Anykščiai, Kaunas, Rokiškis, Kėdainiai, Dzūkijos , Žemaitijos, Ignalinos NP, Orvydų sodyba, Kretinga, Rusnė , ruožas Kaunas - Šilutė, etc... Todėl Jūsų teiginiai Vilnius Vilnius ir daugiau nieko, yra apgailėtini, ir Vilnius yra SUPER DUPER traukos miestas, tai yra tik arogancijos pilnų žmonių kalba. Nesikartosiu, bet aš tik galiu pavydėti latviams.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Turizmas Lietuvoje ir pasaulyje
Collapse
X
-
Parašė udrius Rodyti pranešimąAnykščiai, Kaunas, Rokiškis, Kėdainiai, Dzūkijos , Žemaitijos, Ignalinos NP, Orvydų sodyba, Kretinga, Rusnė , ruožas Kaunas - Šilutė, etc... Todėl Jūsų teiginiai Vilnius Vilnius ir daugiau nieko, yra apgailėtini, ir Vilnius yra SUPER DUPER traukos miestas, tai yra tik arogancijos pilnų žmonių kalba. Nesikartosiu, bet aš tik galiu pavydėti latviams.
Lietuva yra "kelių dienų" šalis, kur dauguma turistų keliauja vos porai dienų ir per tą porą dienų jie dažniausiai nori pamatyti svarbiausius dalykus t.y. Vilnių+Trakus arba Kuršių Neriją ir gal (bet tik gal) Druskininkus. Visokios Orvidų sodybos, Rokiškiai ir t.t. yra visiškai kitoje kategorijoje ir jų nereiktų plakti kartu su Vilniumi ar Trakais, kai kalbame apie turistus, kurie atvažiuoja trumpam laikui.
O Lietuvos mastu Vilnius, be abejo, kad yra be konkurencijos svarbaiusias traukos centras. Joks kitas objektas Lietuvoje nepritraukia ir tikriausiai niekada nepritrauks net mažos dalies turistų, kuriuos pritraukia Vilnius, nepriklausomai nuo jokių strategijų. Netgi didesnėse šalyse yra pakankamai stipriai dominuojantys centrai. Pavyzdžiui, Londonas UK, Paryžius Prancūzijoje ar Pekinas+Šanchajus Kinijoje. Tai gana normalu ir nereiktų verstis per galvą, bandant tai keisti.Paskutinis taisė John; 2012.10.21, 20:54.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąką užsienio turistai galėtų pamatyti Lietuvoje be Vilniaus, Trakų, Druskininkų ir Kuršių Nerijos.
1) Svajotojams vasarą pasiūlyčiau nuvykti į Molėtus, į observatoriją, susipažinti su didžiausiu Šiaurės Europoje teleskopu ir ganėtinai unikaliu etnokosmologijos muziejumi. O tuo pačiu su draugais išsinuomuoti namelį prie vieno iš Molėtų ežerų, kur galėtum paplaukioti, vietinės reikšmės alkoholio paragauti ir šašlykų kepimo subtilybes sužinoti.
2) Po Molėtų, pagiringiems, reikėtų keliauti į Grūto parką, kur įkaušę galėtų pasigrožėti sovietinėmis skulptūromis ir pagiriotis sovietiniame restorane. Irgi ganėtinai unikalus dalykas.
3) Ištroškusiems nuotykių siūlyčiau keliauti į Kauną, kur galėtų pamatyti vietinius nuolat sportuojančius bičiukus ir 364 dienas per metus soliariume praleidžiančias merginas. Aišku neužmirštant aplankyti (irgi unikalaus) Velnių muziejaus ir IX devinto forto.
4) Kadangi Kaune neįmanoma nenusidėti , reikia gi kažkur ir nuodėmes išpirkti. Geriausia tam vieta yra Kryžių kalnas. Vienu metu atleis visas nuodėmes ir dar duos garantiją 3 metams į priekį.
5) O kad kelelis nedulkėtų keliaujant į oro uostą, užsukame į Biržus alaus pamaukti ir Stragailiškyje šakočių prisiryti.
Ir t.t. Šiaip dažnai, kas mums atrodo nuobodoka, užsieniečiams tai yra didžiausia pramoga (pats įsitikinau savo kailiu)Paskutinis taisė bebop; 2012.10.21, 21:42.Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.
Comment
-
Parašė neoplan Rodyti pranešimąNėra taip blogai, prašau neperdėti. Nors dėl Prahos sutinku- tai apskritai vienas gražiausių Europos miestų, turintis ir įspūdingą senamiestį, kalvų, žalumos ir įdomios architektūros. Krokuva,nors ir gražus miestas, neišdildomo įspūdžio nepaliko, nėra su Praha ką lyginti ir tai nėra nenugalimas varžovas Vilniui. Apskritai, tai ką pasakei galima taikyti daugumai miestų- kam važiuoti į tą pačią Krokuvą, jei yra Praha, Budapeštas ar Viena. Kam važiuoti į Budapeštą, jei yra Londonas ar Paryžius. O dar lieka Niujorkas, Čikaga, Šanhajus.. Gal tada niekur nevažiuoti, juk kažkur vis tiek yra įdomesnių objektų. Vilniui reikia aiškios perspektyvos ir kažko išskirtinio, kad atsirastų didelis turistų srautas. Pirmiausiai reikia susitvarkyti gatves ir apskritai bendrą infrastruktūra, nes tai turistui gan krenta į akis, ypač senamiestyje.Prie to aplamai prisidėtų visa šalis, pvz. dienos išvyka į Druskininkus,apsilankymas Trakuose (nors nemaža dalis iki ten ir taip nuvažiuoja),išvyka į Kauną, aplankant kokį renginį Žalgirio Arenoje, ypač jei koncertuoja žinomas atlikėjas ar vyksta sudominti galinti paroda. Išvyka į Kuršių Neriją netingintiems toli važiuoti, čia prisidėtų ir Klaipėda, kuriai taip pat reikia gerokai apsitvarkyti, pradedant nuo senų seniausiai išsiklaipusio senamiesčio grindinio ir ties kas antru namu sukrauta akmenų krūvele. Apibendrinant Vilnius tikrai turi ką parodyti, ne veltui jis giriamas kaip žalias, ramus ir vaizdingas miestas. Patvarkius tam tikras detales galėtume pirmauti bent jau tarp Baltijos šalių pagal turistų srautą. O įsijungus ir kitiems miestams galėtume siūlyti turistauti po visą šalį. Atstumai maži, pamatyti ką yra, tad dramatizuoti, kaip Lietuvoj neįdomu nėra prasmės..
