Įdomus aspektas apie turizmą Lietuvoje:
Išeina taip - informacijos apie Lietuvą yra (kažkokie vokiečiai sugeba susižinoti apie Biržų alaus tradicijas ir netgi atvykti į Biržus), bet ta informacija yra melaginga. O tai žymiai blogiau.
Šita problema reali. Kai internete ieškau įdomių ir gražių LT vietų, į kurias būtų įdomu nuvykti - daugiausia randu saldžių, poetiškai romantiškų aprašymų "Pageidavimų koncerto" stiliumi, bet kuriuose visiškai nėra konkretikos.
Gal kas nors galite parekomenduoti gerą internetinį puslapį su konkrečia informacija apie lankytinas Lietuvos vietas? Kol kas naudingiausias yra šitas forumas
http://www.selonija.lt/2009/08/17/al...tik-reklamose/
Pirmadienį apie pietus Biržų centre blaškėsi pagyvenusių vokiečių pora. Pasistatę automobilį-namelį prie senojo restorano, vokiečių turistai klausinėjo praeivių angliškai ir vokiškai, tačiau biržiečiai, negalintys pasigirti kalbų mokėjimu, purtė galvas ir kaltai šypsodamiesi praeidavo pro šalį.
Pasirodo, vokiečiai atvažiavo per atostogas į Biržus norėdami pamatyti, kaip mūsų alaus krašte daromas naminis alus. Specialiai ruošėsi šiai kelionei, išsinuomojo namelį ant ratų. Internete ir turistiniuose leidiniuose skaitė apie mūsų kraštą ir jo alų. Ką galėjau pasiūlyti vokiečių turistams? Pirmadienį muziejus, kuriame jie bent jau galėtų pamatyti alaus gamybos tradicijoms skirtą ekspoziciją, nedirbo. Net jei ir dirbtų, kažin ar dėl dviejų vokiečių kas nors imtų organizuoti “Alaus kelią”. Kaimuose aludarių, namuose nuolat verdančių naminį alų ir savo sugebėjimus rodančių turistams, nėra. “Biržų alus” turi rūsyje įsirengę puikią degustacijų salę, tačiau turistus, o tuo labiau – pavienius, priima nenoriai. “Rinkuškiai” priima turistus, tačiau vokiečius domino anaiptol ne pramoninė alaus gamyba, o medinės statinaitės, malamas salyklas, misa, apyniai, nukošimas ir kitos naminio alaus gamybos tradicijos.
Pasiūliau vokiečiams bent jau užsukti į “Biržų alaus” firminę parduotuvę, pagyriau, kad ten gaminamas tradicinis mūsų krašto alus. Tačiau vyras purtė galvą:
– Ilgą kelią į Biržus važiavome ne gerti alaus. Alaus ir pas mus, Vokietijoje, yra daug ir įvairiausio. Norime pažiūrėti, kaip daromas naminis alus.
Vokietis pyko, pradėjo rodyti internete ir turistiniuose leidiniuose rastą informaciją apie mūsų kraštą. Ir visur mirgėjo vokiški žodžiai “Bier”, “traditionelle” “schmackhaft Hausbier” (gardus naminis alus). Vokiečio surinktoje informacijoje buvo rašoma apie keliolika mūsų krašte veikiančių alaus daryklų, apie namuose pagal šimtametines tradicijas daromą naminį alų, kviečiama ne tik pažiūrėti, bet ir paragauti…
Pirmadienį apie pietus Biržų centre blaškėsi pagyvenusių vokiečių pora. Pasistatę automobilį-namelį prie senojo restorano, vokiečių turistai klausinėjo praeivių angliškai ir vokiškai, tačiau biržiečiai, negalintys pasigirti kalbų mokėjimu, purtė galvas ir kaltai šypsodamiesi praeidavo pro šalį.
Pasirodo, vokiečiai atvažiavo per atostogas į Biržus norėdami pamatyti, kaip mūsų alaus krašte daromas naminis alus. Specialiai ruošėsi šiai kelionei, išsinuomojo namelį ant ratų. Internete ir turistiniuose leidiniuose skaitė apie mūsų kraštą ir jo alų. Ką galėjau pasiūlyti vokiečių turistams? Pirmadienį muziejus, kuriame jie bent jau galėtų pamatyti alaus gamybos tradicijoms skirtą ekspoziciją, nedirbo. Net jei ir dirbtų, kažin ar dėl dviejų vokiečių kas nors imtų organizuoti “Alaus kelią”. Kaimuose aludarių, namuose nuolat verdančių naminį alų ir savo sugebėjimus rodančių turistams, nėra. “Biržų alus” turi rūsyje įsirengę puikią degustacijų salę, tačiau turistus, o tuo labiau – pavienius, priima nenoriai. “Rinkuškiai” priima turistus, tačiau vokiečius domino anaiptol ne pramoninė alaus gamyba, o medinės statinaitės, malamas salyklas, misa, apyniai, nukošimas ir kitos naminio alaus gamybos tradicijos.
Pasiūliau vokiečiams bent jau užsukti į “Biržų alaus” firminę parduotuvę, pagyriau, kad ten gaminamas tradicinis mūsų krašto alus. Tačiau vyras purtė galvą:
– Ilgą kelią į Biržus važiavome ne gerti alaus. Alaus ir pas mus, Vokietijoje, yra daug ir įvairiausio. Norime pažiūrėti, kaip daromas naminis alus.
Vokietis pyko, pradėjo rodyti internete ir turistiniuose leidiniuose rastą informaciją apie mūsų kraštą. Ir visur mirgėjo vokiški žodžiai “Bier”, “traditionelle” “schmackhaft Hausbier” (gardus naminis alus). Vokiečio surinktoje informacijoje buvo rašoma apie keliolika mūsų krašte veikiančių alaus daryklų, apie namuose pagal šimtametines tradicijas daromą naminį alų, kviečiama ne tik pažiūrėti, bet ir paragauti…
Šita problema reali. Kai internete ieškau įdomių ir gražių LT vietų, į kurias būtų įdomu nuvykti - daugiausia randu saldžių, poetiškai romantiškų aprašymų "Pageidavimų koncerto" stiliumi, bet kuriuose visiškai nėra konkretikos.
Gal kas nors galite parekomenduoti gerą internetinį puslapį su konkrečia informacija apie lankytinas Lietuvos vietas? Kol kas naudingiausias yra šitas forumas
Comment