Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vilnius - ne visa Lietuva

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Linas Rodyti pranešimą
    John, jau tavo arogancija, kad bet kam sunku prilygti, kaip kokios įnoringos turtingo vyro poniutės. Nepavydžiu tavo pavaldiniams, jei kada būsi viršininku. Tokius gyvenimas kartais pamoko.
    Dar vienas neprilygstamas argumentas is man oponuojancios puses ir kodel Vilnius neturetu buti tuo, kuo yra

Is esmes, galejai pavadinti mane asilu ar geniu, butu panasaus lygio priestaravimas
    Paskutinis taisė John; 2007.07.08, 17:16.

Comment

Parašė John Rodyti pranešimą
      Dar vienas neprilygstamas argumentas is man oponuojancios puses

Is esmes, galejai pavadinti mane asilu ar geniu, butu panasaus lygio priestaravimas
      Apie argumentus tau geriau is vis patylet, kai bet kurioj temoj kilus karstom diskusijom, ir neturedamas ARGUMENTU, tik savo vaikiskus susizavejimus, zeri ta mirtina argumenta iterpdamas gejus ir zydus:

Man tai jau primena rusiskos propagandos masina, kuri taskosi kaltinimais i visas 4 puses ir daugiau... Kalti visi, nuo Amerikos ir zydu iki Estijos ir geju

Comment

kaunaz, prasyciau nenuvertinti mano pastangu. Atsivertes priespaskutini ir kelis kitus puslapius, rasi bent kelis mano gan nemazus postus, kur pateikta kur kas daugiau argumentu, nei gejai ir zydai (ir kodel tau jie visada uzkliuna?). Kaip suprantu, rimtesniu argumentu paneigti nelabai iseina, ar ne?

Comment

Parašė Rodyti pranešimą
          O dėl buvimo nacionaliniu objektu, kas padaro objektą tokiu?
          Nacionaliniuose objektuose vyksta valstybiniai renginiai, žaidžia nacionalinės komandos ir pan. Su išskirtiniu tikimu kažkam tai visai nesusiję. Gali būti ir visiškai "nevykęs" nacionalinis objektas.

Comment

kaunaz, prasyciau nenuvertinti mano pastangu. Atsivertes priespaskutini ir kelis kitus puslapius, rasi bent kelis mano gan nemazus postus, kur pateikta kur kas daugiau argumentu, nei gejai ir zydai (ir kodel tau jie visada uzkliuna?). Kaip suprantu, rimtesniu argumentu paneigti nelabai iseina, ar ne?
            Argumentai ten ypac "rimti". Beveik viskas susieina tik i tavo pacio isgalvotus itikinejimus, kad Lietuva gali turet tik viena "europini centra", ir kad koks Kaunas ir kiti Lietuvos miestai yra ir nebus.

O del zydu ir geju, tai man jei nekliuna, cia turbut kliuna, kai tu jais bandai argumentuot, kai nelieka pasakyt. Kazkaip neteko skaityt sitoje temoje kad kas nors dar juos butu paminejes. O ir ten is tavo minetos Amerikos ir Estijos, galima suprast tavo ciniska intencija jeigu jau nesueina nuomones, paversti oponentus absoliuciais priesais, suprask visi kas nesutinka su Vilniaus dominavimu, visu pirma Kaunas, yra isvien su rusais, nekencia geju ir zydu, ka dar pridetum i sarasa? Kitaip sakant tavo fantazijos, o pats vaidina idealu gerieti, ir tiesa kaip matau visada tik tavo pusej, kad ir apie ka bepasisuktu sneka.

Comment

Parašė Edd Rodyti pranešimą
              Nacionaliniuose objektuose vyksta valstybiniai renginiai, žaidžia nacionalinės komandos ir pan. Su išskirtiniu tikimu kažkam tai visai nesusiję. Gali būti ir visiškai "nevykęs" nacionalinis objektas.
              Aš nemanau, kad Šeškinės stadione vyks tik nacionalinių komandų futbolo varžybos, todėl tavo teiginys yra tik iš dalies teisingas

