Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vilnius - ne visa Lietuva

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė John Rodyti pranešimą
    Ir vel sena dainele . Tai gal visgi kas nors pagristu (skaiciu pavidalu), KAIP Vilnius blogina salygas kitiems saliems gyventojams gaudamas kur kas maziau dotaciju is salies biudzeto, nei turetu gauti proporcionaliai gyentoju skaiciui?
    Kur as sakiau, kad jis blogina?? Auksciau manes esantis komentatorius siule dirbtinai kisti visa i vilniu - va tada ir butu bloginimas. Todel teatsakiau, kad pasiulymas nelogiskas, o ne sakiau, kad jis dabar vykdomas!

    Ps: nereiketu pulti i krastutinumus apie stadionus ar konferenciju sales telsiuose. Beje prie ko cia tie stadionai, as nepriestarauju, kad vilniuje stovetu didziausias stadionas ar konferenciju sale

    Tuo paciu ir tau uzduodu klausima ar manai esas protingesnis uz ES specialistus, kurie perspektyvesniu laiko regionini vystyma, o ne centralizuota?
    Paskutinis taisė Gator; 2007.07.09, 03:15.

    Comment


      Parašė Gator Rodyti pranešimą
      Nu cia jau virsune. Nesuvokiama man valstybe, kuri blogintu salygas daugumai salies gyventoju, kad "pasauliui galetu pasiulyti kazka panasaus i miesta". Kad sitas pasiulymas yra nelogiskas patvirtina ir tai, kad europos sajunga perspektyvia laiko butent regionine politika, o ne centralizuota. Nebent aisku teigiat, kad esat kompetetingesni nei ES specialistai
      Visiskas absurdas kitaip tariant
      Regioninė politika tinka didelėms ir turtingoms valstybėms, galinčioms sau leisti turėti kelis ar daugiau didelius miestus, t.y. šalims kaip Vokietija, Prancūzija, Britanija ar Italija. Visos Lietuvos populiacija yra dvigubai mažesnė nei Londono ar Paryžiaus, o mūsų BVP vienam žm. yra apie dvigubai mažesnis nei šių šalių, todėl, bent jau šiuo metu, sunku įsivaizduoti Lietuvą vystant kažkokią tai super išbalansuotą plėtros politiką. Beje, kokią politiką pasirinkti valstybės sprendžia pagal savo individualias aplinkybes, o ne pagal ES direktyvas. Nesu skaitęs dokumento, kur ES rekomenduotų Lietuvai regioninę politiką - manau toks neegzistuoja. Kai tokį surasi, galėsi juo remtis diskusijose, o iki tol...

      Apie "sąlygų bloginimą" komentarų neturiu. Keista tik, kad iš mūsų būtent tu kaltini kitus kalbant "visiškus absurdus"
      Paskutinis taisė blitz; 2007.07.09, 03:34.
      You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.

      Comment


        O argi nebloginamos salygos kitiems miestams jei nepelnytai daug ir dirbtinai butu kisamos lesos i Vilniu ( kaip tu siulai ) ? Ar cia kazkokiu mistiniu budu siulai dar labiau dirbtinai spartinti Vilniaus vystyma tam skiriant 0 litu? Jei tai imanoma as zinoma visu 100proc UZ!

        Comment


          Nesu nusiteikes ieskoti kazkokiu dokumentu ypac del to, kas daugeliui ir taip zinoma. Tiek ES rekomenduja ir akcentuoja lietuvai regionine politika, tiek ypac remia projektus ivairiuose lietuvos regionuose, tiek pati Lietuva deklaruoja regionine politika. Visa esme ( kas butent ir yra pagr. sios temos keliamas klausimas ) yra kiek realiai ja vykdo

          Comment


            Dėl Lietuvos mažo populiacijos dydžio, konkurencija tarp Vilniaus ir Kauno iš šono atrodo kaip konkurencija tarp dviejų vienkiemių. Lietuva yra viena, maža rinka savo perkamąja galia neprilygstanti net pakankamai nedideliems vakarų Europos miestams. Kaip ir kiekvienoje rinkoje, investicijos turi būti nukreiptos ten, kur jos labiausiai skatina konkurencingumą ir atneša daugiausiai naudos. Šiuo metu ta vieta yra Vilnius (dėl jau anksčiau minėtų priežasčių), dėl ko nematau dėl ko investicijos neturėtų eiti ten, net jei jos ir neproporcionaliai didelės, ko šiuo metu tikrai nėra.
            You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.

