Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

O gal aš pats Zuokas? Netikėtas būtų posūkis, ką?

Comment

Zuokas ne Viršuliškėse gyvena.

Comment

Parašė Creatium Rodyti pranešimą
        Tai išvardinkit, gudročiai, kitų miestų merų darbus. Pažiūrėsim ką jie nuveikė tokio labai jau "didelio" ir "be ES lėšų".
        Zuokas su savo vizualizacijomis yra iškėlęs kartelę ir kai yra rodomos vizualizacijos - tada norisi bakstelti pirštu į realybę ir paklausti: o kur tie visi parkai, skverai, naujos gatvės ir krantinės, kodėl jis to nepadarė per visą savo kadenciją?

Tačiau aš pateikiau tris pavyzdžius, kuriuose Vilnius nusileidžia kone visiems Lietuvos miestams: renovacija, nevykęs įmonių valdymas ir svarbiausia - šilumos ūkis. Tarp tavo išvardintų Zuoko gerų darbų paminėjai ir šitą:

- miesto šilumos ūkyje pradėjo veikti 2 nepriklausomi gamintojai

tik nepaminėjai, kad Vilniuje 'nepriklausomais šilumos gamintojais' yra vadinamos Rubicono įmonės. Žinoma Rubiconas moka slapstytis: tai jis Rubiconas, tai jis Icor'as, tai jis Axis Industries, o Vilniaus nepriklausomų šilumos gamintojų įmonės išvis Šveicarijoje registruotos ir net niekas nežino kas jų savininkai (nors visiems kaip ir aišku). Energetikos ministerija kaip tik šiandien paskelbė, kad ruošia įstatymus, jog būtų privalu atskleisti savininkus.

Parašė grustnyj Rodyti pranešimą
        Daryti prielaidą ir kaltinti - du skirtingi dalykai teisinėje valstybėje.
        Gerai pažįstu Vilniaus savivaldybės puslapių kūrėjus ir seniai iš jų žinau apie korupcines machinacijas, tas pastaruoju metu ir žiniasklaidoje išlindo. Nežinau apie kokias prielaidas kalbi. Prielaida būtų, jei sakyčiau 'Kubilius viską pavogė', o čia žinau pakankamai ir iš patikimų šaltinių, kad galėčiau darytis kažkokias išvadas. Jeigu tu manai, kad aš išvadas galiu darytis tik gaudamas pokalbių įrašus ar filmuotą medžiagą - tai klysti Zuokas puikiai žino, kad yra po teisėsaugos padidinamuoju tikslu, tai nustebčiau jeigu bent prokurorams pavyktų tuos įrodymus surinkti.

Comment

Na, tai žinai.. aš galiu pasakyt, kad man svarbiausia yra Wi-Fi miesto centre, taigi ši valdžia padarė be galo daug. Tu sakai, kad svarbiausia yra namų renovacija ir šilumos tinklai, taigi nepadarė nieko.

Tai čia kaip ir sakiau, toks selektyvus teisingumas. Jeigu šilumos kaina nesumažėjo - reiškia valdžia nepadarė išvis nieko. Tai toks teiginys yra visiškai klaidingas ir niekuo neparemtas. Nepadarė šilumos ūkyje - galima būtų ginčytis. Bet, kad visai nieko nepadarė, tai jau nereikia skleisti erezijų.

Aš sutinku, kad šilumos ūkis, savivaldybės įmonės - tai yra visiškai probleminės miesto vietos, kuriose nebuvo padaryta tiek, kiek ir ko reikėjo. Tačiau vėl gi, nedrįstu teigti, kad savivaldybė nepadarė išvis nieko, nes padarė tikrai daug.

Comment

Bet, kad visai nieko nepadarė, tai jau nereikia skleisti erezijų.
            Padarė, netgi labai daug. Sukūrė monopoliją ir semia viršpelnius visų vilniečių sąskaita.