Nacionaliniame objekte nebūtinai turi vykti nacionaliniai renginiai. Štai ir Nacionalinis operos ir baleto teatras ne vien tokius rengia ir t.t.. Galima būtų sakyti, kodėl tada jis nacionalinis. Galbūt dėl savo specifikos išskirtinumo Lietuvoje, berods jis tok vienintelis. Tačiau Šeškinės stadionas su savo specifika nebus vienintelis Lietuvoje. Kodėl jis nacionalinis? Manau, ne vien todėl, kad stovės Vilniuje, bet ir todėl, kad laikyti tokį stadioną, kuris dabar yra Kaune, lyginant su naujuoju Šeškinės stadionu, būtų nelogiška. Tai ir norėjau pasakyti, kad ir modernią, unikalią areną būtų logiška laikyti nacionaline, kitų, prastesnių arenų atžvilgiu. Žinoma, jei išvis valstybei reikėtų nacionalinio objekto minėtos infrastruktūros (arenų) srityje. Kadangi nė viena arena nebus nacionalinė, tai galbūt nereikia tam „dedikuoti“ vienos arenos. Tu teisus, kad ne vien objekto kokybė daro jį nacionaliniu, tačiau ne visiškai taip tiesmukai aš ir noriu pasakyti
              Paskutinis taisė ; 2007.07.08, 17:46.
              Įžvalgos.lt - FB - G+

Comment

Parašė Rodyti pranešimą
                Aš nemanau, kad Šeškinės stadione vyks tik nacionalinių komandų futbolo varžybos, todėl tavo teiginys yra tik iš dalies teisingas
                Mano teiginys yra visiškai teisingas, nes jame neparašyta, kad kiti renginiai nevyks ar nežais kitos komandos. Tačiau valstybiniai renginiai/nacionalinių komandų rungynės ir pan. tokiuose objektuose yra prioritetinės.

Comment

Parašė kaunaz Rodyti pranešimą
                  Argumentai ten ypac "rimti". Beveik viskas susieina tik i tavo pacio isgalvotus itikinejimus, kad Lietuva gali turet tik viena "europini centra", ir kad koks Kaunas ir kiti Lietuvos miestai yra ir nebus.
                  Na tie argumentai nera mano isgalvoti. Tiesiog realybe rodo, kad pasaulyje vargiai rastume ~3mln zmoniu turinciu saliu su daugiau, nei vienu konkurencingu tarptautines reiksmes centru. Lietuvoje veikti 2 ar 3 dabartinio Vilniaus lygio ir svarbos miestai paprasciausiai negaletu, nes tam nera nei resursu, nei populiacijos, nei kitu galimybiu. Aisku butu galima tureti daugiau mazesnes reiksmes centru, taciau jie nebutu konkurencingi tarptautiniu mastu ir apie bet koki konkuravima su tokiais centrais kaip Ryga, Talinas, Minskas, Varsuva, Bratislava etc. negaletu buti nei kalbos. Dabar tai daugiau ar maziau nors bandome daryti.

Tik man dabar idomu, ar kai kuriems cia taip arsiai man priestaraujantiems is tiesu aktualu, kad Lietuva turetu toki centra (centrus), ar jie tiesiog vedini pavydo ir kompleksu nenori, kad jo kaimyno kieme stovetu naujesne masina, nepriklausomai nuo to, kas vyksta visame ju rajone ar gatveje? Man cia kvepia siauru valstybes ir konkurencingumo suvokimu... ar apskritai situ dalyku ignoravimu. I sali reiktu ziureti tarptautiniame kontekste, o ne savo gardo/tvarto kontekste.

Comment

Parašė Edd Rodyti pranešimą
                    Mano teiginys yra visiškai teisingas, nes jame neparašyta, kad kiti renginiai nevyks ar nežais kitos komandos. Tačiau valstybiniai renginiai/nacionalinių komandų rungynės ir pan. tokiuose objektuose yra prioritetinės.
                    Teisybė, tu nesakei, kad galės vykti tik tokie renginiai, todėl aš papildžiau be reikalo

