Parašė daktaras
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
L. Donskis „(ne)Mylimas miestas“
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Pridėkit ir mane Čia gimiau tarybinių inteligentų šeimoje (tėvas buvo inžinierius - statybininkas, mama - mokytoja), baigiau dar Kauno Politechnikos Institutą ir čia dirbu ir manau, kad gražesnio miesto nėra ir nebus Lietuvoje. (tik nepykit vilniečiai ) Ir noriu, kad miestas pakeltų savo tvirtus pečius...
Už Kauną!Rieda gatvėmis, keliais, laukais mėlyna citrina - pagauk, jei sugebėsi...
Comment
-
Parašė SkyMan Rodyti pranešimąPridėkit ir mane Čia gimiau tarybinių inteligentų šeimoje (tėvas buvo inžinierius - statybininkas, mama - mokytoja), baigiau dar Kauno Politechnikos Institutą ir čia dirbu ir manau, kad gražesnio miesto nėra ir nebus Lietuvoje. (tik nepykit vilniečiai ) Ir noriu, kad miestas pakeltų savo tvirtus pečius...
Už Kauną!
Comment
-
Parašė Sula Rodyti pranešimąO man atrodo, kad esminis Pvz.: mano tėvai iš kaimo, bet Vilniuje nuo 1947m., vertindamas objektyviai, matau, kad jie ne miestiečiai, ir, manau, kad man tai irgi persidavė. Mano anūkai gal jau ir bus miestiečiai...Juk aš negaliu pasakyti, kad kaip mano senelis 1935 m. praleisdavo laiką "Balajame Štralyje", mokėsi lietuviškoje gimnazijoje ir pan...
Nors, tiesą sakant, turiu giminių, kurie buvo deportuoti iš Vilniaus, dabar gyvena Lenkijoje...
Taip pat teigia ir mano politologijos dėstytojas: "tik trečia karta nuo žagrės tampa intelektualais bei miestiečiais".
Comment
-
Čia tuoj pasisakys toks "svetimkūnis", t.y. nei kaunietis, nei vilnietis ir net ne klaipėdietis. Žodžiu, beveik niekas...
Teatleidžia man kauniečiai ir vilniečiai, bet Kauno-Vilniaus arba Vilniaus-Kauno priešprieša yra sovietinės, hierarchinės visuomenės užsilikę bruožai, mentaliteto įgimti "ypatumai". Galima pastebėti, kad ir šioje forumo temoje minimi tik 3 miestai (Vilnius, Kaunas ir retsykiais į kontekstą patenka Klaipėda). O kur kita Lietuva? Nejaugi nėra kitų miestų? Kur platesnis mąstymas, išeinantis už savo kiemo ribų?
Iš šalies ši priešprieša dažnai atrodo juokingai, kad vieni nekenčia kitų, kai jų nekenčia anie. (visi kažko nekenčia, ar bent jau nemėgsta) Sutinku, kad konkurencija yra reikalinga, bet kam ta ideologinė centralizacija: kodėl mano mieste turi būti viskas kas geriausia šalies mastu? Vilniaus valdininkų retorikoje dažna frazė, kad jie neatsiliks nuo kitų Europos valstybių sostinių, tuo tarpu kauniečių valdininkai vis drąsina save ir kitus, kad jie neatsiliks nuo sostinės.
Vilniaus - Kauno lenktyniavimas man asocijuojasi su dviem žirgais, kurie tiesia linija kiek įkabindami lekia link finišo linijos, o jų akys iš šonų uždengtos nuo bereikalingo aplinkinių blaškymo - jų regėjimo laukas - vaizdas tarsi pro vamzdelį į vieną tikslą - tolumoje boluojančią finišo liniją, kuri vis tolsta.... O ir jėgos vis senka... O varžovas taip arti alsuoja už nugaros... Kaunas stato areną, Vilnius - nacionalinį stadioną, Vilnius atnaujina riboženklius, Kaunas - taip pat turi tai padaryti... O kodėl Nacionalinis stadionas negali būti pastatytas, tarkim, Panevėžyje? Ai taip, čia juk ne sostinė...
Žodžiu, Vilniaus-Kauno priešprieša ir drabstymasis yra trumparegiška perspektyva. Siauras matymas. Nesveika konkurencija, kuri ateityje dividendų tikrai neduos.
O grįžtant prie diskucijų temos, Kaunas yra nuostabus miestas, kuris vertas būti mylimu ir gerbiamu.
Comment
-
Parašė Darius_ Rodyti pranešimąTaip pat teigia ir mano politologijos dėstytojas: "tik trečia karta nuo žagrės tampa intelektualais bei miestiečiais".Birth, school, METALLICA, death
Comment
-
and me.... belezino kelinta karta Kaunietis ir nezinau ar noreciau kur kitur gyvent...Paskutinis taisė Andrewass; 2008.01.06, 23:23.
Comment
-
Parašė auksellis Rodyti pranešimąČia tuoj pasisakys toks "svetimkūnis", t.y. nei kaunietis, nei vilnietis ir net ne klaipėdietis. Žodžiu, beveik niekas...
