Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Lietuvos įvaizdis užsienyje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Vietoj to, kad propogave susilaikyma, dalina vaikams prezervatyvus.
    Tai jokiu rezultatu neatnes patikek.Geriau jau dalint prezervatyvus.

    Reiktu pradet, kad ir nuo pop muzikos kur seksizmas tiesiog plauna musu vaikams protus. Paziurekit kas rodoma per mtv. Kiekvienas klipas - tai striptizo seansas. Ir visa tai prieinama vaikams. Manau apskritai vaikams nereikia nei apie seksa nei apie homoseksualuma kalbet. Leiskit jiem dziaugtis jaunyste.
    Aha ir tada visi bus kaip is to filmo Carrie.

    Comment


      Ko jūs čia zyziat su savo komentavimo draudimais. Forumai tam ir skirti, o jei nenorite - neskaitykite. Man pavyzdžiui įdomi kitų nuomonė, ir aš noriai viską perskaičiau. Tai liečia Lietuvos įvaizdį užsienyje.
      دائما الليتوانيه

      Comment


        Parašė TH1 Rodyti pranešimą
        Kaip kalbejimas apie homoseksualius santykius pades isvengti nestumo ?
        Man tai nesuvokiamas tas begalinis noras vaikams kalbet apie lytinius santykius. Toks milziniskas spaudimas ir noras. Manau noredami sutvarkyt visas tas problemas su ankstyvais lytiniais santykiais ir visomis is to isplaukianciomis problemomis, visa tai tik dar labiau kurstom. Vietoj to, kad propogave susilaikyma, dalina vaikams prezervatyvus.
        Reiktu pradet, kad ir nuo pop muzikos kur seksizmas tiesiog plauna musu vaikams protus. Paziurekit kas rodoma per mtv. Kiekvienas klipas - tai striptizo seansas. Ir visa tai prieinama vaikams. Manau apskritai vaikams nereikia nei apie seksa nei apie homoseksualuma kalbet. Leiskit jiem dziaugtis jaunyste. Ju asmenybes dar nesusiformavusios ir visos tos kalbos ir vaizdai tik sujaukia ju protelius. Ir del visu tu nesamoniu dabar kiekviena dvylikamete vaiksto aptemtais dzinsais ir apnuoginta bamba.
        Labai teisingas komentaras. Dar galėčiau papildyti tai, kad pvz. JAV dabar tokia mada, kad nėra laiko draugavimui, iš karto reikia eiti prie reikalo. Paskui stebimės kodėl nepilnametės nėsčios, plinta visokios ligos, reikia psichologų pagalbos, pamintos šeimos vertybės ir t.t. Kitas dalykas, jau gan dažnas atvejis vakaruose, kai asmuo jau negali susitvarkyti savo galvoje ir išguldo pusė klasės. Ačiū Dievui, pas mus tai dar neatsitiko, bet garantuoju, kad tai tik laiko klausimas. Jau vienas buvo nutvertas mokykloje su pistoletu. Už tai galima padėkoti tokios laidoms, kaip ale kiaušingalviai ir etc. Tai gerbiamieji, kaip šiuos du pavyzdžius paaiškinti? Ar tai nėra to "viskas galima" ir "viską reikia rodyti" pasekmės?
        Dabar grįžtant prie skandalingo įstatymo. Žinoma, reikia jį dar pašlifuoti, patobulinti, bet yra gerai, kad šioje srityje pradėti darbai. Ar pamenat, kiek prakeiksmų ir grąsinimų žudytis buvo, kai priėmė alkoholio reklamos įstatymą? O šiandienai viskas ok, niekas dėl to nenumirė ir nebankrotavo. Taip kad kantrybės, vėliau patys dėkosite .
        gera gyventi gerai

        Comment


          Parašė Kema Rodyti pranešimą
          Labai teisingas komentaras. Dar galėčiau papildyti tai, kad pvz. JAV dabar tokia mada, kad nėra laiko draugavimui, iš karto reikia eiti prie reikalo. Paskui stebimės kodėl nepilnametės nėsčios, plinta visokios ligos, reikia psichologų pagalbos, pamintos šeimos vertybės ir t.t.
          Ko tu tą JAV kiši? Geresnis pavyzdys būtų tavo mylimoji Rusija, kur nepilnametės daug dažniau tampa nėščiomis.

