Parašė Reptilias
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Lietuvos įvaizdis užsienyje
Collapse
X
-
Parašė Anchor Rodyti pranešimąir gal jau metas kazka uzbaninti 250 zinuciu ir nei vienos nuotraukos, puikus rezultatas„O kūjis su pjautuvu - juk tai paprastos liaudies, darbininkų ir valstiečių simboliai. Dabar ženkliukus, pirktus Pilies gatvėje, ir kuriuos visą laiką iki uždraudimo nešiodavausi prisisegęs prie kuprinės, turėjau pasidėti į stalčių.“ - Tomizmas
Comment
-
Parašė Anchor Rodyti pranešimąir gal jau metas kazka uzbaninti 250 zinuciu ir nei vienos nuotraukos, puikus rezultatasPaskutinis taisė Tomizmas; 2017.06.24, 01:28.Snowflakes will attack U <3
Comment
-
Parašė Tomizmas/\ Perlenkei lazdą ir labai smarkiai.
Na ir kuo gi čia provincialumas pasireiškia, tai yra tiesiog liaudies tradicijos, nuo amžių, ir dabar jau jų nepakeisi ir nėra reikalo - jos yra tokios kokios yra. Beje, tikrai nematau kažkokio išsityčiojimo iš žydų tame, kad jais rengiamasi einant per užgavėnes prašyti saldainių. Boratas savo filme iš žydų šaipėsi žymiai atviriau. Ir tikrai nemanau, kad panašių tradicijų ar eilėraštukų nėra kitų tautų folklore.You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.
Comment
-
Parašė blitz Rodyti pranešimąProvincialumas pasireiškia tuo, kad tokia šventė galėjo taip ilgai egzistuoti ir sulaukti tokio populiarumo tik gilioje pasaulio provincijoje - Sovietų Sąjungos užkampy ar, galbūt, kokioj Mongolijoj. Jei Lietuva nebūtų buvus gili pasaulio provincija visus tuos okupacijos metus, tokios "nacionalinės šventės", kur akivaizdžiai įžeidinėjamos kitos tautybės, būtų išnykusios dėl tarptautinio spaudimo.
Akivaizdų įžeidinėjimą galima įžvelgti tik esant perdėm jautriu, stengiantis ieškoti priekabių ir neįsigilinant į šios tradicijos prasmę ir galimas atsiradimo aplinkybes.
1) Žydas per Užgavėnes yra personažas, įkūnijantis nepažįstamus, iš toli atkeliavusius atėjūnus.
2) Lietuvoje žydai nuo pat atsikraustymo buvo gerbiami ir privilegijuojami, taigi tradicijos atsiradimas nebūtinai buvo paskatintas antisemitizmo.
3) Ar kokią nors lenkų ar rusų tradicijai per Užgavėnes persirenginėt lietuviais tu priimtum tai kaip akivaizdų įžeidinėjimą?
Taigi užuot išsižadėjus savo protėvių tradicijų geriau pasauliui tai taip ir aiškinkim, o ne pirmu taikymu lįskim ten, kur saulė nešviečia. Daugiau tautinės savigarbos!Mano galerija Flickr'yje
Comment
-
Parašė Mantas Rodyti pranešimąGal jau užtenka to aklo lygiavimosi į kažkokias mistines vakarų vertybes ir standartus? Nepyk, bet jau vemt verčia
1) Žydas per Užgavėnes yra personažas, įkūnijantis nepažįstamus, iš toli atkeliavusius atėjūnus.
2) Lietuvoje žydai nuo pat atsikraustymo buvo gerbiami ir privilegijuojami, taigi tradicijos atsiradimas nebūtinai buvo paskatintas antisemitizmo.
3) Ar kokią nors lenkų ar rusų tradicijai per Užgavėnes persirenginėt lietuviais tu priimtum tai kaip akivaizdų įžeidinėjimą?
Taigi užuot išsižadėjus savo protėvių tradicijų geriau pasauliui tai taip ir aiškinkim, o ne pirmu taikymu lįskim ten, kur saulė nešviečia. Daugiau tautinės savigarbos!
2. Ši tradicija ypatingai gerai atspindi tas žydų privilegijas, ypač jų apranga (skarmalai) ir tos dainos, kur jie prašo valgyt...
..blynų.
Siūlau pažiūrėti filmą Borat ir pabandyti surasti 10 skirtumų tarp mūsų kaimiečių ir provincialų "tradicijų" (a la "Užgavėnės") ir ten parodytų Kazachstano kaimiečių filosofijų apie žydus. Sėkmės.
