galiu papasakot įspūdžius, ką užsieniečiai žino apie Lietuvą. teko šią vasarą bendraut su pakankmai internacionaline mišraine, štai santrumpa:
pradėsiu nuo geriausio. ispanas. domisi krepšiniu. žino visas lietuvių krepšinio žvaigždes, dievina Jasikevičių. apie Lietuvos miestus žino tiek: Kaunas.
Tai jūsų sostinė?, klausia.
Ne, atsakau. Sostinė Vilnius.
keista, sako, visąlaik tiek aš, tiek draugai galvojau, kad sostinė Kaunas.
kodėl?, klausiu.
nes tai vienintelis miestas, kurį mes žinom. Juk Žalgiris..
makedonas. domisi futbolu. paklausia iš kokio miesto esu. Kauno, atsakau.
aa, taip, jūsų komanda paskutinius kelis metus buvo Lietuvos čempionė, žaidė čempionų lygos atrankoj. daugiau apie Lietuvos miestus nežino nieko.
belgai. pana ir bachuras. pana per geografijos pamokas mokėsi Baltijos šalių sostines, todėl labai džiaugiasi, galėdama man pasakyti, kad Lietuvos sostinė - Vilnius. kitų miestų nežino. bičas didžiuojasi, žinodamas, kad Estija yra "viršuj" žemėlapio, tada po apačia - Latvija, dar žemiau - Lietuva. sostinių nežino.
O tu galėtum žemėlapy parodyti Belgiją?, klausia manęs.
turkas. niekad nebuvęs Lietuvoj, bet žino, kad lietuvaitės labai gražios. žino Kauną, nes jis turi Wizzair'o ir Ryanair'o uostus. apie Vilnių nežino nieko.
pradėsiu nuo geriausio. ispanas. domisi krepšiniu. žino visas lietuvių krepšinio žvaigždes, dievina Jasikevičių. apie Lietuvos miestus žino tiek: Kaunas.
Tai jūsų sostinė?, klausia.
Ne, atsakau. Sostinė Vilnius.
keista, sako, visąlaik tiek aš, tiek draugai galvojau, kad sostinė Kaunas.
kodėl?, klausiu.
nes tai vienintelis miestas, kurį mes žinom. Juk Žalgiris..
makedonas. domisi futbolu. paklausia iš kokio miesto esu. Kauno, atsakau.
aa, taip, jūsų komanda paskutinius kelis metus buvo Lietuvos čempionė, žaidė čempionų lygos atrankoj. daugiau apie Lietuvos miestus nežino nieko.
belgai. pana ir bachuras. pana per geografijos pamokas mokėsi Baltijos šalių sostines, todėl labai džiaugiasi, galėdama man pasakyti, kad Lietuvos sostinė - Vilnius. kitų miestų nežino. bičas didžiuojasi, žinodamas, kad Estija yra "viršuj" žemėlapio, tada po apačia - Latvija, dar žemiau - Lietuva. sostinių nežino.
O tu galėtum žemėlapy parodyti Belgiją?, klausia manęs.
turkas. niekad nebuvęs Lietuvoj, bet žino, kad lietuvaitės labai gražios. žino Kauną, nes jis turi Wizzair'o ir Ryanair'o uostus. apie Vilnių nežino nieko.
Comment