          Comment


            Parašė Perfect Rodyti pranešimą
            Oi, Kema, pasirinkai pačią slidžiausią kategoriją...
            Turėtum žinoti, kad tokio dalyko kaip "normalus dalykas" tiesiog nėra. Tai tik tavo įsitikinimas, kuris beje, yra visiškai nesavarankiškas, o suformuotas šeimos, mokyklos, draugų, bendradarbių, žiniasklaidos, literatūros ir t.t. Tad nėra kuo didžiuotis, kad tavo asmenybė yra suformuota "autentiškos-normalios-lietuviškos" sociokultūrinės aplinkos. Kuri, beje, yra tos pačios traumuotos-kompleksuotos Centro ir Rytų Europos aplinkos dalis...
            Sorry mr. Perfect, kad ir kokia yra mano suformuota "traumuota-kompleksuota" asmenybė , bet dar atskiriu pelus nuo grūdų. O jei tau tai yra normalu, tai kaip sakoma skonio reikalas.

            O čia keleta skaitinių laisvalaikiui:

            Kai Vokietijos Jaunimo ir visuomenės instituto direktorė dr. R. Vonholdt interviu su Robertu Spitzeriu, po ilgos diskusijos apie homoseksualumo sveikumo ar nesveikumo niuansus pagaliau paklausė, ar jis norėtų, kad jo sūnūs praktikuotų homoseksualius santykius, šis atsakė, kad, vis dėlto, ne. “Turėčiau pripažinti, kad greičiausiai aš tikėčiausi, kad jie norėtų pasikeisti”, sakė Spitzeris. Robertas Spitzeris yra tas garsus Amerikos psichiatras, kuris 1973 metais, būdamas Amerikos Psichiatrijos Nomenklatūros komiteto nariu, audringų gėjų judėjimo demonstracijų metu suvaidimo svarbiausią vaidmenį išbraukiant homoseksualų potraukį iš psichologinių sutrikimų sąrašo. Tačiau 1999 metais, šįkart paprašytas eksgėjų judėjimo atstovų (“Mano tėvelis buvo gėjus. Dabar jis puikus tėvas”, – tokius ir pan. transparantus laikė vaikai), jis padarė tyrimą, kuriame ištyrė 200 žmonių, teigusių, kad iš homoseksualių tapo heteroseksualiais. Tyrimas parodė, kad net 67 proc. tirtųjų turėjo gerą heteroseksualinę adaptaciją, daugelis sukūrę šeimas.
            Su visa pagarba homoseksualius santykius praktikuojantiems vyrams – ir kaip tik dėl tos pagarbos bei linkint jiems geros sveikatos – tenka pripažinti, kad tiesioji žarna nėra lytiniam aktyvumui pritaikytas organas. Kai anglų “Newsweeko” žurnalistas 2006 m. balandžio 15 d. paklausė Dalai Lamos, ką jis galvoja apie homoseksualius santykius, pastarasis pasakė, kad jie yra neteisingi. Maloniai šypsodamasis, didysis dvasininkas kalbėjo: “Pagal budizmo doktriną, sekso tikslas yra reprodukcija. Dvi kitos angos („holes“) gyvybės nesukuria. Man tai nelabai svarbu (“I don’t mind”) – tačiau aš negaliu pateisinti tokio gyvenimo stiliaus”. Toks teiginys rodytų, kad budizmas, panašiai kaip ir koks nors M. Gandhis, apie lytinių santykių tikslą kalba griežčiau nei krikščionybė. Kita vertus, vargu ar Dalai Lamą galima būtų pavadinti homofobu.

            Man regis, šią paprastą seksualumo pusę – kad organai turi savo tikslą -- mes esame linkę užmiršti.
            Gintautas Vaitoška (bernardinai.lt)
            gera gyventi gerai

            Comment


              Įnešiu naujos smarvės:
              Benamis lietuvis Anglijoje išprievartavo 86-erių metų moterį

              Bedarbis ir benamis A. Loveikis (teigiama, kad šiuo metu jis gyvena savo automobilyje), kuris neprisipažino kaltu dėl šių kaltinimų, užpuolė ir trenkė policijos pareigūnui, kuris nuvyko ištirti kaltinimų išprievartavimu.
              Kiek žinau, tai benamiai lietuviai kartais į sektas sustoja UK ir tampa dorais neaiškios pakraipos tikinčiaisiais į neaišku ką.
              Paskutinis taisė rat; 2009.07.17, 09:14.