Nesakyčiau, kad patys renginiai yra prioritetas šiems objektams, tikėtina, kad tokie renginiai nesudarys daugumos. Tačiau įvardinčiau taip, renkant vietą nacionaliniams renginiams prioritetas yra nacionalinis jiems skirtas objektas. O tas objektas ir parenkamas pagal tai, kur geriausia juos rengti. Ir kai kada tai nulemia objekto kokybė ar dydis. Manau, kad tai galima pritaikyti Šeškinės stadionui S.Dariaus ir S.Girėno stadiono atžvilgiu. Ir lygiai taip pat tai taikau Kauno arenai kitų Lietuvos arenų atžvilgiu
                    Paskutinis taisė ; 2007.07.08, 17:52.
                    Įžvalgos.lt - FB - G+

Comment

Na tie argumentai nera mano isgalvoti. Tiesiog realybe rodo, kad pasaulyje vargiai rastume ~3mln zmoniu turinciu saliu su daugiau, nei vienu konkurencingu tarptautines reiksmes centru. Lietuvoje veikti 2 ar 3 dabartinio Vilniaus lygio ir svarbos miestai paprasciausiai negaletu, nes tam nera nei resursu, nei populiacijos, nei kitu galimybiu. Aisku butu galima tureti daugiau mazesnes reiksmes centru, taciau jie nebutu konkurencingi tarptautiniu mastu ir apie bet koki konkuravima su tokiais centrais kaip Ryga, Talinas, Minskas, Varsuva, Bratislava etc. negaletu buti nei kalbos. Dabar tai daugiau ar maziau nors bandome daryti.

Tik man dabar idomu, ar kai kuriems cia taip arsiai man priestaraujantiems is tiesu aktualu, kad Lietuva turetu toki centra (centrus), ar jie tiesiog vedini pavydo ir kompleksu nenori, kad jo kaimyno kieme stovetu naujesne masina, nepriklausomai nuo to, kas vyksta visame ju rajone ar gatveje? Man cia kvepia siauru valstybes ir konkurencingumo suvokimu... ar apskritai situ dalyku ignoravimu. I sali reiktu ziureti tarptautiniame kontekste, o ne savo gardo/tvarto kontekste.
                      Man atrodo, kad sėdi Londone, tai kuo tau taip imponuoja Bratislava, Ryga ar Minskas. Jai jau konkuruot, tai iš karto su Londonu, Paryžium, Niujorku, Tokijum, kam čia smulkintis. Ir iš viso siūlau "perspektyvius" gyventojus, kurie tinka "pažangioms" idėjoms įgyvendinti, perkelti prievarta į Vilnių, neperspektyvius sugrūsti į konclagerius, kokius pensininkus iš viso į dujų kameras, visą Lietuvą sulyginti su žeme. Užtat kaip iškils DIDYSIS VILNIUS, tiesiog sužibės auksu ir deimantais, nebebus jokių problemų, nebebus išlaikytinių, kurie vis nepatenkinti, visi gyvens ilgai ir laimingai.
                      ir iš viso su tavim neįmanoma diskutuoti, esi kaip senas idėjinis komunistas, kurio niekaip neperkalbėsi. Kuo jau įsitikino, tuo ir mirs.
                      Paskutinis taisė Linas; 2007.07.08, 17:55.

Comment

Parašė Linas Rodyti pranešimą
                        Man atrodo, kad sėdi Londone, tai kuo tau taip imponuoja Bratislava, Ryga ar Minskas. Jai jau konkuruot, tai iš karto su Londonu, Paryžium, Niujorku, Tokijum, kam čia smulkintis. Ir iš viso siūlau "perspektyvius" gyventojus, kurie tinka "pažangioms" idėjoms įgyvendinti, perkelti prievarta į Vilnių, neperspektyvius sugrūsti į konclagerius, kokius pensininkus iš viso į dujų kameras, visą Lietuvą sulyginti su žeme. Užtat kaip iškils DIDYSIS VILNIUS, tiesiog sužibės auksu ir deimantais, nebebus jokių problemų, nebebus išlaikytinių, kurie vis nepatenkinti, visi gyvens ilgai ir laimingai.
                        ir iš viso su tavim neįmanoma diskutuoti, esi kaip senas idėjinis komunistas, kurio niekaip neperkalbėsi. Kuo jau įsitikino, tuo ir mirs.

Amen

P.S. tegyvuoja DIDYSIS VILNIUS!
                        Paskutinis taisė John; 2007.07.08, 17:58.