Comment

Parašė Creatium Rodyti pranešimą
              Na, tai žinai.. aš galiu pasakyt, kad man svarbiausia yra Wi-Fi miesto centre, taigi ši valdžia padarė be galo daug. Tu sakai, kad svarbiausia yra namų renovacija ir šilumos tinklai, taigi nepadarė nieko.
              Aš suprantu, kad kai kam gali šilumos ūkis svarbesnis būti, o kitam, katras malkomis kūrenas, WiFi, tačiau bendras vardiklis vertinant darbus turėtų būti ekonominis efektas. Tinkamai sutvarkius šilumos ūkį galima būtų sutaupyti šimtus milijonų litų. Teoriškai už tuos sutaupytus pinigus WiFi galima būtų įrengti ne tik Vilniaus centre, tačiau vos ne visoje Lietuvoje. Dėl to šitie du darbai nėra tolygūs.

Tai čia kaip ir sakiau, toks selektyvus teisingumas. Jeigu šilumos kaina nesumažėjo - reiškia valdžia nepadarė išvis nieko. Tai toks teiginys yra visiškai klaidingas ir niekuo neparemtas. Nepadarė šilumos ūkyje - galima būtų ginčytis. Bet, kad visai nieko nepadarė, tai jau nereikia skleisti erezijų.
              Aš nesakiau, kad savivaldybė šilumos ūkyje nieko nepadarė. Aš sakiau, kad Zuokas tiesiog proteguoja Rubiconą ir taip žlugdo Vilniaus šilumos ūkį. Jeigu jis nieko nebūtų padaręs, tai veikiausiai šilumos kainos šiandien būtų buvusios mažesnės. Gi Zuokas jau buvo teistas ir nuteistas už korupcinius sandėrius su Rubiconu, tačiau panašu, kad baudos ir teistumai nepamokė, baudą iš vogtų pinigų susimokėt galima, o teistumą per piarą paversti 'teistumu už gerus darbus'.

Būna mūsų Lietuvėlėje milijonierių, kurie į politiką ateina, tačiau nėra labai jau daug tokių, kurie per politiką milijonieriais patapo. Zuokas vienas tokių ir daugiausiai tai dėl sąsajų su Rubiconu. Tas bizinis visai pelningas, jeigu piaro kampanijai, kuri vadinas prezidento rinkimais, Zuokas kone milijoną atseikėti galėjo.

Comment

Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                Užkalnis pats piaro meistras, nepamatysi jo straipsnio, kur bent pusę straipsnio pavadinimo neužimtų jo vardas ir pavardė. Jam gal ir imponuoja tas piaras, o Zuoko atveju tai yra grynas populizmas, tačiau aš tai nelaikau 'pavarymu šiek tiek geriau, nei Vilnius skęsta skolose'. Kaip ir nelaikau 'geru pavarymu' Pakso pergalės prezidento rinkimuose, kai jis saldainius iš sraigtasparnio mėtė. Daiktus reikėtų vadinti tikraisiais vardais - populizmas yra kryptingas melas, o melu grįsta pergalė yra nieko gero.

Bet Užkalnis gali būti teisus, laimės vienas iš dviejų - Zuokas arba Šimašius. Lemiamas faktorius gali būti rusų/lenkų tautinė mažuma, kuri Vilniuje yra labai skaitlinga ir Zuokas ne veltui kaspinuočių šventėse sveikinimo kalbas sakė. Tik kažin ar to užteko, nes juos papirkti gražiomis vizualizacijomis kiek sunkiau, juk rusų kanalai jų nerodo, beto antrame ture jie gali būti labai pasyvūs ir šiaip jie dažniausiai atstovauja protesto balsus, o protesto balsai šį kart turėtų būti nukreipti prieš Zuoką.

Protesto balsai gali būti tas faktorius, kuris Zuokui pakiš koją. Teko girdėti, kad kai yra asmenybių (pvz. prezidento) rinkimai, tai tam, kuris tą postą užėmė prieš tai, pirmame ture reikia surinkti bent 15% daugiau balsų, nes antrame ture 'opozicinių kandidatų' rinkėjai dažnai susivienija, dažnas eina balsuoti ne už kažką, o prieš dabartinę valdžią. Žmonės nori naujo kraujo, dėl to mano nuomone Šimašius antrame ture turi geresnes galimybes, nes pagal apklausas skirtumas yra labai nedidelis 21% Šimašiaus ir 25% Zuoko.
                "Protesto balsai prieš Zuoką" yra gana murky dalykas. Kieno protesto? Turbūt labai priklauso, apie kurią gyventojų grupę kalbi.

