Parašė John
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Lietuvos įvaizdis užsienyje
Collapse
X
-
Paskutinis taisė googleLT; 2018.05.09, 00:25.
-
Čia kaip ežerų pakrančių prichvatizuotojų argumentai. Kodėl statot nelegalias tvoras? Užsitvert nuo šiukšlinančių degradų! Tas pats ir čia. Kaip apsisaugot nuo šiukšlinančių degradų? Panaikint vietas kur šiukšlina Liux logika. Tikrai išsprendžia problemą, o ne tiesiog perkelia ją kitur ar kitokia forma.
- 1 patinka
Comment
-
Na, jei žmonės gyveno prastesnėm sąlygom ir atvyko į Lietuvą.. Va, žmogus iš Ukrainos dirba Kaune ir jį maloniai nustebino Urmo tualetas, sako va, čia tai lygis ir atrodo ne ironiškai. O tualetas mūsų akim tai būtų tragiškas, kai kur net dangčio nėra.
https://youtu.be/Hk8Cg2qGj5k?t=93
Čia tas pats žmogus atklydo į kažkokias Kauno šnipiškes ar pan užkampį ir jam ten atrodo labai viskas gražiai, nors mūsų akiai tai tiesiog baisi skylė
https://www.youtube.com/watch?v=zO9F-jG8ZXQ
Comment
-
Parašė mantasm Rodyti pranešimąČia kaip ežerų pakrančių prichvatizuotojų argumentai. Kodėl statot nelegalias tvoras? Užsitvert nuo šiukšlinančių degradų! Tas pats ir čia. Kaip apsisaugot nuo šiukšlinančių degradų? Panaikint vietas kur šiukšlina Liux logika. Tikrai išsprendžia problemą, o ne tiesiog perkelia ją kitur ar kitokia forma.
Aišku, aš tai siūlyčiau už šiukšlinimą tazinti ir po to nuplakti su lazda, bet kai kam tas gali atrodyti per daug radikalu.Post in English - fight censorship!
- 5 patinka
Comment
-
Parašė index Rodyti pranešimą
Apsisaugoti nuo šiukšlinančių degradų reiktų viešose vietose įrengiant kameras ir pagautus bausti žiauriomis baudomis. Numetei šiukšlę - 50 eurų, atvežei ir numetei padangą - 500. Nors hostile architecture irgi padeda. Kai kuriuose blogesniuose Vilniaus rajonuose panaikinus suoliukus sumažėjo ir bomžų su jų šiukšlynais.
Aišku, aš tai siūlyčiau už šiukšlinimą tazinti ir po to nuplakti su lazda, bet kai kam tas gali atrodyti per daug radikalu.
Tas pats ir su suoliukais. Bomžai blogai. Gal nei suoliukų, nei bomžų geriau. Bet sterilios viešosios erdvės, kuriose nesinori užsibūti irgi nieko gero.
- 1 patinka
Comment
-
kol musu mentalitetas, vidine kultura bus tokiam lygyje, kad kas ne mano, ta prasme viesa "valdiska", galima nesaugot, nesirupint, purvint, draskyt tol ir busim laikomi exsovietine respublika. Vakaruose zmones supranta, kad tos viesosios erdves juk irengtos uz ju paciu mokesciu moketoju pinigus. Aptarnavimo kultura, alkoholio vartojimo stilius, liudna, bet dar toli mums iki tikro vakarietisko ivaizdzio. O vat tikro lietuvisko identiteto net nezinau ar turim apskritai.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė pianeta Rodyti pranešimąkol musu mentalitetas, vidine kultura bus tokiam lygyje, kad kas ne mano, ta prasme viesa "valdiska", galima nesaugot, nesirupint, purvint, draskyt tol ir busim laikomi exsovietine respublika. Vakaruose zmones supranta, kad tos viesosios erdves juk irengtos uz ju paciu mokesciu moketoju pinigus. Aptarnavimo kultura, alkoholio vartojimo stilius, liudna, bet dar toli mums iki tikro vakarietisko ivaizdzio. O vat tikro lietuvisko identiteto net nezinau ar turim apskritai.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė mantasm Rodyti pranešimą
Lietuviškas mentalitetas yra susitvarkyt savo kiemą, o kas už tvoros ar pono/valstybės - ne mano reikalas... Rusišku atveju ir savam kieme nesusitvarko. Bet su laiku daugėja supratimo, kad "pono" nebėra ir už tvoros taip pat "mano".