            Comment


              LLRI straipsnis apie Regioninę politiką Lietuvoje: čia
              (ne naujas, bet aktualus)

              Regioninė politika ir šiandien Lietuvoje vykdoma aktyviai: jau vien lėšų perskirstymas formuojant savivaldybių biudžetus yra didžiulės svarbos priemonė. Vienose savivaldybėse lieka visi joje surinkti gyventojų pajamų mokesčiai ir dar pridedama valstybės dotacija, kitose – mažiau nei pusė. Regioniniai prioritetai taikomi kuo įvairiausiose valstybės veiklos ir finansavimo srityse.
              Gali susidaryti įspūdis, kad vykdant regioninę politiką pralaimėtojai yra stipresni regionai, laimėtojai – silpnesni regionai. Tačiau tai būtų paviršutiniškas ir iškreiptas vaizdas. Lietuvos provincijos gyventojai gal ir ne visuomet su pagrįstais priekaištais kaltina didžiuosius miestus dėl jų dominavimo, bet negalima sakyti, kad šie priekaištai be pagrindo. Neretai pagrindinis motyvas regioniniame perskirstyme yra ne Lietuvos žmonės, o Lietuvos „veidas“, taigi, sostinė, didieji miestai ir kurortai. Galiausiai, įsivėlę į bendro katilo dalybas, niekada nebeatrasime, kas iš jo pasrėbė daugiau. Aišku tik viena – laimi tas, kas katilą faktiškai kontroliuoja. Šiuo atveju - centrinė vyriausybė. Pralaimi tas, kas katilą finansuoja. Šiuo atveju – mokesčių mokėtojai
              Dar svarbesnis regioninės politikos patrauklumo veiksnys yra tas, kad apsisprendžiant dėl regioninės politikos paprastai visi tikisi gauti, o ne duoti (nors daugelio viltys ir liks tik viltimis). Neatsitiktinai daugelis regionų viešumoje bando pasirodyti ne iš gerosios, o iš blogosios pusės, ne koks jis pažangus, o koks atsilikęs. Akivaizdu, kokią įtaką tai turi vietinės valdžios motyvacijai savo veiksmais gerinti padėtį, sudaryti sąlygas privačiam problemų sprendimui.
              Regionų nevienodumas yra faktas, su kuriuo tenka taikstytis lygiai taip pat, kaip ir su tuo, kad žiemą dienos trumpesnės. Bandymas suvienodinti regionus yra neįmanomas (nes kokybiniai skirtumai vis tiek išliks), labai brangus (nes tenka kalbėti apie išteklių perskirstymą) ir skurdinantis pasiturinčius regionus (nes centralizuotas vienodinimas būtų daromas jų sąskaita), o kartu ir visą visuomenę
              Šiaip įdomus straipsniukas, tiek viena tiek kita pusė atras, savo nuomonei, tinkančių teiginių
              Paskutinis taisė Irma; 2007.07.09, 09:19.
              *******
              Miestai.net Fb

              Comment


                Parašė Irmux Rodyti pranešimą
                Nelabai suprantu kokius politinius renginius turi omeny, politinius susitikimus? Ar kaip? Jei su užsieniečiais, tai suprantama, Vilniuje jų ambasados.
                Buvo gi toks "Maišiagalos memorandumas"...