3. Jei lenkai "apsirenginėtų lietuviais" apsirengdami skarmalais, užsidėdami baisias kaukes ir eitų per kiemus prašydami blynų, tai priimčiau kaip akivaizdų lietuvių tautos įžeidinėjimą, pagrįstą idiotiškais stereotipais. Nemanyčiau, kad tai yra dalykas, dėl kurio reikia gadinti nervus, nes tai būtų greičiau lenkų bukumo parodymas, nei įžeidimas Lietuvai. Bet kokiu atveju, vis vieną teigčiau, kad ES tokiom "nacionalinėm tradicijom" vietos neturi būti, kaip teigiu ir dabar.You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.
Comment
-
Parašė blitz Rodyti pranešimąBet kokiu atveju, vis vieną teigčiau, kad ES tokiom "nacionalinėm tradicijom" vietos neturi būti, kaip teigiu ir dabar.
Comment
-
Parašė blitz Rodyti pranešimąGaila, kad Lietuvoje gyvenančiam žmogui pagarbos tautai, ir visų pirma žmogui, vertybės atrodo "mistinės". Ar girdėjai, kad kur nors ES ar JAV žmonės darytų ką nors panašaus?
O dėl manęs gali būt ramus, man asmeniškai pagarba žmogui ir tautai reiškia daug, bet aš jų negretinu su nusistovėjusiomis Užgavėnių tradicijomis, kur lašininis ir kanapinis taip pat gali būti suprasti kaip begėdiškas išsityčiojimas iš labai storų ar labai kūdų žmonių.
Ne, nes taip elgtis gali tik provincialai, kurie nekontaktuoja su kitom tautom ir prisigalvoja įvairiausių stereotipų apie kitų tautų atstovų išvaizdą (kaukės) ar materialinę padėtį (blynų prašymas).
Tave galbūt tokios vertybės "verčia vemti", bet jos yra neatskiriamos vakarų pasaulio dalys, pasaulio, kurio dalimi norim būti ir mes.
Mane, tuo tarpu, verčia vemti kažkokių kaimietiškų, provincialių tradicijų garbinimas ir idealizavimas.
Dar kas labiau "verčia vemti" yra to absurdo priskyrimas "tautinei savigarbai". Aš esu lietuvis ir visą laiką toks būsiu, neprikalusomai nuo to, kur gyvenu, bet mano tautinės savigarbos supratimas yra tokių absurdiškų provincialumo išraiškų atsikratymas, o ne jų besąlygiškas gynimas.
1. Visų pirma, nemanau, kad turėtume sukti galvą teisindamiesi, kad tokios tradicijos neskirtos įžeisti žydams/romams ar dar kam nors. Nėra skirtumo, kokiai tautybei yra skirta ši tradicija, svarbiausia yra tai, kaip mes atrodom patys prieš save!
"Visi atėjūnai - žydai". Fantastika - štai kur būdas lietuviams parodyti savo "tautinę savigarbą".
Čia panašiai kaip Anglijos provincialams visi rytų Europiečiai - rusai. Tik ką mes parodom tęsdami tokias tradicijas? Savo tautinę savigarbą ar elementarų provincialumą ir bukumą?
2. Ši tradicija ypatingai gerai atspindi tas žydų privilegijas, ypač jų apranga (skarmalai) ir tos dainos, kur jie prašo valgyt...
..blynų.
Siūlau pažiūrėti filmą Borat ir pabandyti surasti 10 skirtumų tarp mūsų kaimiečių ir provincialų "tradicijų" (a la "Užgavėnės") ir ten parodytų Kazachstano kaimiečių filosofijų apie žydus. Sėkmės.
3. Jei lenkai "apsirenginėtų lietuviais" apsirengdami skarmalais, užsidėdami baisias kaukes ir eitų per kiemus prašydami blynų, tai priimčiau kaip akivaizdų lietuvių tautos įžeidinėjimą, pagrįstą idiotiškais stereotipais. Nemanyčiau, kad tai yra dalykas, dėl kurio reikia gadinti nervus, nes tai būtų greičiau lenkų bukumo parodymas, nei įžeidimas Lietuvai. Bet kokiu atveju, vis vieną teigčiau, kad ES tokiom "nacionalinėm tradicijom" vietos neturi būti, kaip teigiu ir dabar.Mano galerija Flickr'yje
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimągaliu tik pritarti blitz... reiktu i tokius dalykus ziureti kiek placiau. Ne vieni savo kieme gyvename.