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimą
O ką reiškia tas "už tvoros irgi mano"? Kas yra už tvoros reikalas jau savivaldybės, o ji pinigų neturi, tai tokia ir situacija baisi. Patys žmonės už savo pinigus nepradės tiesti šalia savo namų dviračių takų ar šaligatvių.
O užsieniuose už tvoros žmonės ir žolę nusipjauna, ir gėlytę pasodina, ir šiukšles surenka. Ir talką savo rajone padaro. O ne laukia, kol iš viršaus numes. Nu nes ne mano. Infrastruktūriniai darbai kita tema. Bet irgi - jei žmonės jaustųsi atsakingi už savo aplinką, tiek savivaldybę prispirtų, tiek savais prisidėtų. Bent jau sąžiningai mokėdami mokesčius O ne kaip pas mus - pasistato trobą laukuose ir verkia, kad savivaldybė nesutvarko aplinkos. Ir dar įsižeidžia kai savivaldybė pasiūlo 50/50 programą.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė mantasm Rodyti pranešimą
Lietuviškas mentalitetas yra susitvarkyt savo kiemą, o kas už tvoros ar pono/valstybės - ne mano reikalas... Rusišku atveju ir savam kieme nesusitvarko. Bet su laiku daugėja supratimo, kad "pono" nebėra ir už tvoros taip pat "mano".
- 2 patinka
Comment
-
Parašė pianeta Rodyti pranešimą
sutinku, kad po truputi samoningumas dideja, bet palyginus su kokia Vokietija ar net su ta pacia Lenkija, mes vis dar laukiam kazkokio tai "pono"
- 4 patinka
Comment
-
Parašė J.U. Rodyti pranešimą
Tai nereikia laukti pono, čia visa esmė. Gyvenu penkiaaukštyje, namo kaimynai labai tvarkingi, koridoriuje auga gėlės, niekas nešiukšlina. Bet va, numirė pora senų gyventojų, atsikraustė jaunimas. Ir iškart pasirodė nuorūkos koridoriuje. Teko pasikalbėti gražiai, paaiškinti kad mūsų name nepriimta taip elgtis. Tai viskas susitvarkė, tie naujieji kaimynai pradėjo gražiai sveikintis. Reikia nepalikti tokių dalykų savieigai ir tiek
Comment
-
nu va jum pasiseke, o mano pazistamiem pasiule issiplaut galva ir nelist i akisIf a lion could speak, we could not understand him.
Comment
-
Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
čia Maskvoje?
Comment
-
Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
čia Maskvoje?
Comment
-
Parašė J.U. Rodyti pranešimą
Tai nereikia laukti pono, čia visa esmė. Gyvenu penkiaaukštyje, namo kaimynai labai tvarkingi, koridoriuje auga gėlės, niekas nešiukšlina. Bet va, numirė pora senų gyventojų, atsikraustė jaunimas. Ir iškart pasirodė nuorūkos koridoriuje. Teko pasikalbėti gražiai, paaiškinti kad mūsų name nepriimta taip elgtis. Tai viskas susitvarkė, tie naujieji kaimynai pradėjo gražiai sveikintis. Reikia nepalikti tokių dalykų savieigai ir tiek
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimą
Labai padeda FB grupės. Galbūt labiau būdinga naujiems projektams, nes ten paprastai būna daugiau mokančių naudotis FB, bet tai tikrai prideda tvarkos. Kaimynai viešai kalba apie problemas, kaip numestos nuorūkos, šiukšlės, kaip kažko galbūt nepadarė savivaldybė ar namo administratorius ar kažkas darydamas remonto darbus ką nors sugadino. Toks virtualus viešumas bendruomenės viduje labai prideda tvarkos ir atskaingumo, nes niekas nenori būti įvardijamas kaip tas, kurio šuniukas prikakojo prie iejimo į laiptinę arba tas, kuris pasistatė mašiną ant šaligatvio kitų 200 kaimynų akivaizdoje.
Comment
-
taip soc. tinklai gali buti naudingi kur gyvena daug jaunimo, o ka daryt va kai i ne tokios naujos statybos nama atsikrausto koks maroziukas treninginis mazdaug 90-95 m. kartos is kazin kokio tais gilaus kaimo ir jam nusisvilpt ant tvarkos ir kitu gyventoju nuomones bandyta buvo ir netiesiogiai, rasteliais, skelbimeliais laiptineje paragint "visus" kaimynus apsitvarkyt, grafikelis pakabintas, bet ne, kaip vanduo nuo zasiesIf a lion could speak, we could not understand him.
- 2 patinka
Comment
Comment