/\ Panašėji į tokį buvusį veikėją kaunaz (tik skirtinga varpinė). Gana staigus evoliucinis procesas...
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Vilnius - ne visa Lietuva
Collapse
X
-
O tu nesupratai jo greičiau ironijos. Aš jo postą supratau, jog neuždrausi migruoti nei kapitalui, nei žmonėms - bei nepriversi registruotis žmogaus, jei jam tai neįsomus klausimas. Toks siūlomas administravimas įmanomas, jei Lietuva būtų šlovinga sovietinė valstybė su centriniu registru ir sekimu. Tai statom II Berlyno sieną?
Įdomu kokius administravimo įrankius sugalvojo tavo šaltiniai?
Comment
-
Parašė musicAr nematai, kad parašiau skatins? O skatins labai paprastai. Registruotas Šilutėje ir nori leisti vaiką į darželį? Vežk į Šilutę Arba būsi paskutinis eilėje po čia gyvenančių
Jei kažkas nori reformą daryti, tai daryti sisteminę reformą - pvz. atriekti didesnę dalį pačio susigrąžinto GPM Vilniuj yra žymiai geresnis dalykas.Paskutinis taisė tivoli; 2010.11.05, 18:58.
Comment
-
Parašė musicAustrija turbūt irgi policinė sovietinė respublika, kad ten Vienoje registravimasis mieste privalomas?
Comment
-
Parašė Edd Rodyti pranešimąNelabai suprantu neigiamo tivoli nusistatymo, nei vieno argumento, tik kažkokie pasvarstymai ne į temą (kažkokie vokeliai, dovanėlės...). Kauniečiai išsigando, kad pusei jų teks persiregistruoti Vilniuje?
O argumentus (savo supratimu) pateikiau, tuo tarpu pats kolega pateikei beletristiką. Minėjau, jog žymiai paprasčiau susigrąžinti kad ir visą GPM Vilniui; bei pagalvoti apie sisteminę reformą administruoti gyventojus visos Lietuvos mastu.
O šiaip pačio kažkokios fobijos išlindo...
nes man Lietuvos tokie pasižaidimai tėra smėlio dėžės žaidimai; o tie pasvarstymai yra/tampa realybė (su kuria susiduria/ė mano pažįstami) dėl tų žaidimų įgyvendinimų
Comment
-
Parašė tivoli Rodyti pranešimąNa aš registruotas ne Kaune; ir kol galėsiu tikrai nesiregistruosiu Ką, aš dabar didžiausias vagis iš Kauno biudžeto?
O argumentus (savo supratimu) pateikiau, tuo tarpu pats kolega pateikei beletristiką. Minėjau, jog žymiai paprasčiau susigrąžinti kad ir visą GPM Vilniui; bei pagalvoti apie sisteminę reformą administruoti gyventojus visos Lietuvos mastu.
O šiaip pačio kažkokios fobijos išlindo...
nes man Lietuvos tokie pasižaidimai tėra smėlio dėžės žaidimai; o tie pasvarstymai yra/tampa realybė (su kuria susiduria/ė mano pažįstami) dėl tų žaidimų įgyvendinimų
O dėl pačio principo: jei tu gyveni Vilniuje, tai registruojiesi Vilniuje; jei tu gyveni Kaune - registruojiesi Kaune; ir t.t. Kas čia keisto ar nesuprantamo? Ten kur tu gyveni ir kievieną dieną naudojiesi paslaugom, ten ir moki kažkokią mokesčių dalį. Logiška ir nesuprantu ko čia nesutikti ar priešintis. Tokie skatinimai tikrai nėra kažkokia naujiena ir tik "Lietuvos pasižaidimai", nes tas jau seniai daroma ne vienoje šalyje. Priešingai Lietuvoje atrodo viskas labai netvarkinga, realiai gyveni vienoj vietoj, tavo gyvenama vieta registruota kitoj vietoj...
Comment
-
O aš pavyzdžiui, džiaugiuosi dėl Utenos
Edit: gerai, pratesiu mintį, kuri turbūt skambėjo tiesiog kaip pasišaipymas iš miuziko. (aahhh )
Ar jūs manote, kad žmonės yra tokie kvaili ir nesupranta, kur ir kam dėl jų registracijos tenka pinigai? Suprantu, taip TURĖTŲ būti, kad visi savo pinigus dėtų, kur priklauso, bet taip nėra. Tarkime, koks nors ponas T (Mr. T ) gimė ir eilę metų augo kur nors Akmenės rajone. Pabaigęs mokyklą, pradėjo studijuot kur nors VU, bet nepersiregistravo. Kodėl? Todėl, kad Akmenėj ir taip nei su žmonėm, nei su pinigais gerai nėra, o jis tą kraštą myli, jis ten užaugo. Ir savo nedidelėm pastangom jis padeda jam nors kiek. Nes vat, nori. Ir nereikia jo vyti į medį ir vadinti jį pyd...mus...niekšu. Kas čia blogo?Paskutinis taisė Magician; 2010.11.05, 20:08.
