Parašė Ginthus
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Nusikalstamumas ir necivilizuotas elgesys Lietuvoje
Collapse
X
-
Grįžtant prie necivilizuoto elgesio, tai man yra įdomus dar vienas momentas.
Remontuojamoje 2 juostų vienos krypties eismo Žemaitės gatvėje viena juosta, iš kurios galima važiuoti tik tiesiai, remontuojama. Likusi tik kita juosta, iš kurios galima tik sukti į kairę.
Neremontuojamoje juostoje penkių šimtų metrų kamštis, kur visi kantriai laukia savo eilės. Remontuojama juosta lekia automobiliai iki galo, ir tada lenda į veikiančią juostą. Kur juos geranoriškai įleidžia jau 20 minučių kamštyje pralaukę durniukai.
Jei aš dar suprantu, nors nepateisinu pirnuosius - nereikia laukti kamštyje su durneliais, man įdomūs antrieji - kodėl jie geraniriškai ir nuolankiai leidžiasi išnaudojami įžūliųjų.
If a lion could speak, we could not understand him.
Comment
-
Parašė sankauskas Rodyti pranešimąGrįžtant prie necivilizuoto elgesio, tai man yra įdomus dar vienas momentas.
Remontuojamoje 2 juostų vienos krypties eismo Žemaitės gatvėje viena juosta, iš kurios galima važiuoti tik tiesiai, remontuojama. Likusi tik kita juosta, iš kurios galima tik sukti į kairę.
Neremontuojamoje juostoje penkių šimtų metrų kamštis, kur visi kantriai laukia savo eilės. Remontuojama juosta lekia automobiliai iki galo, ir tada lenda į veikiančią juostą. Kur juos geranoriškai įleidžia jau 20 minučių kamštyje pralaukę durniukai.
Jei aš dar suprantu, nors nepateisinu pirnuosius - nereikia laukti kamštyje su durneliais, man įdomūs antrieji - kodėl jie geraniriškai ir nuolankiai leidžiasi išnaudojami įžūliųjų.
Comment
-
Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
Comment
-
Parašė Sula Rodyti pranešimą
Taigi "užtrauktuko" principas - vienas iš vienos juostos, kitas - iš kitos.
Comment
-
Parašė PoDV Rodyti pranešimą
Skaitau tokias ir panašias mintis ir kilo toks galvoje išmąstymas, kad paprasti žmonės tokio dalyko kaip įstatymas nežinojo, vadovavosi aplinkybėmis ir bendra nuojauta (common sense). Kaip supratau ATR buvo taip, kad nebuvo aiškaus visiems suprantamo ir žinomo valdovo, valdžia buvo iš esmės bajorai, kurių kiekvienas buvo su savo supratimu kas yra gerai, o kas yra blogai.
Taip, ATR nebuvo absoliutinė monarchija. Karalius buvo iš esmės visiems daugiausia įtakos turintiems bajorams (ir, vėlyvais laikais, aplinkinėms valstybėms) tinkamas mediatorius. Pagrindinė valdžia buvo bajorų seimai. Viena iš ATR ypatybių yra tai, kad nebuvo absoliutistinio periodo kaip didžiojoje dalyje europos. Okupacinė caro valdžia turbūt buvo arčiausiai absoliutizmo. Bet aišku iš visuomenės jai buvo visiškas atmetimas ir požiūris į ją buvo labai negiamas. Ypač kai tai atėjo iškart po Gegužės Konstitucijos ir bendrai platesnių teisių ir laisvų nekilmingiems piliečiams.
Comment
-
Parašė Ginthus Rodyti pranešimą
Šiaip jei daugiau pasigilinti temoje, tai taip vadinama pagonybė turėjo žymiai daugiau bendro su senąja Roma, nei naujai įsigalėjusi krikščionybė. Kuri iš jų civilizuotesnė - dar diskusijų klausimas.
Comment
-
Parašė RokasLT Rodyti pranešimą
Ar LT pagonybė turėjo raštą, kodifikuotą teisę, mūrinę architektūrą, literatūrą ir t. t.?Paskutinis taisė Lettered; 2019.12.10, 12:10.
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Tai pasaulyje, kur nebuvo krikščionybės, niekas nestatė iš mūro, nerašė knygų ir neturėjo teisės? Ta prasme, jei žmonės nebūtų prisiskaitę biblijos pasakų ir nebūtų mokslininkų bei visų kitų šviesuolių deginę ant laužų, nebūtų LDK statuto išleidę ir mūrinio pastato pastatę ?
Comment
-
Parašė senasnamas Rodyti pranešimąEuropoje šalių krikštas ir "Biblijos pasakų" priėmimas kažkodėl neblogai koreliuoja su pažanga : kurios šalys anksčiau pasikrikštijo, tos buvo (ir yra) labiau išsivysčiusios, nes krikščionybė tai ne vien tik biblija.Paskutinis taisė Lettered; 2019.12.10, 12:57.
Comment
-
Esu skaitęs, kad niekuo ten tie etniniai latviai ar estai nebuvo pažangesni net būdami liuteronais, ir grynai juos iškėlė pas juos labiau nei pas mus pasireiškusi pramonės revoliucija, sumoje susidarė kažkur 100 metų laikotarpis pažangesniam vystymuisi. Lietuva ir Latvija ekonomiškai paskui susilygino tik sovietmečiu, dabar šalys yra bendrai labai panašaus išsivystimo.
Didžiausias pagonybės palikimas, esu linkęs manyti, yra stereotipas, kad "žemaičiai užsispyrę"
Sakyčiau, žmonių/tautos mentalitetą apsprendžia ekonominiai dalykai, istoriniai laimėjimai/nuopuoliai, laisvės lygis ir pan., o ne tiesiog religija.Paskutinis taisė PoDV; 2019.12.10, 15:57.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė PoDV Rodyti pranešimąSakyčiau, žmonių/tautos mentalitetą apsprendžia ekonominiai dalykai, istoriniai laimėjimai/nuopuoliai, laisvės lygis ir pan., o ne tiesiog religija.
Comment
-
Parašė mantasm Rodyti pranešimą
Mentaliteto skirtumai ypač pasijaučia su latviais į pirtį nuėjus.
Comment
-
Mentaliteto skirtumai ypač pasijaučia su latviais į pirtį nuėjus.If a lion could speak, we could not understand him.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė Sula Rodyti pranešimą
Kas ten atsitinka?
- 1 patinka
Comment
-
Atvirkščiai.If a lion could speak, we could not understand him.
Comment
Comment