Nepamirškim, kad Vilnius nėra tas pats, kas Telšiai, o Zuokas nėra tas pats, kas Paksas. Žinoma, kad yra overlappinimo tarp jų abiejų elektorato, bet aš jokiu būdu nebūčiau toks skeptiškas Zuoko galimybių atžvilgiu.

Šiaip, imho, problema yra ne kažkoks išskirtinis Zuoko PR įvaldymas, bet likusių kandidatų (ir jų partijų) visiškas PR neišmanymas. Jie vis dar galvoja, kad PR=politinė reklama. Na maždaug pasisamdai reklamos agentūrą ir ten ji viską sutvarko. To nepakanka. Zuokas tai supranta. Likusieji nelabai. Arba tik bando suprasti.

Kai Zuokas aiškiai sako "aš padarysiu", "bus taip", "Vilnius bus No.1", tai likusieji mykia "Vilnius praskolintas", "Vilniaus skolos", "Vilnius paskendęs skolose". "Rubikonas", bla bla bla.

Aš labai gerai pagalvočiau, ar neverta atiduoti būtent protesto balso už Zuoką. Kad kitos partijos bent pabandytu sisizgribti, jog mykimas ir zirzimas rinkimų šiais laikais Vilniuje nelaimi. Mane labai užknisa mykiantys politikai, net jeigu jie atstovauja man priimtiniausią partiją (Liberalus).

Don't get me wrong. Aš noriu, kad Zuokas dingtų nuo vaizdo dėl visiems suprantamų priežasčių, bet aš labai linkėčiau liberalams, nekalbant apie konservatorius, vieną kartą suprasti, kaip daromas politinis PR. Be gero politinio PR'o jokia politinė jėga šiais laikais neturi šansų išlikti.
                Paskutinis taisė John; 2015.02.11, 21:03.

Comment

Aš sutinku, kad Zuokas yra piaro meistras, tačiau kartu Zuokas yra Vilniaus meras, o tai kone ketvirtas pagal svarbą postas Lietuvoje. Iš tokių pozicijų darytis piarą yra labai patogu. Negana to jis piaro darymui dar ir savivaldybės resursus naudoja - juk visos tos vizualizacijos kurtos už miesto pinigus. Galiausiai, kaip minėjau postu aukščiau, Zuokas savo korupciniais ryšiais susikrovė tokį kapitalą, kad vien dėl piaro galėjo kandidatuoti į prezidento rinkimus ir tam kone milijoną skirti. Normali partija, gaudama dotacijas iš biudžeto ir turinti daugybę remėjų, kurie skiria 1% savo GPM, tokių pinigų piaro kampanijoms nelabai turi, ką jau kalbėti apie kažkokias atskiras personas. Piaro darymas yra didžiulė prabanga, kurią sau ne daug kas gali leisti. Ir apskritai man dažniausiai nepatinka, kai yra daromas piaras, nes daugumai žmonių ta politika visiškai neįdomi, o tuos, kuriems ji įdomi, dažniausiai piaru yra sunku papirkti. Dėl to pagrindinės piaro kampanijos Lietuvoje yra Gražulio ir Tomaševskio išsišokimai. Panašiai kaip ir pop kultūroje - jeigu nesiveli į skandalus, tai vadinasi esi prastas dainininkas. Yra pilna tokių, kurie piarintis bando rašydami rimtus straipsnius ir pan. - bet niekam jie neįdomūs. Taip jau yra Lietuvoje, kad didžiausi piaro meistrai yra populistai ir kažin ar tai gali pasikeisti.

Comment

Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                    Aš sutinku, kad Zuokas yra piaro meistras, tačiau kartu Zuokas yra Vilniaus meras, o tai kone ketvirtas pagal svarbą postas Lietuvoje. Iš tokių pozicijų darytis piarą yra labai patogu.