                Comment


                  Parašė Linas Rodyti pranešimą
                  Buvo, bet tai dažniausiai buvo Lietuvos Prezidento ar Premjero susitikimai su Lenkijos ar Latvijos atitinkamais pareigūnais. Galiausiai, tiek Trakai, tiek Palanga ar tuo labiau Nida - kurortinės vietos. Man irgi yra tekę dalyvauti ne vienoje konferencijoje tose vietose ir važiuodamas iš karto žinojau, kad tai bus kiek kitokios nei Vilniuje ar kituose miestuose. Tai ir maudynės, ir pasivaikščiojimai, ir šiaip dalis poilsio. Nė vienos jų nebuvo vėliau kaip rugsėjį. Taigi skirtumas yra, kur grynai darbinės, o kur pusiau poilsinės. Šiuo atveju kalba eitų apie grynai darbines.
                  Kiek teko susidurti - tai pastaruoju metu kyla nauja tendencija - visokias konferencijas/seminarus/susitikimus iš Vilniaus kelti į Kauną/Druskininkus/<kurnors už Vilniaus>. Tikslai čia du: 1) praktinis - išvežus dalyvius už Vilniaus, garantuojama kad jie iš renginio nepabėgs o ir šiokia tokia pramoga, komandiruotė 2) tai tapo madinga

                  Tačiau galiu pasakyti, kad surengti konferenciją "nevilniuje" - žymiau daugiau darbo ir vargo organizatoriams. Pvz. Kaune prieš 2 metus buvo viena vienintelė vieta, kur buvo įmanoma surengti 80 žmonių konferenciją (su sale, maitinimu ir apgyvendinimu vienoj vietoj) - "Takioji neris".

                  Žodžiu, poreikis šioks toks yra, o vat pasiūlos kol kas nėra.

                  Comment


                    Parašė Linas Rodyti pranešimą
                    Man atrodo, kad sėdi Londone, tai kuo tau taip imponuoja Bratislava, Ryga ar Minskas. Jai jau konkuruot, tai iš karto su Londonu, Paryžium, Niujorku, Tokijum, kam čia smulkintis. Ir iš viso siūlau "perspektyvius" gyventojus, kurie tinka "pažangioms" idėjoms įgyvendinti, perkelti prievarta į Vilnių, neperspektyvius sugrūsti į konclagerius, kokius pensininkus iš viso į dujų kameras, visą Lietuvą sulyginti su žeme. Užtat kaip iškils DIDYSIS VILNIUS, tiesiog sužibės auksu ir deimantais, nebebus jokių problemų, nebebus išlaikytinių, kurie vis nepatenkinti, visi gyvens ilgai ir laimingai.
                    ir iš viso su tavim neįmanoma diskutuoti, esi kaip senas idėjinis komunistas, kurio niekaip neperkalbėsi. Kuo jau įsitikino, tuo ir mirs.
                    Jo, geriausia atimti ir padalyti VISIEMS PO LYGIAI - va tada tai bus tikras komunizmas ! Ura!

                    o jeigu kalbėti rimtai - tai šioje diskusijoje vis prasimuša tokie teiginiai apie pinigus, kuriuos reikia "skirstyti", ir kad kažkokia mistinė "valdžia" juos "neteisingai" skirsto.

                    1) kadangi Vilnius yra šalies sostinė, tai neišvengiamai administracinė-biurokratinė veikla (ir su ja susiję pinigai) koncentruojasi būtent čia.
                    2) "valdžia" ne iš mėnulio nukrito, ją išrinko visi Lietuvos gyventojai. Ir, manau, Brazauskas (su savo valdovų rūmais ir kitoms statybom) balsų daugiausiai gauna tikrai ne Vilniuje.
                    3) kodėl jūs ciklinatės ant visokių "valdovų rūmų", "arenų" ir "prospektų/alėjų"? šitos "pacackos" yra labiau pravalgymas, ne marmurai centrinėj gatvėj ir rūmai lemia miestų gerovės augimą.
                    4) vilniškis NMC statosi ne už valdiškus pinigus (net ir nauajs savivaldybės pastatas finansuotas pardavus seną pastatą). Visos rimtesnės investicijos visoje Lietuvoje irgi yra privačios, valdžia teigiamai sudalyvauja išspręsdama biurokratines problemas (t.y. netrukdydama).
                    5) "valdžia skriaudžia Kauną" jau tampa pilnaverte sąmokslo teorija - įrodymų jokių nėra, statistika rodo ką kita, bet vistiek ji gyvuoja ir bujoja. Kauno LEZ problemos - kaltas "vilnius". O kodėl Klaipėdos LEZ veikia, kodėl tas baisusis "vilnius" ten nesutrukdė?