              Comment


                Parašė El_Greco Rodyti pranešimą
                Kaip paaiskinsi homoseksualizma gamtoje tada?
                Nu tai ir gamtoj tas nėra normalu. O pasiimt išimtį ir ją bandyt prakišt kaip taisyklę yra arba loginio mąstymo klaida, arba demagogija.

                Parašė DeSadas Rodyti pranešimą
                papasakok man ar tu tarkim ne per viena diena ar tarkim per kelias ar per menesi net ar per metus pataptum nuo geju reklamos zydru? Itariu ne. Ir itariu nei vyriski lyt. organai staiga nepradetu patikt nei siaip 'pasismagint' su vyrukais nenoretum. Gal greciau nuo reklamos begtum pas paneles issigydyti nuo negeru mincu ir frustraciju. Tai kodel gi taip nepasitiki kitu zmoniu oreantacija ir sugebejmais apsispresti kas jiems patinka kas ne?
                Nu čia diskutuojam suaugę žmonės man regis. Ko gero dauguma čia esančių išsiugdę imunitetą visoms televizinėms reklamoms, tiek apie stebuklingus indų ploviklius, tiek apie homoseksualus. Bet įstatymas kalba apie vaikus, kurių pažiūros dar nėra susiformavusios.
                Got sun in my face, sleeping rough on the road

                Comment


                  Parašė DeSadas Rodyti pranešimą
                  papasakok man ar tu tarkim ne per viena diena ar tarkim per kelias ar per menesi net ar per metus pataptum nuo geju reklamos zydru? Itariu ne. Ir itariu nei vyriski lyt. organai staiga nepradetu patikt nei siaip 'pasismagint' su vyrukais nenoretum. Gal greciau nuo reklamos begtum pas paneles issigydyti nuo negeru mincu ir frustraciju. Tai kodel gi taip nepasitiki kitu zmoniu oreantacija ir sugebejmais apsispresti kas jiems patinka kas ne?
                  Reklamuotis ar kitaip skelbtis nedraudžiama eteryje nuo 23 iki 6 valandos. Pagaliau jeigu gėjai leistų kokį nors savo laikraštį, manau jis būtų pakankamai laisvai platinamas, jeigu jame nebūtų pornografinio turinio medžiagos. Kita vertus, tokio laikraščio (ar žurnalo) absoliuti dauguma skaitytojų būtų patys gėjai, tad nebūtų ekonominės logikos juos platinti visos Lietuvos spaudos kioskuose.
                  I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                  Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                  Comment


                    Nežinau, kaip jūs, bet aš apie gėjus daugiausiai sužinau šitam forume periodiškai kas maždaug 3 mėnesius. Gal grįžkit nuo eilinės diskusijos apie gėjus, jų atsiradimą, paradus ir t.t. prie Lietuvos įvaizdžio? Nes pvz., man atrodo, daug svarbiau dabar ne šitas kvailas (eilinis juk kvailas) įstatymas, o tai kad Euler Hermes kreditų agentūra mus prilygino trečio pasaulio šalims ir tai palies ne tik vaikus ar gėjus, bet mus visus. http://aktuell.eulerhermes.de/en/cur...-15-55-35.html
                    Jūsų,
                    Analitikas PlėtRa™

                    Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

                    Comment


                      Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
                      Nežinau, kaip jūs, bet aš apie gėjus daugiausiai sužinau šitam forume periodiškai kas maždaug 3 mėnesius. Gal grįžkit nuo eilinės diskusijos apie gėjus, jų atsiradimą, paradus ir t.t. prie Lietuvos įvaizdžio? Nes pvz., man atrodo, daug svarbiau dabar ne šitas kvailas (eilinis juk kvailas) įstatymas, o tai kad Euler Hermes kreditų agentūra mus prilygino trečio pasaulio šalims ir tai palies ne tik vaikus ar gėjus, bet mus visus. http://aktuell.eulerhermes.de/en/cur...-15-55-35.html
                      Visiškai pritariu. Jau dukart šioje temoje siūliau abi puses vengti šios temos, tačiau likau neišgirstas. Taigi dabar siūlau tiesiog ignoruoti tokius pasisakymus, nes mažumos to ir siekia, kad jas kuo daugiau žmonių išgirstų ir pastebėtų.
                      I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                      Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                      Comment


                        Parašė Kema Rodyti pranešimą
                        Sorry mr. Perfect, kad ir kokia yra mano suformuota "traumuota-kompleksuota" asmenybė , bet dar atskiriu pelus nuo grūdų. O jei tau tai yra normalu, tai kaip sakoma skonio reikalas.

