Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Svetimų kalbų mokėjimas

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Linas Rodyti pranešimą
    Kažin kiek tų prūsakalbių bėra išlikę? Kiek atsimenu, lyg 18 amžiaus vidury mirė paskutinis, kalbėjęs prūsiškai.
    Turėjau galvoje tuos, kurie moka prūsiškai Tų, kuriems tai yra gimtoji kalba – nėra.
    Mano galerija Flickr'yje

Comment

Gal kas pasakytų, kaip lietuviškai būtų "tuner"?

Comment

Parašė liutass Rodyti pranešimą
        Gal kas pasakytų, kaip lietuviškai būtų "tuner"?
        Mano Anglonas pateikia tokias reikšmes:
        1 muz. derintojas
        2 rad., tel. stoties nustatymo įtaisas
        Mano galerija Flickr'yje

Comment

mane domintų SAT TV tuner. Kaip tai pasakyti sunorminta lietuvių kalba?

Comment

Gal tiesiog SAT TV imtuvas?
            Mano galerija Flickr'yje

Comment

Parašė Mantaz Rodyti pranešimą
              Gal tiesiog SAT TV imtuvas?
              gal, bet nesu tuom tikras.

Comment

na pabandysiu isivertinti savo uzsienio kalbu zinias 10-baleje sistemoje: uz anglu kalbos mokejima duociau sau tik kokius 7 , siuo metu stengiuosi taisyti situacija (gaila, neturejau galimybes mokytis sios svarbios kalbos savo provincijos mokykloje ). vokieciu - drisciau pasirasyti taip pat kokius 7, juk vis delto 9 metai mokykloje ir 2 univere , rusu - galbut 5, galiu suprasti ka sneka kiti ir kas parasyta, bet paciam kalbeti visiskai neiseina. skirciau sau koki 3 ir uz latviu kalba, nes teko pora metu bendrauti si zmonemis is latvijos, tai siek tiek pramokau, lietuviams si kalba tikrai be galo lengva
                Snowflakes will attack U <3

Comment

Anglu,Lenku,Lietuviu,Rusu,Ukrainieciu,Ceku,Slovaku ,Kroatu,Baltarusu,biski Japonu,

Comment

Parašė Tomasz Rodyti pranešimą
                    Anglu,Lenku,Lietuviu,Rusu,Ukrainieciu,Ceku,Slovaku ,Kroatu,Baltarusu,biski Japonu,
                    nieko sau..
                    Snowflakes will attack U <3

Comment

Tik taip gali pasirodyti... Nemanau, kad Tomasz visas šias kalbas kerta be problemų. Tiesiog slavų kalbos yra gana panašios (kaip kad lenkų ir rusų) ir mokant vieną, nesunku "išmokti" ir kitą.Žvelgiant pro tą pačią logikos prizmę, aš "kalbu" per 10 kalbų.

Comment

Parašė F!R3S7ON3 Rodyti pranešimą
                        nieko sau..
                        Mokejimas mokejimui nera lygus . Kalba "moka" ir tie, kurie tegali vos susikalbeti frazemis ir tie, kas ja moka visiskai laisvai ir visose srityse.
                        Pvz., as gerai suprantu, kas kalbama rusiskai, taciau man kur kas sunkiau rusiskai kalbeti paciam (rasyti apskritai sunku... nebent spausdintinemis raidemis ). Vokiskai galiu susikalbeti labai lauzytai ir daugiausia tik frazemis... ar tai galima laikyti kalbos mokejimu? Imho, nelabai. Idomu butu suzinoti, kiek laikanciuju save mokanciais viena ar kita kalba, ja is tikro gerai moka (t.y. supranta gramatika, naudoja platu zodyna, suvokia sudetingus tekstus, gali rasyti oficialius kreipimusis, prasymus ir t.t.). Tai, mano supratimu, yra tikrasis kalbos mokejimas.

Comment

Ką Tomaszas dar moka galite pasiskaityti čia: http://skyscrapercity.com/showthread.php?t=264621

Comment

Parašė sanomiz Rodyti pranešimą
                            Tik taip gali pasirodyti... Nemanau, kad Tomasz visas šias kalbas kerta be problemų. Tiesiog slavų kalbos yra gana panašios (kaip kad lenkų ir rusų) ir mokant vieną, nesunku "išmokti" ir kitą.Žvelgiant pro tą pačią logikos prizmę, aš "kalbu" per 10 kalbų.