                    retorinis p.s.: apie žodį portugalas - kiek man žinoma, šitas žodis atėjęs iš zekų blatniako. Jį vartojantieji už zonos ribų - parodo savo atitinkamą lygį. O jeigu vilnietis - portugalas, tai kas tada kaunietis? Albanas? <į paskutinį paragrafą prašau neatsakinėti>

                    Comment


                      Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                      Jo, geriausia atimti ir padalyti VISIEMS PO LYGIAI - va tada tai bus tikras komunizmas ! Ura!

                      o jeigu kalbėti rimtai - tai šioje diskusijoje vis prasimuša tokie teiginiai apie pinigus, kuriuos reikia "skirstyti", ir kad kažkokia mistinė "valdžia" juos "neteisingai" skirsto.

                      1) kadangi Vilnius yra šalies sostinė, tai neišvengiamai administracinė-biurokratinė veikla (ir su ja susiję pinigai) koncentruojasi būtent čia.
                      2) "valdžia" ne iš mėnulio nukrito, ją išrinko visi Lietuvos gyventojai. Ir, manau, Brazauskas (su savo valdovų rūmais ir kitoms statybom) balsų daugiausiai gauna tikrai ne Vilniuje.
                      3) kodėl jūs ciklinatės ant visokių "valdovų rūmų", "arenų" ir "prospektų/alėjų"? šitos "pacackos" yra labiau pravalgymas, ne marmurai centrinėj gatvėj ir rūmai lemia miestų gerovės augimą.
                      4) vilniškis NMC statosi ne už valdiškus pinigus (net ir nauajs savivaldybės pastatas finansuotas pardavus seną pastatą). Visos rimtesnės investicijos visoje Lietuvoje irgi yra privačios, valdžia teigiamai sudalyvauja išspręsdama biurokratines problemas (t.y. netrukdydama).
                      5) "valdžia skriaudžia Kauną" jau tampa pilnaverte sąmokslo teorija - įrodymų jokių nėra, statistika rodo ką kita, bet vistiek ji gyvuoja ir bujoja. Kauno LEZ problemos - kaltas "vilnius". O kodėl Klaipėdos LEZ veikia, kodėl tas baisusis "vilnius" ten nesutrukdė?

                      retorinis p.s.: apie žodį portugalas - kiek man žinoma, šitas žodis atėjęs iš zekų blatniako. Jį vartojantieji už zonos ribų - parodo savo atitinkamą lygį. O jeigu vilnietis - portugalas, tai kas tada kaunietis? Albanas? <į paskutinį paragrafą prašau neatsakinėti>
                      Galma tik absoliučiai pritarti.
                      Tik pridėčiau dar, kad Kaunas savo arenai nacionalinio statuso objekto irgi ilgai verkė, įrodinėjo, kad Vilnius neduoda, kol Kirkilas nuvažiavęs į Kauna prieš žurnalistus Garbaravičiui pirštu pabaksnojo, kad net nesugeba normaliai paraiškos užpildyti ar tai kokių dokumentų sutvarkyti, kad tą statusą gauti, tik tada Garbaravičius sugebėjo pateikti reikiamus dokumentus ir tuomet iškarto gavo tą taip sunkiai pasiekiamą nacionalinį statusų iš LRV, o ne iš Vilniaus-Zuoko
                      Parašas :)

                      Comment


                        Čia irgi Vilnius kitus regionus skriaudžia?