                        O čia keleta skaitinių laisvalaikiui:
                        Su visa pagarba homoseksualius santykius praktikuojantiems vyrams – ir kaip tik dėl tos pagarbos bei linkint jiems geros sveikatos – tenka pripažinti, kad tiesioji žarna nėra lytiniam aktyvumui pritaikytas organas. Kai anglų “Newsweeko” žurnalistas 2006 m. balandžio 15 d. paklausė Dalai Lamos, ką jis galvoja apie homoseksualius santykius, pastarasis pasakė, kad jie yra neteisingi. Maloniai šypsodamasis, didysis dvasininkas kalbėjo: “Pagal budizmo doktriną, sekso tikslas yra reprodukcija. Dvi kitos angos („holes“) gyvybės nesukuria. Man tai nelabai svarbu (“I don’t mind”) – tačiau aš negaliu pateisinti tokio gyvenimo stiliaus”. Toks teiginys rodytų, kad budizmas, panašiai kaip ir koks nors M. Gandhis, apie lytinių santykių tikslą kalba griežčiau nei krikščionybė. Kita vertus, vargu ar Dalai Lamą galima būtų pavadinti homofobu.

                        Man regis, šią paprastą seksualumo pusę – kad organai turi savo tikslą -- mes esame linkę užmiršti.
                        Gintautas Vaitoška (bernardinai.lt)
                        Ir vėl tie patys juokingi teiginiai. Kalbant apie vaisingumą siūlau nepamiršti ir nevaisingų šeimų, nes jos nepratęsia giminės ir nusipelno lygiai tokių pat sankcijų kaip ir homoseksualai. Kalbant apie analinius santykius vėl užmirštama, kad tai sėkmingai praktikuojama tarp vyrų ir moterų, bet kažkodėl dėdulė Dalai pamiršo perspeti ir juos apie tykančius pavojus. Iš to seka logiška išvada, kad nevaisingą porelę užsiminėjančią analiniu seksu, reiktų vesti pas psichiatrus. Atrodo, kad kai kurias homoseksualų "savybes" turi ir "normalūs" žmonės. Šviečiasi dvigubi standartai.
                        www.lt-lv-forum.org/

                        Comment


                          Parašė Kema Rodyti pranešimą
                          Kitas dalykas, jau gan dažnas atvejis vakaruose, kai asmuo jau negali susitvarkyti savo galvoje ir išguldo pusė klasės. Ačiū Dievui, pas mus tai dar neatsitiko, bet garantuoju, kad tai tik laiko klausimas. Jau vienas buvo nutvertas mokykloje su pistoletu. Už tai galima padėkoti tokios laidoms, kaip ale kiaušingalviai ir etc. Tai gerbiamieji, kaip šiuos du pavyzdžius paaiškinti? Ar tai nėra to "viskas galima" ir "viską reikia rodyti" pasekmės?
                          Manau, kad tai kaip tik yra vaikų nepakantumo kitiems pasekmė. Juk dabar mokyklose labai daug vaikų tyčiojasi vienas iš kito todėl, kad "nepatiko jo žvligsnis", "Ne toks "kietas" kaip mes", "neprisidėjo prie mūsų grupuotės" ir t.t. Tuomet kai kurie ir neatlaiko. O iš tokių besityčiojančių vėliau dažnai išauga tokie, kurie tamsiose tarpuvartėse "cigarečių" prašinėja.
                          Post in English - fight censorship!

                          Comment


                            Del bendros diskusijos uzvirusios cia, ar atsirastu pilieciu, kurie galetu pakomentuoti, to "baisiojo" istatymo kelias istraukas, del ko cia taip diskriminuojami homoseksualai. Nes atrodo diskusija atsirado is nieko. Beje ponas John'ai, tik nepasakokite pasaku, jog diskusija Lietuvos ivaizdis uzsienyje issirutuliojo i normalus nenormalus.