Comment

O kuo Broniui iš Šilutės geriau, kad kaimynas už jo pinigus perka naujesnę mašina dėl neva tarptautinio konkurencingumo? Aš nekalbu apie lėšas sveikatai ar mokslui. Jos yra ir turi po lygiai skirstomos, bet kai vieni vaikščioja, viena pagrindinių Lietuvos alėjų, Laisvės Alėja, kurią bandoma lopyti už vienodai paskirstytas savivaldybės lėšas, o kiti "grožisi" (nežinau ar kamnors tai gali būti gražu) valdovų rūmais kurie yra minimaliai reikalingi ir yra statomi iš atskirai paskirtų valstybės lėšų, kurių galbūt (mano nuomone, tikrai ne galbūt) daug labiau būtų reikėję Kauno Alėjai ar griūvančiam Pažaislio Vienuolynui, man atrodo, kad sostinė ir jos grožis yra iškeliami aukščiau paprasto žmogaus, kuriam ir turėtų tarnauti absoliučiai visa valdžia. Tiesiog žmonės nesibaigia ties sostinės ribomis ir kam rūpi tarptautinis įvaizdis (kažkas sugalvojo, kad šalį reprezentuoja tik sostinė) bei konkurencingumas (kažkas sugalvojo, kad konkuruoja tik sostinė) jei pats kiekvieną dieną, atsiprašant, po šiūkšlynną vaikštai?

Comment

Parašė Rodyti pranešimą
                            Teisybė, tu nesakei, kad galės vykti tik tokie renginiai, todėl aš papildžiau be reikalo

Nesakyčiau, kad patys renginiai yra prioritetas šiems objektams, tikėtina, kad tokie renginiai nesudarys daugumos. Tačiau įvardinčiau taip, renkant vietą nacionaliniams renginiams prioritetas yra nacionalinis jiems skirtas objektas. O tas objektas ir parenkamas pagal tai, kur geriausia juos rengti. Ir kai kada tai nulemia objekto kokybė ar dydis. Manau, kad tai galima pritaikyti Šeškinės stadionui S.Dariaus ir S.Girėno stadiono atžvilgiu. Ir lygiai taip pat tai taikau Kauno arenai kitų Lietuvos arenų atžvilgiu
                            Sakydamas, kad: "Tačiau valstybiniai renginiai/nacionalinių komandų rungynės ir pan. tokiuose objektuose yra prioritetinės" turėjau omeny, kad negali taip būti jog kažkokiai dienai reikia pvz. nacionalinio stadiono dainų šventei, o jis užimtas, nes savo privatų koncertą rengia koks Cicinas.
                            O dėl Kauno arenos, jei ji nebus nacionalinė, valstybinė operatoriams manau labiau apsimokės visokie popsiniai koncertai ar pan., o ne valstybiniai renginiai ir jie neprivalės teikti prioriteto valstybiniams renginiams.
                            Paskutinis taisė Edd; 2007.07.08, 18:08.

Comment

Parašė inz1K Rodyti pranešimą
                              O kuo Broniui iš Šilutės geriau, kad kaimynas už jo pinigus perka naujesnę mašina dėl neva tarptautinio konkurencingumo? Aš nekalbu apie lėšas sveikatai ar mokslui. Jos yra ir turi po lygiai skirstomos, bet kai vieni vaikščioja, viena pagrindinių Lietuvos alėjų, Laisvės Alėja, kurią bandoma lopyti už vienodai paskirstytas savivaldybės lėšas, o kiti "grožisi" (nežinau ar kamnors tai gali būti gražu) valdovų rūmais kurie yra minimaliai reikalingi ir yra statomi iš atskirai paskirtų valstybės lėšų, kurių galbūt (mano nuomone, tikrai ne galbūt) daug labiau būtų reikėję Kauno Alėjai ar griūvančiam Pažaislio Vienuolynui, man atrodo, kad sostinė ir jos grožis yra iškeliami aukščiau paprasto žmogaus, kuriam ir turėtų tarnauti absoliučiai visa valdžia. Tiesiog žmonės nesibaigia ties sostinės ribomis ir kam rūpi tarptautinis įvaizdis (kažkas sugalvojo, kad šalį reprezentuoja tik sostinė) bei konkurencingumas (kažkas sugalvojo, kad konkuruoja tik sostinė) jei pats kiekvieną dieną, atsiprašant, po šiūkšlynną vaikštai?
                              O tai kodėl savivaldybė nereklamuoja, nedemonstruoja tų projektų? Kaip jau sakiau , reikia ilgai tuos projektus visiems kišti kol kas nors susidomės (Zuokas tuo ypač pasižymėjo), o vyriausybė išvis sužinos, kad miestas nori įgyvendinti tokį ar anokį projektą. Ar kuris nors Kauno meras vežiojo, demonstravo Laisvės alėjos, Pažaislio renovacijos maketus, paveiksliukus, ar yra koks nors projektas? Pirma gauti pinigus, o po to kurti projektą yra nesamonė, niekas (nei vyriausybė, nei privatūs asmenys neinvestuos į tai, kas nežinia kaip atrodo). Pirmą reikia už savo lėšas sukurti projektą, o po to ilgai demonstravus gauti iš ko nors pinigus.
                              Post in English - fight censorship!