                        ERPB pasirengęs finansuoti elektros tilto projektą

                        DELFI.lt
                        2007 liepos mėn. 9 d.




                        Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas nusprendė uždaryti savo atstovybes Rygoje ir Taline ir įsteigti Baltijos šalių atstovybę Vilniuje. Apie tai ministrą pirmininką Gediminą Kirkilą informavo ERPB Centrinės Europos, Vakarų Balkanų ir Telekomunikacijų departamento direktorius Peter Reiniger.

                        Kaip praneša Vyriausybės spaudos tarnyba, P.Reiniger supažindino premjerą su ERPB ateities projetų energetikos srityje planais. P.Reiniger taip pat patvirtino, kad ERPB pasirengęs aptarti elektros tilto su Lenkija statybos finansavimo sąlygas, kai tik bus įkurta projekto vystymo įmonė.

                        Bankas taip pat finansuoja projektus Ignalinos atominės elektrinės eksploatavimo nutraukimo darbams remti. Svečias taip pat pasiūlė banko paslaugas finansuoti energijos efektyvumo skatinimo projektus: daugiabučių namų modernizavimo ir įmonių aplinkos apsaugos gerinimo.

                        Vienas ERPB banko direktorių taip pat pareiškė, kad bankas labai džiaugiasi bendradarbiavimu su Vyriausybe ir mano, kad daugiau galėtų dirbti su savivaldybėmis, o taip pat tikisi skirti finansavimą pasinaudojant viešojo ir privataus sektorių partneryste.

                        Ministras pirmininkas patikino, jog Vyriausybė labai suinteresuota energijos efektyvumo skatinimo programa ir pasidžiaugė banko ketinimais finansuoti Lietuvos – Lenkijos elektro tilto projektą.
                        Parašas :)

                        Comment


                          Parašė Svecias Rodyti pranešimą
                          Galma tik absoliučiai pritarti.
                          Tik pridėčiau dar, kad Kaunas savo arenai nacionalinio statuso objekto irgi ilgai verkė, įrodinėjo, kad Vilnius neduoda, kol Kirkilas nuvažiavęs į Kauna prieš žurnalistus Garbaravičiui pirštu pabaksnojo, kad net nesugeba normaliai paraiškos užpildyti ar tai kokių dokumentų sutvarkyti, kad tą statusą gauti, tik tada Garbaravičius sugebėjo pateikti reikiamus dokumentus ir tuomet iškarto gavo tą taip sunkiai pasiekiamą nacionalinį statusų iš LRV, o ne iš Vilniaus-Zuoko
                          o tai kaip paaiškintumei del Kauno Technopolio ? čia citata iš straipsnio:


                          V.Grinis neslėpė džiaugsmo, kad dvejus metus strigęs projektas pajudėjo iš mirties taško. „Kovojant dėl ES finansavimo teko rašyti ne vieną skundą dėl atmetamų paraiškų gauti paramą“, - sakė jis.
                          Jei skundai buvo patenkinti ir gavo paramą, reiškia ne vien Kauno valdininkai kalti, bet paramas skirstantis Vilnius gali būti "nemokšos", o gal jiem trūksta noro

                          Comment


                            /\ O kas sako, kad ES paramą gauti yra lengva, šiandien paraišką davei, o rytoj Vualia ir ES parama. Daugelis per tai perėjo. Biurokratija... jei nesusidūrei, yra, aplamai, painus reiškinys
                            *******
                            Miestai.net Fb

                            Comment


                              Parašė Irmux Rodyti pranešimą
                              /\ O kas sako, kad ES paramą gauti yra lengva, šiandien paraišką davei, o rytoj Vualia ir ES parama. Daugelis per tai perėjo. Biurokratija... jei nesusidūrei, yra, aplamai, painus reiškinys
                              as nesakau, kad lengva bet nereikia suvesti vien į tą, kad tipo kauniečiai nemoka rašyti, todėl sunkiai gauna. Sunkumų sudaro ir vilniečiai.