                            Comment


                              Parašė Naujokelis Rodyti pranešimą
                              Del bendros diskusijos uzvirusios cia, ar atsirastu pilieciu, kurie galetu pakomentuoti, to "baisiojo" istatymo kelias istraukas, del ko cia taip diskriminuojami homoseksualai. Nes atrodo diskusija atsirado is nieko. Beje ponas John'ai, tik nepasakokite pasaku, jog diskusija Lietuvos ivaizdis uzsienyje issirutuliojo i normalus nenormalus.
                              Parašė NEPILNAMEČIŲ APSAUGOS NUO NEIGIAMO VIEŠOSIOS INFORMACIJOS POVEIKIO ĮSTATYMO PAKEITIMO
                              ĮSTATYMAS;359171
                              4 straipsnis. Neigiamą poveikį nepilnamečių vystymuisi daranti viešoji informacija

                              1) susijusi su psichinio (psichologinio, emocinio) ar fizinio smurto vaizdavimu: kai detaliai rodomas žmonių ir (ar) gyvūnų žalojimas, kankinimas ar žudymas;
                              Šitam punktui iš esmės pritarčiau, nors iš esmės pagal jį būtų uždrausti beveik bet kokie veiksmo, kariniai filmai, žinių kriminalinė rubrika ir t.t. Reiktų tikslesnio apibrėžimo, galimų išimčių.

                              Parašė NEPILNAMEČIŲ APSAUGOS NUO NEIGIAMO VIEŠOSIOS INFORMACIJOS POVEIKIO ĮSTATYMO PAKEITIMO
                              ĮSTATYMAS;359171
                              2) kai rodomas sąmoningas turto gadinimas ar naikinimas;
                              Jokių "bulių kautynių", kung fu filmų (Jackie Chan savo filmuose sulaužo ne vieną kėdę ir, o siaube, tai daro tyčia ), o sprogstančios mikrobangų krosnelės per "brainiac" išvis baisu.

                              Parašė NEPILNAMEČIŲ APSAUGOS NUO NEIGIAMO VIEŠOSIOS INFORMACIJOS POVEIKIO ĮSTATYMO PAKEITIMO
                              ĮSTATYMAS;359171
                              3) kai rodomas mirusio, mirštančio arba žiauriai sužaloto žmogaus kūnas, išskyrus atvejus, kai toks rodymas reikalingas asmens tapatybei nustatyti;
                              Šitam pritarčiau. Reiktų griežčiau cenzūruoti kriminalines rubrikas. Kita vertus nebebūtų galima rodyti saugaus eismo socialinių reklamų. Beje, neapibrėžta ar tai turi būti realiai mirštantis žmogus ar gali būti ir tukstančiais šaudomi teroristai iš rembo (Įsivaizduojat, kiek tada galima uždrausti? ).

                              Parašė NEPILNAMEČIŲ APSAUGOS NUO NEIGIAMO VIEŠOSIOS INFORMACIJOS POVEIKIO ĮSTATYMO PAKEITIMO
                              ĮSTATYMAS;359171
                              4) erotinio pobūdžio: kai skatinamas lytinis geismas, siūloma lytiškai santykiauti, rodomas lytinis aktas, jo imitacija ar kitoks seksualinis pasitenkinimas, lytiniai organai, seksualiniai reikmenys;
                              Vėlgi atkrenta nemažai filmų, o lytinį geismą gali skatinti daug netgi visai nekaltų vaizdų (Pavyzdžiui vaizdelis su pusnuogėmis panelėmis besideginančiomis papludymije ).

                              Parašė NEPILNAMEČIŲ APSAUGOS NUO NEIGIAMO VIEŠOSIOS INFORMACIJOS POVEIKIO ĮSTATYMO PAKEITIMO
                              ĮSTATYMAS;359171
                              5) sukelianti baimę ar siaubą;
                              Va čia tai perliukas. Man pastaruoju metu dažniausiai baimę ir siaubą sukelia verslo naujienos apie blogėjančią ekonomikos padėtį. Kiti bijo aukščio ar vorų. Tad ką tada drausti?

                              Parašė NEPILNAMEČIŲ APSAUGOS NUO NEIGIAMO VIEŠOSIOS INFORMACIJOS POVEIKIO ĮSTATYMO PAKEITIMO
                              ĮSTATYMAS;359171
                              6) skatinanti lošti, raginanti, siūlanti dalyvauti azartiniuose lošimuose, loterijose ir kituose žaidimuose, kuriuose sudaromas lengvo laimėjimo įspūdis;
                              Uždrauskime teleloto (Juk pažiūrėjus ten atrodo laimėti visai lengva. Už du litus gauni namą ar automobilį), o taip pat žinių reportažus apie žmones laiminčius loterijose.