Comment
-
Parašė Edd Rodyti pranešimąAr mes išvis girdėjom kokiom priemonėm bus skatinama registruotis Vilniuje? Kolkas ne. Tačiau jau girdėjom iš tamstos: "žaidimai, vokeliai, dovanėlės, neskaidrumas". Ar tai argumentai?
O jeigu nori apskritai kalbėti apie mokesčių administravimo politiką - tai ir šnekam, bet nereikia grynai iš konteksto žodžių ištraukti ir sumesti į kratinį lyg aš skambėčiau nelogiškai.
Manau, jog Vilnius turi gauti didesnę GPM dalį nuo viso surinkto GPM proporcingai pagal gyventojų skaičių; bet stengtis suvaržyti taip, jog žmogus turėtų rinktis stiliumi "arba...arba..." - nežinau, tai tik valstybinė didesnė asmens kontrolė.
jei tu gyveni Kaune - registruojiesi Kaune; ir t.t. Kas čia keisto ar nesuprantamo? Ten kur tu gyveni ir kievieną dieną naudojiesi paslaugom, ten ir moki kažkokią mokesčių dalį.
Pastebėjau, jog kažkaip žiūrima į Lietuvą kaip sudedamąsias dalis; tuo tarpu, aš suprantu Lietuvą kaip unitarinį vienetą, kur visas GPM patenka Lietuvai. Manau gal pirma apskritai Lietuvai reikėtų "iš šešėlio" ištraukti pinigus centralizuotai, o ne draskytis ir taip dėl plyštančio kapšo pinigų; o tai galima padaryti su centrinės (o ne vietinės) reikšmės reformomis. Tad ir iškyla klausimas ar tikrai tvarkoma nuo to galo? Nes būtent siauras požiūris, ten Vilnius, o ten Telšiai; ten Kaunas, o ten Šilutė - ir kiekvienas kapojimasis dėl įdėtų mokesčių į bendrą aruodą yra absurdiška situacija, nes mokesčiai jau egzistuoja ir niekur jie nedings. Tad gal reikėtų dėti pastangas kiekvienai savivaldybei dėl šešėlyje besisukančių pinigų (ypač tinkamas atvejis Pagėgiai ar Tauragė), gal pradėtų geriau gyventi?
Tokie skatinimai tikrai nėra kažkokia naujiena ir tik "Lietuvos pasižaidimai", nes tas jau seniai daroma ne vienoje šalyje. Priešingai Lietuvoje atrodo viskas labai netvarkinga, realiai gyveni vienoj vietoj, tavo gyvenama vieta registruota kitoj vietoj...
Be to, jei žiūrim į mokesčių surinkimą; tai klausimas - dėl emigrantų, ar šie turi, ar ne mokėti pvz. PSD? Tai ir pradėkim nuo tokių bazinių klausimų.Paskutinis taisė tivoli; 2010.11.05, 21:09.
Comment
-
Parašė musicTai čia tokia visuomenės gerovė kai už Vilniuje uždirbtus pinigus kur nors Utenoje sutvarkomas parkas ar Telšiuos aikštė, o sostinė merdi?? Kodėl 20 metų negali sutvarkyti Sereikiškių chronių su bambaliais susitelkimo vietos ir paversti normaliu europietišku parku, o Utenoje viską puikiausiai įrengia, kad net pavydu žiūrėti kaip gražu ar ne dėl tų pačių priežasčių?
Kodėl mano gyvenamas miestas turi būti, kaip išsireiškei, šiknos skylėj, kad Utena ar Telšiai klestėtų kai tie patys uteniškiai ir iš Telšės čia atvyksta ir įsikuria bei dėvi infrastruktūrą ir viskuo naudojasi nemokamai t.y. blogina mano gyvenimo sąlygas, už kurias aš moku- prisidedu prie jų kūrimo?Paskutinis taisė tivoli; 2010.11.05, 21:11.