                              Comment


                                Parašė blitz Rodyti pranešimą
                                Regioninė politika tinka didelėms ir turtingoms valstybėms, galinčioms sau leisti turėti kelis ar daugiau didelius miestus, t.y. šalims kaip Vokietija, Prancūzija, Britanija ar Italija. Visos Lietuvos populiacija yra dvigubai mažesnė nei Londono ar Paryžiaus, o mūsų BVP vienam žm. yra apie dvigubai mažesnis nei šių šalių, todėl, bent jau šiuo metu, sunku įsivaizduoti Lietuvą vystant kažkokią tai super išbalansuotą plėtros politiką. Beje, kokią politiką pasirinkti valstybės sprendžia pagal savo individualias aplinkybes, o ne pagal ES direktyvas. Nesu skaitęs dokumento, kur ES rekomenduotų Lietuvai regioninę politiką - manau toks neegzistuoja. Kai tokį surasi, galėsi juo remtis diskusijose, o iki tol...

                                Apie "sąlygų bloginimą" komentarų neturiu. Keista tik, kad iš mūsų būtent tu kaltini kitus kalbant "visiškus absurdus"
                                Beje, visos ES mąstu pati Lietuva yra regionas, ir gal net ne atskiras, o viso labo kaip Baltijos valstybių sudėtinė dalis, kurią reikėtų kažkaip prijungti prie bendrų energetinių ir transporto tinklų... kas kada nors, tikėsimės, ir bus padaryta, ir nuo to daugiausiai naudos gaus Kaunas...

                                Gator norėčiau pasakyti: atleisk, bet tavo žodinės ekvilibristikos nesuprantu... Šimtąjį kartą kartoti, jog tarpukariu Kaunas buvo "pučiamas" LIKUSIOS Lietuvos atžvilgiu (tai yra, NE Vilniaus), beprasmiška, bet vis tiek tai esu priverstas pakartoti... Dabartinė situacija - kone analogiška, jeigu ne palankesnė Lietuvos regionams (manau, Smetonos laikais Šiauliai ar Klaipėda turėjo gerokai mažiau politinio spaudimo priemonių, negu šiais laikais turi Kaunas ir kiti miestai, taigi ir valstybės lėšų gaudavo žymiai mažiau).

                                Ir iš viso, liūdna matyti šitokį nesusikalbėjimą... bet, kaip jau esu sakęs, tai yra universalus reiškinys, ir nieko čia nepadarysi. Iracionalus pavydas - galingas žvėris...

                                Comment


                                  Parašė andriz Rodyti pranešimą
                                  as nesakau, kad lengva bet nereikia suvesti vien į tą, kad tipo kauniečiai nemoka rašyti, todėl sunkiai gauna. Sunkumų sudaro ir vilniečiai.
                                  na, ES pinigų "įsisavinimo" čiuptuvai eina ir į Kėdainius... Ir daug kur kitur. taip kad čia ne vien Vilnius-Kaunas dalykas...
                                  Paskutinis taisė c2h5oh; 2007.07.09, 15:39.

                                  Comment


                                    Dėl to, kad reikia kišti viską dirbtinai į Vilnių - nesutinku. Tokie ekstremumai turės blogų socialinių pasekmių (kas matosi net ir dabar, kai viskas vyksta daugmaž normaliai). Tačiau kas priklauso sostinei, tas joje ir turėtų būti ir to nereiktų laikyti dirbtinu Vilniaus vystymu. Tas pats ir su uostu bei pan.