                              Parašė NEPILNAMEČIŲ APSAUGOS NUO NEIGIAMO VIEŠOSIOS INFORMACIJOS POVEIKIO ĮSTATYMO PAKEITIMO
                              ĮSTATYMAS;359171
                              7) kuria palankiai vertinamas priklausomumas nuo narkotinių, toksinių, psichotropinių medžiagų, tabako ar alkoholio, taip pat kitų medžiagų, kurios vartojamos arba gali būti vartojamos svaiginimosi tikslais, skatinamas jų vartojimas, gamyba, platinimas ar įsigijimas;
                              Vėlgi, labai trūksta paaiškinimų. Kai ko iš tikro vaikams nereiktų rodyti (Bet tam užtektų T, N14, S ženklinimo, o kitkuo pasirūpintų tėvai), bet pagal šį straipsnį galima uždrausti ir Šerloką Holmsą, nes jis visai šaunus vyrukas, bet šniaukščia kokainą.

                              Parašė NEPILNAMEČIŲ APSAUGOS NUO NEIGIAMO VIEŠOSIOS INFORMACIJOS POVEIKIO ĮSTATYMO PAKEITIMO
                              ĮSTATYMAS;359171
                              8) skatinanti savęs žalojimą ar savižudybę, detalizuojanti savižudybės priemones ir aplinkybes;
                              Pirmai daliai pritarčiau. O štai pagal antrą negalima būtų rodyti kai kurių normalių filmų, o taip pat dokumentinių filmų tarkin apie Enest'ą Hemingway.

                              Parašė NEPILNAMEČIŲ APSAUGOS NUO NEIGIAMO VIEŠOSIOS INFORMACIJOS POVEIKIO ĮSTATYMO PAKEITIMO
                              ĮSTATYMAS;359171
                              9) kuria teigiamai vertinama nusikalstama veika ar idealizuojami nusikaltėliai;
                              Vėlgi atkrenta daugybė filmų, kur koks nors banditėlis yra visai simpatiškas tipažas. Vien kiek Guy Ritchie filmų galima būtų uždrausti (Šiandien matyt paskutinį kartą galėjome pasidžiaugti tokiu laiku žiūrėdami jo Snatch).

                              Parašė NEPILNAMEČIŲ APSAUGOS NUO NEIGIAMO VIEŠOSIOS INFORMACIJOS POVEIKIO ĮSTATYMO PAKEITIMO
                              ĮSTATYMAS;359171
                              10) susijusi su nusikalstamos veikos modeliavimu;
                              Ar nenusižengs šiam punktui bet koks kriminalinis reportažas, "Farai" ar beveik bet kuris filmas, kur kasnors pavagia mašiną ir pan. Nepilnamečiai juk negali žinoti, kaip daromi nusiklatimai, pavyzdžiui kokiu būdu vagis pavagia rankinuką.

                              Parašė NEPILNAMEČIŲ APSAUGOS NUO NEIGIAMO VIEŠOSIOS INFORMACIJOS POVEIKIO ĮSTATYMO PAKEITIMO
                              ĮSTATYMAS;359171
                              11) kuria tyčiojamasi iš žmogaus;
                              Šiam punktui pritarčiau. Nors iš dalies reikėtų apibrėžti kiek stiprių dalykų jau negalima rodyti. Manau, kad tai turėtų būti taikoma tik realiems, o ne suvaidintiems įvykiams.

                              Parašė NEPILNAMEČIŲ APSAUGOS NUO NEIGIAMO VIEŠOSIOS INFORMACIJOS POVEIKIO ĮSTATYMO PAKEITIMO
                              ĮSTATYMAS;359171
                              12) kuria tyčiojamasi ar niekinama dėl tautybės, rasės, lyties, kilmės, neįgalumo, seksualinės orientacijos, socialinės padėties, kalbos, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų;
                              Vėlgi, atkrenta daug normalių filmų, dažnai netgi antirasistinių ir antidiskriminacinių. Už įstatymo ribols lieka ir visa Mark'o Twain' o kūryba.

                              Parašė NEPILNAMEČIŲ APSAUGOS NUO NEIGIAMO VIEŠOSIOS INFORMACIJOS POVEIKIO ĮSTATYMO PAKEITIMO
                              ĮSTATYMAS;359171
                              13) kai demonstruojami paranormalūs reiškiniai, sudarant šių reiškinių tikrumo įspūdį;
                              Už įstatymo ribos atsiduria būrėjai, Nesė, ateiviai ir visos religinės organizacijos. Nors gal ir gerai, mažiau nesamonių bus kemšama vaikams į galvas.

