Na pvz. mano kaimynai "Kukuraičiai"™®© (taip juos vadinu todėl, kad tos šeimos vyras labai panašus į buvusį socialinės apsaugos ir darbo ministrą Liną Kukuraitį) irgi mano akyse smuko, po to, kai sekmadienį savo vaikui surengė gimtadienio balių su pasamdytu artistu, kuris kaip nesveikas garsiai kalbino tą vaiką ir buvo grill`inama, nors teras pas juos perpus mažesnė, tai čia labiau ne kas yra pagal įstatymo raidę, bet iš moralinės pusės - ar gražu prieš kaimynus? Jei jau viešai kepiesi, tai gal visą namą pavaišink?
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Nusikalstamumas ir necivilizuotas elgesys Lietuvoje
Collapse
X
-
Dar klausimas apie grilinimus, atleiskit už įkyrumą. Sakykim, už tokias veikas skiriama administracinė bauda. Bet aš tikrai žinau, kad ten gyvena ne šeimininkai, bet nuomininkai. Taigi visose duombazėse/registruose figūruoja ne jie, o kokia nors savininkė, sakykim, Aušrinė Priščepenkovienė (visi sutapimai dėl vardo ir pavardės yra atsitiktiniai). Suprantu, kad kepė jie, bet, formaliai tai jie ten negyvena.
Comment
-
Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimąKaimynai daugiabučio terasoje grilina-chilina, kepimui naudoja kažkokią kepsninę, be malkų, bet dūmai sklinda kaip reikiant. Į butą pro atvirus langus. Ar tai leidžiama daryti daugiabutyje
Comment
-
Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimąDar klausimas apie grilinimus, atleiskit už įkyrumą. Sakykim, už tokias veikas skiriama administracinė bauda. Bet aš tikrai žinau, kad ten gyvena ne šeimininkai, bet nuomininkai. Taigi visose duombazėse/registruose figūruoja ne jie, o kokia nors savininkė, sakykim, Aušrinė Priščepenkovienė (visi sutapimai dėl vardo ir pavardės yra atsitiktiniai). Suprantu, kad kepė jie, bet, formaliai tai jie ten negyvena.
1. Ar administracinėn atsakomybėn traukiant užsienio šalies pilietį, baudos skyrimo efektas yra lygiai toks pat, kaip kad Lietuvos piliečiui? Na vistiek, jei nuomininkas yra koks nors indas, tai Lietuvos policijai surašius protokolą, duomenys apie pažeidimą abejoju ar pasiekia Indijos registrus. Taigi, grįžęs į savo šalį, joje jis niekur nefigūruos, kaip asmuo, turintis nuobaudų už tą ar aną pažeidimą.
2. Kaip skamba el. laiško pavadinimas, kuriame informuojama apie gautą baudą iš policijos? Kažkodėl svarstau, jog kaip nuo siuntėjo VMI ateina laiškas, kuriame didelėmis raidėmis rašoma: "PRANEŠIMAS APIE ASMENIUI AR JO ATSTOVUI SUFORMUOTĄ ATP PROTOKOLĄ".
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimąAtsiprašau, gal ne šioje temoje reiktų klausti, bet. Reikia pagalbos, patarimo.
Kaimynai daugiabučio terasoje grilina-chilina, kepimui naudoja kažkokią kepsninę, be malkų, bet dūmai sklinda kaip reikiant. Į butą pro atvirus langus. Ar tai leidžiama daryti daugiabutyje? Ne balkone, bet terasoje.
Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimąDar klausimas apie grilinimus, atleiskit už įkyrumą. Sakykim, už tokias veikas skiriama administracinė bauda. Bet aš tikrai žinau, kad ten gyvena ne šeimininkai, bet nuomininkai. Taigi visose duombazėse/registruose figūruoja ne jie, o kokia nors savininkė, sakykim, Aušrinė Priščepenkovienė (visi sutapimai dėl vardo ir pavardės yra atsitiktiniai). Suprantu, kad kepė jie, bet, formaliai tai jie ten negyvena.
Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimąNa vistiek, jei nuomininkas yra koks nors indas, tai Lietuvos policijai surašius protokolą, duomenys apie pažeidimą abejoju ar pasiekia Indijos registrus. Taigi, grįžęs į savo šalį, joje jis niekur nefigūruos, kaip asmuo, turintis nuobaudų už tą ar aną pažeidimą.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Gator Rodyti pranešimą...netikiu, kad kalėjimų departamentas yra zekų kišenėje.
Comment
-
Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimąAtsiprašau, gal ne šioje temoje reiktų klausti, bet. Reikia pagalbos, patarimo.
Kaimynai daugiabučio terasoje grilina-chilina, kepimui naudoja kažkokią kepsninę, be malkų, bet dūmai sklinda kaip reikiant. Į butą pro atvirus langus. Ar tai leidžiama daryti daugiabutyje? Ne balkone, bet terasoje.ПТН ПНХ
«Русский военный корабль, иди нахуй!»