                                    Comment


                                      Parašė inz1K Rodyti pranešimą
                                      Laisvės Alėja, kurią bandoma lopyti už vienodai paskirstytas savivaldybės lėšas, o kiti "grožisi" (nežinau ar kamnors tai gali būti gražu) valdovų rūmais kurie yra minimaliai reikalingi ir yra statomi iš atskirai paskirtų valstybės lėšų, kurių galbūt (mano nuomone, tikrai ne galbūt) daug labiau būtų reikėję Kauno Alėjai ar griūvančiam Pažaislio Vienuolynui,
                                      (kažkas sugalvojo, kad konkuruoja tik sostinė) jei pats kiekvieną dieną, atsiprašant, po šiūkšlynną vaikštai?
                                      Rašant šias mintis ar kartais neiškilo galveleje Šiauliai, Palanga? Ypač Šiauliai! Šaunuoliai, sugebėjo susitvarkyti savo alėją, dabar bent iš nuotraukų, tai vienas grąžiausių LT miestų! Ne viename Vilniuje kažkas vyksta, tiesiog kai kuriuose miestuose žmonės rūpinasi savo miestu ir valdžia dirba (daugiau mažiau) jo labui, o ne pasiskandina skandaluose.
                                      Ar buvo nors vienas plačiai nuskambėjęs skandalas statant Šiaulių areną? Renovuojant pėsčiųjų alėją?
                                      Vilniuje skandalų ir pasipriešinimo buvo kur kas daugiau! Zuokas ant savo kupros visą NMC idėją ištempė. (Dėl jo korupcinių ryšių čia nediskutuosiu ir manau, kad čia nėra FNTT darbuotojų, kurie turėtų pakankamą kompetenciją tą daryti).
                                      Dėl valdovų rūmų tai čia pirmojo LT komunisto Brazausko nuopelnas- niekam tos nesąmonės nereikia ir nerasi nė vieno vilniečio, kuris tą idiotizmą rodytų didžiuodamasis. Jo mažai kas sugalvotų atvykusiam svečiui parodyti!
                                      Dėl konkurencijos, tai konkuruojama sudarant palankesnes sąlygas, mažinant neskaidrumą ir per mokestinius svertus. Šitas klausimas yra visos LT didelė problema. Šiuo klausimu rodos brazius buvo išsakęs "auksinę mintį", kad mums, mat, nereik užsienio investicijų ir mes galime ir be jų išsiverst. Toje srityje žiauru ir čia jau ne Vilnius, o Lietuva konkuruoja.

                                      Comment


                                        QUOTE=inz1K;188115] Laisvės Alėja, kurią bandoma lopyti už vienodai paskirstytas savivaldybės lėšas, o kiti "grožisi" (nežinau ar kamnors tai gali būti gražu) valdovų rūmais kurie yra minimaliai reikalingi ir yra statomi iš atskirai paskirtų valstybės lėšų, kurių galbūt (mano nuomone, tikrai ne galbūt) daug labiau būtų reikėję Kauno Alėjai ar griūvančiam Pažaislio Vienuolynui,
                                        (kažkas sugalvojo, kad konkuruoja tik sostinė) jei pats kiekvieną dieną, atsiprašant, po šiūkšlynną vaikštai?[/QUOTE]

                                        Rašant šias mintis ar kartais neiškilo galveleje Šiauliai, Palanga? Ypač Šiauliai! Šaunuoliai, sugebėjo susitvarkyti savo alėją, dabar bent iš nuotraukų, tai vienas grąžiausių LT miestų! Ne viename Vilniuje kažkas vyksta, tiesiog kai kuriuose miestuose žmonės rūpinasi savo miestu ir valdžia dirba (daugiau mažiau) jo labui, o ne pasiskandina skandaluose.
                                        Ar buvo nors vienas plačiai nuskambėjęs skandalas statant Šiaulių areną? Renovuojant pėsčiųjų alėją?
                                        Vilniuje skandalų ir pasipriešinimo buvo kur kas daugiau! Zuokas ant savo kupros visą NMC idėją ištempė. (Dėl jo korupcinių ryšių čia nediskutuosiu ir manau, kad čia nėra FNTT darbuotojų, kurie turėtų pakankamą kompetenciją tą daryti).
                                        Dėl valdovų rūmų tai čia pirmojo LT komunisto Brazausko nuopelnas- niekam tos nesąmonės nereikia ir nerasi nė vieno vilniečio, kuris tą idiotizmą rodytų didžiuodamasis. Jo mažai kas sugalvotų atvykusiam svečiui parodyti!
                                        Dėl konkurencijos, tai konkuruojama sudarant palankesnes sąlygas, mažinant neskaidrumą ir per mokestinius svertus. Šitas klausimas yra visos LT didelė problema. Šiuo klausimu rodos brazius buvo išsakęs "auksinę mintį", kad mums, mat, nereik užsienio investicijų ir mes galime ir be jų išsiverst. Toje srityje žiauru ir čia jau ne Vilnius, o Lietuva konkuruoja.