Comment

@inz1K: konkuruoja miestai, nebūtinai sostinės. Patrauklesni (didesni, etc.) miestai nukonkuruoja ne tokius patrauklius. O valstybėms turinčioms n mažų miestukų, sunkiau konkuruoti su valstybėmis turinčiomis didelius centrus. Lietuva maža ir ji negali turėti daug konkurencingų centrų.

Comment

Parašė index Rodyti pranešimą
                                  O tai kodėl savivaldybė nereklamuoja, nedemonstruoja tų projektų? Kaip jau sakiau , reikia ilgai tuos projektus visiems kišti kol kas nors susidomės (Zuokas tuo ypač pasižymėjo), o vyriausybė išvis sužinos, kad miestas nori įgyvendinti tokį ar anokį projektą. Ar kuris nors Kauno meras vežiojo, demonstravo Laisvės alėjos, Pažaislio renovacijos maketus, paveiksliukus, ar yra koks nors projektas? Pirma gauti pinigus, o po to kurti projektą yra nesamonė, niekas (nei vyriausybė, nei privatūs asmenys neinvestuos į tai, kas nežinia kaip atrodo). Pirmą reikia už savo lėšas sukurti projektą, o po to ilgai demonstravus gauti iš ko nors pinigus.
                                  Na pavyzdžiui, Kauno arenai yra skiriama tiek pat lėšų kaip ir Šiaulių, Panevėžio arenoms, nors tikrai aišku, kad kelis kartus didesniame mieste, sporto sostinėje arena yra reikalinga labiau ir yra reikalinga didesnė. Ji taip pat reikalinga ir Žalgirio klubui, kuriam būtina didesnė nei anksčiau minėtų miestų arena, dėl teisės žaisti Eurolygoje. Lyg to būtų negana, sostinei tik prireikus kelių šimtų milijonų, jie kaip mat atsiranda.
                                  Taip, Kaunas ir pats kaltas dėl lėšų negavimo, tačiau nemažai būta ir tokių atvėjų, kuomet vyriausybė, argumentuodama "biednumu" arba išvis neargumentuodama, neskirdavo lėšų ir Kauno savivaldybei pateikus tikrai gerus ir reikalingus projektus.

Comment

Na pavyzdžiui, Kauno arenai yra skiriama tiek pat lėšų kaip ir Šiaulių, Panevėžio arenoms, nors tikrai aišku, kad kelis kartus didesniame mieste, sporto sostinėje arena yra reikalinga labiau ir yra reikalinga didesnė. Ji taip pat reikalinga ir Žalgirio klubui, kuriam būtina didesnė nei anksčiau minėtų miestų arena, dėl teisės žaisti Eurolygoje.
                                    Taip arena reikalinga didesnė, bet dėl to, kad pinigų ne fontanai, kartais reikia pasirinkti išvaizda paprastesnį ir pigesnį projektą. Jei būtų buvusi pasirinkta "tabletė", ji jau dabar stovėtų saloje.

Lyg to būtų negana, sostinei tik prireikus kelių šimtų milijonų, jie kaip mat atsiranda.
                                    Toli gražu ne. Sostinėj irgi daug metų stovi nepastatyti projektai. Galima būtų jų išvardint daugybę (Tas pats šeškinės stadionas stovi nepabaigtas nuo sovietmečio ir tik vos ne vos gavo pinigus. Jei jis nebūtų skirtas 2009 metų renginiams, pinigų dar ir dabar nebūtų skirta).

