas kartais ne N. Zelandijos sostinė? Turbūt turėjai galvoje Sidnėjų?Mano galerija Flickr'yje
Comment
-
Parašė Svecias Rodyti pranešimąJūs nesimokinot ar jau užmiršot, kaip Lietuvoje carų laikais buvo intensyviai vykdoma rusifikacijos politika ir XIX a. pabaigoje buvo uždrausta lietuvių kalba.Paskutinis taisė Aš; 2007.04.24, 14:55.
Comment
-
Parašė Aš Rodyti pranešimąViską aš žinau, juk sakiau, tai tik įdomus pastebėjimas. Kodėl jūs (šiuo atveju tu) nuo to ginatės iš karto Juk Kaune irgi tuo metu buvo labai mažas procentas lietuvių, nors ir ne toks tragiškas kaip Vilniuje."Laisvė turėti įsitikinimus reiškia, kad žmogus yra laisvas pats formuoti savo įsitikinimus, pasirinkti pasaulėžiūros vertybes, jis ginamas nuo bet kokios prievartos, jo pažiūrų
negalima kontroliuoti."(Konstitucinio Teismo 2000-06-13 nutarimas).
Comment
-
Parašė Andrew Rodyti pranešimąsavo multikulturiskumu Vilnius visalaik didziavosi ir didziuojasi. Cia sekmingai gyveno/gyvena, kure/kuria daugelio tautu atstovai. tai Vilniaus dvasia
Comment
-
Parašė liutass Rodyti pranešimąAr nebus čia postsovietinio mentaliteto įtaka koncentruoti viską į stiprius centrus. Kažkaip visoje postsovietinėje erdvėje vysytmasis vyksta panašia linkme, kai tuo tarpų vakarų Europeje labai remiamas tolygus regioninis vysytymasis.
Reiktų mažiau skirti centralizuotų lėšų didiesiems miestams, o sudaryti palankesnias sąlygas mokesčių srityje mažesniems, tokiems kaip Utena, Alytus, Marijampolė, Tauragė, Telšiai ir t.t. visų čia nevardinsiu.Parašas :)
Comment
-
Parašė liutass Rodyti pranešimąAr nebus čia postsovietinio mentaliteto įtaka koncentruoti viską į stiprius centrus. Kažkaip visoje postsovietinėje erdvėje vysytmasis vyksta panašia linkme, kai tuo tarpų vakarų Europeje labai remiamas tolygus regioninis vysytymasis.Mano galerija Flickr'yje
Comment
-
Parašė Mantaz Rodyti pranešimąLietuvos regioninė situacija yra netgi labai gera.
Comment
-
Parašė liutass Rodyti pranešimąSu šituo teiginiu tikrai nesutinku.Mano galerija Flickr'yje
Comment
-
Parašė liutass Rodyti pranešimąSu šituo teiginiu tikrai nesutinku.
Jau anksčiau šioje temoje sakiau, kad su kažkuo lygint išvis nereikėtų, o vadovautis savo situacija ir jos pasekmėmis, nes visada rasim tokių pavyzdžių, kurie atitiks mūsų poziciją.
Comment
-
Parašė Mantaz Rodyti pranešimąTai tvarkoj, klok pavyzdžius, paneigiančius mano šitą teiginį.
Comment
-
Parašė Aš Rodyti pranešimąO mes didžiuojamės savo lietuvybės dvasia. Nemanau, kad tarpusavyje jos viena kitai trugdo."Laisvė turėti įsitikinimus reiškia, kad žmogus yra laisvas pats formuoti savo įsitikinimus, pasirinkti pasaulėžiūros vertybes, jis ginamas nuo bet kokios prievartos, jo pažiūrų
negalima kontroliuoti."(Konstitucinio Teismo 2000-06-13 nutarimas).
Comment
-
Parašė liutass Rodyti pranešimąGalėtų ES skirtus mln. skirstyti ne centrinė valdžia, bet patys regionai. Vienas iš pavyzdžių.
Comment
Comment