Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kariuomenė ir jos technologijos

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė praeivis Rodyti pranešimą
    Pasaulis dar verks,kad kinijai perdave savo naujausias technologijas ir gamyba. Man asmeniskai teko karta nuomuoti buta vilniuje gyvenantiems kinams. galiu vienareiksmiskai pasakyti: nemokus, nachalai,akiplesos ir purvinai gyvena kaip kokie rusai pries 50 metu. vienu zodziu-visiskos siuksles.
    Su popieriais nuomojai ar juodais?
    Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)

    Comment


      Sniegas ir šaltis švedų kariuomenės draugas, tačiau komentaras apie unikalumą abejotinas. Atrodytų taip tarsi likusios Skandinavijos šalys būtų tropinio klimato juostoje.

      Comment


        Comment


          Aero L 159 ALCA

          Comment


            Labai keistas švedų laivas...

            Propoganda ir penas mintims >>>

            Idėjos, mokslo pasiekimai ir įdomybės
            www.ted.com

            Comment


              Švedų CB 90 su 120 mm minosvaidžiu AMOS

              Comment


                Russia Moves Tactical Nukes Closer to NATO. Gulp.

                As recently as this spring, the Russians have moved their tactical nukes to sites close to their Western frontiers, alarming the Baltic and Eastern European members of NATO, the Wall Street Journal reports. Russia’s longstanding position is that it won’t pull its tactical nuclear weapons behind the Ural Mountains until the U.S. gets its own small nukes out of Europe. True totals of Russian tactical nuclear weapons is a tightly-held secret, but the Federation of American Scientists estimated last year that Moscow has nearly 5,400 of them, with about 2,000 deployed.
                http://www.wired.com/dangerroom/2010...o-europe-gulp/

                Comment


                  WikiLeaks cables: US special forces working inside Pakistan


                  US embassy cables reveal elite American troops secretly embedded with Pakistan military to hunt down militants

                  Comment


                    King Mocked Rafale as 'Yesterday's Technology'


                    In a new blow for France's increasingly tough fight to find foreign buyers for its Rafale jet fighter, a leaked U.S. cable reported the King of Bahrain mocking it as "yesterday's technology."

                    King Hamad of Bahrain met U.S. Gen. David Petraeus on Nov. 1 last year to discuss defense cooperation in the region, according to one document from a slew of secret U.S. diplomatic traffic released this week by the Wikileaks website.

                    Comment


                      Kiniečių stealth naikintuvo prototipas J-20:



                      Šiaip slaptas projektas - bet kažkokiu būdu buvo nutekintos jo foto prieš artimu laiku įvyksiantį JAV ir Kinijos krašto apsaugos ministrų susitikimą. Turbūt kaip būdas pasiųsti žinią - don't fuck with us

                      Comment


                        Nuotraukos (o ne video), ypač prototipo (o gal net tiesiog demonstratoriaus) nebent antakį priverstų kilstelėti. Dydis įspūdingas, varikliai ne, o visa kita nežinoma.

                        Comment


                          Ženklas, manau, siunčiamas toks, kad mes savo stealth fighter programą vykdome greičiau nei jūs (Amerikiečiai) manote.

                          Comment


                            Na, amerikiečiai nėra kvaili ir turi daugiau žvalgybinių pajėgumų nei mobiliako kamera nufotografuotas prototipo/demonstratoriaus modelis. Ir manau neblogai žino, kaip te stealth programa vystoma - o ir iki jos įdiegimo Kinijai dar toli - nekalbu jau apie tai, jog šiam skraiduoliui reikia modernios avionikos, variklių, ginklų sistemų ir pan. Jei spėjimas buvo, kad Kinija neturės visiškai funkcionuojančio ir į oro pajėgas masiškai priimto 5-kartos naikintuvo iki 2020, tai jis, manyčiau, gali būti visiškai teisingas - čia mes matome nebent vaikus išgasdinti galintį prototipą/demonstratorių, o ne realius pajėgumus. Panašius Griaučius ir Iranas gali sukurti

                            Comment


                              Na, aš ir nesakau, kad Amerikonai turėtų išsigąsti. Bet taip pat netikiu, jog čia netyčia keletas lėktuvėlių fanų nufotkino ir patalpino internete. Tuo labiau, kad Kinijos vadovybė nesiėmė jokių veiksmų, kad tos nuotraukos būtų pašalintos iš Kinijos saitų, kur pirmiausiai ir buvo publikuota. Gan keista žinant, jog 1) projektas slaptas ir 2) Politbiuras sėkmingai cenzūruoja internetą. Tad palaikau idėją, jog tai sąmoningas veiksmas. Viena hipotezė, kodėl tos foto pasirodo prieš greitai įvyksiantį susitikimą tarp JAV ir Kinijos "kariškių" - jog tai ženklas, siunčiamas JAV. Turbūt yra ir kitų hipotezių, jei žinai, gali pasidalinti.

