Parašė vab
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
1991 sausio įvykiai Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje
Collapse
X
-
Parašė oranger Rodyti pranešimąNa, pirmiausiai, Golovatovas nėra liudininkas. Jis yra Interpolo ieškomas nusikaltėlis.
Comment
-
Parašė vab Rodyti pranešimąaišku.
aš pats taip pat dalyvavau, vargšą kareivėlį nušautą mačiau iš 5metrų.
ir beje, aš žinau kas į mane šovė, ir žinot man jie visai ne savi.
susinervavau beskaitydamas tokius vėjus, 2 savaites ligoninėj išgulėjau su šautine žaizda.
Mes pačio šturmo metu bėgom iš miško pusės , bet jau nieko nespėjom padaryti. Nes kariuomenės būris supo bokštą, o pagrindinė minia stovėjo prie gatvės.
Šiaip tai žmonės tikrai bėgiojo kaip gyvi skydai.Paskutinis taisė Sula; 2013.01.24, 22:00.
Comment
-
Parašė Romas Rodyti pranešimąTurbūt reikėtų pagirti Combat - ne tiek už temos sugadinimą, bet už sugebėjimą savo trolinimais sudirginti tokį būrį kolegų, kad per porą dienų susidarė net 7 puslapiai...
Labai pamokomas pavyzdys, kaip galima meistriškai nukreipti diskusiją...
Comment
-
Parašė Sula Rodyti pranešimąO kurioje vietoje jis buvo? Aš maniau, kad prie pat bokšto.
Mes pačio šturmo metu bėgom iš miško pusės , bet jau nieko nespėjom padaryti. Nes kariuomenės būris supo bokštą, o pagrindinė minia stovėjo prie gatvės.
Šiaip tai žmonės tikrai bėgiojo kaip gyvi skydai.
net gali būti jog su juo pašnekėjau jiems bepuolant "u menia prikaz" pasakė - klausimų daugiau nebekilo. kartais pagalvoju jog gal kaip tik tam kareivukui sąžinę atvėriau: o už įsakymo nevykdymą šaudoma, nieko čia nauja.
Comment
-
Parašė Combat Rodyti pranešimąAš galiu pakeisti savo nuomonę, bet tik detalizuotų įrodymų būdu, kurie tilptų į loginę visumą
Dėl briedo apie medžioklinius šovinius:
https://www.facebook.com/protingas/p...87295017979408
Atsakymas į Paleckio klausimą dėl kulkos po jo (Paleckio) FB postu:
Blogeris Zeppelinus Dėl šito teiginio:
"... teisesauga tures atsakyti i begales klausimu, tarkime - kodel sausio 13 d. nuzudyto Maciuleviciaus kune rasta senovinio Mosino sautuvo kulka?"
Ponas Algirdai, manau, Jūs įdėmiai skaitėte tą nuosprendį.
Kodėl savo pasisakymuose, vis minėdamas tą "senovinį šautuvą" ignoruojate štai ką:
a) Vidas Maciulevičius buvo nušautas savo brolio ir dar kelių liudininkų akivaizdoje.
Kurie puikiai matė - KAS ir iš kur į jį šovė. Kad tai buvo jokie NE snaiperiai nuo stogų ir šauta NE iš senobinio šautuvo.
Ir davė dėl šito parodymus, į kuriuos Jūs kažkodėl nekreipiate dėmesio, vis minėdamas iš konteksto ištrauktą citatą dėl kulkos.
b) rikošeto nuo sienos deformuota kulka, kurios fragmentas (šerdis) buvo aptiktas Vido Maciulevičiaus kūne, yra standartinio SSSR kariuomenės šovinio 7,62x54R (Mosino 91/08, Mosino 1908/30) dalis.
Ekspertas tiesiog pavartojo kažkokį standartinį jos pavadinimą iš kriminalistikos žinyno, nes tas šovinys išties kadaise buvo sukonstruotas 1891 m. Mosino triochlineikai ir taip vadinamas kai kuriuose žinynuose.
Kas netrukdo jo naudoti šiuolaikinėje karinėje ginkluotėje - kulkosvaidyje PK, snaiperio šautuve SVD, etc. (žr. nuorodą žemiau. Jeigu nepatinka Wiki, galiu duoti nuorodas į kokį 10 autoritetingų ginklų žinynų).
Taigi, Jūs turėtumėte puikiai suprasti, kad nuolat minėdamas tą "senobinį Mosino šautuvą" bei nutylėdamas tai, kad yra daug V.Maciulevičiaus žūties liudininkų, kurie puikiai matė, kas į jį šovė - ir kad tai nebuvo snaiperiai nuo stogo, Jūs sąmoningai klaidinate žmones.
Ir dar vienas komentaras dėl šaudymo kampo:
Jurgis Sakalauskas
Algirdai, užtenka labai minimalių trigonometrijos žinių, kad paskaičiuoti kokiu kampu turėjo šaudyti sąjudžio smogikai nuo stogų (4-8 laipsniai). Kad aukas kliudyt 40-60 laipsnių kampu tos stebuklingos kulkos turėjo skraidyti lanku.