                              Parašė NEPILNAMEČIŲ APSAUGOS NUO NEIGIAMO VIEŠOSIOS INFORMACIJOS POVEIKIO ĮSTATYMO PAKEITIMO
                              ĮSTATYMAS;359171
                              14) kuria propaguojami homoseksualūs, biseksualūs ar poligaminiai santykiai;
                              Visiškai neapibrėžta, kas yra tokių santykių propagavimas. Ir nei aš nei, manyčiau, kiti to lengvai nepadarytume. Ar propaguoja poligaminius santykius pasakojimas apie musulmonų ar mormonų šeimyninį gyvenimą?

                              Parašė NEPILNAMEČIŲ APSAUGOS NUO NEIGIAMO VIEŠOSIOS INFORMACIJOS POVEIKIO ĮSTATYMO PAKEITIMO
                              ĮSTATYMAS;359171
                              15) kuria iškreipiami šeimos santykiai, paniekinamos jos vertybės;
                              Vėl visiškai neapibrėžta kas tai yra ir kas tos šeimos vertybės? Pradžioje prie sąvokų nėra apibūdinta kas yra tos vertybės (kaip ir prieš tai minėtas santykių propagavimas).

                              Parašė NEPILNAMEČIŲ APSAUGOS NUO NEIGIAMO VIEŠOSIOS INFORMACIJOS POVEIKIO ĮSTATYMO PAKEITIMO
                              ĮSTATYMAS;359171
                              16) kai vartojami nešvankūs posakiai, žodžiai ar gestai;
                              Jokio Algio Greitai, Pietų parko, Simpsonų ar Byvio ir Tešlagalvio.

                              Parašė NEPILNAMEČIŲ APSAUGOS NUO NEIGIAMO VIEŠOSIOS INFORMACIJOS POVEIKIO ĮSTATYMO PAKEITIMO
                              ĮSTATYMAS;359171
                              17) kai patariama, kaip pasigaminti, įsigyti ar naudoti sprogmenis, narkotines ar psichotropines medžiagas, taip pat kitus gyvybei ar sveikatai pavojingus dalykus;
                              Uždrausta būtų rodyti dokumentines laidas apie karą, ginklus ir pan. Jau nekalbant apie kokius Mythbuster ar brainiac. Nors tokių dalykų per lietuviškas TV ir taip nerodo, o palydovinė televizija šia cenzūrą lengvai apeis.

                              Parašė NEPILNAMEČIŲ APSAUGOS NUO NEIGIAMO VIEŠOSIOS INFORMACIJOS POVEIKIO ĮSTATYMO PAKEITIMO
                              ĮSTATYMAS;359171
                              18) kuria skatinami blogi mitybos, higienos ir fizinio pasyvumo įpročiai;
                              Galima drausti rodyti bet kokį greitą maistą, o jau apie amerikiečių valgymo varžybas geriau net neužsiminti. Galima drausti rodyti net Simpsonus (Homeris nuolat prastai maitinasi ir dėlto yra storas). Vaikai gali matyti tik salotas ir lieknus gražius žmones.

                              Parašė NEPILNAMEČIŲ APSAUGOS NUO NEIGIAMO VIEŠOSIOS INFORMACIJOS POVEIKIO ĮSTATYMO PAKEITIMO
                              ĮSTATYMAS;359171
                              19) kai rodomas žmogaus hipnozės seansas;
                              Na ir dabar tokių vaizdų nelabai dažnai pamatysi, bet kai kuriuos filmus gali tekti cenzūruot.

                              Parašė NEPILNAMEČIŲ APSAUGOS NUO NEIGIAMO VIEŠOSIOS INFORMACIJOS POVEIKIO ĮSTATYMO PAKEITIMO
                              ĮSTATYMAS;359171
                              3. Prieigos prie viešųjų kompiuterių tinklų (interneto) paslaugas teikiantys asmenys privalo užtikrinti Informacinės visuomenės plėtros komiteto prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės (toliau – Informacinės visuomenės plėtros komitetas) aprobuotų žalingo interneto turinio, darančio neigiamą poveikį nepilnamečiams, filtravimo priemonių įdiegimą ir veikimą. Informacinės visuomenės plėtros komiteto teikimu Vyriausybė nustato prieigos prie viešųjų kompiuterių tinklų (interneto) vietose privalomų filtravimo priemonių naudojimo tvarką.
                              Pagal šį straipsnį esant norui galima prieiti prie interneto svetainių blokavimo, kas būtų žalinga dėl negalėjimo laisvai keistis informacija.