Comment
-
Parašė Egiuxz Rodyti pranešimąIš serijos "manęs nepakvietė, tai įskusiu"
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimą“turbūt naudoja dujinę, eik pakalbėt ir paaiškink kad priešgaisriniai reikalavimai neleidžia.”
Gal žinote nuorodą į šaltinį, kur galima rasti tuos reikalavimus? Ačiū
Šiaip tai sako kad negalima arčiau 6 metrai pastatų, o terasa yra pastato dalis.
https://e-seimas.lrs.lt/portal/legal...-redirect=true
- 1 patinka
Comment
-
Yra tema „Reikia pagalbos“ arba galim sukurti „Šiaip šašlykai“.
MedinisStrazdas, galėjai ir iškart pacituot:
PIRMASIS SKIRSNIS BENDRIEJI REIKALAVIMAI
25. Kietu kuru kūrenamas šašlykines, kepsnines, rūkyklas, buitines krosneles, lauko židinius, ugniakurus naudoti leidžiama ne arčiau kaip 6 m nuo pastatų.
74. Patalpose, balkonuose, lodžijose, erkeriuose, terasose ir ant pastato stogo draudžiama naudoti kepsnines, šašlykines ir rūkyklas, kurioms naudojamas kietasis kuras, jei kitaip nenumato gamintojo naudojimo instrukcija.
Išvada: išsikepk ir pats. Va man bute, virtuvėje šašlus, kai išpekė el. šašlykinėj ant vertikaliai besisukančių iešmų, tai buvo visiškai neįtikėtina atrakcija ir patirtis. Skanaus.♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚
Comment
-
Parašė dondc Rodyti pranešimąKeps močiutė blynus, prisvils kokosų aliejus. Nekviesi gi Aro, kad įšoktų pro langus ir išjungtų vyryklę.
Išvada: išsikepk ir pats. Va man bute, virtuvėje šašlus, kai išpekė el. šašlykinėj ant vertikaliai besisukančių iešmų, tai buvo visiškai neįtikėtina atrakcija ir patirtis. Skanaus.
Comment
-
Eilinis teisėsaugos fiasko:
Pusės milijono eurų avantiūra: vartai į laisvę Kamuoliui atverti už septyniolika kartų mažesnę sumą
Skaityti daugiau: https://kauno.diena.lt/naujienos/kau...e-suma-1087227
Klausimai:
Kaip įmanoma per 3-4 metus nepradėti bylos? Ar tai nebuvo daroma specialiai, kad išleistų į laisvę?
Rašo apie "sirgimus", kaip reikia susitvarkyti su tuo kai apsimetinėti sergančiu galima ir taip tempti gumą metų metais?
Kas čia per bajeris, kad užstatą ne teismas nustato, o kaltinamieji pasirenka pasakydami kiek jie turi pinigų? WTF BL?
- 1 patinka
Comment
-
Šventosios atrakcionuose
Vergovės byla: atrakcionuose dirbę užsieniečiai prašė padėti pabėgti, galėjo būti mušami
https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvo...jo-buti-musami
Kolegoms į akis krito darbuotojų išvaizda. Jų teigimu, vyrai atrodė tarsi benamiai – nesiprausę, nesikirpę, drabužiai suplyšę ir purvini, o besiprausiantys jie buvo pastebėti po vandens žarna.
<...>
„Atrodė kaip bomžai (benamiai – BNS). Pasirodė man iškart. Veidas sudaužytas, su krauju, dirbo nuo ankstaus ryto iki vėlumos. Prašydavo cigarečių ir pavalgyti. Bijodavo, slėpdavosi.“
<...>
„Vienas buvo su akiniais, kad mėlynės nesimatytų. Rankos būdavo ne kaip žmogaus – dvigubos. Kiek žinau, girdėjau, elektra buvo nupurtytas, pagaliais luptas, iš metalo gavęs per nugarą. Tiksliai atsimenu vieną kartą, kai gavo, tada jis dingo“.♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚
Comment
-
Po šiuo straipsniu fb pasipylė siūlymai "duoti į snukį tam priekabiautojui", taip pat "sup**ti jį (čia jau skamba išvis kažkaip gėjiškai), kažkas siūlėsi už atlygį susidoroti su juo. Dažniausiai taip rašydavo kiemo bachūrai, kurie prisidėję foto kaip kačialinasi, prisidėję visokių rusiškų citatų apie gyvenimą, draugus ir t.t. Keista, o gal ir įprasta, kad pas mus vis dar gajus paprotys necivilizuotai susidoroti su nusikaltėliu, kurio nusikaltimas gal ne toks jau ir didelis. Jei aš būčiau to nusikaltėlio vietoje, tai davimas į snukį, mane kaip tik skatintų pakartoti savo nusižengimą vėl. Nes pvz. kai mane kurią nors dieną kas nors prižadina iš miego anksčiau laiko, tai aš jaučiuosi kažkoks it suterštas, o kitą dieną, jau išsimiegojęs normaliai, jaučiuosi tarsi nusiplovęs tą suteršimą. Taip ir čia - bandyčiau lįst vėl ir šįkart išvengti gavimo į snukį, tokiu būdu nusiplaunant tą ankstesnį bandymą, kuomet nepavyko prie kažko prisikabinti ir likti nenubaustam savavališkais veiksmais. Čia panašiai kaip mokykloje mokytojai už neatliktus namų darbus rašydavo minusus, kurių surinkus 3, į dienyną būdavo įrašomas kuolas. Ar baudimų sistema kažko pasieksime? Taip, galime rašyti tuos vienetus ar dvejetus, bet tai vaikus dar labiau atgrasys nuo mokslo/namų darbų darymo. Tais pats ir čia: bandžiau papriekabiauti, atėjo "pilietiški" praeiviai, kurie gindami merginą davė man į snukį. Tai ką, nuo šiol bijosiu prie kažko gatvėse lįsti, nenorėdamas daugiau patirti to paties? Tikrai ne. Kaip tik darysiu atitinkamą veiksmą, kol pasieksiu savo tikslą, o į dantis negausiu.