Comment
-
Parašė vab Rodyti pranešimąaišku.
aš pats taip pat dalyvavau, vargšą kareivėlį nušautą mačiau iš 5metrų.
ir beje, aš žinau kas į mane šovė, ir žinot man jie visai ne savi.
susinervavau beskaitydamas tokius vėjus, 2 savaites ligoninėj išgulėjau su šautine žaizda.
Šiame diskusijų forume Jūs esate virtuali asmenybė. Gal Jūs ir buvot prie TV bokšto, gal Jūs ir patyrėt sužeidimus, o gal – visa tai išsigalvota ir netikra. Tokia abejonė mąstančiam žmogui visada turi išlikti, kai nemato, su kuom turi reikalą.
Rekomenduoju (jei yra tokia galimybė) nufilmuoti pasakojimą (būtinai reikėtų ir prisistatyti, ar būti pristatytam) prie TV bokšto einant ir pasakojant kas ir kaip, tą medžiagą įkelti į youtube. Kuom daugiau gyvos medžiagos bus youtube, tuo aiškiau bus, o tai sausio 13–osios byla neaišku kada bus baigta.
O gal jau yra visa tai ir jau yra buvę spausdinta? Jei taip, tada – „medžiagą į eterį“.Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.
Comment
-
Parašė Muzungus Rodyti pranešimąPamačius televizijos ženkliuką, iškart aišku kuria linkme eis kalba, tad žiūrėt neverta
Comment
-
Parašė oranger Rodyti pranešimąŠita paukštytė, kuri ant foto, jau daug metų gyvena Rygoje ir nuolat kuria propagandinius siužetus prieš Baltijos šalis. Atsimenu jos reportažus apie "rusų genocidą" Estijoje, kai kareivio paminklą estai perkėlė į kapines...
Comment
-
Parašė Aleksio Rodyti pranešimąTai kodėl tu nuolat žiūri jos reportažus? Negali gyventi be KGBisto Putlerio "tiesos"?Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.
Comment
-
Parašė Combat Rodyti pranešimąJūsų pasakojimas būtų įdomus ir vertingesnis, jei jame būtų daugiau detalių. Įdomu ir apie tą matytą nušautą kareivį – kokioms aplinkybėms esant jį pamatėt, kokius sužeidimus patyrėte pats, kodėl į Jus šovė, kurioje daugmaž vietoje buvot, kai patyrėt sužeidimus, kas ir kaip suteikė pirmąją med. pagalbą ir kaip atsidūrėt ligoninėje. Bet...
Šiame diskusijų forume Jūs esate virtuali asmenybė. Gal Jūs ir buvot prie TV bokšto, gal Jūs ir patyrėt sužeidimus, o gal – visa tai išsigalvota ir netikra. Tokia abejonė mąstančiam žmogui visada turi išlikti, kai nemato, su kuom turi reikalą.
Rekomenduoju (jei yra tokia galimybė) nufilmuoti pasakojimą (būtinai reikėtų ir prisistatyti, ar būti pristatytam) prie TV bokšto einant ir pasakojant kas ir kaip, tą medžiagą įkelti į youtube. Kuom daugiau gyvos medžiagos bus youtube, tuo aiškiau bus, o tai sausio 13–osios byla neaišku kada bus baigta.
O gal jau yra visa tai ir jau yra buvę spausdinta? Jei taip, tada – „medžiagą į eterį“.
mano sužeidimas buvo horizontalus (rastas + plaštaka), turėjo kulkos skeveldrų smigt ir žmonėms į kuriuos buvau atsirėmęs. (stovėjau, kaip minėjau prie Radijo įėjimo, per kokį metrą nuo kairiųjų laiptų kolonų )
gulėjau 1-moj tarybinėj gal 8 ar 9 palatoj su Lukšiu, kur prie spaudos rūmų pašovė.
papildomai pasakojau visokiems žurnalistams (sąmonę atgaunu - o ten jau vėl kiti žurnalistai )
mano parodymai buvo nufilmuoti 1991.01.13 Kauno klinikose, kai važiavom perrišti žaizdą.
dar kartą savo istoriją pasakojau prieš metus (buvo toks juokingas megztiniškas nutikimas NPT.lt http://www.npt.lt/lt/dingusio_asmens_anketa-3256.html
+ mano nuotrauka knygoje 1991.01.13 su 4:00 daryta operacija
ar dabar pakankamai detalių?? ar pakankamai smulkiai išdėsčiau????
šalia to kareivuko dar mačiau kaip kareivis ilgakasę tautiniais drabužiais už kasų tempė grindiniu.
nesuvokiu aš to Combat.. manau jis nepatikės net tada, jei visą medžiagą surinkčiau.
nerūpi man tos medžiagos, ilgus metus net nevertinau savo dalyvavimo.
bet įsivaizduokim, jei ten nebūtume stovėję.. pasaulis visai kitoks galėjo patapti.
Tiesa.. jei kas žinote kur mano peršautas megztinis - parašykit labai smalsu ant kokio 'postamento" anas guli. dar niekad mano daiktai muziejuj negulėjo
Comment
-
Parašė Aleksas666 Rodyti pranešimąNe, nežiūrėkim rusiškų reportažų ir mąstykime, kad rusai angeliukai mus myli. Tokie reportažai labai dažnai nelieka be atsako ir žiniasklaidos priemonės kalba apie tokius reportažus, nes jie nukreipti prieš mūsų interesus.
Comment
Comment