Kalba ejo apie supratima,o ne mokejima. Fluently-Anglu,Lietuviu,Lenku ir Rusu. O suprast galiu butent irgi kitas kalbas,perskaitykit dar karta tema

Comment

Parašė John Rodyti pranešimą
                              Mokejimas mokejimui nera lygus . Kalba "moka" ir tie, kurie tegali vos susikalbeti frazemis ir tie, kas ja moka visiskai laisvai ir visose srityse.
                              Pvz., as gerai suprantu, kas kalbama rusiskai, taciau man kur kas sunkiau rusiskai kalbeti paciam (rasyti apskritai sunku... nebent spausdintinemis raidemis ). Vokiskai galiu susikalbeti labai lauzytai ir daugiausia tik frazemis... ar tai galima laikyti kalbos mokejimu? Imho, nelabai. Idomu butu suzinoti, kiek laikanciuju save mokanciais viena ar kita kalba, ja is tikro gerai moka (t.y. supranta gramatika, naudoja platu zodyna, suvokia sudetingus tekstus, gali rasyti oficialius kreipimusis, prasymus ir t.t.). Tai, mano supratimu, yra tikrasis kalbos mokejimas.
                              teisingai. Bet tam kad destyti JAV universitete slavistikos departmente,reikia zinoti at least 3 kalbas(Anglu be abejo),rasytine,skaityt,ir kalbamoji.

Edd,pailsek biski su savo skyscrapers. Nesinervuok per daug

Comment

anglų ir latvių, na dar šiek tiek rusų (bet labai mažai)

Comment

Esu pirmakalbis vokiečių ir antrakalbis anglų, pernai iš jų turėjau dešimtukus, todėl parašiau, kad jas moku, nors realiai sunkiai susikalbėčiau, ypač su vokiečiais. Mokykloj kalbų realiai išmokti praktiškai neįmanoma, tik gramatiką, bet tikiuosi ateityje pasisemti praktikos svečiose šalyse.

Comment

Rusu, anglu, vokieciu. Kai teko daznai buti Lenkijoj, tai ir lenkiskai buvau pramokes, o dabar ispanu pradedu vis daugiau suprasti, turiu ju zodyna ir pokalbiu knygiukste.
                                    beg, borrow and steal

Comment

Anglu - laisvai, rusu, vokieciu - neblogai. Lenku - suprantu, ispanu, italu - be maisto gatveje nelikciau Na ir dar 25 zodziai taju kalba..

Comment

Na ir as prisidesiu prie sios temos Gal pries kokius 5 metus, buciau tvirtines, kad rusu kalba moku kur kas geriau nei anglu, bet dabar viskas yra atvirksciai! Kai kuriu zmoniu deka, as ne tik ismokau kaip rasyti ir kalbeti angliskai, bet ir praktiskai panaikinau akcenta. Kitaip tariant, amerikonai, ne is karto supranta, kad as ne vietinis- tik praejus kuriam laikui nuo pokalbio pradzios. Dar 2-3 metai angliskos praktikos ir akcento nebeliks nei kvapo. Kazkada rusu kalba mokejau labai gerai (tik rasyti sekesi sunkiau), bet dabar truputeli apsistojau vietoje- nebetobuleju, nes nedaznai tenka vartoti Kartais pasiziuriu rusisko vertimo filmus ir pasiklausau rusu radijo, bet to nepakanka, kad pasistumeciau i prieki! Kas liecia ateiti, labai noreciau ismokti vokieciu kalba, bet vis nerandu tam laiko ir salygu

Comment

Ko asmeniškai aš nekenčiu tai amerikietiško akcento. Baisu, kai prisižiūrėję MTV lietuvaičiai perima ir kalbos ypatybes. Lietuva priklauso Europai, jei jau nesugeba išmokti Britiškai, tegul šneka lietuvišku. Man asmeniškai Skandinavų, Baltų ir Italų akcentai yra patys patraukliausi. Amerikiečių, slavų ir ispanų - labiausiai rėžia ausį.

Comment

Working...
                                          X