                                        Comment


                                          Parašė inz1K Rodyti pranešimą
                                          Na pavyzdžiui, Kauno arenai yra skiriama tiek pat lėšų kaip ir Šiaulių, Panevėžio arenoms, nors tikrai aišku, kad kelis kartus didesniame mieste, sporto sostinėje arena yra reikalinga labiau ir yra reikalinga didesnė. Ji taip pat reikalinga ir Žalgirio klubui, kuriam būtina didesnė nei anksčiau minėtų miestų arena, dėl teisės žaisti Eurolygoje. Lyg to būtų negana, sostinei tik prireikus kelių šimtų milijonų, jie kaip mat atsiranda.
                                          Taip, Kaunas ir pats kaltas dėl lėšų negavimo, tačiau nemažai būta ir tokių atvėjų, kuomet vyriausybė, argumentuodama "biednumu" arba išvis neargumentuodama, neskirdavo lėšų ir Kauno savivaldybei pateikus tikrai gerus ir reikalingus projektus.
                                          Kauno Žalgiris NĖRA Lietuva!! Tai yra juridinis asmuo, siekiantis pelno!!! Žiūriu daugelis tą pamiršta! Valstybei nėra jokio skirtumo, ko reikia, kad Žalgiris žaistų Eurolygoje! Vilniaus FC Žalgiris reikėtų Ronaldo, kad patektų į kokį Europos futbolo čempionatą- tai davai apmokam tai! Marijanpolės krepšinio klubui, kad patektų į eurolygą reik geresnių žaidėjų + arenos. Vystydami šį regioną galėtume Žalgirio žaidėjus marijampoliečiams perduot! Ką manot?

                                          BC Lietuvos rytas statėsi areną už savo ir rėmėjų lėšas...stovi tokia vargana(rodos ja nebesinaudoja, o nuomojasi). Tai gal Vln valdžia turėtų statyti šiam klubui mega areną? Vilniuje žmonės tokio briedo tiesiog nesuprastu!

                                          Futbolo aikštynas Vilniuje išvis griūva ir niekam jis nerūpi, nes jis privatus!
                                          Vat tame ir skirtumas šioks toks! Šeškinės stadionas nestatomas BC LR ar BC Žalgiris. Jis statomas tam, kad būtų vieta masiniams renginiams. Sportas ten antrinis dalykas! Dėl to vat vyriausybė ir skiria lėšas.
                                          "neskirdavo lėšų ir Kauno savivaldybei pateikus tikrai gerus ir reikalingus projektus"- primink nors vieną "gerą ir reikalingą objektą", kurio finansavimo Kauno sav. bandė siekti. Žiniasklaidą seku, bet iš Kauno jokių žinių! Net dėl paramos arenai dokumentų normaliai pristatyt negali!
                                          Dėmesio niekas šiaip neskiria- dėmesys užsitarnaujamas!
                                          P.S: per delfi pažiūrėjau, kas tas per naujasis Kauno meras. Siaubas- budulis ant ratų kažkoks. Gatvėj tokie centų dozei prašo.
                                          P.S.S: ant Imbrazo galit varyt laisvai. Aš ne už paksių balsavau, o pats Imbrazas tai grynas komunistinio biurokrato įsikūnijimas.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X