Teatleidžia man kauniečiai ir vilniečiai, bet Kauno-Vilniaus arba Vilniaus-Kauno priešprieša yra sovietinės, hierarchinės visuomenės užsilikę bruožai, mentaliteto įgimti "ypatumai". Galima pastebėti, kad ir šioje forumo temoje minimi tik 3 miestai (Vilnius, Kaunas ir retsykiais į kontekstą patenka Klaipėda). O kur kita Lietuva? Nejaugi nėra kitų miestų? Kur platesnis mąstymas, išeinantis už savo kiemo ribų?
Iš šalies ši priešprieša dažnai atrodo juokingai, kad vieni nekenčia kitų, kai jų nekenčia anie. (visi kažko nekenčia, ar bent jau nemėgsta) Sutinku, kad konkurencija yra reikalinga, bet kam ta ideologinė centralizacija: kodėl mano mieste turi būti viskas kas geriausia šalies mastu? Vilniaus valdininkų retorikoje dažna frazė, kad jie neatsiliks nuo kitų Europos valstybių sostinių, tuo tarpu kauniečių valdininkai vis drąsina save ir kitus, kad jie neatsiliks nuo sostinės.
Vilniaus - Kauno lenktyniavimas man asocijuojasi su dviem žirgais, kurie tiesia linija kiek įkabindami lekia link finišo linijos, o jų akys iš šonų uždengtos nuo bereikalingo aplinkinių blaškymo - jų regėjimo laukas - vaizdas tarsi pro vamzdelį į vieną tikslą - tolumoje boluojančią finišo liniją, kuri vis tolsta.... O ir jėgos vis senka... O varžovas taip arti alsuoja už nugaros... Kaunas stato areną, Vilnius - nacionalinį stadioną, Vilnius atnaujina riboženklius, Kaunas - taip pat turi tai padaryti... O kodėl Nacionalinis stadionas negali būti pastatytas, tarkim, Panevėžyje? Ai taip, čia juk ne sostinė...
Žodžiu, Vilniaus-Kauno priešprieša ir drabstymasis yra trumparegiška perspektyva. Siauras matymas. Nesveika konkurencija, kuri ateityje dividendų tikrai neduos.
O grįžtant prie diskucijų temos, Kaunas yra nuostabus miestas, kuris vertas būti mylimu ir gerbiamu.
Comment
-
Parašė kaunaz Rodyti pranešimąDydis ir bendra itaka lemia tai, kad viskas vyksta daugiausia tarp dvieju miestu. O kas del visokiu objektu, tai nereikia jokios kvailos dalybos visiems po lygiai, aisku nereikia ir aklos centralizacijos. Viskas turi buti statoma ir vystoma pagal senas tos srities tradicijas ir nuopelnus. Pvz. tose srityse, kur Panevezys turi senas tradicijas ir yra daug pasiekes, tos srities pagrindiniai projektai ir turi buti vykdomi ten.
Comment
-
Parašė tivoli Rodyti pranešimąFutbolas=Nacionalinis stadionas
Comment
-
Parašė Darius_ Rodyti pranešimąTaip pat teigia ir mano politologijos dėstytojas: "tik trečia karta nuo žagrės tampa intelektualais bei miestiečiais".Snowflakes will attack U <3
Comment
-
Parašė Darius_ Rodyti pranešimąTaip pat teigia ir mano politologijos dėstytojas: "tik trečia karta nuo žagrės tampa intelektualais bei miestiečiais".
Comment
-
Dieve, kaip gražu, net ašara ištriško – kauniečiai viešai deklaruoja meilę savo miestui... Kiek jau turime priesiekusiųjų? 10...12... ? Tik nepamirškit vakare savo draugėms ir žmonoms tą patį pasakyt – daugiau naudos būtų. Keistas tas mūšimasis į krūtinę ir meilės priesaikos viešose edvėse, lyg bandymas įkalbėt patį save: aš tave myliu, aš tave myliu su visais tavo muziejais, žalgiriais, Laisvės alėjomis, akropoliais, buduliais ir Respublikos pastatu. Ar tikrai tam Kaune taip blogai gyvent???
PS. Pasistenkite skaityt Donskį tarp eilučių
Comment
-
Parašė C5 Rodyti pranešimąDieve, kaip gražu, net ašara ištriško – kauniečiai viešai deklaruoja meilę savo miestui... Kiek jau turime priesiekusiųjų? 10...12... ? Tik nepamirškit vakare savo draugėms ir žmonoms tą patį pasakyt – daugiau naudos būtų. Keistas tas mūšimasis į krūtinę ir meilės priesaikos viešose edvėse, lyg bandymas įkalbėt patį save: aš tave myliu, aš tave myliu su visais tavo muziejais, žalgiriais, Laisvės alėjomis, akropoliais, buduliais ir Respublikos pastatu. Ar tikrai tam Kaune taip blogai gyvent???
PS. Pasistenkite skaityt Donskį tarp eilučių
Comment
Comment