Comment
-
Parašė musicKlaipėda kol kas atrodo, kad aplenks Kauną (dauguma dalykų ir dabar lenkia išskyrus tokį "neesminį" dalyką kaip gyventojų skaičius ir kt.), tačiau tai nėra labai didelis miestas, vos kiek didesnis už Šiaulius, kurie yra dar mažesnis miestas Na tik toks "nedidelis" bet-> uostas.
Comment
-
Parašė Silber418 Rodyti pranešimąVilnius, pavyzdžiui, panašus į Oslą arba Helsinkį (pagal gyventojų skaičių miesto ribose), tačiau tik tiek. Nei infrastruktūra, nei miestų reputacija nesulyginamos.
Comment
-
Parašė andyour Rodyti pranešimąJeigu iš pačio miesto pakraščio iki centro vos 30min kelio su autobusu ar troleibusu. Gatvių tinklo VT pilnai pakanka, tik jas užima kam nepriklauso
Comment
-
Visada yra iki ko tobulėti. Aš, asmeniškai, Vilnių įsivaizuduoju kaip jaukų ir šiuolaikiškai įrengtą miestą, kuriame viešojo transporto pagrindu būtų aplinką tausojantys autobusai bei kelios šiuolaikiško tramvajaus arba lengvojo geležinkelio linijos. Taip pat mieste būtų labai populiarus dviračių transportas ir tam pritaikyta infrastruktūra - daug parkavimo aikštelių ir dviračių eismui skirtų kelių bei takelių.
Žinoma, norėčiau, kad ir Klaipėda neatsiliktų, nes ten būtų dar legviau tai įgyvendinti.
Ech, tai būtų tikrove bent po 10 metų.
Comment
-
Parašė musicPagal tamstą išeina Vilniaus parkus galima bus pradėti tvarkyti tik tada, kai sutvarkys paskutinius apleistus Bezdoniškyje- t.y. niekada?
Bezdoniškio 2000 gyv. turi daugiau teisių į sutvarkytą parką nei 690 000 vilniečių? Na gal tik 560 000, kiti lai bezdoniškių parkų suolus trina ir ten šiukšles meta
Kalbėjau apie Sereikiškes. Sostinėje turėtų būti Europietiškas parkas. Utenai pagal miesto dydį- kokie 30 000 gyv. jos parkai yra nuostabūs. Ką ir bekalbėti kai jie atrodo daug geriau nei Vilniaus centre esantis šunparkis...
Vilniuj reikia sutvarkyto ar europietiško parko? Ar tikrai egzistuoja Utenoje europietiškas parkas (kuo aš abejoju), ar sutvarkytas parkas? Ir svarbiausias klausimas:kas tada slepiasi po tuo "europietiškas parkas"?
Kiti du svarbūs klausimai:
Ar Vilniuj reikia tik sutvarkyti parkus? Ar Vilniuj reikia kažkokio išskirtinio (su brangiais kaštais) parko?
Mano supratimu tavo logika parodo ne tik, jog kitos savivaldybės yra "abžoros", bet ir prastą suvokimą apie pačio Vilniaus miesto sav. distribucinį lėšų skirstymo/finansų planavimo aparatą ar blogai pasirinktus prioritetus. Kuomet kvestionuoji pirmąjį, tarsi viskas atrodo tvarkoje su antruoju ir įsivaizduoji, jog antrasis veikia nepriekaištingai. Kaip minėjau, jei Vilniuj atitektų tarkim bent 96proc. GPM, ar tikrai manai, jog visi parkai taptų "europietiškais parkais". Kaip minėjau, gal reikėtų klerkams pastangas įdėti visų pirma pinigus iš šešėlinės ekonomikos ištraukiant, o ne kapojantis ir taip dėl jau surinktų mokesčių?
Jaučiuosi Lietuvos dalis, bet Vilniuje gyvenu turbūt kokias 300 dienų per metus. Galiu ir aš apversti klausimą. Iš kurio tu miesto?
Kauną kažkas skriaudžia, girdėjau? O kas Jonavoj ar Akmenėj?
Kokia čia potektste užduoti šie klausimai? Nes kiek suprantu aš, aš diskutuoju "atvirom kortom".
Kita vertus ar nėra prioritetas pagerinti padėtį didesniam žmonių skaičiui, ne kad Ignalina su 6500 gyventojų blizgėtų, kai kas šeštas Lietuvos gyventojas neturėtų normalaus parko savo mieste?Paskutinis taisė tivoli; 2010.11.06, 12:04.
Comment
Comment