Taip, Kaunas ir pats kaltas dėl lėšų negavimo, tačiau nemažai būta ir tokių atvėjų, kuomet vyriausybė, argumentuodama "biednumu" arba išvis neargumentuodama, neskirdavo lėšų ir Kauno savivaldybei pateikus tikrai gerus ir reikalingus projektus.
                                    Čia irgi visuose miestuose tas pats, ar tai būtų Kaunas, Vilnius ar Biržai (Pas mus tik dabar gavus pinigų iš ES, įvedama kanalizacija pusei miesto. Vandentiekio greičiausiai teks palaukti minimum 5 metus).
                                    Post in English - fight censorship!

Comment

Taip arena reikalinga didesnė, bet dėl to, kad pinigų ne fontanai, kartais reikia pasirinkti išvaizda paprastesnį ir pigesnį projektą. Jei būtų buvusi pasirinkta "tabletė", ji jau dabar stovėtų saloje.
                                      Už „tabletę“ Kaunas turėtų sumokėti 140 milijonų litų. Sumokėti iškart. Už unikalią areną - 200 milijonų litų. Per 25 metus. Kadangi „pinigų ne fontanai“, gal rinkimės tą variantą, kuris nesukurs tokio šoko miesto biudžetui, bus naudingesnė investicija ateičiai, bei leis taupyti pinigus dėl geresnio arenos rentabilumo rodiklio.

Čia tik šiaip, intarpas jūsų diskusijoj Galit tęsti
                                      Įžvalgos.lt - FB - G+

Comment

Vilnius i salies biudzeta sumoka kur kas daugiau, nei is jo gauna. Atgal Vilnius gauna maziau, nei 10% to, ka sumoka i biudzeta. Vilniaus populiacija sudaro apie 17% salies gyventoju. Taigi bet kokie teiginiai, kad Vilnius gauna kazka likusios Lietuvos saskaita (netgi turint omeny tai, kad cia veikia kompaniju pagrindines bustines ir didele dalis ju mokesciu administruojama Vilniuje) yra visiska nesamone... nes is esmes yra atvirksciai . Taigi joks kaimynas uz Broniaus pinigus masinos neperka. Tai rodo skaiciai ir tiesiog reiktu baigti tuos paistalus.

Aisku, ne tik Sostine reprezentuoja sali (ta daro ir Pakruojo rajonas), bet jos indelis cia yra didziausias. Ko gero didesnis, nei visos likusios Lietuvos indelis.
                                        Paskutinis taisė John; 2007.07.08, 19:24.

Comment

Galbūt, tačiau mes kalbame apie tiesioginę vyriausybės paramą. Didesnei arenai (dėl to jau, atrodo, susitarėm) reikia daugiau paramos. Kauno savivaldybė sprendžia už kiek ir kokią statyti, o vyriausybės darbas objektyviai paskirstyti lėšas. Tai kur tas objektyvumas? 5000 vietų ~ 50mln, 12500 vietų - 60mln (dar užkertant kelią pretenduoti į didesnę ES paramą)?

Toli gražu ne. Sostinėj irgi daug metų stovi nepastatyti projektai. Galima būtų jų išvardint daugybę (Tas pats šeškinės stadionas stovi nepabaigtas nuo sovietmečio ir tik vos ne vos gavo pinigus. Jei jis nebūtų skirtas 2009 metų renginiams, pinigų dar ir dabar nebūtų skirta).
                                          Neverta skaičiuoti kiek nepabaigtų ir nevykdomų. Vertėtų skaičiuoti kiek vyksta.

Čia irgi visuose miestuose tas pats, ar tai būtų Kaunas, Vilnius ar Biržai (Pas mus tik dabar gavus pinigų iš ES, įvedama kanalizacija pusei miesto. Vandentiekio greičiausiai teks palaukti minimum 5 metus).
                                          Ne visuose tas pats. Pabandyk suskaičiuoti vyriausybės paramą sostinei ir kitiems miestams. Taip, sostinei ji turi būti didesnė, tačiau ne 10 kartų!

Comment

Working...
                                          X