Negana to jis piaro darymui dar ir savivaldybės resursus naudoja - juk visos tos vizualizacijos kurtos už miesto pinigus. Galiausiai, kaip minėjau postu aukščiau, Zuokas savo korupciniais ryšiais susikrovė tokį kapitalą, kad vien dėl piaro galėjo kandidatuoti į prezidento rinkimus ir tam kone milijoną skirti. Normali partija, gaudama dotacijas iš biudžeto ir turinti daugybę remėjų, kurie skiria 1% savo GPM, tokių pinigų piaro kampanijoms nelabai turi, ką jau kalbėti apie kažkokias atskiras personas. Piaro darymas yra didžiulė prabanga, kurią sau ne daug kas gali leisti. Ir apskritai man dažniausiai nepatinka, kai yra daromas piaras, nes daugumai žmonių ta politika visiškai neįdomi, o tuos, kuriems ji įdomi, dažniausiai piaru yra sunku papirkti. Dėl to pagrindinės piaro kampanijos Lietuvoje yra Gražulio ir Tomaševskio išsišokimai. Panašiai kaip ir pop kultūroje - jeigu nesiveli į skandalus, tai vadinasi esi prastas dainininkas. Yra pilna tokių, kurie piarintis bando rašydami rimtus straipsnius ir pan. - bet niekam jie neįdomūs. Taip jau yra Lietuvoje, kad didžiausi piaro meistrai yra populistai ir kažin ar tai gali pasikeisti.

Eidvi, Aš tai puikiai suprantu. Bet mes čia kalbam ne apie tai, kas, kur ir kodėl turi geresnes galimybes, bet kiek balsų už kurį kandidatą bus primesta balsadėžėse, kai tie balsai bus skaičiuojami. Pagal rinkimų tvarką Lietuvoje, laimi daugiausiai balsų surinkęs kandidatas, o ne tas, kuris labiausiai kritikuoja Zuoką ar mato jo geresnes galimybes darytis PR'ą. Būtų labai gerai, kad ir kiti kandidatai tai suprastų. Ne tik Zuokas.

Tu rašai savo įžvalgas, galvodamas, kad paaiškinsi man (ir kitiems) kažką, ko aš nesuprantu. Ir taip gal pastūmėsi balsuoti už "gerus" kandidatus.

O iš tikrųjų tu tiesiog paaiškini kodėl Zuokas laimės rinkimus. Bėda ta, kad ir kiti kandidatai gaolvoja panašiai. Jie kažkodėl koncentruojasi ne į savo pergalės potencialo didinimą, bet į Zuoko kritiką ir pasiteisinimus (atsikalbinėjimus), kodėl jie tų rinkimų nelaimės.

O kadangi rinkimų jie laimėti akivaizdžiai nenori/neplanuoja, tai gal nereikia už juos ir balsuoti.
                    Paskutinis taisė John; 2015.02.15, 20:03.

Comment

Ar man pasirodė, bet mieste matau tik Šimašiaus ir Pinskaus palakatus, kažkaip pasigedau Zuoko indėlio.
                      Aviate, navigate, communicate

Comment

Zuokas užtai gėlių sėklas į pašto dėžutes mėto

Comment

Parašė Ciurlionis Rodyti pranešimą
                          Ar man pasirodė, bet mieste matau tik Šimašiaus ir Pinskaus palakatus, kažkaip pasigedau Zuoko indėlio.

Comment

Pirmas, kurį matau, dėkui

Comment

Parašė Monteq Rodyti pranešimą
                              Beje, pridursiu kad atmetus visus europos sąjungos ar privataus verslo finansuojamus projektus, Zuoko savivaldybė tikrai atrodytų apgailėtinai... nekalbant apie aferas su taxi, avialinijomis ir kitomis įmonėmis.
                              Va čia ir glūdi visas jo piaro fundamentas. Anas yra meistras kaip tas visas privačias investicijas ar ES investicijas pateikti kaip savo darbus, dėl to visokie grustnyj ir balsuoja, nes neva zuokas ten nudirbo tai
                              Čia fenomenali piaro meistrystė

Comment

Nes meras gi turi investuoti savo pinigus. Daaa

Comment

Na taip galima vadinti tai pr'u, bet esmė viso proceso, kad jis tą daro, ne tik už Vilniaus ribų bet ir už Lietuvos, nežinau, nei vieno politiko, taip dažnai susitinkančiu su užsienio delegacijomis, verslininkais, kad ir tai neatneša jokios naudos, miesto sklaida ir žinomumas auga. Dėl jo pr'o bajerių yra ne vienas straipsnis apie Vilnių užsienio žiniasklaidoje.