Comment
-
Parašė tivoli Rodyti pranešimąTaigi, būtent...visi savo kieme turi savo "pričiūdus" ir kol nekišama kitiems už kiemo ribų, nemanau, kad kam nors tai pakenkė. Tie patys kibucai Izraelyje turi labai įdomias švelniai tariant tradicijas susijusias su religija pagrįstu nacionalizmu, bet niekas nesiskundžia per daug. Be to, kodėl tam pačiam straipsnyje net rabinas nesupranta iš kur toks sujudimas kyla dėl Užgavėnių...
Comment
-
/\ Vis tiek nesupratai mano minties. Esmė ne antisemitizme buvo. Esmė, jog daug kam kas nors gali užkliūti, tačiau kai nėra dialogo, o tik pirštų parodymai - čia blogai, čia netinkama, čia reikia keisti, tai nėra ir supratimo iš kur tai. Kaip minėjau, kai supranti ar atlaidžiau į viską žiūri, gal ir gyventilengviau darosi. Kodėl egiptiečiai nebado pirštų uždrausti kai kurias kibucų tūkstančių metų tradicijas...Beje, kaip matei straipsnyje, patys žydai atlaidžiai į tai žiūri, tai kodėl pats negali žiūrėti į tai atlaidžiau?
Comment
-
Parašė tivoli Rodyti pranešimą/\ Vis tiek nesupratai mano minties. Esmė ne antisemitizme buvo. Esmė, jog daug kam kas nors gali užkliūti, tačiau kai nėra dialogo, o tik pirštų parodymai - čia blogai, čia netinkama, čia reikia keisti, tai nėra ir supratimo iš kur tai. Kaip minėjau, kai supranti ar atlaidžiau į viską žiūri, gal ir gyventilengviau darosi. Kodėl egiptiečiai nebado pirštų uždrausti kai kurias kibucų tūkstančių metų tradicijas...Beje, kaip matei straipsnyje, patys žydai atlaidžiai į tai žiūri, tai kodėl pats negali žiūrėti į tai atlaidžiau?
Man nusispjauti ant tokiu "tradiciju"... man nerima kelia tik tai, kad del to kentes Lietuva ir jos zmones, kurie ir toliau bus asocijuojami su antisemitais ir provincialais. Esme, siuo atveju, yra galutinis rezultatas, kuris tikrai nera musu naudai.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąTiesiog is provincialaus antisemitizmo kilusi tradicija, kuri rodo tai, kad musu salis yra provinciali ir nelabai gilinasi i savo pacios kultura ir tradicijas. Ar tai kam nors kenkia ar nekenkia? Mano supratimu, tai tiesiog kenkia musu ivaizdziui.
Tradicijos yra tradicijos ir nebūtina jų dabar beatodairiškai atsisakinėt ar keisti vien dėl to, kad tai užkliuvo kažkokiam neiaškios kilmės JAV žydų laikraščiūkščiui, nors net ir vietiniams žydams tai nekliūna O tai tapsim neįdomūs ne tik kitiems, bet ir patiems sauMano galerija Flickr'yje
Comment
-
Parašė Mantas Rodyti pranešimąPraktiškai nieko prasmingo nepasakantis komentaras, kuriame daug kartų pavartota "provincialus" ir "tradicijos"
Tradicijos yra tradicijos ir nebūtina jų dabar beatodairiškai atsisakinėt ar keisti vien dėl to, kad tai užkliuvo kažkokiam neiaškios kilmės JAV žydų laikraščiūkščiui, nors net ir vietiniams žydams tai nekliūna O tai tapsim neįdomūs ne tik kitiems, bet ir patiems sau
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąMan atrodo tu pats kai ko nesupranti
Man nusispjauti ant tokiu "tradiciju"... man nerima kelia tik tai, kad del to kentes Lietuva ir jos zmones, kurie ir toliau bus asocijuojami su antisemitais ir provincialais. Esme, siuo atveju, yra galutinis rezultatas, kuris tikrai nera musu naudai.Parašė John Rodyti pranešimąPaskaityk mano paskutini komentara, ten viskas paaiskinta.Mano galerija Flickr'yje
Comment
-
Parašė Mantas Rodyti pranešimąMan regis, kad tie 20 metų, kai Lietuva yra daugiau ar mažiau atvira pasauliui yra pakankamas laikas, kad iš to tragediją būtų padarę daugiau, nei vietinis JAV žydų laikraštukas ir keletas dėl Lietuvos įvaizdžio perdėtai susirūpinusių emigrantų. Ir argi požiūris "ką kiti apie tai pagalvos ar pasakys" nėra vienas iš provincialaus mąstymo požymių
Comment
Comment