                              Reziume: Kaip ir dažnai pasitaiko, įstatymas priimtas iki galo neparuoštas, su daug dviprasmybių, neapibėžtų sąvokų ir šiaip perdaug didelio noro viską kontroliuoti. Šiaip dėl jo galima kontroliuoti tik radiją ir TV (eterinę), o kitais kanalais informacija ir toliau sklis nevaržomai (todėl jokie tikslai nebus pasiekti, tik bus užsidėtas pliusas davatkų akyse). Reikia tikėtis, kad nebus baudžiama už viską iš eilės, o bus laikomasi teisinio protingumo kriterijų. O seimas kuo greičiau turėtų imtis jį taisyti arba išvis paskelbti negaliojančiu.
                              Post in English - fight censorship!

                              Comment


                                na, istatymas labiau primena minciu kratini "po vakarykscio". bet mazumas supurte jei ir prieme, manau, patyliukais ji isbrauks
                                Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                                Comment


                                  Taip, istatymas tikras "perliukas". Bet matau tik del vieno punkto kur propaguojami homoseksualus santykiai kilo si arsi diskusija, o kad ten daugiau nesamoniu prirasyta, tai niekam neidomu. Gerai analitikas pletra pasake, kad diskusijos apie homoseksualu problemas uzgozia visas kitas likusias..
                                  P.S. istrinti ta punkta, ir ka viskas tvarkoj? niekam neuzklius kiti abejotini sio istatymo teiginiai?

                                  Comment


                                    Parašė amiko Rodyti pranešimą
                                    Nesuderinama. Gimstamumas sietinas su primityviuoju žmonijos išlikimo klausimu, kuris didėjant pasaulyje gyventojų skaičiui, nėra toks aktualus kaip kitai problemai - socializacijai, humaniškumui ir žmonijos santarvei - trumpai tariant - žmonijos gyvenimo gerovės ir vienybės stiprinimui. Dabar svarbiau ne kaip išlikti, bet kaip pagerinti gyvenimo kokybę.

                                    Turbūt priėjome išvadą kodėl Lietuvoje vis tik homoseksualų teisės atidedamos į šoną - nes Lietuvoj, skirtingai nei pasauliniu mastu, gyventojų skaičius mažėja, todėl atsiranda potekstinės nesantaikos ir iškyla kitokie - svarbesni klausimai.


                                    Homoseksualai naudojasi tokiomis paciomis teisemis kaip ir visi kiti zmones ir jokiu isskirtinumu jiems neturetu buti daroma. O ten kur ju elgesys kertasi su visuomenei priimtinomis normomis,ten ju teises zinoma turetu buti grieztai ribojamos.

                                    Comment


                                      Parašė praeivis Rodyti pranešimą
                                      Homoseksualai naudojasi tokiomis paciomis teisemis kaip ir visi kiti zmones ir jokiu isskirtinumu jiems neturetu buti daroma. O ten kur ju elgesys kertasi su visuomenei priimtinomis normomis,ten ju teises zinoma turetu buti grieztai ribojamos.
                                      Tavo pasisakymas kol kas dar per daug abstraktus, kad jį deramai būtų galima suprasti ir tinkamai į jį atsakyti. Jei ir daugmaž suprantu ką nori pasakyti, tai aš tau iš dalies pritariu, bet ne kategoriškai. Esu labai liberalus, bet irgi su ribomis, taigi labai dažnai ieškau kompromisų, o tai sunku.
                                      www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

                                      Comment


                                        Parašė AIRzol Rodyti pranešimą
                                        Kalbant apie vaisingumą siūlau nepamiršti ir nevaisingų šeimų, nes jos nepratęsia giminės ir nusipelno lygiai tokių pat sankcijų kaip ir homoseksualai.
                                        Kokios sankcijos taikomos homoseksualams? O nevaisingumas laikomas sveikatos sutrikimu - yra nevaisingumo klinikos ir pan. Ar teko matyti homoseksualų gydymo klinikas?

                                        Comment


                                          Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
                                          Euler Hermes kreditų agentūra mus prilygino trečio pasaulio šalims ir tai palies ne tik vaikus ar gėjus, bet mus visus. http://aktuell.eulerhermes.de/en/cur...-15-55-35.html
                                          Pagaliau Lietuva pasiekė Islandijos lygį...

                                          O rimtai, pagal šitą durną ataskaitą taip išeitų, kad Somalyje, Islandijoje ir Lietuvoje rizika vienoda? Net atsižvelgiant į dabartinę padėtį, tai galėtų reikšti tik tai, kad jų klasifikacija visiškai bevertė.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X