Comment
-
Be viso to, kas jau paiminėta, svarbus ir turizmo potencialą turinčių regionų bendradarbiavimas. Kadangi dauguma turistų atvyksta į Vilnių, reikėtų sudominti keliautojus neįkyriai reklamuojant ir kitas lankytinas vietas. Tarkime, pateikti papildomos informacijos apie galimybę apsilankyti pajūryje/kurortuose (arba atvirkščiai) ant lankstinukų su žymiausių, lankomiausių Vilniaus apskrities objektų sąrašu. Kartais šiek tiek "ne į tema", bet subtiliai pateikta informacija sudomina keliautojus.
Comment
-
Šiaip aš sutikčiau, kad jei nėra oficialiuose leidiniuose/interneto puslapiuose informacijos apie tuos udriaus išvardintus traukos objektus, gal ir nėra gerai. Bet jei kalbam apie kokias nors brangiai kainuojančias reklamas tarkim reklaminius plakatus kokiam nors Londone ar reklaminį klipą, man atrodytų keista jei ten būtų ne Vilnius, o Ignalina. Ir nematau dėl ko reiktų pykti, jei užsienyje užsakomose reklamose dažnai būna Vilnius.
Comment
-
Parašė Edd Rodyti pranešimąŠiaip aš sutikčiau, kad jei nėra oficialiuose leidiniuose/interneto puslapiuose informacijos apie tuos udriaus išvardintus traukos objektus, gal ir nėra gerai. Bet jei kalbam apie kokias nors brangiai kainuojančias reklamas tarkim reklaminius plakatus kokiam nors Londone ar reklaminį klipą, man atrodytų keista jei ten būtų ne Vilnius, o Ignalina. Ir nematau dėl ko reiktų pykti, jei užsienyje užsakomose reklamose dažnai būna Vilnius.
Comment
-
Parašė Edd Rodyti pranešimąŠiaip aš sutikčiau, kad jei nėra oficialiuose leidiniuose/interneto puslapiuose informacijos apie tuos udriaus išvardintus traukos objektus, gal ir nėra gerai. Bet jei kalbam apie kokias nors brangiai kainuojančias reklamas tarkim reklaminius plakatus kokiam nors Londone ar reklaminį klipą, man atrodytų keista jei ten būtų ne Vilnius, o Ignalina. Ir nematau dėl ko reiktų pykti, jei užsienyje užsakomose reklamose dažnai būna Vilnius.
Comment
-
Comment
-
Parašė Kitas Džiugas Rodyti pranešimąKodėl negalėtų būt Vilnius+Kaunas?
Pavyzdžiui, Londone net metro stotyse dažnai reklamuojamos įvairios UK vietos.
Nors pats vienas Kaunas vargu ar yra pajėgus sukurti savo brandą tarptautiniu lygiu.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąŽinoma galėtų. Aš juk apie tai anksčiau rašiau, kad Kaunas galėtų ir turėtų prisišlieti prie Vilniaus ir siūlyti savo turizmo produktus, nes tarp miestų tik 100km ir maksimum pusantros valandos kelio. Čia net nereikia valstybinio lygio strategijų. Pakaktų bent šiokių tokių savivaldybės pastangų.
Nors pats vienas Kaunas vargu ar yra pajėgus sukurti savo brandą tarptautiniu lygiu.
Comment
-
Parašė udrius Rodyti pranešimąSorry , neatrodo kad klysti ? Kas tas Vilnius ? Niekas nereklamuoja tik Talinas ar tik Ryga - visi reklamuoja šalis. Latvija, Estija, Indija, etc... tai čia milijonai klysta,o man vilniečiai protingiausi ?
Comment
-
Parašė Silber418 Rodyti pranešimąEch, būtų Lietuvos sostinė uostamiestis, galima būtų papildomai vilioti jūra keliaujančius. Kažkodėl Klaipėda vis dar netokia patraukli kaip kiti aplink Baltiją esantys miestai.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąŽinoma galėtų. Aš juk apie tai anksčiau rašiau, kad Kaunas galėtų ir turėtų prisišlieti prie Vilniaus ir siūlyti savo turizmo produktus, nes tarp miestų tik 100km ir maksimum pusantros valandos kelio. Čia net nereikia valstybinio lygio strategijų. Pakaktų bent šiokių tokių savivaldybės pastangų.
Comment
-
Parašė Silber418 Rodyti pranešimąKita vertus, ar verta Londoną, Paryžių ar Romą reklamuoti? Šie miestai ir taip jau beveik kaip prekės ženklai.
Comment
Comment