Vilniuje įžūlus vyras priekabiavo prie nepilnamečių: lietė ir lindo bučiuotis
https://www.diena.lt/naujienos/vilni...ameciu-1091803
Comment
-
Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimąbandžiau papriekabiauti, atėjo "pilietiški" praeiviai, kurie gindami merginą davė man į snukį. Tai ką, nuo šiol bijosiu prie kažko gatvėse lįsti, nenorėdamas daugiau patirti to paties? Tikrai ne. Kaip tik darysiu atitinkamą veiksmą, kol pasieksiu savo tikslą, o į dantis negausiu.
Comment
-
Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimąPo šiuo straipsniu fb pasipylė siūlymai "duoti į snukį tam priekabiautojui", taip pat "sup**ti jį (čia jau skamba išvis kažkaip gėjiškai), kažkas siūlėsi už atlygį susidoroti su juo. Dažniausiai taip rašydavo kiemo bachūrai, kurie prisidėję foto kaip kačialinasi, prisidėję visokių rusiškų citatų apie gyvenimą, draugus ir t.t. Keista, o gal ir įprasta, kad pas mus vis dar gajus paprotys necivilizuotai susidoroti su nusikaltėliu, kurio nusikaltimas gal ne toks jau ir didelis. Jei aš būčiau to nusikaltėlio vietoje, tai davimas į snukį, mane kaip tik skatintų pakartoti savo nusižengimą vėl. Nes pvz. kai mane kurią nors dieną kas nors prižadina iš miego anksčiau laiko, tai aš jaučiuosi kažkoks it suterštas, o kitą dieną, jau išsimiegojęs normaliai, jaučiuosi tarsi nusiplovęs tą suteršimą. Taip ir čia - bandyčiau lįst vėl ir šįkart išvengti gavimo į snukį, tokiu būdu nusiplaunant tą ankstesnį bandymą, kuomet nepavyko prie kažko prisikabinti ir likti nenubaustam savavališkais veiksmais. Čia panašiai kaip mokykloje mokytojai už neatliktus namų darbus rašydavo minusus, kurių surinkus 3, į dienyną būdavo įrašomas kuolas. Ar baudimų sistema kažko pasieksime? Taip, galime rašyti tuos vienetus ar dvejetus, bet tai vaikus dar labiau atgrasys nuo mokslo/namų darbų darymo. Tais pats ir čia: bandžiau papriekabiauti, atėjo "pilietiški" praeiviai, kurie gindami merginą davė man į snukį. Tai ką, nuo šiol bijosiu prie kažko gatvėse lįsti, nenorėdamas daugiau patirti to paties? Tikrai ne. Kaip tik darysiu atitinkamą veiksmą, kol pasieksiu savo tikslą, o į dantis negausiu.
Vilniuje įžūlus vyras priekabiavo prie nepilnamečių: lietė ir lindo bučiuotis
https://www.diena.lt/naujienos/vilni...ameciu-1091803
Visiškai sistemiškai jei koks nors vykdomas ar tai seksualinis nusikaltimas ar dar vagystė, net jei globaliam mastelyje ir nėra kažkoks super įvykis, tai iš karto komentaruose paspila n siūlymų susidoroti.
Greičiausiai rašančius veikia PTSD, toxic masculinity ir sovietinės dehumanizacijos mišinys.
(nors neatmesčiau, kad ir kokie kremliaus botai gali rašyt, bandydami kurti barbariškos šalies įvaizdį, nors nebūtinai).
P.S. neteigiu, kad nusikaltėliai neturi likti nenubausti, bet su Linčo teismais irgi toli nenueisim.Paskutinis taisė PoDV; 2022.08.20, 18:00.
- 2 patinka
Comment
-
Bandoma susidoroti su vienu žymiausių ir iškiliu tarybų Lietuvos patriotu:
Rusiją garbinančiam veikėjui - rimti nemalonumai: išpuolis prieš žuvusiųjų atminimą neliko nepastebėtas.
Comment
-
Parašė Aleksio Rodyti pranešimąJeigu tu esi mazochistas ir tau patinka kasdien gauti į dantis - tai yra tavo konstitucinė teisė. Bet tu neturi konstitucinės teisės priekabiauti prie kitų žmonių.
Comment
Comment