Comment

Kartais ne Zuoko iniciatyva sukurta reklama?

Comment

Parašė Gator Rodyti pranešimą
                                      Va čia ir glūdi visas jo piaro fundamentas. Anas yra meistras kaip tas visas privačias investicijas ar ES investicijas pateikti kaip savo darbus, dėl to visokie grustnyj ir balsuoja, nes neva zuokas ten nudirbo tai
                                      Čia fenomenali piaro meistrystė
                                      Čia fenomenalus apatiškas piliečių nenoras atsimerkti. Kažkodėl iki šiol nei vienas iš Jūsų nepateikė kitų kandidatų į Vilniaus merus pažadų analizės, nors ir aš, ir Creatium prašėme. Nėra ką pateikti, todėl ir ieškomas atpirkimo ožys. Politikoje kaip ir sporte: jeigu žmogus nepatiko iš pirmo karto, jis vis tiek liks ožiu, nors bus naudingas komandai arba net jos lyderis.
                                      Taigi, prašau Jūsų, gerbiamieji, aptarti kaip Šimašius kovos su korupcija be plaktuko, kaip leis pinigus eilinėms analizėms, kuri VT rūšys Vilniuje reikalinga (kaip suprantu Zuokas per mažai išleido, reikia dar vienam visą kadenciją analizes daryt). Dar vienas Šimašiaus perliukas: dabartinė problema - mažas centro pralaidumas, bet strategijoje siūlo didinti automobilių stovėjimo vietų skaičių centre (genialus sprendimas).
                                      Taip pat paaiškinkite man, runkeliui, kodėl Šimašius iškart po Zuoko pasiūlė tvarkyti Neries krantinę. Arba "susirgo" idėja, kad mieste reikia tvarkyti žaliasias erdves. Tačiau viskas taip ir liko migloje (bent galėtų išvardinti ką būtent tvarkys; ar tai bus mano mikrorajone, ar ne).
                                      Ir čia tik maža dalelė vieno kandidato strategijos analizės. Taigi paaiškinkite runkeliui, kodėl aš turiu balsuoti būtent už Šimašių.

Comment

Parašė Sula Rodyti pranešimą
                                        Taip, sutapimas... interesų.

Beje, kaip vadybininkas Zuokas man patinka. O kaip politikas - ne. Ir ar gali šiame poste dirbti ne kvailys ir ne vagis? - retorinis klausimas.
                                        Zuoka i VMS administracijos diretorius?
                                        Show must go von!

Comment

Parašė John Rodyti pranešimą
                                          Eidvi, Aš tai puikiai suprantu. Bet mes čia kalbam ne apie tai, kas, kur ir kodėl turi geresnes galimybes, bet kiek balsų už kurį kandidatą bus primesta balsadėžėse, kai tie balsai bus skaičiuojami.
                                          Kalbėjom apie piarą, o aš pasakiau savo nuomonę kodėl net ir norėdami kiti kandidatai negalėtų taip piarintis (išskyrus Gražulį). Bet Zuoką kritikuoju ne dėl Šimašiaus ar Gražulio ir net ne dėl rinkimų, o dėl jo veiksmų, kurie mano supratimu daro didelę žalą Vilniui, kuriame pats gyvenu. Tiesą sakant net nežinau kokią strategiją yra pasirinkę kiti kandidatai - kritikuoti Zuoką, pristatyti savas idėjas, kombinuoti abu ar dar kokią kitą. Ir man tai net nėra svarbu, nes ne pagal piarą ar rinkiminę kampaniją renkuosi už ką balsuoti

Comment

Working...
                                          X