                              Comment


                                Sutikčiau, kad ženklas siunčiamas JAV visuomenei, ekspertams papletkint ir pasvarstyti, galbūt net Pentagoną paspausti ir pan. Antra vertus JAV niekuomet Kinijos porpogandos triukų nesureikšmindavo. O ir Pentagonui bei LM/Boeing tokie dalykai tik į naudą (va pažiūrėkit, ką kinai sukū9rė duokit ir mums puinigųųųųų, atgaivinkit F-22 programą, paspartinkit/pašerkit dar F-35 programąąą)

                                Comment


                                  Skaičiau, kad kinai turi savo specifinius reikalavimus naikintuvų kartoms ir pagal juos nei rusų PAK FA nei amerikiečių F-22 ir F-35 nėra 5 kartos. Tai kai jie galų gale sukurs savo turėtų būti kažkas įspūdingo.

                                  Comment


                                    Parašė artexs Rodyti pranešimą
                                    Skaičiau, kad kinai turi savo specifinius reikalavimus naikintuvų kartoms ir pagal juos nei rusų PAK FA nei amerikiečių F-22 ir F-35 nėra 5 kartos. Tai kai jie galų gale sukurs savo turėtų būti kažkas įspūdingo.
                                    Greičiau tai bus kažkas supaprastinto. Ala 4.5 karta. Šiaip, jis atrodo panašus į senesnį rusų projektą, tik greičiausiai bus supaprastintas ir be kai kurių technologijų.
                                    Post in English - fight censorship!

                                    Comment


                                      Parašė index Rodyti pranešimą
                                      Greičiau tai bus kažkas supaprastinto. Ala 4.5 karta. Šiaip, jis atrodo panašus į senesnį rusų projektą, tik greičiausiai bus supaprastintas ir be kai kurių technologijų.
                                      Kinams tokio visiškai pakanka.
                                      Flickr

                                      Comment


                                        Parašė artexs Rodyti pranešimą
                                        Skaičiau, kad kinai turi savo specifinius reikalavimus naikintuvų kartoms ir pagal juos nei rusų PAK FA nei amerikiečių F-22 ir F-35 nėra 5 kartos.
                                        žinoma, propogandiniais "specifiniais" reikalavimais vadovaujantis, tik komunistinės partijos minties gilumo dėka, tik J-20 atitinka visus reikalavimus Šiaip betikslis darkymasis ir skirstymas į 5-ąją, 4,5 ir pan kartas bei pokartes yra niekas kitas, kaip penių dydžio konkursai.

                                        Kinams tokio visiškai pakanka.
                                        jei jie žvelgia į ateitį bei konkurenciją su kaimynais (kam neišvengiamai reiktų projektuoti jėgą), tai sakyč, neužtenka. Bet jei patempia tiek, kiek patempia - tai, matyt, labiau realių jėgų (kurių neveikia chicom propogandos dėsniai) ribos. Kinijai norint kontroliuoti ambicingai užsibrėžtas teritorijas ir įsiveržti į pasaulio elitą karine prasme būtina turėti technologinį pranašumą. Tai, kaip matome, kinai supranta ir tai sparčiai daro - nepaneigsi. Bet kol kas technikai, kaip jau minėjau, ambicijos nėra lygios. Kol kas jie nėra pajėgūs projektuoti jėgos net į Taivaną

                                        Comment


                                          Siaip jau visas pasaulis smarkiai apsisiko ,perduodamas kinams visas savo technologijas. Ir dabar jau patys ju pradeda po truputi bijoti, nes kinai turi praktiskai viska ko jiems reiketu pasigaminti. Salis is akmens amziaus greitai persoko i 21 amziu deka vien tik del vakaru kvailumo ir netoliaregiskumo...

                                          Comment

                                          Working...
                                          X